Υπαρχει θεμα για το C.M.R. του Φεβρουαριου...

110 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
geo_milan
Απών/απούσα

Παιδια εχει αποφασιστει που θα κυμανθει η βολτα?

tomac4
Απών/απούσα

πως θα γινει ως συνηθως καπου κοντα γυρω απο το κεντρο για να μπορεσουν
να ακολουθησουν ολοι... μην εχετε ανχος η προβλημα ολοι θα σημμετεχουν
κανονικοτατα...

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Ίσως το χειρότερο από όσα έχω παρευρεθεί.
ΕΙλικρινά είπα ότι αν και στο επόμενο κάνουμε τα ίδια, δε με βλέπω να ξαναέρχομαι.
Καφριλίκια του στυλ κλείνω το δρόμο με το έτσι θέλω (Λυρική σκηνή), να καθόμαστε με άτομα που να φωνάζουν συνθήματα που πολλοί από εμάς δεν υιοθετούμε (και φάνηκε η δυσαρέσκεια πολλών), στην Πατησίων να είμαστε σε όλες τις λωρίδες χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μη αφήνοντας τους οδηγούς να περάσουν κτλ κτλ.
Άρα προωθούμε το ποδήλατο ή κάνουμε τον κόσμο να το μισήσει περισσότερο με τέτοιες συμπεριφορές;
Α να επισημάνω ότι όλοι έκαναν ότι τους έλεγε ο τυπάς με το περίεργο ποδήλατο. Δηλαδή αν αυτός δεν έλεγε να πάμε δεξιά στην Πατησίων, θα συνέχιζαν μερικοί χύμα στο δρόμο.
Δηλαδή... οκ λίγο μυαλό και λίγος σεβασμός στους οδηγούς ΑΝ θέλουμε να μας σέβονται και αυτοί. 2 λωρίδες ήταν υπέρ-αρκετές να μπορεί να συνεχίσει η κυκλοφορία στην 3η.
Τεσπα... θα δούμε στου Μαρτίου τι θα γίνει...

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Μία ωραία χαλαρή βόλτα 50 περίπου ατόμων οι οποίοι έκαναν τον γύρω του κέντρου σε πολύ αργό ρυθμό. Μέσα στον κόσμο και δύο πιτσιρίκια το ένα, ένα κοριτσάκι κουκλί με την ροζ μπλουζίτσα της, έκανε την βόλτα με το μικρό της ποδηλατάκι, όμως στις δύο ρόδες και χωρίς βοηθητικές. ( καλέ που έμαθε αυτό να κάνει τόσο καλό ποδήλατο;; )
Μέσα στον κόσμο και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, πραγματικά όλες οι ηλικίες μέσα στο cmr και ας μην ήταν ο κόσμος τόσος πολύς.
Ο τυπάς με το περίεργο ποδήλατο την είπε σε δύο τύπους που πέρασαν τα φανάρια με κόκκινο και έκαναν και καγκουριές στον δρόμο.. Τους είπε, και το άκουσα γιατί στεκόμουν δίπλα του, ότι το cmr θα πάει αργά αφού έχουμε και τα παιδιά μαζί μας και ότι αν θέλουν να κάνουν τις καγκουριές τους να τις κάνουν μόνοι τους..

( μήπως djapal ήσουν ο ένας από τους δύο;;; )

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Το χθεσινό CMR ήταν λίγο διαφορετικό ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.
ΔΕΝ σας έκανε εντύπωση ότι όλος ο κόσμος ήταν έξω, σε διάφορες γωνιές της πόλης και για διαφορετικούς λόγους, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ????
Περάσαμε από το Δημαρχείο, τα ΜΑΤ ήταν ακόμα σε παράταξη και το πλυστικό ξέπλενε τις μπογιές (είχαν ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ πριν από εμάς χε χε).
Περάσαμε από το παρκάκι της Πατησίων, όλη η γειτονιά στο πόδι.
Περάσαμε από την Λυρική, οι νεολαίοι εξεγερμένοι.
Περάσαμε από το σημείο της δολοφονίας του μικρού Αλέξανδρου, είχε παρέες που στέκονταν - ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ????????????????

