θέλω κάτι να αλάξω

16 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Fotinos_89
Απών/απούσα

γειά σας συνφορουμίτες,
έχω περίπου έξι μήνες ένα ideal pro rider και είμαι υπέρ ευχαριστιμένος, το μόνο που έχω αλλάξει είναι τα κέρατά του λόγω σκουριάς αν και υποτήθεται οτι ήταν αλουμίνιο. Τώρα σκέφτομαι να ρίξω μερικά λεφτά στο ποδήλατο για να το κάνω καλύτερο αλλά δεν ξέρω τι. Η λύση μάλλον ήταν να πάρω εξ αρχής κάτι καλύτερο αλλά τώρα πάει. Θέλω να πω πως είμαι ευχαριστιμένός αλλά πχ θα ήταν καλύτερα να άλαζαν οι ταχύτητες πάντα σωστά χωρίς κολύματα και τέτοια ή πχ να έβαζα δισκόφρενα που δεν είμαι καθόλου κατατοπισμένος για κάτι τέτοιο αλλά σιγα σιγά θα μάθω...! Κυρίως το χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη και λίγο σε διαδρομές(το περισσότερο μέχρι τώρα καμιά 30αριά χιλιόμετρα) και βουνό. γενικά είναι η ζωή μου και το έχω αγαπήσει πολύ! ΄8-)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
skywalker
Απών/απούσα

Βάλε λάστιχα δρόμου για την πόλη. Αν βάλεις δισκόφρενα, μόνο υδραυλικά, αλλά νομίζω τα V-brakes είναι πολύ καλά για μέσα στην πόλη. Μπορεί να βάλεις και καλύτερη ανάρτηση...δεν ξέρω του pro rider κλειδώνει; Βασικά μην βάλεις τίποτα...γαμώ τα ποδήλατα είναι αυτό που έχεις. Μη σε πιάνει το καταναλωτικό σου...τιθασεψέ το!

Fotinos_89
Απών/απούσα

κλειδώνει κλειδώνει, τώρα που το ανέφερες όμως έχει και ένα διακόπτη εχτός αυτού για κλείδωμα που δεν έχω καταλάβει προς τα πιά μεριά πρέπει και πόσο να το γυρίσεις για να γίνει σκληρότερη ή ελαφρύτερη η ανάρτηση(μάλλον γιατί η αλλαγή που επιφέρει είναι ελάχιστη)... καλή ιδέα η ανάρτηση πάντως, μάλλον για το καταναλοτικό πάντως δίκιο έχεις!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

οι ταχύτητες δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα
πάνε σε έναν ποδήλατά να στο δει
και αν χρειαστεί αλλαγή σε ντιζες ντιζοκαλόδια
η επιλογή σου είναι μια χαρά για αυτό που κάνεις
:D
και όπως λέει ο skywalker βάλε ένα ζευγάρι slik

mr.linatsa69
Απών/απούσα

Ίσως να μη χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα!!!
Αυτό το λέω διότι αν ήθελε κάτι αλλαγή θα το ειχες καταλάβει ...
Αν δε σε ικανοποιούσαν τα φρένα ή οι ταχύτητες σου θα το ξερες ήδη! Κράτα τα όπως είναι και τα λάστιχα σου ίσως να ναι η μόνη αλλαγή που χρειάζεσαι για την πόλη!
Η Gila που έχεις είναι η ίδια με την δική μου και δεν είναι και καμιά σπουδαία ανάρτηση, αλλά είναι αξιοπρεπής!!! Κράτα την διότι ότι άλλο βάλεις περιττό θα ναι αφού κάνεις λίγο βουνό και όταν δεις ότι δε σε καλύπτει.......Το σίγουρο ότι η καινούργια θα ναι πιο ελαφριά!
Στο - είναι το μαλακό και στο + το σκληρό!!!

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Τρία πράγματα είναι σημαντικά στο ποδήλατο και σου δίνουν άμεσα αποτελέσματα.
1. Τροχοί
2. Ανάρτηση
3. Μεσαία τριβή.

Από αυτά το πιο φθηνό, πιο εύκολο και πιο απλό είναι η μεσαία τριβή. Με 50 Ευρώ βάζεις Deore Hollowtech II και κερδίζεις αμέσως 700-800γρ από το ποδήλατο. Επιπλέον έχεις τριβή που καθαρίζεται και επισκευάζεται.

Με τροχούς επίσης θα δεις διαφορά τόσο στο βάρος όσο και στην κύληση. Η ιδανική λύση είναι να διαλέξεις ένα καλό στεφάνι, ένα καλό κέντρο και καλές ακτίνες και να σου πλέξουν νέες ρόδες. Υπολόγισε 100-200 ευρώ το κόστος. Από τη στιγμή που το έχεις κυρίως για πόλη μπορείς το 2ο σετ τροχών να είναι αποκλειστηκά για δρόμο με λεπτά σλικ ελαστικά.

