Θυμα βανδαλισμων το Velib στο Παρισι

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Nils
Εικόνα Nils
Απών/απούσα

http://www.liberation.fr/societe/2013/09/22/les-velos-parisiens-en-libre...

Θυμα βανδαλισμων , αν και εποχιακο φαινομενο , εχει πεσει το συστημα ενοικιασης ,κοινοχρηστων ποδηλατων στο Παρισι. Σκασμενα λαστιχα , παραμορφωμενα τιμονια και σκισμενα καλωδια ταχυτητων φρενων ειναι μονο μερικα απο τα χαρακτηριστικα παραδειγματα απο τα 9000 ποδηλατα που ή εχουν καταστραφει ή εχουν κλαπει κοστιζοντας ουτε λιγο ουτε πολυ 650 ευρω ανα ποδηλατο στο δημο του Παρισιου .

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Ακούγεται συνωμοσιολογικό ναι, αλλά κάποιοι πονηρούληδες από τη μια δίνουν (τρώνε δηλ. κι από κει) λεφτά για τα ποδήλατα αυτά, και από την άλλη τα αφήνουν επίτηδες έκθετα στους κάφρους... ώστε το σύστημα να ΜΗΝ προχωράει ώστε να μην απειληθεί η κυριαρχία του ΙΧ!...

zoslen
Εικόνα zoslen
Απών/απούσα

Τα ποσά που έχουν δαπανηθεί στο Παρίσι για το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι πολλά (9000*650=...) και προφανώς -όπως κάθε διοίκηση που σέβεται τον εαυτό της- κάτι έβαλαν στην άκρη οι εμπλεκόμενοι.
Οι κερδισμένοι από τέτοιου είδους ιστορίες είναι -παραδοσιακά- η προμηθεύτρια εταιρία και οι διοικούντες τον δήμο (που θα προχωρήσει σε νέες αγορές και όλο και κάτι θα βγάλουν από μίζες-ένα ποσοστό είναι νόμιμο νομίζω)

Το θέμα όμως είναι ότι η πολιτεία είναι εξ ορισμού απροστάτευτη σε τέτοιου είδους επιθέσεις.
Η αστυνομία αδυνατεί να εμποδίσει μεγάλες ομάδες ατόμων διότι δεν είναι εξοπλισμένη κατάλληλα: οι "βανδαλιστές" απ' τη μια, με κράνη και ρόπαλα, οι αστυνομικοί απ'την άλλη με ... πιστόλια, τα οποία όμως απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν...
Εκτός αυτού η καταστροφές γίνονται αιφνιδιαστικά και διαρκούν μόνο λίγα λεπτά, είναι αδύνατον να παρεμποδιστούν.

Το πιο θλιβερό στην ιστορία είναι ότι συνήθως οι αρχές έχουν γνώση της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ των ομάδων που προκαλούν καταστροφές (δεν μαζεύτηκαν ξαφνικά 50 τύποι και πήγαν να τα σπάσουν, πρόκειται προφανώς για οργανώσεις) αλλά δεν κάνουν τίποτα.
Ίσως διότι -όπως επισημαίνει και ο i.alli.ellatha- ΣΥΜΦΕΡΕΙ κάποιους να υπάρχουν αυτές οι ομάδες και επιτρέπουν τη δράση τους.

Wicca
Απών/απούσα

Εγώ ξέρω την παροιμία " Αν δεν θέλεις να ζυμώσεις...".
Αν ήθελαν να προστατέψουν την περιουσία του Δήμου και να προωθήσουν την χρήση των ποδηλάτων θα είχαν βρει τον τρόπο να το κάνουν.
Αυτό ισχύει και για το κάθε τι. Για μένα το "υπάρχουν ομάδες βανδαλιστών και η αστυνομία δεν μπορεί να τους σταματήσει" είναι άκυρο.

Με την ίδια λογική υπάρχουν και σπείρες ληστών, κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, και ότι άλλο, αλλά η αστυνομία όλο και κάτι κάνει σε αυτό το θέμα.

Στη Κοπεγχάγη γιατί δεν βανδαλίζει κανείς τα ποδήλατα του δήμου δηλαδή;

contact