Συμπαθητικό Σπαστό

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
psipsinel
Απών/απούσα

Έχω μια ερώτηση σχετικά με τα 26άρια σπαστά.
Κοιτώντας στις ελληνικές ιστοσελίδες, βλέπω παντού σαν Dahon Cadenza να αναφέρεται το μοντέλο που βλέπουμε εδώ :

http://www.dahon.gr/bikes_3.htm

Αντίθετα, στην κεντρική σελίδα της Dahon, σαν Cadenza αναφέρεται το εξής :

http://www.dahon.com/intl/cadenza.htm

Ενδεχομένως, να πρόκειται απλά για διαφορετικά μοντέλα χρονολογικά, αλλά δεδομένου ότι το δεύτερο είναι μοντέλο του 2008, μου φαίνεται περίεργο που δεν το βλέπω πουθενά.

Όπως εύκολα φαίνεται, το ποδήλατο αυτό δεν μοιάζει καθόλου με σπαστό - μεγάλο προσόν κατά τη γνώμη μου .

Οπότε, αν γνωρίζει κανείς κάτι, ας ενημερώσει . Thanks

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
abyss
Απών/απούσα

Το μοντέλο που φέρνει ο εδώ αντιπρόσωπος είναι το μοντέλο του 2007. Το μοντέλο του 2008 είναι σαφώς ομορφότερο, με μόνο μειονέκτημα ότι χρειάζεται ένα κλειδάκι allen για να (ξε)διπλώσει.

psipsinel
Απών/απούσα

Αλλά μήπως ξέρει κανείς γιατί δεν έχουν έρθει τα καινούργια μοντέλα εδώ και ένα χρόνο;

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

Tον σκελετό του cadenza της Αγγλίας,τον φοράει το ελληνικό περσυνό (2008) matrix.Οι διαφορές είναι και στα περιφερειακά,όπως και το ότι το αγγλικό jack με τα αντίστοιχα περιφερειακά,δεν έρχεται καθόλου.Απο ότι μου είχαν πει όταν είχα ρωτήσει και εγώ,στην αγγλία πάντα υπάρχουν διαφορές στα μοντέλα-πράγμα που δεν απαντάει στο βασικό ερώτημα-αλλά παίζει κάτι αντίστοιχο με τα blockbusters των ταινιών.Έρχονται εδώ μετά απο καιρό..
Πάντως έχε υπόψην οτι το cadenza ακόμα και με τον Murray σκελετό είναι μεγάλο στο κουβάλημα,δεν το παίρνεις και στην πλάτη...Με το σκελετό που θές είναι ακόμα πιο μεγάλο..Tσέκαρε το στο matrix...Δές τα και τα δύο απο κοντά,ο murray κερδίζει πολύ τις εντυπώσεις κατα τη γνώμη μου....
Μήν κοιτάς μόνο την εμφάνιση,σκέψου το λειτουργικά,ο σύνδεσμος του σκελετού που αναφέρεις είναι πολύ μικρότερος+άρα δεν αντέχει πολύ κοπάνημα [λακούβες κτλ,Ελλαντοroad :P]

abyss
Απών/απούσα

Γενικά πάντως υπάρχουν ζητήματα διαθεσιμότητας μοντέλων στην Dahon - για παράδειγμα η ελληνική αντιπροσωπεία είχε ζητήσει το Jetstream XP του 2008 και η παραλαβή θα γινόταν, όπως μου είπαν, για το Δεκέμβρη του '08 (!), οπότε και την ακύρωσαν. Φαντάζομαι θα είναι ένας συνδυασμός της αποδοτικότητας του συστήματος παραγωγής και διανομής της Dahon, του stock του Έλληνα αντιπροσώπου και της απορροφητικότητας της ελληνικής αγοράς.

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

Κοινώς δεν τραβάνε πολύ στην Ελλάδα άρα βολευτείτε με ότι έχουμε?:P

abyss
Απών/απούσα

Δεν πρέπει να πηγαίνουν άσχημα. Τουλάχιστον βλέπω αρκετά Dahon στο δρόμο. Βέβαια για τα κέρδη και τα πλάνα τους δεν έχω ιδέα.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

δες τα paratrooper της montague. Πολυ καλα , αλλα..τζιζζζζζζζ...

(οπως επισης τα DX Crossover , Montague CX..και τα πολυ ομορφα Swiss Bike XO και MX- )

psipsinel
Απών/απούσα

για τις απαντήσεις σας όλους .

Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η πραγματική φορητότητα του σπαστού,εξάλλου θα διπλώνει μόνο για λίγο. Το θέμα είναι να έχω το τυπικό δικαίωμα να χρησιμοποιήσω ΜΜΜ και την πρακτική δυνατότητα να το βάλω στην τσάντα του και να χωράει σε ένα λεωφορείο ή Μετρό χωρίς να είναι ώρα αιχμής.

Πρακτικά, επειδή έχει διακοπεί το Μετρό σε ένα τμήμα του, χρησιμοποιώ πλέον το ποδήλατο για διαδρομές μεγαλύτερες από 12 χιλιόμετρα και προφανώς αυτό εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Μπορεί να σε πιάσει βροχή, να είσαι κουρασμένος, να είναι νύχτα (που νύχτα πχ η Μεσογείων δεν παλεύεται με τίποτα) κλπ . Οπότε ήθελα να έχω μια εναλλακτική.

Τα paratrooper και τα άλλα της Montague τα έχω δει, αλλά μόνο το paratrooper μου φαίνεται συμπαθητικό. Εχει όμως πάρα πολλά περιττά με βάση τις προδιαγραφές που θεωρώ ότι πρέπει να έχει. Πχ Αναρτηση, δισκόφρενα κλπ.

Το dahon 2007 όσο το κοιτάω γενικά μου φαίνεται καλύτερο, αν και έχει αυτό το τεράστιο μεντεσέ μέσα στη μέση ... Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.