Freeday Σαλαμινα (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!)

49 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Για τα μπρατσάκια υπάρχει ειδικευμένο συνεργεία τεσσάρων ατόμων που μπορεί να τους αναγνωρίσει κανείς εύκολα επειδή φοράνε κίτρινο γιλέκο με σήμα δύο μπρατσάκια spiderman, πορτοκαλί φάρο στο κράνος, και γυρνάνε ανάμεσα στους ποδηλάτες φωνάζοντας Ίου Ίου - Ίου Ίου.

jdar002
Εικόνα jdar002
Απών/απούσα

Γλαφυρός και εύστοχος.
Εύγε!

mirmar_d
Απών/απούσα

γειά και από μένα!
εγώ ανήκω στους τυχερούς που έχουν βρει γκρουπ που πάει θησείο και επιστρέφει μετά προς τα δυτικά - Λιοσια - Περιστέρι.
Θα συμβούλευα και τους νεότερους να προσπαθήσουν να εντοπίσουν τους γείτονές τους είτε ρωτόντας πριν ξεκινήσει η βόλτα ή στον προορισμό, είτε μέσω αυτού του site για παραδειγμα, όπως έκανε και μιά φίλη που μένει Μενίδι. Έτσι κάθε νεότερος φίλος βρίσκει παρέα επιστροφής ή δημιουργούνται και νέα γκρουπάκια για γειτονιές λιγότερο οργανωμένες.
Νομίζω ότι δε γίνεται αλλιώς να λειτουργήσει το Freeday, ειδικά για την επιστροφή, αφού είναι λίγο ανώμαλο να γυρίσω εγώ για παράδειγμα κέντρο από Πέραμα, όταν μπορώ να γλιτώσω δρόμο μέσω Νίκαιας και Αγ. Βαρβάρας...
Αυτά και από μένα, ο καθένας ας προσπαθήσει να βοηθήσει όσο μπορεί για να συνεχίσουν τα χαμόγελα τις Παρασκευές μας...

george leo
Εικόνα george leo
Απών/απούσα

χαίρομαι που διαβάζω τόσο λογικές και πρακτικές προτάσεις αντίθετες στην τιθάσευση και περιφρούρηση των freedayers

Tzoutzoukos
Εικόνα Tzoutzoukos
Απών/απούσα

george leo wrote:
χαίρομαι που διαβάζω τόσο λογικές και πρακτικές προτάσεις αντίθετες στην τιθάσευση και περιφρούρηση των freedayers

+111111

Vagelis86
Απών/απούσα

Στο freeday ωφειλει να υπαρχει αυτοοργανωση και αυτο ειναι και το κλιμα απο οτι εχω καταλαβει της βολτας και αυτο που καλλιεργουν οι "οργανωτες". Οντος το γυρνα ηταν λιγο μπαχαλο και οντος φυγαμε καπως αποτομα (δεν προλαβα να τελειωσω την μπυρα), απο την αλλη ομως φωναξαμε οτι θα φυγουμε ακομα και μεσω της ντουντουκας του μπατσαδικου που μας ακολουθουσε απο πισω.. Πιστευω οτι ηταν αρκετο..

Αυτοοργανωθειτε λοιπον.. ωστε την επομενη φορα να περασουμε ολοι πιο καλα.. Αν νοιωθει καποιος οτι δεν μπορει να το κανει αυτο και θελει καποιον πανω απο το κεφαλι του και δεν μπορει να ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του μαλλον δεν εχει επιλεξει σωστο τροπο να περναει καλα τις Παρασκευες...

bullgr
Απών/απούσα

Χα, χα... Έριξα αρκετό γέλιο με κάποιες απαντήσεις...

Εντάξει, σεβαστές οι απόψεις... Ο καθένας να φροντίζει για την πάρτη του... Εύχομαι όμως να μην συμβεί ποτέ κανένα σοβαρό ατύχημα και να μην δικαιωθώ ποτέ για τις απόψεις μου.

george leo wrote:
ΥΓ: λυπάμαι γιατί το avatar σου οδηγεί τη σκέψη μου σε περισσότερο ελεύθερο ανατρεπτικό αυτάρκες άτομο

Έχω διαβάσει και άλλες παρόμοιες μ@λ@κίες σχετικά με το avatar που χρησιμοποιώ και σε άλλα forums... Άλλα πάντα ο καθένας τόνιζε τις ιδιαιτερότητες του Τσε όπως τον βόλευε.

