ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Red33
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πώς θα μπορούσα να ανέβω Υμηττό από Αγία Παρασκευή ή Γλυκά Νερά, κοντά στον Σταυρό? Μόλις πήρα mtb και θέλω να δω κάτι διαφορετικό από άσφαλτο...

Ευχαριστώ!!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Αφού πήρες τώρα το mtb, μήπως να κοιτούσες για κάτι πιο ήπιο; πχ δασόκτημα τατοιου; Απλά ο Υμηττός μου φάνηκε πιο απαιτητικό ταιρέν, για να μην παρεξηγηθώ, εγώ είμαι αρχάριος και είχα αυτήν την εντύπωση, δεν το λέω για να σε αποτρέψω, απλά έτσι φάνηκε σε μένα. Ας σου γράψει και κάποιος πιο έμπειρος.

Candlemass
Εικόνα Candlemass
Απών/απούσα

Μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη διαδρομή
http://ridewithgps.com/routes/418642
αλλά θα συμφωνήσω με τον φίλο johnny_alex.
Είναι η πιο εύκολη διαδρομή του Υμηττού από Αγία, αλλά και πάλι μπορεί να σου φανεί αρκετά δύσκολη στην αρχή.
Πάρε το χρόνο σου και κάνε όσες στάσεις χρειάζονται.

Πάντως, έχω την εντύπωση ότι τον κλείνουν τον Υμηττό τώρα το καλοκαίρι, ειδικά σε μέρες με υψηλή θερμοκρασία λόγω κινδύνου πυρκαγιών.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Υμηττός με το καλημέρα δεν παίζει, δοκίμασε πχ πάρκο Τρίτση

ο υμμητός είναι αρκετά βαρύς και δεν είναι να πηγαίνεις μόνος συο (ειδικά στην αρχή)

για κράνος γάντια και προστασίες δεν μιλάω καν

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Εγώ πάρκο Τρίτση και άλσος Νέας Φιλαδέλφειας για αρχή, είναι εξαιρετικά για πρώτη επαφή με το χώμα.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Στα γλυκά νερά έχει ένα αστυνομικό τμήμα νομίζω τροχαία,το στενό εκείνο όλο επάνω στο τέρμα της ανηφόρας δεξιά και στο επόμενο αριστερά και έφτασες στα χωματίνα του ύμμητού.
Επίσης από νεκροταφείο παιανίας μπορείς να βγεις σε χωματινο και ενδιάμεσα σε αυτά τα δύο έχει ακόμα μια είσοδο.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Ο Υμηττός είναι μια χαρά για ξεκίνημα, αν δεν σου είναι πρόβλημα η αρχική ανηφόρα. Μπορείς να ξεκινήσεις από άφθονους και φαρδείς χωματόδρομους.

Οι ποδηλάτες Παπάγου-Χολαργού κάνουν καθημερινές δίωρες περιπολίες στον Υμηττό. Αν ενδιαφέρεσαι, μπορώ να σε φέρω σε επικοινωνία μαζί τους. Υπάρχει και ένας χάρτης από παλιότερες διαδρομές δασοπροστασίας εδώ.

Από Αγία Παρασκευή και από Γλυκά νερά έχει ασφάλτινες εισόδους στον Υμηττό που καταλήγουν στο ίδιο σημείο (στο μοναστήρι). Στα Γλυκά Νερά υπάρχει είσοδος από Αγίου Ιωάννου και Λαυρίου (έχει ταμπελίτσα προς Αγ. Σάββα). Στην Αγ. Παρασκευή η είσοδος είναι από Ανατολικής Μεσογείου.

Από κει μπορείς να πας προς Χολαργό και μόλις φτάσεις ξανά σε άσφαλτο να πας αριστερά γύρω απ' το βουνό προς τα Μεσόγεια. Η περισσότερη διαδρομή είναι ήπιος χωματόδρομος.

Aπό Χολαργό μπορείς να πας προς Καισαριανή από άσφαλτο. Σε μερικά σημεία έχει χωματόδρομους, που μπορείς να εξερευνήσεις.

Σημ: Διορθώθηκαν οι παραπάνω σύνδεσμοι.

Red33
Απών/απούσα

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Υμηττό θέλω να πάω γιατί μένω κοντά στον Σταυρό,αρχικά για "εξερεύνηση" και όταν αποκτήσω εμπερίες και αντοχές, ίσως πάω και σε πιο κατσικόδρομους. Για την ιστορία απέκτησα ένα univega ht 300, το πρώτο μου mtb μετά από 20 χρόνια και σπρώχνοντας ένα trekking που είχα.Πάντως πήγα και στο χωριό μου στην Εύβοια και βρήκα την χαρά μου. Σαν παιδάκι....