1750 μέτρα. Ο πιο μικρός αλλά και ο πιο απαραίτητος ποδηλατόδρομος

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Είναι αυτός που θα έπρεπε να υπήρχε από την Μεσογείων μέχρι το Πολυτεχνείο έτσι ώστε να μπορούν να τον χρησιμοποιούν φοιτητές και διδάσκοντες οι οποίοι σήμερα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν το λεωφορείο για να κάνουν (μετρημένα) 1750 μέτρα από τον σταθμό Μετρό Κατεχάκη μέχρι το ΕΜΠ στην Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλόπουλου (συνέχεια της Αλίμου Κατεχάκη) και στην Κοκκινοπούλου.
...
Αλλιώς όποιος είναι με ποδήλατο ή πρέπει να ποδηλατεί στην ανηφόρα σε ταχείας κυκλοφορίας δρόμο ή να ανεβοκατεβαίνει κατεστραμένα και μπλοκαρισμένα πεζοδρόμια.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Μα γιατί να κάνουν ποδηλατό και εκτός του χώρου του πολυτεχνείου όταν διαθέτουν το καλύτερο ποδηλατόδρομο εντός του πολυτεχνείου;

Doud
Εικόνα Doud
Απών/απούσα

Πολύ καλή ιδέα. Όποιος έχει κάνει μία φορά τον δρόμο, καταλαβαίνει. Τα ατυχήματα με πεζούς πάρα πολλά. Θα εξυπηρετούσε γενικότερα κι όχι μόνο ποδηλάτες, συνδέοντας σταθμό μετρό με πρόποδες Υμητού

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

10 χρόνια ανεβοκατεβαίνω αυτό ακριβώς το κομμάτι και
πραγματικά δεν υπάρχει κάνενα απολύτως πρόβλημα. Δεν
μου έχει κορνάρει ποτέ αυτοκίνητο, δεν με έχει ενοχλη-
σει ποτέ αυτοκίνητο.

Υπάρχει βέβαια και η καλύτερη λύση. Μέχρι να φτιαχθεί
ο ποδηλατόδρομος, θα μπορούσαν να περπατήσουν αυτά τα
1750 μέτρα!!! Ξέρω, είμαι πολύ μπροστά, τα αυτόγραφα
στο τέλος :P

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Δεν θα 'ταν ακόμα καλύτερα να κάνουν τον ποδηλατόδρομο πιο μέσα από την Κατεχάκη; Οι εγκαταστάσεις που είναι εκεί έχουν τόσο ελεύθερο χώρο. Γιατί να μην περνά ο ποδηλατόδρομος από την ΕΡΤ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΕΥΠ (!) το Ya! Cafe (τι στο #! είναι αυτό;), το Badmington, το πάρκο γύρω από το κολυμβητήριο Γουδή, κ.λ.π.
Έτσι δεν θα έκοβαν μια λωρίδα αυτοκινήτων από την αγαπημένη τους λεωφόρο Κατεχάκη και οι ποδηλάτες θα πήγαιναν από ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον.

Πάντως φροντίζουν καλά τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων αυτών των εγκαταστάσεων. Στο openstreetmap μεγάλες εκτάσεις P για παρκάρισμα:
http://www.openstreetmap.org/#map=16/37.9876/23.7773
Φαίνεται τους πέφτει μακριά ο σταθμός μετρό.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Στο Δήμο Αθηναίων; Μάλλον θα δηλώσει αναρμόδιος.
Στη Περιφέρεια Αττικής; Λογικά εκεί πρέπει, αφού είναι σε υπερτοπικό οδικό άξονα και περιοχή μεταξύ δήμων (Αθηναίων, Ζωγράφου, ίσως και Παπάγου).
Στα υπουργεία που στεγάζονται εκεί κοντά; Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, κ.λ.π. Μάλλον όχι. Τι σχέση έχουν οι ένοικοι/ιδιοκτήτες των κτιρίων με το δημόσιο χώρο;

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Θα προσπαθήσω να αναπαραστήσω την προσπάθεια αίτησης κατασκευής ποδηλατοδρόμου στην περιοχή που αναφέρεται το παρόν νήμα.
Την προσπάθεια θα την κάνει αντί για εμάς ο Αστερίξ μέσα από τους 12 άθλους του.
Αφιερωμένο στην κοπελίτσα του τηλεφωνικού κέντρου δημόσιας υπηρεσίας που (πιθανότατα) παίρνει με σύμβαση 450 ευρώ τον μήνα. Όταν κάλεσα την υπηρεσία στις 3 παρά τέταρτο μου είπε πως δεν είναι αρμόδια και μετά μου είπε πως οι αρμόδιοι σχολάνε στις 2 μ.μ. (ναι, ναι, στις 2, καλά διαβάσατε).

Asterix 1
Γεια σας, θέλω να κάνω αίτηση για δημιουργία ποδηλατοδρόμου.

Asterix 2
Τι λέτε κύριε;! Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι, δεν βλέπετε πως έχουμε δουλειά;

Asterix 3
Οβελίξ, δεν βλέπω να τη βγάζουμε εύκολα την άκρη εδώ μέσα.

Asterix 4
Δυστυχώς παιδιά μου, δεν υπάρχει μαγικός ζωμός για τη γραφειοκρατία, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, τη σκέψη μόνο στην πρόωρη σύνταξη.

Asterix 5
Ή μήπως ΥΠΑΡΧΕΙ;

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Άλλος ένας τέτοιου τύπου Π/Δ που λείπει και θα ήταν εξαιρετικά εύκολο να γίνει έχει μήκος μόλις 700 μέτρα και συνδέει το Μετρό Κεραμεικός με το Γεωπονικό. Και λέω μόνο 700 μέτρα γιατί μετράω μόνο τη διδρομή πάνω στην Ιερά Οδό.
700μ.
Να το ξαναπώ ότι είμαστε μια χώρα που ΔΕΝ έχει σταθμό Μετρό στα πανεπιστήμιά της και ΔΕΝ τα έχει συνδέσει με τους κοντινούς σταθμούς με Π/Δ.