Ναι, ήταν ελεύθερο ανατρεπτικό αυτάρκες άτομο, αλλά δεν άφησε ποτέ κανέναν πίσω του αβοήθητο...

Και γι' αυτό προσπαθώ να αποφεύγω τις ποδηλατοβόλτες... Επειδή δεν μου πάει καρδιά να αφήσω κανέναν πίσω μου και να φεύγω...

Αναγκάζομαι να μένω πίσω να βοηθήσω αγναντεύοντας τους ποδηλάτες "κομάντο" να απομακρύνονται στον ορίζοντα!!!

Αλλά εντάξει... Σεβαστές οι απόψεις του καθενός... Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει όπως νομίζει...

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Αν θες να προσφερεις βοηθεια στους ποδηλατες που θεωρεις οτι την χρειαζονται , κανε το !
Δε νομιζω να στο.."απαγορευσει" κανενας !

..εκτος βεβαια απο τον εαυτο σου!

Αν γινει κανενα "σοβαρό ατύχημα" , στο οποιο θα μπορουσες να ειχες κανει κατι για να αποφευχθει και..δεν το εκανες τελικα, τοτε λογικα θα νιωθεις και εσυ λιγο "υπευθυνος".'
Οπως και ολοι μας.
Αυτο ομως προκυπτει απο την αισθηση υπευθυνοτητας και την ηθικη του καθενος και οχι απο τις πραγματικες του ευθυνες απεναντι στον αλλο και τον εαυτο του.

Αν ομως σκεφτομασταν ολοι με τον πιθανο κινδυνο να υπερισχυει της αξιας της πραγματοποιησης μιας δρασης, δεν θα καναμε τιποτε σε αυτο τον κοσμο .
Οχι freeday , αλλά και άλλα σοβαροτερα πραγματα.
Καπως ετσι εκανε , εξαλλου , και ο Τσε (ασε που χαθηκαν μαζι με αυτον και αρκετοι υπερασπιζομενοι -δικαιως- τα ιδανικα του)

Αν μη τι αλλο πρωτη φορα διαβαζω τετοιο λογο να μην ερχεται κανεις σε ποδηλατοβολτες , και αυτο γιατι το να καταλαβαινεις απο την μια την αναγκη συμπαραστασης στους πισω και απο την αλλη να μην ερχεσαι γιατι θα πρεπει να τους βοηθησεις ή να τους αφησεις ειναι τουλαχιστον.. αντιφατικο !

Ειναι ομως και αυτο μια σεβαστη αποψη .
Ας μην απαιτουμε ομως απο τους αλλους να κανουν πραγματα που εμεις οι ιδιοι δεν ειμαστε προθυμοι να προσφερουμε.

beachlizard
Απών/απούσα

Φιλοι ποδηλατες καλημερααα,

Ηρθα για πρωτη φορα την παρασκευη και το κατα-ευχαριστηθηκα . Τα παιδια που ξεκινησαν την ιδεα, εχουν κανει πολυ καλη δουλεια, πρωτα απο ολα ειχαν αυτη την καταπληκτικη ιδεα που αξιοποιουμε εμεις τωρα, να βολταρουμε στην Αθηνα καθε παρασκευη, εφτιαξαν διαδρομες, αφιερωσαν χρονο για κατι που αγαπανε, μαζεψαν κοσμο, εφτιαξαν καποιος κανονες για να ξερει ο καθενας μας τι θα αντιμετωπισει, δημιουργησαν χρησιμα βιντεακια (εγω εμαθα πως να κινουμαι με μεγαλυτερη ασφαλεια στο δρομο) κ.α. και ολα αυτα δωρεαν... το λιγοτερο που εγω νοιωθω ειναι ευχαριστω που περασα υπεροχα την παρασκευη.

Πιστευω οτι χρειαζονται προτασεις για να γινει καλυτερο, ιδιως γιατι απο οτι μαθαινω οσο περναει ο καιρος μαζευομαστε και πιο πολλοι... τι θα γινει οταν θα ειμαστε 1.000 ή 2.000 ποδηλατες. Αυτο εξαρταται και απο εμας, ειδα πολυ κοσμο να σταματαει στις διασταυρωσεις για να μην περασει κανενα αυτοκινητο και υπαρξει θεμα ασφαλειας, δεν ειδα κανεναν να δινει διαταγες, αυθορμητα τους ειδα να πηγαινουν.

