Αγόρασα πρόσφατα ένα Hillmaster του 2008 το απλό, με τα μηχανικά δισκόφρενα. Κάποια στιγμή θα προβώ σε αλλαγή σε υδραυλικά (τουλάχιστον μπροστά), γιατί η χρήση είναι κυρίως mountain. Θα ήθελα να μάθω ποιο μοντέλο "φορά" το LX edition και αν αξίζει να βάλω αυτό που έχει το LX edition ή κάποιο άλλο, καλύτερο. Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε τι άλλα πράγματα "φορά" το LX edition που δεν τα έχει το απλό και αν αξίζει να "φορεθούν" στο απλό.
Υ.Γ.: Το ποδήλατο έχω σκοπό να το κρατήσω πολλά χρόνια, γιαυτό θέλω οι βελτιώσεις να είναι ποιοτικές και ουσιαστικές.
| Συνημμένο | Μέγεθος |
|---|---|
| 0 bytes |
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Δεν ξέρω να σε βοηθήσω σε αυτά που ρωτάς. Έχω όμως και εγώ ένα hillmaster (παλιό μοντέλο, καμμιά οκταετία το εχω) και έχει αποδειχτεί ανέλπιστα αξιόπιστο και ευκολο-οδήγητο. Ακόμα λοιπόν το χρησιμοποιώ (παρόλο που έχω και ένα άλλο καινούριο).
μπορείς να πας σε magura an Θέλεις κάτι καλύτερο
μετά σειρά έχει η ανάρτηση σου
μιας και η gila είναι το επόμενο που θέλει αναβάθμιση
και στο τέλος τροχοί :D
Ενωείς φρένα magura ή ανάρτηση;
Η μόνη διαφορά τους είναι στα δισκόφρενα. το απλό hillmaster έχει τα shimano br-m415 (μηχανικά), ενώ το lx έχει τα br-m485 (υδραυλικά). Η διαφορά τους είναι στα 80€, και δεν νομίζω με τόσα να βρεις υδραυλικά.
δισκόφρενα magura
τα 485 Ελλάδα τα βρίσκεις με 100 ευρό και περαστικά μαζί :D
δεν εχω κατι να πω για το ποστ σου αλλα εχω να σου πω οτι το ποδηλατακι σου ειναι τελειο...
παρα πολυ ωραιο χρωμα και γενικα ειναι τζι-τζι...
τα 485 μόνο 100€ τα βρίσκεις? ένας φίλος μου είχε δώσει 100 για ένα ζευγάρι 415 μαζί με τις δισκόπλακες... αν ισχύει αυτό, τότε οποιαδήποτε διαφορά τιμής ανάμεσα στα δύο ποδήλατα είναι απαράδεκτη. και γιατί "περαστικά"? τόσο χάλια είναι?
Περαστικά =κόστος τοποθέτησης.
Μάλλον αυτό εννοεί ο plannet
100 eyro χωρίς τις δισκόπλακες νομίζω
περαστικά = στα περνάει πάνω στο ποδήλατο
:D
τα μηχανικά δεν τα έχω σε εκτίμηση ούτε ο ποδηλατάς μου :D
Ναι, όντως, τα μηχανικά δεν είναι πολύ καλά. Πάντως, ο ποδηλατάς που πάω μου είπε γύρω στα 80, αλλά δεν μου είπε μοντέλο-μάρκα. Καλά, έτσι κι αλλιώς, θα το σκεφτώ.
Υ.Γ.: Πόσο δύσκολο είναι να τα περάσω μονος μου; Τα χέρια μου πιάνουν και έχω δουλέψει σε αρκετά ποδήλατα...
Avid? Είναι καλά; Επίσης πείτε μου αν είναι εύκολο να περάσω τα φρένα μόνος μου, οπότε να τα πάρω από το chain reaction cycles μήπως έρθουν ποιό φθηνά...
το πρόβλημα ειναι να αφήσεις το σωστό μήκος καλωδίων
από εκεί και πέρα χρειάζεται εργαλεία
κοφτάκια και πένσες
και να ξέρεις να κάνεις εξαέρωση στα φρένα :D
αυτά τα εύκολα τα μπορώ (εξαέρωση). Έχω εξαερώσει πολλές φορές στο αμάξι του πατέρα μου (μαζί του, και θα με βοηθήσει κι αυτός). Εργαλεία έχουμε. Τελικά για τα φρένα της Avid δεν μου είπατε (μάλλον για τα Juicy 5 οδεύω).
Καμιά γνώμη, κανένας?...
