Απορίες για τον Μεγάλο Περίπατο

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

Έχουμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την προτεινόμενη διαμόρφωση της Πανεπιστημίου,

η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, προβλέπει κίνηση ποδηλάτων

"σε συγκεκριμένη διάταξη λωρίδας" που "θα θεσμοθετηθεί ως μικτής χρήσης όταν το επιτρέψει η σχετική νομοθεσία".

Θα θέλαμε να τις συζητήσουμε με όποιαν και όποιον ποδηλάτη ενδιαφέρεται,

το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, στις 11:00,

στους Φίλους του Ποδηλάτου, Επταχάλκου 3, Θησείο

Στη συζήτηση συμμετέχουν η Ποδηλα-ττ-ική Κοινότητα, οι Φίλοι του Ποδηλάτου και οι Ποδηλάτ-ισσ-ες

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Συνεχίζεται αυτή η έκθεσή σας σε έργα καμιάς μα καμιάς προοπτικής, να δικαιωθεί η ήδη υπάρχουσα κυκλοφορία των ποδηλάτων σε όλους τους δρόμους! 

Κάνετε λοιπόν το εφαλτήριο στις ανοησίες του Δήμου Αθήνας κι όσων κατασπαταλούν πόρους σε ανόητα έργα περιορισμένης εμβέλειας καταστρέφοντας τμήματα της πόλης που ήδη έχουν μια χρησιμότητα. 

Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης της Αθήνας που να έχει ευχαριστηθεί από το εξάμβλωμα της Πανεπιστημίου! Συναινέστε να συρθεί αυτό το εξάμβλωμα και στο Σύνταγμα ή όπου αλλού κάνει κέφι ο κάθε αναρριχόμενος πολιτικάντης και η οικονομική του κλίκα.

Συναινέσατε! (το με ποιό δικαίωμα το κάνατε κι εξ ονόματος ποιών, αυτό είναι μια άλλη παράγραφος! που δεν σας ενδιαφέρει και δεν σας ενδιέφερε και ποτέ! αναλογιστείτε τη σχέση σας μ' αυτό που σιχαινόμαστε όλοι! κι εννοώ μια νοοτροπία εργατοπατερισμού που έχει μεταφερθεί στην υπόθεση του ποδηλάτου)

Συζήτηση σε προαποφασισμένα ζητήματα; Είμαι περίεργη να δω το αποτέλεσμά της. Και μόνο που καλείτε σε συζήτηση μ' αυτό το αντικείμενο δεν έχει κάποιος που παρατηρεί την προϊστορία σας καμιά ψευδαίσθηση!

Βάλτε την ανοχή σας σε μια ακόμα ηλιθιότητα που έρχεται καλπάζοντας! 

Κρίμα για όλους μας!!!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Βαγγελιώ, το έργο θα γίνει. Θα γίνει ακόμα και αν ξεσπάσει - μέσα στον επόμενο μήνα, με επίκεντρο την Αθήνα - επιδημία πανούκλας και βουβωνικής πανώλης και έμπολα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.....

Θα γίνει, ίσως για τους λόγους που αναφέρεις .....

Το θέμα - για μένα - είναι να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην αγνοηθούν ΚΑΙ ΠΑΛΙ οι ανάγκες όσων ποδηλατούμε στο κέντρο της πόλης. Ή αν αγνοηθούν, τότε να έχουμε ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (και υποχρέωση) να φωνάζουμε, να φασκελώνουμε και να "μαυρίσουμε" την επόμενη φορά. Ή αν αγνοηθούν να έχουμε ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (και υποχρέωση) να πηγαίνουμε ΑΡΓΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ, από το δρόμο, κανονικά όπως και όλα τα υπόλοιπα οχήματα και όλοι οι υπόλοιποι πίσω μας να περιμένουν υπομονετικά πίσω μας.....

... κάπως έτσι το βλέπω προσωπικά....

Η συλλογικότητα εδώ μέσα, ανέκαθεν συμμετείχε, ΕΠΙΔΙΩΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ σε, ή ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ να εκκινήσει, ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ.

