Aθήνα- Θεσσαλονίκη με ποδήλατο

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Batmanbat
Απών/απούσα

Γεια στην παρέα,

 

Κοιτάζω να πάω στη Θεσσαλονική, το έχει κάνει κάποιος από το φόρουμ?

Σε ποιούς δρόμους επιτρέπεται η χρήση ποδηλάτου? Πώς θα σχεδιάζατε τη διαδρομή?

Επίσης, το ψήνει κανείς?

 

Ευχαριστώ,

Κώστας

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Καλημερα...τι μας κανεις τωρα..πανω που το ειχα δεχτει πως φετος δεν εχει εξορμηση , ερχεσαι εσυ και βαζεις την μπριζα...τες πα..θα σου πω πως πηγα εγω..

Πηγα απο Ευβοια ,ως τον Αγιοκαμπο μετα την Αιδηψο..εκει περασα απεναντι με το φερυ στην Γλυφα..απο εκει ανεβαινεις προς Βολο , στις Μικροθηβες μπαινεις παλια εθνικη ,εντελως ερημη μην την φοβασαι ,ως το Βελεστινο..

Εκει πιανεις τον δρομο προς Λαρισσα και κανεις δεξια πριν την Λαρισσα προς Αγια..στην συνεχεια κατεβαινεις Αγιοκαμπο και βουρ προς τα πανω..περνας Στομιο και στους Νεους Πορους δεξια , στα Μεσαγγαλα ,βρισκεις τις γραμες του τραινου και τις ακολουθεις ως τον Πλαταμωνα..εκει αφου ανεβεις στο καστρο ξαναπιανεις παραλια ως την Κατερινη..απο εκει προς Αιγινειο ,Αλεξανδρεια και δεξια προς Χαλκιδονα και τσουπ...εφτασες..

Δες κιεδω για περισσοτερες λεπτομερςιες και αν εχεις strava πες μου να σου πω ονομα να δεις και χαρτες..

https://konatour.blogspot.gr/2016/10/blog-post_22.html

Επισης μπορεις να πας και απο Θηβα Λαμια Δομοκο Λαρισσα και τα υπολοιπα τα ιδια , αλλα θα ειναι πιο δυσκολο να βρεις μερη για να κοιμηθεις..

Οτι θελεις ρωτα τωρα μας μπριζωσες..καλο ταξιδι..

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Μέχρι Χαλκίδα βρίσκεις άνετα δρόμους, μετά όπως είπε ο ανωτέρω Εύβοια, με φέρυ Γλύφα.

Στο κομμάτι Μικροθήβες Βελεστίνο δεν είμαι σίγουρος αν βγαίνεις από παράδρομο εθνικής (τους αφήσανε και κλείσανε οι παράδρομοι). Καλύτερα προτείνω δηλαδή και για ομορφιά, Μικροθήβες - δυτικά Άγ. Χαράλαμπος - Ερέτρια - Ασπρόγεια (διανυκτέρευση στον παλιό τεκέ, κορυφαίο μέρος) - Βελεστίνο. Σϊγουρα υπάρχουν εκεί όμως κι άλλοι δρόμοι.

Επίσης δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα στο κομμάτι Τέμπη, με τον νέο δρόμο ίσως μπορεί το ποδ. να πάει στον παλιό. Αν περάσεις Τέμπη πάς Θεσ/νίκη άνετα όπως λες και συ.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.....................ανέκαθεν πάθος και πόθος απο πολλούς για αυτή την διαδρομή.

EUROVELO 11

Thessaloniki Alexandreia 55
Alexandreia Katerini 55
Katerini Platamonas 40
Katerini Velika 50
Velika Larisa 50
Larisa Volos 60
Volos Nea Anxialos 20
Nea Anxialos Farsala 45
Farsala Domokos 30
Domokos Lamia 35
Lamia Mpralos 35
Mpralos Amfikleia 20
Amfikleia Xaironeia 35
Xaironeia Thiva 30
Thiva Oinoi 30
Oinoi Elefsina 25
Elefsina Athens 25
Batmanbat
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,

Θα μελετήσω και το blog σου και θα επικοινωνήσω μαζί σου εάν χρειαστώ. Εάν μπριζώθηκες, ψάξ'το μ'ηπως είναι

ώρα να σχεδιάσεις κανά ποδηλατικό ταξίδι και εσύ...

Κώστας

Batmanbat
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τη στήριξή σας,

Ψάχνω για ποδήλατο τώρα και 16 ή 17 Αυγούστου έφυγα¨)

 

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Σε ευχαριστω που θα διαβασεις το μπλογκ μου , αλλα το ..real thing βρισκεται εδω..

http://i-alli-ellatha.blogspot.gr

Καλη μελετη και καλη αρχη..

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

i.alli.ellatha wrote:

Επίσης δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα στο κομμάτι Τέμπη, με τον νέο δρόμο ίσως μπορεί το ποδ. να πάει στον παλιό. Αν περάσεις Τέμπη πάς Θεσ/νίκη άνετα όπως λες και συ.

