η δικιά μας έρευνα για τις μετακινήσεις στην Αθήνα...

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
anakosmas
Απών/απούσα

νομίζω έχει αναφερθεί και παλιότερα πως θα είχε νόημα να γράψουμε ο καθένας τις διαδρομές που κάνει καθημερινά με οποιοδήποτε μέσο και να καταθέσει τις παρατηρήσεις του από πλευράς χρόνου και ποιότητας μετακίνησης. Αυτό θα μπορούσε να μας δώσει χρήσιμα και χειροπιαστά συμπεράσματα για το ποιό είναι το γρηγορότερο και καταλληλότερο μέσο για κάθε διαδρομή, κάτι που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στις αναλύσεις μας. Μια δικιά μας έρευνα δηλαδή για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, από τη σκοπιά της βιώσιμης και ποιοτικής μετακίνησης.

Για να κάνω ποδαρικό και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, δηλώνω ότι για τη διαδρομή ΙΚΑ Ζωγράφου (διασταύρωση Ούλωφ Πάλμε+Παπάγου) μέχρι γήπεδο Παναθηναϊκού Λ.Αλεξάνδρας, πόρτα-πόρτα (έχει σημασία), εγώ κάνω:
1) με μηχανάκι 5 λεπτά,
2) με ποδήλατο 10 λεπτά,
3) με τα πόδια 15+ λεπτά
4) με αυτοκίνητο δεν τολμώ...
5) δεν ξέρω να με καλύπτει κάποια γραμμή ΜΜΜ

Γενικά με το μηχανάκι η διαδρομή είναι λίγο ψυχοφθόρα, με το ποδήλατο ζορίζομαι από τα μηχανοκίνητα μέσα στους μεγάλους δρόμους και γενικά όπου χρειάζεται να πάω ανάποδα, αλλά περνάω θαυμάσια στους δρόμους με μικρή κυκλοφορία και με τα πόδια είναι σαν στίβος μάχης και ενίοτε βαρετά.

Αν ενδιαφέρεστε για μια τέτοια έρευνα προτίθεμαι να την πάρω επ όμου και να φέρω εν καιρώ κάποια συμπεράσματα. Απλά απαντήστε ειλικρινά και με ακρίβεια και δώστε αν μπορείτε κάποιο στοιχείο επικοινωνίας για διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Κοσμάς
anakosmas@gmail.com

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ilias
Απών/απούσα

Κοσμά, κάποιος έχει ανεβάσει μια σελίδα σε ένα σαιτ για αυτή τη δουλειά. Δεν θυμάμαι το όνομα. Και εμείς θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο
Στο 24ωρο έχουμε την πρόθεση να κάνουμε κατι αντίστοιχο.
Θα στείλουμε σύντομα ένα mail που θα εξηγούμε τι έχουμε την πρόθεση να κάνουμε. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί.

Ηλίας

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Bin Podilanden
Αν αυτή η έρευνα γίνει σε αρκετά σημεία του λεκανοπεδίου, τότε θα είναι ένα μεγάλο όπλο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου

energybalance
Απών/απούσα

Λιτότης,εγκράτεια,εξοικονόμιση ενέργειας
Απο το 2006 άρχισα περιστασιακά να πηγαίνω με ποδήλατο στις διάφορες εργασίες που είχα (έχω αλλάξει 3 δουλειές).Απο Δικαστήρια Λεωφ Αλεξένδρας που μένω, έχω χρησιμοποιήσει (άνοιξη 2006) ποδήλατο για να φτάσω μέχρι το Υγεία στη Λεωφ Κηφισίας (σε μια εταιρεία δημοσκοπήσεων δούλευα) αργότερα (καλοκαίρι 2006)λίγο πιο πέρα απο το κτήριο του ΟΤΕ στην Infoassist (μέσω Πανόρμου έβγαινα στην Κηφισίας και ήθελα σχεδόν 40 λεπτά). Μετά δούλευα ΟΤΕΝΕΤ ,σε ένα κτήριο κάτω στην Λεωφ Θησέως. Κι εκεί λόγω κατηφόρας , πηγαίνοντας Ιπποκράτους-Σύνταγμα-Λ.Συγγρού-στροφή δεξιά στο κτήριο της Forthnet-Λ.Θησέως εως κάτω στην θάλασσα- έκανα περίπου 30 λεπτά (στην επιστροφή σχεδόν 45!). Τώρα είμαι στην Μεταμόρφωση (Ontelecoms) και πάω με ποδήλατο εως Βικτώρια-μπαίνω ηλεκτρικό-έξοδος Ν.Ιωνία -ποδηλατικώς πιάνω την Τατοίου και την ανεβαίνω ως την Στάση λεωφορείων διαστάυρωση, συνολικός χρόνος 40 λεπτά.Αν το κάνω μόνο με Λεωφορεία και ηλεκτρικό θέλω 1 ώρα. Στην επιστροφή απο Μεταμόρφωση, δεν μπαίνω καν στον ηλεκτρικό, λόγω κατηφόρας το κάνω σε 40 λεπτά το πολύ.
Μόνο καθώς μπαίνει το καλοκαίρι και ανεβαίνει η θερμοκρασία θα είναι πρόβλημα να ιδρώνεις!Αυτό πιστεύω είναι σημαντικό θέμα για όλους μας (εκτός αν κάποιος δουλεύει μόνος του).Πως να αντιμετωπίσουμε τον ιδρώτα!Οι χρόνοι που δίνω θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτεροι (είμαι συστηματικός ποδηλάτης ,ημι-αθλητής θα έλεγα) αν δεν αναγκαζόμουν να πηγαίνω κάπως μετριασμένα για να αποφύγω να ιδρώσω.
Δείτε και το www.poli-podilato.gr

VipeR
Απών/απούσα

5) δεν ξέρω να με καλύπτει κάποια γραμμή ΜΜΜ

Νομιζω σε καλυπτει το 230 μπλε λεωφορειο
περνα Λεωφ. Παπαγου Γουδι Λ. Αλεξανδρας
αναλογα την ωρα μπορει να κανει απο 10 εως 25
λεπτα .

anakosmas
Απών/απούσα

θα το δοκιμάσω και θα σας πω...
Η αλήθεια είναι ότι όταν βρέχει (λίγο σπάνια φέτος) αναζητώ μια εναλλακτική λύση του να πάρω την ομπρέλα μου και να περπατήσω ένα 15λεπτο στα εγκληματικά πεζοδρόμια της Αθήνας.

κοσμάς

contact