H ιστορία των Raleigh

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

Μετέφρασα τη συντομη ιστορία της Raleigh και σας την παραδίδω

Η ιστορία ξεκίνησε το 1887, οταν ο 38χρονος αγγλος Frank Bowden έμαθε οτι εχει μονο λίγους μήνες ζωής. Αντι να δεχθει τη μοιρα του αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή ενος γιατρού που ειχε πει πως η ποδηλασια θα του σωσει τη ζωή.

Εξι μηνες αργότερα ο Frank Bowden δυναμωσε, εγινε καλά και βαλθηκε να ανακαλύψει τους κατασκευαστες του ποδηλάτου που τον οδήγησε στη ζωη. Τους ανακαλυψε να δουλευουν σε ενα μικρο εργαστήρι στην οδό Raleigh στο Νοτινγχαμ της Αγγλιας. Εκει, τρεις αντρες εβγαζαν μολις 3 ποδήλατα την εβδομαδα.

Στις 18 του Δεκεμβρη το 1887, ο Frank Bowden αγόρασε ενα μερίδιο της εταιρίας, η οποια 3 χρονια αργότερα θα γινόταν γνωστη ως Raleigh Cycle Company. Η αμεση εμπορική επιτυχία της εταιρίας βασίστηκε στα ποιοτικά ποδήλατα που κατέβαζε στα διεθνη ποδηλατικά πρωταθήματα. Μεχρι το 1896 η Raleigh εγινε η πιο επιτυχημενη εταιρια ποδηλατικων αγωνων κερδιζοντας 2.300 βραβεια(!) Το 1896 η Raleigh ανοιξε το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευης ποδηλάτων στον κοσμο.

Ο Bowden καλεσε κοντά του τα μεγαλύτερα μυαλά της μηχανικής στο τομέα της ποδηλασιας, προσφέροντας τους μισθους που δεν μπορουσαν να αρνηθουν, δημιουργώντας ετσι μια εταιρια με το μεγαλύτερο ονομα στην αγορά. Η Raleigh πρωτοπόρησε με την εισαγωγη της τεχνολογίας στα ποδήλατα δημιουργώντας τα 3ταχυτα, τους ατσαλινους σκελετους, την χαμηλη μεσαια τριβη για να ακουμπανε οι ποδηλατες τα ποδια στο εδαφος και το φωτισμό με δυναμό.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Πολύ ωραία ιστορία!

Τραγικό να σκεφτείς σήμερα... πόσοι άνθρωποι πάνε χαμένοι... ενώ έχουμε ποδήλατα πολύ καλύτερα...

Sulpice
Απών/απούσα

Αν και έχω ένα Raleigh (από το '67 περίπου ανήκει στην οικογένεια) δεν ήξερα την ιστορία του. Αυτό που έχω να πω ότι παρ΄όλες τις κακουχίες που υπέστει κατά καιρούς αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου και συνεχίζει να ρολάρει. Ευχαριστούμε για την ιστορία...

Nastybishop
Απών/απούσα

Η σημερινή Raleigh?

Αντέχει στον ανταγωνισμό ή απλά υπάρχει;

contact