Ωρα ειναι να προσθεσουμε και εμεις την πινελια μας, π.χ. μπορουμε να φτιαξουμε γκρουπακια στο facebook, ωστε να συναντιομαστε απο τα μερη διαμονης μας, για να κατεβαινουμε παρεα (για χαβαλε και μεγαλυτερη ασφαλεια στο κεντρο) και φυσικα γνωριζοντας τους γειτονες μας, να κανονιζουμε να γυρναμε παρεα. Εγω ξεκιναω απο Παραδεισο Αμαρουσιου.

jeanmarat
Απών/απούσα

Αν και δεν έχω συμμετάσχει στα freeday έχω συμμετάσχει στα Critical mass.

Μερικές αναρτήσεις που διάβασα εδώ ήταν όντως λες και πλήρωσαν να μπούνε στο καρουζέλ και έχουν απαίτηση μην πάθουν τίποτα. Λες και η μόνη στιγμή που παίρνουν το ποδήλατο είναι στο freeday , λες και η μόνη στιγμή που μένουν μόνοι τους για κανένα λεπτό στο δρόμο είναι στο freeday. Μάλιστα κουνάνε και το δάκτυλο "καταλαβαίνετε τι ευθύνη έχετε" ;

Επίσης ένα πράγμα που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και έρχεται σε αντίφαση με τις αιτιάσεις περί 'αυτοργάνωσης' είναι πως τα critical mass συνοδεύονται από μπάτσους και από ότι βλέπω και τα freeday.

Ε απλώς να αναφέρω πως όταν λες "απο την αλλη ομως φωναξαμε οτι θα φυγουμε ακομα και μεσω της ντουντουκας του μπατσαδικου που μας ακολουθουσε απο πισω.. " δεν μπορεί να μιλάς για 'αυτοοργανωση'.

Γενικώς αυτή η αντίληψη θεωρώ πως θα μπορούσε να έχει μια επιζήμια πλευρά στην όλη λογική του ποδήλατου στην πόλη.

Πως το ποδήλατο είναι κάτι σαν είδος υπό μελέτη σαν την καρετα-καρέτα και θέλει ειδική μεταχείριση και άντε πάλι να τους πάμε βολτούλα την παρασκευή να μην γκρινιάζουν τα σκασμένα.

Διαφωνώ.

Το ποδήλατο πρέπει να γίνει μέσο για τη δουλεια για την αναψυχη για την μεταφορά εν γένει. Όχι για τη γραφικότητα και την απλώς το βραδάκι της παρασκεύς βολτούλα με το μπατσάδικο από δίπλα και τους οδηγούς να λένε "αχ τα καημένα κοιτά τι ωραία που είναι; α έχουν και τα στρουμφακια τους μπάτσους που τους βγάλαν βόλτα, τι ωραία ". Μου θυμίζει την στάση των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων που νομίζουν πως το ποδήλατο είναι για παιδιά και για βολτούλες και καταλήγουν να φτιάχουν κυκλοφοριακα πάρκα και άλλες τρίχες αντί να φτιάξουν υποδομή σοβαρή όπως στην Ολλανδία στην Δανία και σε άλλες πόλεις και χώρες.

Υ.Γ. Κάτι προσωπικό τέλος , αυτο με την διασκέδαση με αντίστροφη μέτρηση δηλαδή εχεις να φας το σουβλάκι 20 λεπτά και μετά την κάνουμε είναι ακριβώς αυτό το αγεληδον που λανσάρουν τα πρακτορεία ταξιδιών. Στην τελική βέβαια το τι θα κάνει ο καθένας είναι πρόβλημα δικό του και ας μην γκρινιάζει σαν μωρό παιδί. Αν θέλει να φαει τις πιτσες και να πιει 10 μπύρες και 3 τσίπουρα παραπάνω ας κάτσει και ας φύγει μόνος , ελεός δηλαδή.

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

Goldie wrote:
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Το γεγονός ότι μια αυθόρμητη και παρείστικη συνήθεια έχει γίνει θεσμός με θρησκευτικές πλέον ομοιότητες (βλ. περιφορά επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή) συνεπάγεται αυτόματα και την ανάμιξη ενός πολυπληθούς, ετεροκλήτου και ανομοιογενούς αγέλης με μοναδική ομοιότητα την ανθρωπόδοκίνηση τροχών.

Η προσπάθεια που γίνεται από κάποιους για την εφαρμογή των ελάχιστων κανόνων και περιορισμών, απαραιτήτων όμως πλέον, για την ομαδική αυτή εξόρμηση είναι ιδιαιτέρως αξιέπαινη και φυσικά όποιος εθελοντής βρεθεί είναι φαντάζομαι ευπρόσδεκτος να προσφέρει ότι μπορεί για να περάσουν όλοι καλά και να επιστρέψουν πίσω με ασφάλεια και ένα καλοσχηματισμένο χαμόγελο τεραστίων διαστάσεων.

Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για κάποιον που δεν έχει σχέση με το ποδήλατο να μάθει μέσω της προστασίας της αγέλης να γνωρίσει, να δοκιμάσει και ίσως (ευχόμαστε όλοι) να το αγαπήσει. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί ένα καταπληκτικό πρώτο βήμα για πολλούς, άπειρους και φοβισμένους και μάλιστα την νύχτα.

Είναι επίσης μια υπέροχη ευκαιρία επίσης για κάποιους να προβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο το εγώ τους, την καγκουριά τους και ότι άλλο αρνητικό της ύπαρξης τους πιστεύουν ότι μπορεί να ενδιαφέρει τους άλλους.

Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις, την συμπεριφορά του και εν μέρει για τους γύρω του, μια και όλοι ανήκουν πια στην ίδια αγέλη.

Αν κάποιος αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα ας έχει φροντίσει να το λύσει πριν προκαλέσει πρόβλημα, εάν αυτό προκύψει καθ' οδόν και δεν λύνεται εύκολα ή ενδέχεται να προκαλέσει ατύχημα τότε φρονιμότερο θα είναι να αποχωρήσει και να βρει έναν εναλλακτικό τρόπο να επιστρέψει πίσω (πόδια, ταξί, φίλος/η με αμάξι κ.α.).

Όσον αφορά την εγκατάλειψη κάποιου από κάποιους που θέλουν να τρέξουν λίγο παραπάνω με την παρέα τους θέλοντας να φτάσουν πίσω πιο γρήγορα ή απλά θέλουν να απολαύσουν την κόπωση της γάμπας τους είναι εν μέρει λογικό. Κανονικά ΔΕΝ πρέπει να συμβαίνει, κυρίως για λόγους συντροφικότητας, εάν κάποιος νεότερος και πιο άπειρος χρειάζεται αυτή την συντροφικότητα καλό είναι να του την προσφέρουμε απλόχερα. Ορισμένοι δεν ξέρουν καν την περιοχή στην οποία τους πήγε η αγέλη και μοιάζουν χαμένοι.

Το μότο των Αλητόγατων “Δεν αφήνουμε ΚΑΝΕΝΑΝ πίσω” έχει κάποιο όριο που ισχύει για μια ομάδα των για 10 - 15 άτομών που μπορούν να περιμένουν κάποιον, για έναν ποδοκίνητο τάγμα των 300 – 400 ατόμων είναι πρακτικά αδύνατον.

Εάν τέλος κάποιος δεν αισθάνεται άνετα και φοβάται για οποιανδήποτε λόγο ας χρησιμοποιήσει την φωνούλα του και ας πει “ΒΟΗΘΕΙΑ” ή “ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ”, δεν μπορεί κάποιος θα βρεθεί να ανταποκριθεί, εκτός εάν η αγέλη αποτελείται πλέον μόνο από ζώα (που δεν το νομίζω).

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΠΑΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ?

jeanmarat wrote:
Αν και δεν έχω συμμετάσχει στα freeday έχω συμμετάσχει στα Critical mass.

Μερικές αναρτήσεις που διάβασα εδώ ήταν όντως λες και πλήρωσαν να μπούνε στο καρουζέλ και έχουν απαίτηση μην πάθουν τίποτα. Λες και η μόνη στιγμή που παίρνουν το ποδήλατο είναι στο freeday , λες και η μόνη στιγμή που μένουν μόνοι τους για κανένα λεπτό στο δρόμο είναι στο freeday. Μάλιστα κουνάνε και το δάκτυλο "καταλαβαίνετε τι ευθύνη έχετε" ;

Επίσης ένα πράγμα που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και έρχεται σε αντίφαση με τις αιτιάσεις περί 'αυτοργάνωσης' είναι πως τα critical mass συνοδεύονται από μπάτσους και από ότι βλέπω και τα freeday.

