Ποδηλατο - κούριερ!

25 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Freedom
Απών/απούσα

Γεια σας παιδιά! Από όσο ξέρω δεν υπάρχουν ποδηλατοκούριερ στην Αθήνα, αλλά ούτε και σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας! Υπάρχει κανένας νομικάριος ή μη, που να εχει μια ιδέα για το πως μπορείς να στήσεις μια τέτοια ομάδα έγκυρη και τα σχετικά? Και γενικά πιστέυετε ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο στην Αθήνα? Για ρίξτε σχόλια...
 


Εταιρείες μεταφορών με ποδήλατο - Ποδηλατοκούριερ - Bike messengers
 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

βασικα εγω πριν κανα 2 χρονια(?) ειχα βρει μια εταιρια ποδηλατο-κουριερ στην αθηνα, δεν θυμαμαι το ονομα της, και τους ειχα στειλει ενα e-mail για θεσεις εργασιας, αλλα δεν μου απαντησαν ποτε. προφανως ειχαν κλεισει.

παντως οπως φαινεται κ στη φωτο μου στο προφιλ, μια πιτσαρια στην κομοτηνη το πιασε το νοημα κ εβαλε ποδηλατο-ντελιβερι!

εγω πιστευω μια χαρα θα λειτουργουσε παντως!

Romeo
Απών/απούσα

k gw mesa! :D

kalh idea. makari na borousame na to organwsoume k na to kanoume emeis

mpampis
Απών/απούσα

κι εμένα θα με ενδιέφερε και θα με ενθουσίαζε μια τέτοια ιδέα. Αλλά φοβάμαι οτι κανείς "πελάτης" δεν θα προτιμούσε μια κούριερ ποδηλάτων καθώς θα υστερούσε στο θέμα ταχύτητας απ αυτή με τα μηχανάκια. Ο μόνος λόγος θα ήταν η "οικολογική" συνείδηση και ευαισθησία. ...αλλα αμα βρείτε τέτοιο "πελάτη" πείτε μου κι εμένα... και θα τον εξυπηρετω δωρεάν..!!!χαχαχα

Romeo
Απών/απούσα

h diafora sthn taxythta einai mikrh dioti k ta mhxanakia kanoun mikres apostaseis. tis megales tis kanoun ta forthga k ta aeroplana ;)

h vasiki diafora einai stis times gt dn exeis venzines

mpampis
Απών/απούσα

Σωστό το σκεπτικό σου..
Ας ελπίσουμε οτι αν ποτέ γινει κατι τετοιο και οι πελάτες να το σκεφτονται ετσι και να μας προτιμούν!

rodakino
Απών/απούσα

Ισως με ένα κάλο σχεδιασμό τα ποδήλατα να είναι πιο γρήγορα.Νομίζω οτι τα courier γενικά παραλαμβάνουν κατόπιν παραδίδουν στο τοπικό γραφείο για την διαλογή και την επόμενη μέρα παραδίδουν στον τελικό αποδέκτη,(αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Ο καλός σχεδιασμος μπορεί κάνει εφικτή την παράδοση εντός λίγων ωρών μιλώντας πάντα αποκλειστικά για την Αθήνα
Ενα άλλο θετικό είναι οτι μπορεί να λειτουργήσει με πολύ χαμηλότερο κόστος απο την στιγμή που δεν θα υπάρχουν ενοίκια γραφείων,αυτοκίνητα,golden boys δημοσίες σχέσεις και άλλα ωραία απο την εποχή των δεινοσαύρων.
Επίσης τα μηχανάκια θέλουν βενζίνη,σέρβις,ανταλλακτικά καθώς και οι ζημιές που παθαίνουν απαιτούν πολλές φορές αρκετά χρήματα για την επιδιόρθωση τους.
Κατα την γνώμη μου η καλύτερη νομική μορφή είναι ο συνεταιρισμός.

vtsakiris
Εικόνα vtsakiris
Απών/απούσα

στην αθηνα δεν υπαρχουν ποδηλατο-courier γιατι απλα υπαρχουν τα ραδιο-ταξι...
τους περνεις ενα τηλεφωνακι και στελνεις ασυνοδευτο δεμα...
πχ. εστειλα προσφατα απο αγια παρασκευη - ακροπολη σε 35 λεπτα δεμα με 15 ευρω ...
το κοστος βεβαια υψηλο αλλα εαν βιαζεσαι πολυ κατι, αξιζει.