Επανέρχομαι στο θέμα. Μετά από επικοινωνία με τροχαία Λάρισας και εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ (η παλιά εθνική στα Τέμπη παραμένει στη δικαιοδοσία της εταιρείας, μπαλάκι από τον έναν στον άλλον και τα σχετικά.. ελλαδικά), φαίνεται ότι μάλλον ΔΕΝ μπορεί ο ποδηλάτης να πάει στην παλιά εθνική, διότι θεωρείται εθνικό δίκτυο και στο "εθνικό δίκτυο" ποδήλατο ΔΕΝ πάει. Έτσι δείχνει ο νόμος να λέει. Κανείς όμως δεν είναι σε θέση να απαντήσει με το χέρι στη φωτιά, απλά ο νόμος αυτή τη στιγμή έτσι φαίνεται να είναι.

Δηλαδή Ελλάδα 2017, και ένας ποδηλάτης δεν μπορεί να περάσει από τη Θεσσαλία στη Μακεδονία παρά εάν πάρει τα βουνά, μακριά από τον βασικό οδικό άξονα της χώρας, και επίσης δεν υπάρχει ένα σαφές μητρώο όλων των δρόμων που ο ποδηλάτης μπορεί να πάει. Η παραπάνω διαδρομή του Eurevelo δε νομίζω ότι είναι η καλύτερη που μπορείς να πας.

Νομίζω ότι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τον ποδηλατικό κόσμο αυτής της χώρας, είναι αφενός η καταγραφή των δρόμων που μπορεί να πάει το ποδήλατο, και αφετέρου η απαίτηση να ανοιχτούν παράδρομοι στους "μεγάλους" δρόμους όπου κατά νόμο απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων με ταχύτητα κάτω των 50χλμ/ώρα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για αυτούς τους δρόμους υπάρχουν εναλλακτικοί παράδρομοι, και αυτή είναι βασική έλλειψη υποδομής που και τους ποδηλάτες αυτής της χώρας δεν θα τους βγάλει στο δρόμο, και τους ποδηλάτες άλλων χωρών δεν θα τους φέρει σε αυτή τη χώρα.

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Τους κουραζεις με τα τηλεφωνα σου..εχουν και δουλειες να κανουν..με τα ποδηλατα θα ασχολουνται ? Εγω νομιζω πως αν μπεις στα Τεμπη δεν θα σου πει κανεις τιποτα..το ιδιο συμβαινει και στο κομματι Αγ. Κωνσταντινος Λαμια..ερημος δρομος πια τελειως εγκατελημενος μια χαρα πας..αν τους παρεις ομως τηλ.  να ρωτησεις σιγουρα θα σου πουν πως απαγορευεται..βεβαια κανεις δεν ξερει τι θα συμβει σε περιπτωση ατυχηματος..ισως δεν βρεις το δικιο σου με το σκεπτικο οτι απαγορευοταν να εισαι εκει...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

αλήθεια, πόσα χλμ είναι ο παλιός δρόμος των Τεμπών?

είναι ευθεία - καρά ευθεία, αρκετά στρωτή.... πόσο χρόνο (κατ' εκτίμηση) θα ποδηλατίσσει τελικά κάποιος με φυσιολογική ΜΩΤ (φορτωμένος, με τυπικό ταξιδιωτικό ποδήλατο και χωρίς να τον κυνηγούν τα χρονόμετρα...ΧΧχχαχαχαχα)

Αν δεν έχει τροχαία σταματημένη, ίσως και να περάσσεις ανενόχλητος.

Marios90
Εικόνα Marios90
Απών/απούσα

Καλησπέρα και απο μένα,

πέρασα πριν μία εβδομάδα από τα τέμπη, πηγαίνοντας για Ραψάνη. ο δρόμος προφανώς πλέον δεν έχει πολύ κίνηση, ωστόσο σαββατοκύριακα κλπ έχει λίγη κίνηση λόγω του ότι την επιλέγουν κυρίως Λαρισαίοι για να πάνε προς στόμιο ή πλαταμώνα χωρίς να πληρώσουν διόδια. δεν δείχνει επικίνδυνος πλέον και μας είδε αυτοκίνητο της τροχαίας και δεν μας έδωσε σημασία. πλέον δεν νομίζω να υπάρχει και μπλόκο σε αυτόν τον δρόμο. είχα περάσει επίσης την πρώτη εβδομάδα που άνοιξαν τα τουνελ και ήταν πραγματικά έρημος ο δρόμος. τώρα τι ακριβώς ισχύει με την νομοθεσία δεν ξέρω. ο δρόμος είναι σχεδόν φλατ με μικρές κλίσεις σε μερικά σημεία. η απόσταση από τον Ευαγγελισμό μέχρι την διασταύρωση για Ραψάνη είναι περίπου 11 κμ και ουσιαστικά αυτό ήταν το επικίνδυνο κομμάτι. υπολογίζω φορτωμένος σε μισή ώρα έχεις ξεμπλέξει!

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Νομίζω ότι μπορείς να πας από τον δρόμο του brevet 2 capitals από Εύβοια περνάς Γλύφα έτσι όπως είπαν και οι προηγούμενοι,μπες στην σελίδα των brevet και δες την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα.