Συμφερει να συναρμολογησω ποδηλατο, απο την αρχη, μονος μου;

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
sakis33
Απών/απούσα

καλησπερα σε ολους
εχω την απορια εαν μπορουμε να φτιαξουμε ενα ποδηλατο απο μονοι μας και αν το κοστος θα ηταν μικροτερο αποτι να περναμε κατι ετοιμο.
πχ να περναμε ετοιμο σκελετο και ολα τα ανταλλακτικα με σκοπο να το μονταρουμε μονοι μας.
για να παρω μιω ιδεα απο ποικιλια και τιμες σε πια σαιτ μπορω να κοιταξω?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Tasakos10
Απών/απούσα

Καλησπέρα. Αν το δεις αμιγώς οικονομικά, δεν σε συμφέρει σε καμία περίπτωση να στήσεις ποδήλατο σε σχέση με το να πάρεις ένα έτοιμο. Όσοι μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία, το κάνουμε αποκλειστικά και μόνο για την χαρά της γνώσης και της εμπειρίας που αποκομίζουμε -ενώ παράλληλα στήνουμε ένα ποδήλατο με απολύτως προσωπικά χαρακτηριστικά- γνωρίζοντας όμως οτι θα ξοδέψουμε πολλάαααα περισσότερα.
Από κει και πέρα για ποικιλία και τιμές, μπορείς να χαζέψεις σε όλα τα ποδηλατικά σαιτς Ελλάδας και εξωτερικού.

sakis33
Απών/απούσα

απο μια γρηγορη ματια σε ιντερνετομαγαζα οντως σου βγαινει πολυ πιο ακριβα...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Tasakos10 wrote:
Καλησπέρα. Αν το δεις αμιγώς οικονομικά, δεν σε συμφέρει σε καμία περίπτωση να στήσεις ποδήλατο σε σχέση με το να πάρεις ένα έτοιμο. Όσοι μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία, το κάνουμε αποκλειστικά και μόνο για την χαρά της γνώσης και της εμπειρίας που αποκομίζουμε -ενώ παράλληλα στήνουμε ένα ποδήλατο με απολύτως προσωπικά χαρακτηριστικά- γνωρίζοντας όμως οτι θα ξοδέψουμε πολλάαααα περισσότερα.

Θα έλεγα οτι αυτό δεν ισχύει με τίποτα - τουλάχιστον όπως το έχω δει σε ποδήλατά μου που έχουν φτιαχτεί με βάσει τις δικές μου ανάγκες, δηλ για τουριστική ποδηλασία κυρίως.
Για αντίστοιχων περιφερειακών ποδήλατα θα έπρεπε να ξοδευτούν πολλά περισσότερα χρήματα για να έχω αυτό που θέλω, δηλ την αξιοπιστία και ποιότητα που χρειάζομαι.
Αυτό που λες μπορεί να ισχύει σε απλά ποδήλατα πόλης όπου όντως δεν εχει και πολύ σημασία αν τα κέντρα σου, τα φρένα σου, οι ταχύτητες θέλουν κάθε τρεις και λίγο το μάστορα.
(Για τα κουρσάκια δεν ξέρω - μπορεί εκεί να ισχύει αυτό που λες)
Επίσης, εννοείται οτι για καλύτερες τιμές θα πρέπει να κάνεις καλή έρευνα αγορας (ιντερνετικής και τοπικής).

As32
Εικόνα As32
Απών/απούσα

Εγω θα σου απαντουσα,οτι το να φτιαξεις ενα ποδηλατο μονος, ειναι και φθηνοτερο αλλα και ακριβοτερο..

Συνηθως οταν επιλεγουμε να αγωρασουμε ενα ποδηλατο,επειδη δεν εχουμε αρκετες γνωσεις,το επιλεγουμε απο την εμφανιση,το τι θα μας πουνε..εαν ειναι καλο η οχι και φυσικα απο τι τιμη...
Αγοραζοντας το σε μια τιμη που εμεις μπορουμε να διαθεσουμε..θα διαπιστοσουμε στη πορεια οτι,εχουμε μια μετρια σειρα ή μετριους τροχους κτλ.
Ετσι θα μπουμε στη διαδικασια της αναβαθμησεις..αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα,στο τελος να εχουμε ξοδεψει περισσοτερα χρηματα σε σχεση με το να το φτιαχναμε απο την αρχη σε βαθος χρονου...αλλα το αρχικο ποσο εαν το φτιαχναμε μονοι μας θα ειναι μεγαλύτερο απο αυτο που εμεις υπολογιζουμε...