Romeo
Απών/απούσα

omws ta courier thn megalh apostash thn kanei to aeroplano meta paei me forthga se epimerous kedra dianomhs k meta sta topika kentra dianomhs apo opou feygoun me mhxanakia. ayto to kommati loipon 8a borouse na ginetai apo etairia me podhlata (dn gnwrizw na voh8hsw se ti nomiki morfh klp) epishs 8a borousan na yparxoun k alles xrhseis px sthn agia paraskevh apoti 3erw yparxei to concept me 24/7 faghto mesw enos site opou ousiastika paraggelneis apo kapoious katalogous ( ta opoia einai magazia p einai anoixta 24/7 px kreperie) k aytoi p exoun to site phgainoun me mhxanaki pairnoun oti 8es k sto fernoun. akoma k tsigara px

Zendog
Εικόνα Zendog
Απών/απούσα

Gnorisa enan courier alla distixos den kserw an doulevi gia kapio magazi h courier service. Tin epomeni fora pou tha ton dw tha sas enimerosw.

dthemix
Εικόνα dthemix
Απών/απούσα

http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_messenger

Επίσης προσφάτως είδα στην ιταλική τηλεόραση άρθρο για τέτοιου είδους υπηρεσίας στην Πόλη του Μιλάνο.

νοοτροπία
Εικόνα νοοτροπία
Απών/απούσα

αλλά δεν θυμάμαι ούτε την επωνυμία ούτε το post που το είδα γραμμένο αν και το πρωτάκουσα σε αυτό το σάιτ.
Αν κάποιος θυμάται περσσότερα... Πάντως υπήρξε και απ' όσο θυμάμαι είχαν κάνει προσεγμένη δουλειά.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Τεύχος Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2008,m-bike.
Είναι Γερμανός και ζεί στην Ελλάδα απο το 2000 και τότε δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση με το ποδήλατο.Οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα ασχολήθηκε με την δουλειά του για δύο χρόνια,ως την στιγμή που ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα τον ανάγκασε να πουλήσει το αυτοκίνητο του,προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα.Τότε αγόρασε το πρώτο του ποδηλατο με 100 ευρώ,για να μπορεί να μετακινείται.Από τότε έχει χάσει 60 κιλά,έχει πάρει καινούργιο ποδήλατο και το 2005 του ήρθε μία τρελή ιδέα να ξεκινήσει την πρώτη εταιρεία bike courier,όπου θα προσφέρει κανονικές υπηρεσίες ταχυμεταφορών μέσα στην πόλη,αλλά οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με το ποδήλατο.Η ιδέα του όχι μόνο έπιασε αλλά σήμερα είναι η αποκλειστική του απασχόληση και βλέπει τις ανάγκες δουλειάς να μεγαλώνουν συνέχεια,τόσο ώστε σύντομα δεν θα μπορεί να είναι μόνος του.
Ο Nick Vayas είναι ο μοναδικός courier με ποδήλατο που ξέρουμε και μάλλον ο μοναδικόςστην χώρα μας,είναι παραδειγμα για το πως το ποδήλατο όχι μόνο μπορεί να μπει στην καθημερινή μας ζωή αλλά μπορεί να αντικαταστήσει συνήθειες και μέσα,που θεωρούμε δεδομένα,όπως λέει και ο ίδιος-Όταν στην Νέα Υόρκη κάποιος ξεκίνησε τα bike courier πριν απο 25 χρόνια,όλοι τον θεωρούσαν τρελό και τον κοροιδευαν.Ξέρω ότι το ίδιο θα σκεφθεί σήμερα κάποιος και για μένα,αλλά το ποδήλατο είναι πιο γρήγορο και πιο καθαρό από κάθε μηχανάκι.Στην Νέα Υόρκη τα μηχανάκια έχουν σχεδόν καταργηθεί το ίδιο θα γίνει και εδώ-.