Ε, να λοιπόν... ιδού....

[πολλά φιλιά και ελπίζω να είσαι καλά και ακόμα "καβάλα στο δίτροχο άτι σου"]

 

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

άποψή μου:

η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αστική μετακίνηση κι όχι στην αναψυχή ... προς τούτο ο συγχρωτισμός (έκφραση της μόδας) με κόσμο που θέλει να καθηλώσει το θέμα ποδήλατο στην αναψυχή και τέρμα, θα έπρεπε με σαφή τοποθέτηση να αποφεύγεται ... και να κρατηθεί απόσταση όχι σιωπηλά, αλλά με σαφή κι έγγραφο λόγο προς αυτούς που η πολιτική τους με τίποτα δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με το ζωτικό θέμα της εναλλακτικής μετακίνησης ... 

Κύριοι, δεν συζητάμε γιατί 1, 2, 3 ... 10 ζητήματα επιμένετε να τα αγνοείτε! Και θέτετε τους αρκετούς πλέον ποδηλάτες στην κυκλοφορία, στη θέση του οδικού παρία.

(εγώ καβάλα στο άτι μου ή όχι, κόπτομαι για το πού κατευθύνεται εδώ κι άπειρο καιρό το θέμα! κι όσο σκέφτομαι κάτι γελοίες προεκλογικές συζητήσεις, άλλο τόσο πιστεύω πως ο συγχρωτισμός μαζί τους δίνει λάθος μηνύματα προς όλους)

υπογραφή: η επιζήσασα παρά τους σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς, με τα ποδήλατα σε άριστη κατάσταση σε ειδικό χώρο πια εντός της οικίας! έχουν το bedroom τους τα παιδιά! (ας πούμε και κάτι χαριτωμένο εκτός απ' το να αγανακτούμε)

aldro
Απών/απούσα

Ότι να' ναι. Επειδή εκτός από ηλίθιος είμαι και πουλημενος αφου υποστηρίζω τους ποδηλατοδρομους ως το μονο μεσο αύξησης της αστικης ποδηλασιας παρακαλω θερμα να μου λυθεί μια απορια : Σε ποια χώρα ή εστω πολη αυξήθηκε το ποσοστο των αστικων ποδηλατών χωρίς σχετικες υποδομες ( Ποδηλατοδρόμους , καλες και ασφαλεις θεσεις σταθμευσης ποδηλατων ) Έστω μια !!!

Υ.Γ 1 Το freeday κατεβασε στους δρομους 25000 άτομα .Που είναι ολοι αυτοι . Ακόμα και οταν υπηρχε το freeday δεν ειδα αυξηση της αστικης ποδηλασιας ΥΓ . Εγω ξερω απο δημοσιευμενες μελετες οτι σε ολες τις χωρες που έγιναν υποδομες οι ποδηλάτες free range που υπηρχαν πριν σε σχεση με αυτους που ποδηλατουσαν μετά , δεν ηταν ποτε πανω απο το 10% .Εγω παλευω για το 100% των ποδηλατών , νυν και εν δυνάμει

ΥΓ 3 Εγω διορθωσα τον παλαιο οδηγο για ποδηλατικη ασφαλεια μαζι με την Λυδια και εκτυπωσα μονοσελιδες οδηγιες .

Εσυ τι εχεις κανει για τους ποδηλάτες ;

Ισως το προβλημα να ειναι οτι εάν εξαπλωθουν οι ποδηλατοδρομοι το ποδηλατειν δεν θα αποτελει πια θεμα συζήτησης καθως θα ειναι τοσο συνηθισμένο οσο και το να τρως με μαχαίρι και πηρουνι

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Θα μπορούσα να συζητήσω τα πολλά ζητήματα που ξεπηδούν από την προσπάθεια σου να καταδείξεις την δική μου κατά τα λεγόμενα σου ανύπαρκτη συμβολή. Δεν θα το κάνω. Δεν έχει νόημα μια κοκορομαχία.

