Βόλτα στην βροχή. Πόσο επικίνδυνο είναι για το ποδήλατο;

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
akis79
Εικόνα akis79
Απών/απούσα

Γεια σας. Πόσο επικίνδυνο είναι για τα εξαρτήματα του ποδήλατου (ταχύτητες, φρένα, φώτα κτλ.) μια βόλτα στην βροχή;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Αν μετά δεν το συντηρήσεις (σκούπισμα , λάδωμα) με τον καιρό (και τις βροχες) θα σε αναγκάσει να αλλάξεις κάποια περιφερειακά...όπως γρανάζια, αλυσίδα, ντίζες και γενικά ότι μπορεί να επηρεαστεί από το νερό)

Φέτος που έπεσε πολύ βρόχα και συνεχόμενη...γενικά μετά απο δυνατές βροχές καθαριζόταν το ποδήλατο αν και την επομένη ήξερα οτι πάλι τα ίδια.
Σε πιο ήρεμες βροχοψιχάλες καθάριζα και λάδωνα όταν μου το ζητούσε το ποδήλατο (αλλάζει ο ήχος της αλυσίδας και οι αλλαγές ταχυτήτων)
Τα φωτάκια τώρα είναι θέμα τι έχεις αγοράσει.

Είχα παρατηρήσει οτι στα δισκόφρενα μετα από καλή βροχη έπρεπε να σφίξω τα τακάκια αφου δεν έπιαναν (αλλα έχω βάλει τακάκια από ένα υλικό που δεν θυμαμαι οπότε παίζει να φταίει και αυτο)

akis79
Εικόνα akis79
Απών/απούσα

Σ' ευχαριστώ roul

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... γνώμη μου....
Η βροχή είναι "επικίνδυνη" για σένα κατά 95% και άντε να βάλω κανα 5% για το ποδήλατο.....
ΟΚ μετά θέλει ένα ελαφρύ πέρασμα αλυσίδα και γρανάζια με ένα στεγνό πανάκι... άντε να πάρεις ελάχιστα και τον σκελετό με το πανάκι (για αισθητικούς λόγους).
Πλέον βαριέμαι και δεν το πολυ-κάνω. Αν φάω βροχές, ΟΚ αντί να καθαρίσω το ποδήλατο μετά από πχ 2 μήνες θα το καθαρίσω μετά από 45 μέρες... όχι κάτι παραπάνω.
....αυτό που είχα πάθει φέτος λόγω συχνών βροχών, ήταν ότι απλά απόκτησα θορυβώδη μεσαία τριβή. Μπήκε νερό, έμεινε, μαζί με βρωμιά + το γεγονός ότι έχει καιρό να ανοιχτεί και να καθαριστεί... ξεκίνησαν τα κράαααπα-κριιιικ-κρούπα-κριιικιιιιι.
Μικρό το κακό. Όταν έσπασαν τελικά τα νεύρα μου (και των συμποδηλατιστών μου....) το πλάκωσα στο αντισκουρικό, ξανά, ξανά, μετά λαδάκι (δεν έκανε τίποτα....) μετά το ψέκασα με ένα σπρέι καθαριστικό πιο δυνατό (αφρός). Το άφησα, έσταξε μαυρίλα...... το λάδωσα και ΤΕΛΟΣ. Όλα καλά πλέον.

Τα ποδήλατα δεν μουχλιάζουν, δεν σκουλικιάζουν και πλέον σπάνια σκουριάζουν.
Εσύ, από την άλλη, αν φας "σούπα" στην γλιστερή άσφαλτο, ή μείνεις βρεγμένος και νιώσεις το_απαλό_χάδι_της_πνευμονίας ... εκεί είναι τα ζόρια...

Εννοείται ότι η ποδηλασία είναι αθλημα ALL WEATHER και δεν υπάρχει ποδηλάτης που να μην έχει φάει βροχή στην ποδηλατική του "καρριέρα"...
..
..
[το μεγαλύτερο ψέμα/υπόσχεση στον εαυτό μου ήταν κάπου το 2009: "δεν θα ξαναποδηλατίσω υπό βροχή..."... ναι καλά.... ]

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Η βροχή είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ τα πρώτα 5 λεπτά...μέχρι να φτάσει στο βρακι...μετά εισαι οκ....απολαμβανεις

akis79
Εικόνα akis79
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

....αυτό που είχα πάθει φέτος λόγω συχνών βροχών, ήταν ότι απλά απόκτησα θορυβώδη μεσαία τριβή.

Τι εννοείς όταν λες θορυβώδη μεσαία τριβή; Το έχω διαβάσει και αλού, αλλά δεν ξερω τι σημαινει

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

όπως έγραψα:
"Μπήκε νερό, έμεινε, μαζί με βρωμιά + το γεγονός ότι έχει καιρό να ανοιχτεί και να καθαριστεί... ξεκίνησαν τα κράαααπα-κριιιικ-κρούπα-κριιικιιιιι."

Η μεσαία τριβή είναι τα ποτήρια (που λέμε στο Ελλάντα) που συνδέουν τα δύ οκομμάτια του δισκοβραχίωνα (δεξί - αριστερό), μέσα στο βαρελάκι τους, στο κάτω μέρος του σκελετού.
Υποτίθεται ότι είναι κλειστού τύπου, με γράσσο και σφικτά - πολύ σφικτά βιδωμένο.... αλλά με τον καιρό τελικά καταφέρνει και μπαίνει μέσα νεράκι. Τα άλατα οι βρωμιές κλπ αρχίζουν και κολλάνε και μετά όποτε γυρίζεις τα πετάλια (δηλαδή το δισκοβραχίωνα) ακούγεται θόρυβος...
κριιικι
κριιικ
κρικιιιι
κριικ

Για να γλιτώσεις, πρέπει να ξεβιώσεις (αφαιρέσεις) το δισκοβραχίωνα, να ξεβιδώσεις τη μεσαία τριβή, να τα καθαρίσεις όλα καλά, να βάλεις φρέσκο γράσσο και να ξαναβιδώσεις πολύ σφικτά.
..
..
κάποιες φορές ούτε αυτό σώνει την κατάσταση. Συνήθως τότε είναι ώρα να αλλάξεις μεσαία τριβή.... (που κανονικά έχει αρκετά χλμ ακόμα ως χρόνο ζωής... αλλά είπαμε ... για να απαλαγείς από το κριικιι κριιικ....)

akis79
Εικόνα akis79
Απών/απούσα

Απο τεχνικά ζητήματα είμαι εντελώς άσχετος. Τώρα μπαίνω στο τρυπάκι για να μάθω κάτι παραπάνω...

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ψάξου στο you tube,,,θα σε βοηθήσει ΠΑΑΑΑΡΑΑΑΑ πολύ.
Εχει τα πάντα για συντήρηση, αλλαγές καλωδίων, ρυθμίσεις και άλλα)
¨ορεξη να έχεις!