Η ανάρτηση είναι επίσης μια καλή αλλαγή. Υποθέτω ότι φοράς την RST Gila κάτι οπότε μια λογική αλλάγή θα ήταν κάποιο μοντέλο της σειράς Dart της Rock Shox είτε, αν ανέβεις σε λεφτά, κάποια Marzocchi. Φυσικά μπορείς να πάρεις και παλιές ανρτήσεις, εγώ έχω μια marzocchi του 2000 και είναι αστέρι.

Fotinos_89
Απών/απούσα

έχετε κάτι να μου προτείνετε και να με κατατοπήσετε για ρόδες δρόμου και λάστιχα? εκεί, γύρο στα 120 ευρώ ίσως. έχω κανει μέχρι 40 km πήγαινε έλα, τώρα με αυτά πόσο περίπου θα ανέβω με την ίδια κούραση πάντα? σκοπός μου είναι να φτάσω στα όρια του το mb στον δρόμο και μετά να πάρω κούρσα.

gavos
Απών/απούσα

Τα όρια του mtb δεν υπάρχουν, μόνο τα δικά σου όρια υπάρχουν.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δεν ξέρω αν θα σου φτάσουν 120 ευρο :D
οι ποιο οικονομικές ρόδες που θα δεις κάποια διαφορά είναι στα 150 ευρο + λάστιχα σαμπρέλες 20 ευρό
αν και νομίζω ότι παίζει και ενα ποιο οικονομικό ζευγάρι το είδα εχτές καθώς περασα από τον ποδήλατα μου
αν θέλεις ρωτάω και σου λέω

@gavos
σωστά τα λες

Nemi6
Απών/απούσα

Kai gw pira prosfata pira ena pro rides kai mporw na pw oti eimai arketa euxaristimenos .
Proswpika ta mona pragmata pou ekana itane na balw udrauliko diskofreno mprosta kai mia mikri rithmisi sto mprosta sasman.Oson afora ta lastixa pou lene oi kurioi to xa skeftei kai gw, alla teleutaia paw sto alsos Suggrou kai katalabainete ... ^^

maasimar
Απών/απούσα

pira ena MTB hillmaster kai pigame mia volta me ena paidi pou exei trecking podilato kai mou aresan polu ta lastixa tou. Mou fanikan polu 3ekourasta ta slick.
twra skeftomai mipos parw kai gw. Opote oi erwthseis mou einai oi e3is:

1) To na exeis slick exei megalh diafora apo ta kanonika MTB lastixa gia ton dromo h aplos xreiazomai kai allh proponish?

2) To na agorasw kai allous troxous 8a paei akrivo, opote skeftomai na allazw lastixo kai sabrela otan paw vouno. Lete na einai polu ekneuristiko kai na kanw kako sto podilato, vgaze vaze, h ok?

Thanks

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

1) τα slik έχουν διαφορά δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις 15 ευρό ένα ζευγάρι
2) εξαρτάτε πόσο συχνά αλλάζεις τα λάστιχα
εγώ σπάνια κάνω βουνό οπότε σπάνια κάνω και αλλαγές οπότε είναι περιτο το 2ο ζευγάρι ελαστικά

Fotinos_89
Απών/απούσα

όμως για να λειτουργούν καλύτερα οι ρόδες δεν χρειάζονται και καλύτερες ζάντες? καλή η ιδέα πάντως για αλλαγή μόνο λάστιχων για δοκιμή, plannet αν μπορείς ρώτα. Οπότε αν γίνεται κάτι τέτοιο τα 120 eyro θα πάνε μόνο για λάστιχα αν είναι να έχω μία συμαντική αλαγή. Ίσως βέβαια τόσα είναι πάρα πολά για λάστιχα, δεν ξέρω. Αν είναι καλύτερος ο συνδιασμός ζάντες και λάστιχα τότε ίσως να προτημήσω αυτό και να ανέβω budjet. Κάτι μέτριο πόσο κάνει, νομίζω δεν εχετε σε εκτύμηση τα ελαστικά της shimano των οποίων είναι αντιπρόσωπος ο ποδηλατάς μου αλλά θα μπορεί να παραγγήλει και από άλλες εταιρίες πιστεύω.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ρώτησα και για σένα
150e είναι τροχοί σαμπρέλες λάστιχα
τροχοί με βάρος 1900γραμμ
κλειστά ρουλεμάν (δεν θέλουν συντήρηση)
και λάστιχο kenda kwest 1.25 για κίνηση σε άσφαλτο
:D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Και μόνο με αλλαγή ελαστικών βλέπεις μεγάλη αλλαγή. Βάλε 1.25 λάστιχο με 20 ευρώ το ζευγάρι και δες πως θα πάει. Εγώ με 170 πήρα 2ο σετ τροχών και μου τους έπλεξε ο ποδηλατάς μου.

@Planet
Novatec, Remerx, Sapim;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

όχι την έτοιμη την ρόδα της novatec του έχει μείνει μία και την kill :D