Συνήθως δεν με εκφράζουν και εμένα τέτοιου είδους συνθήματα, με υβριστικές εκφράσεις. ΑΛΛΑ εχθές ένοιωθα ότι ήθελα και εγώ να φωνάξω και να διαμαρτυρηθώ.
Να κλείσω τον δρόμο, να δηλώσω την παρουσία μου και την αποστροφή μου σε όσα γίνονται στην πόλη μου τις τελευταίες ημέρες.

Το μόνο που σας ένοιαξε ήταν μην δυσαρεστηθούν μερικοί αποχαυνωμένοι οδηγοί και πάνε 5 λεπτά αργότερα στον καναπέ τους, να δούνε τηλεόραση????

ΕΤΥΧΕ, λόγω κλίματος, λόγω των ημερών, λόγω των καταστάσεων που ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, αλλά που μας αναγκάζουν να υποστούμε.
Την επόμενη φορά το CMR μάλλον θα είναι όπως πρέπει να είναι.
Δεν νομίζω ότι είμασταν τόσο φάουλ.

(απορία: η αστυνομία / τροχαία βαρέθηκε και δεν ήρθε ή δεν ασχολούντε πλέον με "κουνούπια" και έχουν σοβαρότερα ενδιαφέροντα?????)

chrispi
Εικόνα chrispi
Απών/απούσα

@rockarolla

+10 απο μενα...

cookies
Απών/απούσα

Πρώτη φορά ήρθα στο CMR.

Θέλω 2-3 ξεκάθαρες απαντήσεις/θέσεις.
(κυρίως από αυτούς που κατεύθειναν την πορεία).

Ό σκοπός του CMR ποιός είναι?
Διάβασα από το criticalmass.gr το "τι είναι το Critical Mass".

"Η γενική ιδέα του critical mass είναι μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, ξεκινώντας από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης κάθε μήνα, μια συγκεκριμένη μέρα [...]
Σίγουρα ο σκοπός δεν είναι η ταχύτητα σε μια τέτοια βόλτα, αλλά κυρίως η προβολή του ποδηλάτου. Είναι μια γιορτή για το ποδήλατο στους δρόμους. Δεν προσπαθεί να εναντιωθεί στα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία ή τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται, απλά παίρνει το μερίδιό του στο οδόστρωμα από όπου περνάει. Το critical mass ride είναι μια προσπάθεια διεκδίκησης του δικαιώματός μας να χρησιμοποιούμε το δρόμο, αλλά όχι η στέρησή του στους άλλους!"

Όσοι λοιπόν μαζευτήκαμε εκεί -σύμφωνα πάντα με τη αρχική ιδέα του CMR- ήταν για να διαδώσουμε το ποδήλατο. Να κάνουμε μία χαλαρή βόλτα. Να δείξουμε ότι υπάρχουμε κι εμείς. Ότι διεκδικούμε τα αυτονόητα (που για μας είναι σεβασμός στους ποδηλάτες, ποδηλατόδρομοι).

Δεν είχαμε σκοπό ούτε να κλέινουμε δρόμους και να μην περνάνε τα αυτοκίνητα.
Δεν είχαμε σκοπό ούτε να στηρίζουμε καταλήψεις.
Δεν είχαμε σκοπό να φωνάζουμε συνθήματα με βρυσιές.
(εκτός αν τα είχαμε αποφασίσει εξ αρχής!!)

Πιό συγκεκριμένα:

Πήγαμε και στηρίξαμε την συγκέντρωση στο πάρκο στην Κυψέλη που κόπηκαν τα δέντρα.
Αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο (από την φύση μας ως ποδηλάτες θέλουμε να προστατεύμε το περιβάλλον και να ζουμέ φιλικά ως προς αυτό).
Παρ'όλα αυτά κάποιοι μπορούσαν να διαφωνούν κάθετα με αυτό. Έστω κι ένας να υπήρχε που να γούσταρε να φτιαχτεί υπόγειο πάρκινγκ έπρεπε να τον σεβαστούμε.
Όμως δεν ρωτήσαμε κανέναν αν συμφωνεί με αυτή την ενέργεια.