Ε απλώς να αναφέρω πως όταν λες "απο την αλλη ομως φωναξαμε οτι θα φυγουμε ακομα και μεσω της ντουντουκας του μπατσαδικου που μας ακολουθουσε απο πισω.. " δεν μπορεί να μιλάς για 'αυτοοργανωση'.

Γενικώς αυτή η αντίληψη θεωρώ πως θα μπορούσε να έχει μια επιζήμια πλευρά στην όλη λογική του ποδήλατου στην πόλη.

Πως το ποδήλατο είναι κάτι σαν είδος υπό μελέτη σαν την καρετα-καρέτα και θέλει ειδική μεταχείριση και άντε πάλι να τους πάμε βολτούλα την παρασκευή να μην γκρινιάζουν τα σκασμένα.

Διαφωνώ.

Το ποδήλατο πρέπει να γίνει μέσο για τη δουλεια για την αναψυχη για την μεταφορά εν γένει. Όχι για τη γραφικότητα και την απλώς το βραδάκι της παρασκεύς βολτούλα με το μπατσάδικο από δίπλα και τους οδηγούς να λένε "αχ τα καημένα κοιτά τι ωραία που είναι; α έχουν και τα στρουμφακια τους μπάτσους που τους βγάλαν βόλτα, τι ωραία ". Μου θυμίζει την στάση των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων που νομίζουν πως το ποδήλατο είναι για παιδιά και για βολτούλες και καταλήγουν να φτιάχουν κυκλοφοριακα πάρκα και άλλες τρίχες αντί να φτιάξουν υποδομή σοβαρή όπως στην Ολλανδία στην Δανία και σε άλλες πόλεις και χώρες.

Υ.Γ. Κάτι προσωπικό τέλος , αυτο με την διασκέδαση με αντίστροφη μέτρηση δηλαδή εχεις να φας το σουβλάκι 20 λεπτά και μετά την κάνουμε είναι ακριβώς αυτό το αγεληδον που λανσάρουν τα πρακτορεία ταξιδιών. Στην τελική βέβαια το τι θα κάνει ο καθένας είναι πρόβλημα δικό του και ας μην γκρινιάζει σαν μωρό παιδί. Αν θέλει να φαει τις πιτσες και να πιει 10 μπύρες και 3 τσίπουρα παραπάνω ας κάτσει και ας φύγει μόνος , ελεός δηλαδή.

Απλά τα κάνω παράθεση για να ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ και ας πιάνουν χώρο.

jeanmarat
Απών/απούσα

αλλά συμφωνω με το μηκος κύματος του παραπάνω :

τα critical mass και τα freeday πρεπει να τα βλέπει κανεις ως πρωτη αφορμή μέσω της λογικής όντως της αγέλης να ξαναπιάσει το ποδήλατο και να το δει ως πολύ καλο εναλλακτικό στα ΜΜΜ και το ΙΧ.

Και εγώ παλιότερα δεν πίστευα πως συμφέρει το ποδήλατο και δεν γίνονται οι μεταφορές και όμως γίνονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μειώνουν ως και 25% τον χρόνο που κάνουν τα ΜΜΜ και αν υπήρχαν και κάποιες υποδομές θα ήταν ακόμα καλύτερο.

Νομίζω πως στόχος μας θα πρέπει να είναι αυτό που διάβασα για την Κοπενγχαγη και το Αμστερνταμ : το παραξενο είναι ΑΝ ΔΕΝ εχεις/κανεις ποδηλατο και όχι το ανάποδο που αναγκαζόμαστε να κάνουμε εμεις : σαν 'γραφικοι' να βγαίνουμε καθε μια δευτερα το μήνα ή καθε παραασκευη βράδι με προστασία μάλιστα των μπάτσων.

Θα πρέπει να διεκδικηθεί το ποδήλατο ως ΙΣΟΤΙΜΟ και καλύτερο από πολλές πτυχές από τα αντίστοιχα μέσα μετακίνησης εντός της πολης.