Θα υπογραμμίσω όμως τα σημαντικά λεγόμενα σου που προσωποποιούν τα πράγματα και τις κινήσεις της "συλλογικότητας", πράγμα που εγώ δεν έκανα κι ούτε θα κάνω, πως δυο άνθρωποι κάνατε για τους ποδηλάτες αυτά που περιγράφεις πως κάνατε, με τη φράση συ είπας.

 

 

aldro
Απών/απούσα

Σε λυπάμαι ειλικρινά

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

aldro wrote:
Υ.Γ 1 ...Εγω ξερω απο δημοσιευμενες μελετες οτι σε ολες τις χωρες που έγιναν υποδομες οι ποδηλάτες free range που υπηρχαν πριν σε σχεση με αυτους που ποδηλατουσαν μετά , δεν ηταν ποτε πανω απο το 10% .Εγω παλευω για το 100% των ποδηλατών , νυν και εν δυνάμει

ΥΓ 3 Εγω διορθωσα τον παλαιο οδηγο για ποδηλατικη ασφαλεια μαζι με την Λυδια και εκτυπωσα μονοσελιδες οδηγιες .

Εσυ τι εχεις κανει για τους ποδηλάτες ;...

Φίλε Αλέξη,

Για το πρώτο έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι είναι.

Για το δεύτερο θα έλεγα ότι δεν είναι καθόλου κομψό να περιαυτολογούμε και να υπερηφανευόμαστε για ό,τι ο καθένας εθελοντικά αποφασίζει να προσφέρει στο σύνολο. Δεν βοηθάει στην επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους. Ούτε μεταξύ μας ούτε με τους απ' έξω που μας διαβάζουν.
...
Δεν είμαστε εδώ για να διαχωρίσουμε το εγώ μας από το εσύ κάποιου άλλου.
Είμαστε για να συζητήσουμε την πρόταση σου, όπως ακριβώς την έγραψες: σε ολες τις χωρες που έγιναν υποδομες, οι ποδηλάτες free range που υπηρχαν πριν, σε σχεση με αυτους που ποδηλατουσαν μετά, δεν ηταν ποτε πανω απο το 10% .

Δηλαδή, για να το διατυπώσω θετικά: Όπου έγιναν υποδομές οι ποδηλάτες αυξήθηκαν πάνω από 90%

Ισχύει και για τη χώρα μας;
Ισχύει και για την νοοτροπία των ανθρώπων στην Αθήνα;
Με ποιές προϋποθέσεις;
Γιατί όταν υλοποιούνται Π/δρομοι υλοποιούνται τόσο χάλια όσο περιγράφεται και στις κατόψεις που προβάλονται παραπάνω;
Γιατί ήταν τόσο λάθος ο Μεγάλος Περίπατος;
Γιατί θα είναι λάθος οι επεμβάσεις στην Πανεπιστημίου ξανά;
Επειδή ο π/δ των 75εκ. θα βαράει σε κολώνες; Μόνο;
Επειδή θα διακόπτεται από στάσεις λεωφορείων; Μόνο;
Επειδή θα πρέπει να (ξανα)λύσει τις διαταυρώσεις με τις κάθετες οδούς; Μόνο;
...
Αυτά θα πρέπει να συζητηθούν.
...
Και για να μην πείτε ότι δεν λέω κι εγώ την άποψή μου, ας την πω ξανά:

Οτιδήποτε γίνει μόνο στην Πανεπιστημίου δεν πρόκειται να ωφελήσει σε τίποτα, αν αυτό δεν αποτελεί συνέχεια ενός δικτύου π/δ το οποίο θα τροφοδοτεί την (όποια) Πανεπιστημίου με ποδήλατα και κατόπιν θα τα ωθεί στον προορισμό τους.
Είναι σαν να φτιάχνουμε ένα υδραυλικό έργο, ένα ποτάμι:
Για να ρέει νερό πρέπει να προέρχεται από κάπου και να πηγαίνει πρός τα κάπου αλλού.