2ον. Κατά την διάρκεια την πορεία μας φωνάζαμε κάποια συνθήματα.
Σχεδόν όλα που είχαν σχέση με το ποδήλατο ήταν όμορφα κι έξυπνα. Χωρίς να προσβάλουν κανέναν, χωρίς να βρίζουν κανέναν. Είχαν σκοπό να δείξουμε την αναγκαιότητα του ποδηλάτου στη ζωή μας και τη θέση που μπορεί να έχει κτλ κτλ

Όμως το σύνθημα που βρήζαμε τον Κακλάμάνη είναι επιεικώς απαράδεκτο.
Πρώτα απ'όλα γιατί δεν ήταν καθόλου έξυπνο. Όταν λές "Αλήτη, λαμόγιο Κακλαμάνη" μην περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά. Αντιθέτως θα σε υποτιμήσουν.
Θέλαμε να διαμαρτηρηθούμε για την κοπή του πρασίνου? Να το κάνουμε.
Αλλά όχι με τέτιου είδους συνθήματα.
Και στο κάτω κάτω κάποιος μπορεί να είναι οπαδός την ΝΔ και να στηρίζει τον Κακλαμάνη. Δεν ήταν όμορφο καθόλου. Ένιωσα πως ήμουν σε πορεία παράταξης με τέτιου είδους σύνθημα - ένας περάστικός με ρώτησε τι κόμμα είστε εσείς?!?!
ΤΡΑΓΙΚΟ απλώς.

Και το αποκορήφωμα της βραδιάς η συμμετοχή στην κατάληψη της Λυρικής.
Συμφώνησε τουλάχιστον η πλειοψηφία να κάνουμε κάτι τέτιο?!?
Προσωπικά ένιωσα άσχημα γιατί τα αιτήματα της κατάληψης με βρίσκουν αντίθετο, κι όμως η όμάδα που ήμουν την στήριξε χωρίς καμία συλλογική απόφαση !
Επειδή κάποιοι μπορεί να γούσταραν και να συμφωνούσαν.
Το άλλο το χαζό να κλείσουμε τελείως τον δρόμο! Για ποιόν λόγο?!?!
Αντιθέτως αν υπήρχε μία λουρίδα ανοιχτή θα περνούσαν τα αυτοκίνητα και θα έβλεπαν και τι γίνεται. Θα έβλεπαν τους ποδηλατές. Οχι να είναι κλεισμένα και να μην ξέρουν τι γίνεται.

Επιπλέον ποιά ήταν η διαδρομή που θα ακολουθούσαμε?! Γιατί δεν την αποφασίσαμε πρωτού ξεκινήσουμε?! Δηλαδή μας οδηγουσάν 2-3 και 10 άτομα να ήταν?!

Και δεν χρειάζετε να ξαναπούμε πως σκοπός μας δεν είναι να το παίζουμε μάγκες στα αυτοκίνητα. Αν έχουμε τέτοις συμπεριφορές ποτέ δεν θα μας δώσουν την σημασία που μας αναλογέι.

Εν κατακλείδι.
Όσοι μαζευτήκαμε στο Σύνταγμα είχαμε σκοπό να κάνουμε μία χαλαρή ποδηλατοπορεία με σκοπό να διαδώσουμε την ιδέα του ποδηλάτου και ότι πρέπει να έχει μία πιο σημαντική θέση στην πόλη της Αθήνας.
Όλα τα άλλα εφόσον δεν είχαν αποφασισθέθι εξ αρχής συλλογικά (έστω και με πλειοψηφία - παρόλο που δεν κάνουμε συνέλευση, αλλά είμαστε μία ομάδα με κάποια κοινά ενδιαφέροντα και καλό θα ήταν να μην την χαλάσουμε), είναι λάθος - δεν έπρεπε να γίνουν.