Tasakos10
Απών/απούσα

Συμφωνώ εν μέρει και με τους δύο προλαλήσαντες. Ο τρόπος όμως που διατύπωσε αρχικά το ερώτημά του ο φίλος, με έκανε να πιστέψω οτι είναι αρκετά αρχάριος στις απαιτήσεις άρα και το στήσιμο ενός ποδηλάτου, γι αυτό και απάντησα έτσι, ειδικά αφού υπήρχε η λέξη "συμφέρει" στην αρχική πρόταση.
Για κάποιον που έχει ψαχτεί αρκετά και ξέρει ακριβώς πως θέλει να είναι το ποδήλατό του, ναι πιστεύω κι εγώ οτι έχει νόημα να το στήσει μόνος του. Ως προς το αν "συμφέρει" όμως και πάλι θα διαφωνήσω αφού σε περίπτωση που έβρισκε κάποιος ως έτοιμο ποδήλατο παραγωγής αυτό που θέλει να στήσει, σίγουρα θα το έβρισκε φθηνότερα.
Υ.Γ. Το έχω προσπαθήσει πολλάκις και έχω βάλει κάτω τα κόστη και μπορώ να σας το αναλύσω σε αριθμούς όποτε θέλετε. Η σύγκριση custom επιλογής με έτοιμο ποδήλατο (αν είμαστε τυχεροί και βρούμε ακριβώς αυτό που θέλουμε) απλώς δεν υφίσταται. "Δεν βγαίνουν τα κουκιά".

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Σήμερα, στην Ελλάδα μόνο, κυκλοφορούν κάπου 30 διαφορετικές εταιρείες ποδηλάτων. Η κάθε μια φτιάχνει κάπου 10-20 διαφορετικά μοντέλα. Τα περισσότερα είναι σε 3-4 διαφορετικά νούμερα σκελετού και κάποια έχουν και άλλο σκελετό για άνδρα και άλλο για γυναίκα.......
Αν ξεκινάς τώρα, ή αν η χρήση είναι τυπική /συνηθισμένη / απλή, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΤΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.
Αν είσαι σίγουρος τι ΑΚΡΙΒΩΣ θελεις ΚΑΙ έχει ψάξει καλά την αγορά ΚΑΙ δεν έχεις βρει κάτι να σε καλύπτει, ΤΟΤΕ αξίζει να πας κομμάτι-κομμάτι. Και πάλι θα σου βγει ακριβότερο, ΕΚΤΟΣ αν σκεφτείς σε βάθος χρόνου και σε "ποσοστό κάλυψης των ιδιαίτερων απαιτήσεών σου", οπότε τότε μάλλον έρχεται πιο οικνομικά.

Άλλη περίπτωση, έχω ένα υπόγειο γεμάτο ανταλλακτικά που περισσεύουν, μπορώ να πάρω πχ ένα σκελετό και να φτιάξω αυτό που θέλω. Προφανώς και αξίζει.

Άλλη περίπτωση. Δεν με νοιάζει τόσο το κόστος. Απλά θέλω να μάθω, θέλω να φτιάξω ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Ναι, ΟΚ, μαζί σου. (βάλε όμως και το κόστος εργαλείων και φάσης "δοκιμής και σφάλματος" που κατά 90% θα σου κάτσει....).

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

@ δεν φαίνεται απο το σχόλιο που έχω γράψει πιο πάνω αλλά συμφωνώ με @Tasako και @ Rockarolla.
Θα επαναλάβω μόνο οτι συμφέρει σε βάθος χρόνου και θα τονίσω οτι είναι αναγκαίο το στήσιμο ενός ποδηλάτου από την αρχή όταν θέλεις κάτι συγκεκριμένο. Αν πχ θέλεις να έχεις δυναμό κέντρου SON και κλειστό κέντρο πίσω και τροχούς γερούς, περιφερειακά γενικότερα αξιόπιστα και επιλεγμένα, η τιμή ενός τέτοιου ποδηλάτου από μαγαζί στο εξωτερικό (στην Ελλάδα δεν υπάρχουν) θα σου κοστίσει πολύ παραπάνω. Για ένα ποδήλατο, που και με αυτό μπορεί να κάνεις τη δουλειά σου αλλα όλο και κάτι θα του λείπει και θα το αλλάζεις, ίσως να μην κάνει διαφορά στην αρχή.
Και ξανατονίζω οτι για τις τιμές χρειάζεται έρευνα αγοράς αφού αποφασίσεις τι θέλεις.