Nemi6
Απών/απούσα

Αναφερει που ειναι η εδρα του στο αρθρο ?
Και απο οτι καταλαβα αυτη την στιγμη δουλευει μονος ,σωστα ?

Freedom
Απών/απούσα

Ωραία τα λες rodakinaki! Δε μου εξηγεις λίγο καλύτερα αυτό με το συνεταιρισμό που δεν το κατεχω........ Κάτι για επιτροπή ταχυδρομείων και τηλεμεταφορών μου είχαν πει! Δεν είναι το ίδιο προφανως ε?

Freedom
Απών/απούσα

Zendog μην ξεχασεις να τον ρωτησεις αν τον πετυχεις!!! Ευχαριστουμε!!!

Zendog
Εικόνα Zendog
Απών/απούσα

O Courier pou gnorisa sigoura den itan Germanos. Molsi ton dw tha sas pw.

george_
Απών/απούσα

airpeace79 wrote:
Τεύχος Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2008,m-bike.
Είναι Γερμανός και ζεί στην Ελλάδα απο το 2000 και τότε δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση με το ποδήλατο.

Μπράβο! φόραγε τζέρσεϊ σαν στολή σπάιντερμαν και στη φωτό είχε Corratec σκελετό SuperBow

neomanix
Εικόνα neomanix
Απών/απούσα

Είχα μιλήσει με τον Nick μαζί με εναν φίλο ο οποίος έκανε κ κάποιες διανομές μαζί του, αλλά δυστυχώς το σχέδιο δεν προχώρησε, αναμορφώσαμε το flyerακι του κ το μοιράσαμε σε κάποιες επιχειρήσεις αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε η ανταπόκριση που θα χρειαζόταν για να φέρει ενα αρχικό κεφάλαιο στην ιδέα, δυστυχώς πάει πολύς καιρός που δεν έχω νεα του κ μάλλον δεν συνεχίζει την προσπάθεια...Πολλά τα δυστυχώς αλλά η πρόκληση βρίσκεται εκεί! Δεν είναι εύκολο να οργώνεις την Αθήνα καθημερινά μόνος σου για 5€ το πακέτο, μπαίνουν ζητήματα ασφάλειας κ πολλά άλλα που θα χαρώ να τα συζητούσα μαζί σας.

Freedom
Απών/απούσα

Είναι πρόκληση, αλλά θα ήταν και τόσο ωραίο αν μπορούσε να στηθεί! Στις άλλες πόλεις του κόσμου πως γίνεται?! Κι εμείς λοιπόν θέλουμε να τα συζητήσεις μαζί μας! Σκεφτόμασταν να κατεβαίναμε στη συνέλευση την Τετάρτη να ρωτούσαμε και τα παιδιά που είναι πιο παλιά, να μιλήσουμε και από κοντά! Δε ξέρω αν πηγαίνεις ή γενικά για τι πράγματα μιλάνε ακριβώς! Θα δούμε! Πάντως και να μην πηγαίνεις από εκεί, γράψε εδώ μερικά από τα πολλά άλλα που λες!!! Ομαδική δουλειά θέλει και όλα μπορούν να γίνουν!!!

Aigeas
Εικόνα Aigeas
Απών/απούσα

Zendog wrote:
O Courier pou gnorisa sigoura den itan Germanos. Molsi ton dw tha sas pw.

Εμένα εννοείς...Αν είσαι το παιδί που γνώρισα στο Φρειδερίκο και με ρώτησες για τη Chrome που φόραγα...
Δουλεύω για μαγαζί και καλύπτω τις εξωτερικές του ανάγκες που είναι αρκετές μεσα στην εβδομάδα..αλωνίζω όλη την Αθήνα και οχι μόνο...
Ένα συνυθισμένο δρομολόγιο που είναι μια φορά την εβδομάδα είναι Κάντζα-Ελευσίνα,στο οποίο συνήθος το βάρος είναι γύρω στα 30!!! κιλά...μεταφέρω ότι έχει σχέση με φωτογραφικό κατάστημα,χημικά-φωτογραφικό χαρτί-αλμπουμ-φιλμάκια και ότι άλλο χρειαστεί.
Όταν δεν έχω τέτοια δρομολόγια ασχολούμε με την παράδωση κατ οίκον στους πελάτες του καταστήματος...