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Χαίρομαι που συμφωνώ με έναν άνθρωπο που έρχεται πρώτη φορά (και όχι μόνο, υπήρξαν πολλοί άλλοι που δυσανασχέτησαν με κάποιες ενέργειες) :)

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Το μόνο που σας ένοιαξε ήταν μην δυσαρεστηθούν μερικοί αποχαυνωμένοι οδηγοί και πάνε 5 λεπτά αργότερα στον καναπέ τους, να δούνε τηλεόραση????

Δε μπορείς να ξέρεις σε ποιον κλείνεις το δρόμο. Και δεν είναι σωστό να το κάνεις...
Με αντίστοιχη λογική... και οι άλλοι λένε... α τους αλήτες τους ποδηλάτες που κλείνουν το δρόμο (γενίκευση πάλι)
Αν εσένα σου αρέσει να σε χαρακτηρίζει κάποιος έτσι, που φυσικά δε φταίει ο άνθρωπος και θέλει να πάει στη δουλειά του και εσύ τον εμποδίζεις, οκ κανένα πρόβλημα.
Εμένα δε μου αρέσει πάντως.
Πάμε να υποστηρίξουμε το ποδήλατο, όχι να κάνουμε τους άλλους να μας μισήσουν για τις ενέργειές μας.

tomac4
Απών/απούσα

πρωτον ο τυπας ειμαι εγω και με λενε ΓΙΑΝΝΗ...
δευτερον κλεισαμε τον δρομο στην γ' σεπτεμβριου? οχι
τριτον κλεισαμε τον δρομο στην πατησιων? οχι
τεταρτον εχεις παει σε πολλα cmr που να μην κλεινετε τελειως ο δρομος?? οχι
πεμπτον εχεις παει σε πολλα cmr και να ειναι ολοι οι ποδηλατες μαζι??? οχι
εκτον βρισαμε κανεναν??? οχι
εβδομον μαλωσαμε με κανεναν??? οχι
και τελος εχουμε δει οτι αν δεν ασχολειτε καποιος να κανει τον βοσκο-τσοπανο
πως καταληγει να γινετε το cmr ...

tomac4
Απών/απούσα

λεγετε PENNY-FARTHING για τους ασχετους...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Νομίζω ότι έγινα κατανοητός με τα όσα κατεβατά έγραψα πιο πάνω.
ΔΕΝ είναι αυτή η συνήθης εικόνα του CMR.
Το σχόλια της κυρίας / του κυρίου "τι κόμμα είστε" με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Όπως και τα αντίστοιχα σχόλια τόσων άλλων που έχουμε αναφέρει εδω μέσα, αρκετές φορές στο παρελθόν (πχ "τι είστε εσείς?" - τι νάμαστε, ψαροντουφεκάδες πάμε για πέστροφες.... ή "έχει αγώνα?" ναι γιαυτό πάμε με 7 χλμ την ώρα και κοντεύουμε να τσακιστούμε ο ένας πάνω στον άλλο κλπ κλπ)
Γιαυτό τον λόγο ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΟΥΜΕ με ευγενικό τρόπο. Παλαιότερα μοιράζαμε και flyers με όλα τα βασικά στοιχεία και τις διεκδικήσεις μας.
Στο παραπάνω σχόλιο, μπορώ να αντιπαραθέσω ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ θετικά σχόλια & χειροκροτήματα & χαμόγελα από τους περαστικούς.

Τέλος πάντων. Θεωρώ πολύ βασικό και θετικό το ότι το συζητάμε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ (ε, Γιάννη??) εδώ μέσα. Την επόμενη φορά ΚΑΛΥΤΕΡΑ, με περισσότερο κόσμο και πιο ...κόσμια...!!!