Μπορεις να δεις μερικα reviews εδω:
http://www.mtbr.com/cat/brakes/disc-brake-system/avid/juicy-five/PRD_365...
http://www.bikeradar.com/gear/category/components/disc-brake-systems/pro...
...κατα τα αλλα, μπορεις να ρωτησεις και στο: http://www.cyclist-friends.gr/
στο φορουμ...μπορει καποιοι να τα εχουν και εκει. :)
Γεια χαρά,
έχω ακριβώς το ίδιο ποδήλατο, στο ίδιο χρώμα...
Πέρα από το να σε συγχαρώ για το γούστο σου :) ... ήθελα να σε ρωτήσω αν τελικά έκανες την αντικατάσταση των μηχανικών με υδραυλικά, πόσο σου στοίχισε, αν έκανες μόνος την τοποθέτηση κλπ.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Καλές βόλτες.
leftcore [at] gmail [dot] com
Όχι ακόμα. Οι μετατροπές θα γίνουν αργότερα, δεν πολύ-βιάζομαι. Α, και μάλλον θα βάλω Shimano φρένα...
Το θέμα (των φρένων) όσο πάει και περιπλέκεται! Επειδή παίρνω μέρος σε αγώνες (περιστασιακά, αλλά μάλλον θα το πάρω ποιο σοβαρά το θέμα) θέλω να βρω σχετικά φθηνά αλλά και καλά φρένα. Τα Avid Juicy 3 άλλοι τα θάβουν κι άλλοι τα υμνούν (xa0xa0xa0), άλλοι λένε ότι είναι σαν τα 5 κι αλλοι οτι είναι πάτος. Βρίσκομαι λοιπον πάλι στο σημείο που ήμουν όταν πρωτοέγραψα εδώ. Έχω μπλέξει τα αυγά με τα πασχάλια...
shimano xt πιστεύω είναι μια καλή λύση :D
Είναι οικονομική όμως, γιατί στο chaain reaction cycles είναι ποιο ακριβά από τα juicy 3. Βέβαια δεν ξέρω αν θα χρειαστεί αλλαγή η δισκόπλακα με τα Shimano...
Από το forum καμιά γνώμη για τα Juicy 3?
Υ.Γ.: Πρήξιμο, το ξέρω...
τα avid 3 είναι τα μικρότερα από την avid τα αντίστοιχα 485 της shimano
τα xt τα έχω δει τα έχω δοκιμάσει και είναι top :D
τα δοκίμασα μόνο για ένα πεντάλεπτο, επειδή όπως και 'συ σκεφτόμουν να αλλάξω τα φρένα μου. Δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος.Ίσως όμως να φταίει πως το ποδήλατο που τα φορούσε ήταν καινούργιο και δεν είχαν πατήσει τα τακάκια...
Από τιμές για τα XT? Θα χρειαστεί αλλαγή η δισκόπλακα ή όχι; Αν όχι, τότε Shimano και πάλι Shimano!
220-250 νομίζω ότι βγαίνουν χωρίς δισκόπλακες
απλά θα πρέπει να δεις τα προηγούμενα αν θα χρειαστείς και χειριστήρια ταχυτήτων :D
απλά είναι φρένα που δύσκολα θα τα αναβαθμίσεις :D
Μόλις γύρισα στο σπίτι και αφρίζω από τα νεύρα μου. Φεύγαμε από το Φλοίσβο και ένας μ@λ@κα$ πέταγε τον αετό του χαμηλά, κάθετα στον δρόμο. Πιάστηκε λοιπόν στο ποδήλατό μου που ήταν πάνω στη σχάρα... Αποτέλεσμα: Remote Lockout σπασμένο... Θα βρώ ανταλλακτικό, έτσι δεν είναι; Πόσο περίπου;
λογικά μανιατόπουλο
παίρνεις τηλ. και ρωτάς μετά σου λέει ποιος είναι ο κοντινότερος συνεργάτης για να πας να το πάρεις από εκεί :D
Φτου ρε γμτ, θα πρεπει να τρέχω τωρα να ψαχνω μλκιες...Θα δω μήπως έχει τπτ ο ποδηλατας μου. (εστω κι ας μην είναι Remote...)
πάρε τηλέφωνο εκεί που σου είπα είναι το πιο απλό που έχεις να κάνεις
2610-993045 είναι το τηλ.
:D
Αν θα άλλαζα τις μανέτες των φρένων με τις Avid Speed Dial 7 θα δω καμιά διαφορά στο φρενάρισμα (προοδευτικότητα, αίσθηση κλπ); Το λέω γιατί ακούω πολύ καλά λόγια για αυτές και ότι πραγματικά προσδίδουν αίσθηση υδραυλικού.