TeslaCoil
Απών/απούσα

Αρκετοι απο την δουλεια μου το συζητανε σοβαρα , απλα φοβουνται γιατι δεν υπαρχει υποδομη και αλλοι μενουν μακρια

η δουλεια μου ειναι 18 km το εκανα μια φορα!! σκοπεβω να το συνεχισω σιγα σιγα βλεποντας τα προβληματα και λυνοντας τα

αν η δουλεια σας ειναι απο 5 εως 10 ειναι ακομα ποιο εφικτο!!

Οσον αφορα το freeday
ειτε λογο οτι εκει που σπουδαζα επαρχεια Λαρισα ειχα μονο ποδηλατο , ειτε γιατι ηθελα να βρω την αφορμη!! το freeday με εκανε να παρω κρανος και να βγαλω και παλι το ποδηλατο στο δρομο
και ας μενω πετρουπολη που εχει ανηφορες!!

ενα χρονο πριν λοιπον το freeday με εκανε να μπω αμεσος στο κλιμα και να κλεινω δρομους σιγα σιγα να μαθαινω νεα κολπα και να τα εφαρμοζω!!
διαβαστε τους κανονες ασφαλειας και πως να κλειδωνετε σωστα το ποδηλατο σας!!
δεν ειναι μονο οι ποδηλατοβολτες στο site ειναι και αλλα πραγματα διαβαστετα

στην βολτα για Σαλαμινα πριν την γεφυρα της εθνικης!! σε εναν τυπα του εσκασε το λαστιχο , ουτε σαμπρελα ειχε , ουτε ντρομπα
του εδωσα και σαμπρελα και ντρομπα
ντρομπα ισως βρεις σε ενα βενζιναδικο , σαμπρελα ομως? εστω ενα μπαλομα!!

δεν ειναι ολα τα ποδηλατα ιδια , να εχετε την καταλληλα σαμπρελα μαζι σας και τον ανταπτορα αν τυχον εχετε γαλλικου τυπου βαλβιδα!!

καντε βολτες με φιλους στην γειτονια σας!! διαβαστε και δουλεψτε τους κανονες!! δωσε μερικα χρηματα και παρτε φωτα και ενα ανακλαστικο γυλεκο ελεος!!!

Tzoutzoukos
Εικόνα Tzoutzoukos
Απών/απούσα

ειστε πολλοι σωστοί οι περισσοτεροι απο εδω.το γενικο πνευμα του freeday ειναι ολοι να βοηθαμε και να μεταδιδουμε τις γνωσεις μας σε σχεση με το ποδηλατο σε ατομα που δεν τα γνωριζουν ωστε να εξεικιωθουν με αυτο το μεσω μεταφορας και διασκεδασης με τους συνποδηλατες φιλους.

papingos
Απών/απούσα

Οσον αφορα στο αρχικό θέμα: Καλοπροαίρετες προτάσεις και πρωτοβουλίες χρειάζονται, και σε όλα υπάρχει λύση.

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ λίγο στο κλείσιμο των δρόμων, και σε κάτι που πιστεύω θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα.

Κινούμαστε σε δρόμο διπλης κυκλοφορίας με νησίδα στη μέση (ας την ονομάσουμε άνοδο τη πλευρά μας). Απο αριστερά υπάρχει δρόμος που κόβει τη κάθοδο βγαίνει στο δικό μας ρεύμα(κοινώς διαστυαύρωση). :)
Είδα πως κλέιναμε μόνο επάνω στη νησίδα, μεταξυ των δυο ρευμάτων. Το πρόβλημα ετσι ήταν οτι τα αυτοκίνητα που ερχόταν απο τον δρόμο απο αριστερά για να μπούνε και αυτα στο δικό μας ρεύμα, σταματούσαν στα ποδηλατα που κλείναν το δρόμο, έτσι όμως μπλόκαραν ολο το ρεύμα της καθόδου.
Νομίζω θα ήταν πιο σωστό αν κλείναμε αντι για επάνω στη νησίδα, αριστερά στο φανάρι πρίν βγει το αυτοκινητο απο τον πλαινό δρόμο για να έρθει προς το ρεύμα μας.
Θα μου πείτε γιατι ξεκινούσαν ? Μπορεί να μην είχαν ορατότητα για να δούν ποσα πολλά ποδήλατα ερχοταν ή να νόμισαν οτι ήταν μόνο 10-15.