Αλλιώς φτιάχνουμε ένα συντριβάνι που ανακυκλώνει το νερό με μηχάνημα και όχι ένα ποτάμι.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Θα 'ηταν χρήσιμη πάντως, για όσους από ας δεν μπορέσαμε να είμαστε παρόντες, μια περίληψη του τι και πως συζητήθηκε στις 23-10-2021 στους ΦτΠ.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

didotou wrote:
Οτιδήποτε γίνει μόνο στην Πανεπιστημίου δεν πρόκειται να ωφελήσει σε τίποτα, αν αυτό δεν αποτελεί συνέχεια ενός δικτύου π/δ το οποίο θα τροφοδοτεί την (όποια) Πανεπιστημίου με ποδήλατα και κατόπιν θα τα ωθεί στον προορισμό τους.
Είναι σαν να φτιάχνουμε ένα υδραυλικό έργο, ένα ποτάμι:
Για να ρέει νερό πρέπει να προέρχεται από κάπου και να πηγαίνει πρός τα κάπου αλλού.

Αλλιώς φτιάχνουμε ένα συντριβάνι που ανακυκλώνει το νερό με μηχάνημα και όχι ένα ποτάμι.

Το παραθέτω εδώ, γιατί θα πρέπει να γίνει sticky και κανονικά θα πρέπει να αφισοκοληθεί σε όλη την Αθήνα και στα γραφεία των αρμόδιων φορέων.... Είναι ακριβώς όπως τα γράφεις.

[παλαιότερα, για αντίστοιχες προσπάθειες έλεγα ότι: είναι ένας ποδηλατόδρομος που συνδέει το "τίποτα" με το "πουθενά"....]

... αλλά..... όπως πιστεύω ότι οι ποδηλατόδρομοι είναι απαραίτητοι στο κέντρο, όπως πιστεύω ότι αν φτιάξουμε και άλλους τότε ο κόσμος θα ξεθαρρέψει και θα πάρει ήπια μέσα μεταφοράς και θα τους χρησιμοποιεί, έτσι πιστεύω ότι ακόμα και οι ποδηλατόδρομοι - συντριβάνια έχουν μια μικρή συμβολή στην όλη προσπάθεια. Και αν τελικά ο κόσμος πιστεί και ξεθαρρέψει και κάνει χρήση έστω αυτού του μικρού κομματιού, α) θα έχουμε ένα πάτημα να φωνάζουμε: "ΦΤΙΑΧΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ", β) θα αρχίσει η "εκπαίδευση" των υπόλοιπων χρηστών / ΙΧ / ταξι κλπ ότι υπάρχουν και ποδηλάτες / πατινιέρηδες / ηλεκτρήλατοι κλπ εκεί έξω και δεν είναι 2-3 κωλόπαιδα που απλά παίζουν, γ) θα δουλέψει ως ερέθισμα και για άλλους - νέους χρήστες να δοκιμάσουν.

Μιλάμε για μικρά βήματα, αλλά από το ολότελα.... [ή από το να περιμένουμε έτσι δια μαγείας να αποφασίσουν να φτιάξουν την Κοπεγχάγη και το Μόναχο στην Αθήνα.....]

Κα ιένα τελευταίο, πάρτε το χαμπάρι, οτιδήποτε δυσκολεύει την ΑΝΑΡΧΗ / ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ / ΑΣΥΔΟΤΗ κίνηση των ΙΧ μέσα στο κέντρο, λειτουργεί θετικά προς όλους μας. Ο ελληνάρας πρέπει με κάθε τρόπο να καταλάβει ότι επειδή αγόρασε με 60 δόσεις μια λαμαρίνα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να του φυλάμε τα @@ και να τον έχουμε δερβέναγα κάθε μέρα όλη μέρα πάνω από το κεφάλι μας, σε κάθε γωνιά και κάθε εκατοστό της πόλης. Όσο τον χαϊδεύουμε, όσο παραβλέπουμε τις παραβάσεις που κάνει, όσο περιορίζουμε όλους τους άλλους για να περάσει / σταθμεύσει / κλάσει, τόσο διαιωνίζουμε το πρόβλημα. Βάλτου Μονά-Ζυγά, βγάλε την τροχαία να κόψει κώλους με την εφαρμογή του ΚΟΚ, βγάλε την δημοτική να κόψει καμια εκατοστή μπλοκάκια - κλήσεις για παράνομη στάθμευση, κόψε μια λωρίδα για λεοφορεία και άλλη μια για ποδήλατα, βάλε διόδια στο κέντρο.... [και με ότι εισπράξεις φτιάξε μια ριμαδο αποδοτική και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία] .... και ίσως τελικά δει το συμφέρον του...