Σημ.σε αρκετές περιπτώσεις χρησημοποιώ τον Προαστιακό μιάς και το μαγαζί βρίσκετε στην Ελευσίνα,αλλά φαντάσου οτι μπορώ να αναλάβω παραλαβή-παράδωση σε μια ακτίνα Αεροδρόμιο-Κιατο-Πειραιά....

GiorgosG
Απών/απούσα

Νομίζω ότι πριν δούμε το θέμα ρομαντικά και σε στυλ "τι ωραία εικόνα κούριερ με ποδήλατα" να σκεφτούμε ποια είναι η πραγματική εργασία ενός κούριερ μέσα στην πόλη. Όποιος έχει δουλέψει κούριερ νομίζω ότι δε θα ήθελε με τίποτα να κάνει το ίδιο πράγμα και με ποδήλατο!
Εμένα πρωσωπικά όταν είχα δουλέψει κούριερ σε πιτσαρίες, αν το αφεντικό ερχόταν και μου έλεγε ότι από αύριο θα μοιράζεις τις πίτσες με ποδήλατο (άσε που δε θα το έλεγε με τίποτα διότι δεν το συμφέρει), θα του έλεγα να πα να γ... και θα τελείωνε η ιστορία.

Οι συνθήκες εργασίας ενός κούριερ μέσα στην πόλη διαφέρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από αυτές ενός ποδηλάτη ο οποίος κάνει μια βόλτα αναψυχής ή απλά χρησιμοποιεί το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς.

Μη μπλέκουμε την επιλογή μας ως μέσο μεταφοράς, ή τη διασκέδασή μας, ή την άθλησή μας, ή, ή, ή, σε ένα καθεστώς από τα πιο απάνθρωπα και επικύνδυνα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις μεγαλουπόλεις.

Θα πρότεινα μια καλύτερη λύση. Όποιος θέλει να φάει πίτσα, ας παίρνει το ποδήλατό του, ας πετάγεται στην πιτσαρία της αρεσκείας του και ας την αγοράζει ο ίδιος από το κατάστημα! Έτσι, και δεν ταλαιπωρούμε τους φίλους μας τους κούριερ και θα γινόμαστε κι εμείς (ή όσοι θέλουν) για λίγο ποδηλατοκούριερ όπως λέει και το post.

Και μια ερώτηση, αλήθεια, όταν βρέχει και κάνει τόσο κρύο που δε μας κάνει κέφι να βγούμε βόλτα έξω, και καθόμαστε σπιτάκι και λέμε: Ρε συ, είναι ωραία μέρα για DVD και πιτσούλα, αλήθεια, ποιος σκέφτεται τον κούριερ εκείνη τη στιγμή? ¨η μάλλον καλύτερα, ποιος θα ήθελε να είναι ποδηλατοκούριερ εκείνη τη στιγμή?

Zendog
Εικόνα Zendog
Απών/απούσα

Ondos, egw ime Aigea. Bravo ke se psaxnoun ta pedia edo :) Den xriastike na se vrw, mas vrikes monos sou heheheh. MEgali aktina drasis exis, evge!

Aigeas
Εικόνα Aigeas
Απών/απούσα

Zendog wrote:
Ondos, egw ime Aigea. Bravo ke se psaxnoun ta pedia edo :) Den xriastike na se vrw, mas vrikes monos sou heheheh. MEgali aktina drasis exis, evge!

Αλλά το πιο μακρινό μου είναι Κάντζα...χαχαχαχα δε μου λές πήγες τελικά Νεα Υόρκη? καλά θυμάμε??

Zendog
Εικόνα Zendog
Απών/απούσα

Londino, nai piga alla h tsanda emine oniro therinis niktos logo.... nomismatikis aneparkias.
Isos to kalokeri...tha doume.