Δε ξέρω αν καταλάβατε τη περίπτωση, γιατι ίσως δε τη περιέγραψα καλά, θα ήθελα όμως να μου πείτε αν έχω δίκαιο στο σκεπτικό μου.

TeslaCoil
Απών/απούσα

Καταλαβα τι ενοεις φιλος
αυτο που λες ειναι πολυ δυσκολο!!!
το βασικο και λιγοτερο δυσκολο , ειναι να κλεινουμε τους κοντινους σε εμας δρομους!!!

δηλαδη η δεξια ή αριστερα!!
για να κλεισουμε τον δρομο που αναφερεσε θα πρεπει καποιος να περασει στο αντιθετο ρευμα να περασει απεναντι και παει να τον κλεισει
και αυτος που ξερεις αν θα ερθει στο δικο μας ρευμα
ή στην καθοδο!!
δεν εχει νοημα!!

γενικα θα ηθελα να κανουμε μια κουβεντα με ατομα που ασχολουνται συχνα με το κλεισιμο δρομων!! για να ανταλαξουμε ιδεες και να δουλεψουμε νεες προτασεις!! οπως του φιλους μας , και να δουμε μεχρι ποιου σημειου ειναι εφικτα ορισμενα πραγματα!!! καθως και το θεμα σκουπα!!

και ξανα λεω και γινομε κουραστικος και σπαστικος
διαβαστε τους κανονες ασφαλειας και πως να κλειδωνετε σωστα το ποδηλατο σας!!

Vagelis86
Απών/απούσα

Δεν φωναξα εγω απο την ντουντουκα του μπατσαδικου και ουτε εγω φωναζω τους μπατσους καθε φορα που γινεται φριντεη.. Απο την αλλη αν δεν φευγουν και ακολουθανε αυτο δεν σημαινει οτι η βολτα δεν διεπεται απο αυτοοργανωση (βγαινει ο καθενας που νοιωθει οτι θελει να βοηθησει και κλεινει δρομο) και αλληλεγγύη (εχω δωσει 3 σαμπρελες και μεχρι να αποφασισω εξοπλιστω μου εχουν δωσει απειρες , γεια σου ρε Σπυρο!). Δεν σημαινει οτι επειδη ακολουθανε οι μπατσοι αυτα τα δυο στοιχεια δεν υπαρχουν. Το ενα δεν ανιρει το αλλο. Δεν βαζω πολιτικες ταμπελες στην βολτα απλα οι περισσοτεροι μοιραζομαστε την ιδια αγαπη και ειναι φυσικο (και απαραιτητο για να περναμε καλα) να προσεχουμε ο ενας τον αλλον και να βοηθαμε οταν αυτο χρειαζεται. Παρολο που θα ηθελα λοιπον να πιανουν κλεφτες αντι να τους εχουμε στα ποδια μας αυτο δεν γινεται.. και προφανως δεν φταιει κανεις απο το φριντεη γι αυτο.

TeslaCoil
Απών/απούσα

Οπως μου εχουν πει κατα επαναληψη , απο ενα σημειο και μετα οι ζεταδες τελιωνει το οραριο τους και κανουν υπερωριες , τις οποιες δεν της πληρωνονται!!

δεν νομιζω να μου λενε λοιπον ψεματα!! , επισης κανεις δεν καλει την αστυνομια!!

ερχονται απο μονοι τους , πως και γιατι λειτουργει αυτο , δεν ξερω!!

το θεμα ειναι οτι ολοι μαζι!! και ο καθε ενας ξεχωριστα να λειτουργει σαν ομαδα , και οχι να το παιζουμε αρχηγοι!! , θελει σοβαροτητα οταν καλεις κοσμο μαζι σου για επιστροφη να τους περιμενεις!! αλλιως αν βιαζεσε μην καλεις κανεναν!!

οταν ειναι μεγαλη ή ομαδα και δεμενη!! δεν χρειαζετε καν να παει σε ηλεκτρικο!! πατε ολοι μαζι και φτανετε εκει που πρεπει!! , ρωτατε πριν ξεκινησετε ολους φιλε που πας εσυ , εσυ που πας?? οχι ελατε παμε θυσειο!!! και φευγετε!!

και να προσπαθουν οι αλλοι να σας φτασουνε!! λιγη σοβαροτητα!!

ξερουν ποιοι ειναι , και δεν θελω απαντηση!! θελω απλα να το σκεφτητε!!

contact