Ποδήλατο στο αεροπλάνο;

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Weirdo
Απών/απούσα

Ξέρει κανείς αν γίνεται να μεταφέρεις ποδήλατο με αεροπλάνο;
Πρέπει να κάνεις φορτωτική ή άμα έχεις θήκη μπορείς να το συσκευάσεις και να το πάρεις ως αποσκευή;

Ευχαριστώ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Tzamilia
Απών/απούσα

πιο παλιά στο αεροδρόμιο, δύο παιδιά που είχαν το ποδήλατο μέσα σε μία συσκευασία η οποία ήταν δύο χαρτόνια σε σχήμα παραλληλογράμμου, μεγάλα ώστε να καλύπτουν όλο τοποδήλατο, τοποθετημένα στη μία και στην άλλη πλευρά του ποδηλάτου, σκεψου σαν τις δυο πλευρες μιας μεγαλης χαρτονενιας βαλιτσας.
Αλλα δεν ξερω τι ήταν αυτό ακριβώς από τα παραπάνω που ρωτάς? Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλεφωνο στο αεροδρο΄μιο να ρωτήσεις, και όταν μαθεις την απαντηση να τη γραψεις, έτσι να την ξερουμε?

diamond (χωρίς επαλήθευση)

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

πετάει πετάει. Πιστεύω ως αποσκευή αποσυναρμολογημένο δεν θα υπάρχει πρόβλημα από κανέναν. Αρκεί να μην σας ξεφύγει κανένα "μπιν ποδη-λάντεν".

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Κάθε εταιρία θέλει τα δικά της. Τα υπερατλαντικά θέλουν οπωσδήποτε το ποδήλατο πακεταρισμένο, τα ευρωπαικά παλαιότερα όχι, τώρα ανάλογα το αεροπλάνο. Καποτε ήταν τσάμπα, τωρα νομίζω οτι επειδή έχει κατέβει το όριο βάρους αποσκευών, πληρώνει κανείς κατι. Αν επιτραπεί να μπουν ολόκληρα, τότε καλύτερα γιατι τα προσέχουν πιο πολύ και πανε τσουλώντας στο αεροπλάνο (βγαλμένα πετάλια-στριμμένο τιμόνι). Αλλιώς στιβάζεται το πακέτο μαζι με τά αλλα..
Υπάρχουν τσάντες ειδικές όπου χρειαζεται να βγάλεις ρόδες πετάλια και στρίβεις το τιμόνι, μπορείς να παρεις και παλιά συσκευασία ποδηλάτου απο κάποιο μαγαζί. Σημαντικό είναι να ξεφουσκωθούν τα λάστιχα πριν το ταξίδι .

the flying Nede...
Απών/απούσα

αναλογα την εταιρεια εχει και το δικο της καθεστος

με μια χρεωση των 50 ευρω περιπου πηγενελα ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ συσκευασμενο σε χαρτοκουτα που θα σου δωσουν ολα τα ποδηλατομαγαζα δωρεαν η σε ειδικες βαλιτσες ποδηλατου

προσωπικα εφερα απο το αμστερνταμ ποδηλατο το οποιο το δεχοντουσαν παντου μετρο και ενα τρενο τυπου προαστιακου που σε παει αεροδρομιο και μου το συσκευασανε εκει περα

εχει η klm δικες τις κουτες ειδικες για ποδηλατα ( αυτα στο αμστερνταμ - οχι στην υποτιθεμενη χωρα - μελος της ε.ε ) που χωρουσε ολοκληρο χωρις να λυσω τιποτα απολυτως και ηρθε μια χαρα

αν θελεις τιποτα αλλο ρωτα

george_
Απών/απούσα

35 € το 2006 από Βιέννη για Αθήνα αλλά .... το είχα δηλώσει ότι το είχα φέρει μαζί μου (όπως μία μαμά το καροτσάκι του μωρού ) από την Αθήνα. Εαν το δήλωνα cargo ήταν 15κιλά άρα περίπου 220 €.

mr.linatsa69
Απών/απούσα

Eγώ μίλησα σήμερα με πρακτορείο που συνεργάζεται με Lufthansa και μου είπαν ότι για ένα ποδήλατο των 20 περίπου κιλών για να έρθει με αεροπλάνο είναι 332+ΦΠΑ και με φορτηγό 150€ +ΦΠΑ και κάνει περίπου 15 μέρες!!! Είναι πολλά χρήματα!!!

MrGiftgod
Απών/απούσα

Φίλε, αυτό εξαρτάται από την εταιρεία, αλλα νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι όμως, μπορώ να μεταφέρω ζάντες ποδηλάτου με το αεροπλάνο σαν χειραποσκευη; Αν όχι, γίνεται να τις βάλω μέσα στη βαλίτσα μου;

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

κάποιοι φίλοι συμποδηλάτες ΜΠΛΕ, συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Vodafone Bicycle Initiative... κάπως έτσι...
Ουσιαστικά βολτάρουν κανα χιλιάρι και βάλε χλμ, σε 7-8 διαδοχικές ημέρες, ανα την Ευρώπη.
Πάντα ταξιδεύουν αεροπορικώς, ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΤΟΥΣ, μέχρι την εκκίνηση και έτσι επιστρέφουν κιόλας.
Οι λύσεις είναι δύο:
- ειδική τσάντα για ποδήλατο (ακριβή λύση, αλλά δεν έχεις άγχος, το ποδήλατο θα φτάσει σώο).
- περνάμε από ποδηλάτάδικο, καβατζώνουμε θήκη χαρτονένια από άλλο ποδήλατο. Θεωρητικά, έτσι έφτασε μέχρι εδώ και το δικό μας, έτσι μπορεί να ταξιδέψει.... αλλά επειδή θα πάει μονάχο του, ίσως φτάσει ψιλοταλαιπωρημενο.

Σε κάθε περίπτωση, βγάζουμε πετάλια, σελα+παλουκόσελο, τροχούς, στρίβουμε τιμόνι και προσπαούμε να προστατέψουμε το έρμο το νύχι με το πίσω ντεραγιέ....

Κάντε και ένα τάμα, στον Άγιο Λάνσιο τον Αρμστρόνγκιο... και βλέπουμε

iDEALisths
Εικόνα iDEALisths
Απών/απούσα

αθλητικος εξοπλισμος σε ολες τις εταιριες,
το κοστος διαφοροποιειται & ολιγοτερο η συσκευασια,
εκτος αν μιλαμε για ΜΕGA σπαστο με τη θηκη μεταφορας του.