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Μάλλον χρειάζεται να ξεκαθαρίσω πάλι πως καθόλου δεν θέλω να μιλώ επί του προσωπικού ... αλλά στην ουσία των λόγων και απόψεων...

Ο όρος του τίτλου μου είναι ένας δύσκολος όρος αλλά τον θέτω σε σκέψη για την θεώρηση της πιο πάνω συλλογιστικής στο 11ο ποστάρισμα ...

πάλι άποψη μου, αλλά και φιλοσοφία και στάση ζωής:

όποιος δεν ξεκαθαρίζει τα όρια του και επαφίεται σ' αυτό που του προσφέρουν άκριτο και ανερμάτιστο, ως μη χείρονος βελτίστου ή ακόμα χειρότερα για να ταραχτεί η αναρχία των ΙΧ, λες και θέλουμε να έρθουμε σε κόντρα με τον κόσμο κι όχι με το τρέχον κυκλοφοριακό σύστημα, ας έχει υπ' όψιν του τις συνέπειες ...

1. τη μη αποτελεσματικότητα των έργων υπέρ του ποδηλάτου, 2. την αγανάκτηση των εμπλεκόμενων από όλες τις μεριές.

Αυτά θέλουμε;

Επίσης η πρόσκληση για διάλογο σε ένα προαποφασισθέν πλάνο τι μήνυμα δίνει;

μήπως ότι ζητείται η επικύρωση από "φορείς"; Και ξαναθέτω το ερώτημα. Ποιός ζητάει εν προκειμένω επικύρωση, από ποιόν και γιατί; Με δεδομένο το ήδη προσχεδιασμένο και προαποφασισμένο;

Αυτά προσθέτω, μετά την τελευταία παράγραφο του Didotou στο 9 ποστάρισμα, που θεωρώ ότι θα'πρεπε να είναι επιτομή κάθε συζήτησης. Αλλά και για την ποιητικότητα του συνθήματος, να ζητάμε ένα ποτάμι κι όχι ένα συντριβάνι!

"Οτιδήποτε γίνει μόνο στην Πανεπιστημίου δεν πρόκειται να ωφελήσει σε τίποτα, αν αυτό δεν αποτελεί συνέχεια ενός δικτύου π/δ το οποίο θα τροφοδοτεί την (όποια) Πανεπιστημίου με ποδήλατα και κατόπιν θα τα ωθεί στον προορισμό τους.
Είναι σαν να φτιάχνουμε ένα υδραυλικό έργο, ένα ποτάμι:
Για να ρέει νερό πρέπει να προέρχεται από κάπου και να πηγαίνει πρός τα κάπου αλλού.

Αλλιώς φτιάχνουμε ένα συντριβάνι που ανακυκλώνει το νερό με μηχάνημα και όχι ένα ποτάμι."

 

 

aldro
Απών/απούσα

.

atomgr
Εικόνα atomgr
Απών/απούσα

Νομίζω ότι το βασικό πρόβλξμα είναι ότι οι συγκοινωνιολόγοι που τα σχεδιάζουν δεν ξέρουν ποδήλατο.

Πιστεύω στην Παν/μιου ο ποδηλατόδρομος πρέπει να είναι αριστερά, με ξεχωριστό διάζωμα Ξεφεύγεις από τις δεξιές στροφές και τις στάσεις. 

Μπορεί να μπει πλατεία ομονίας και μετά με τα φανάρια Γ Σεπτεβρίου, Αγ Κων/νου και Πειραιώς.

Αλλά μόνος του είναι μια τρύπα στο νερό.