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

tomac4 wrote:
πρωτον ο τυπας ειμαι εγω και με λενε ΓΙΑΝΝΗ...
δευτερον κλεισαμε τον δρομο στην γ' σεπτεμβριου? οχι
τριτον κλεισαμε τον δρομο στην πατησιων? οχι
τεταρτον εχεις παει σε πολλα cmr που να μην κλεινετε τελειως ο δρομος?? οχι
πεμπτον εχεις παει σε πολλα cmr και να ειναι ολοι οι ποδηλατες μαζι??? οχι
εκτον βρισαμε κανεναν??? οχι
εβδομον μαλωσαμε με κανεναν??? οχι
και τελος εχουμε δει οτι αν δεν ασχολειτε καποιος να κανει τον βοσκο-τσοπανο
πως καταληγει να γινετε το cmr ...

Κλείσαμε το δρόμο στην Πατησίων θυμάσαι; Όταν γυρνούσαμε μετά το πάρκο. Μετά από ώρα μαζευτήκαμε.
Τώρα το αν μαλώσαμε ή όχι δε νομίζω να έχει σημασία. Σημασία έχει το τι εικόνα δίνεις και δε νομίζω να δώσαμε και την καλύτερη χθες. Τεσπα...
Το αν βρίσαμε... ασχολίαστο... και μόνο το ότι ήμασταν με την άλλη ομάδα και ουσιαστικά υιοθετήσαμε τα συνθήματά τους φτάνει.
Σε όλα τα cmr είναι οι ποδηλάτες μαζί γιατί πολύ απλά σταματάμε τα αυτοκίνητα ώστε να περάσουν όλοι και να είμαστε μάζα και ασφαλείς.
Το αν θα κλείσει τελείως ο δρόμος είναι στο πως σκέφτεται ο άλλος. Όταν ακούει... παιδιά όλες τις λωρίδες... ε δε θέλει και πολύ.
Όσο για την ονομασία του ποδήλατου, συγγνώμη που δεν ξέρω τα άπαντα για όλα τα μοντέλα ποδηλάτων...

@RockaRolla

Στο παραπάνω σχόλιο, μπορώ να αντιπαραθέσω ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ θετικά σχόλια & χειροκροτήματα & χαμόγελα από τους περαστικούς.

To θέμα είναι όμως αυτά τα θετικά σχόλια να κρατηθούν και να μην τους αναγκάσεις κάποια άλλη στιγμή τους ίδιους που σε επικροτούν τώρα, να σε βρίζουν μετά. Αυτό δεν είναι το νόημα εξάλλου;
Σκέψου το και διαφορετικά: οκ μας επικρότησαν γιατί ήταν πεζοί και δεν τους ενοχλούσαμε. Δεν κλείσαμε το πεζοδρόμιο π.χ.
Αν οι ίδιοι ήταν οδηγοί; ;)

tomac4
Απών/απούσα

ουτε προσεβαλα κανεναν εχθες ουτε εβρισα κανεναν εχθες
και σε κοκκινα σταματουσαμε και δεν δημιουργηθηκε κανενα θεμα...
μπροστα ησουνα και δεν νομιζω να κανω λαθος...
και για οσους με ξερουν την πολιτικη την εχω γραμμενη
απο εδω μεχρι το ΧΑΡΤΟΥΜ... ειληκρινα σου μιλαω δεν το περιμενα
αυτο σημερα... ερχοντουσαν παιδια εχθες μετα απο πολλα cmr
και λεγανε τι ωραια περασαμε και ηταν σουπερ και μπραβο κτλπ...
ειμαι συμφωνος μαζι σου και το ξερεις....

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Τα είπαμε, δίκιο έχετε, δίκιο έχουμε.
Απλά ακολουθήσαμε την ένταση των ημερών.
Καταλαβαίνω το νόημα των όσων λές, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
Θέλω να σέβομαι τους οδηγούς και περιμένω να με σέβονται και αυτοί.
Τα είπαμε, ας λήξει κάπου εδώ το θέμα και ας κρατήσουμε τα όσα επισημάνθηκαν για το επόμενο CMR.
Ας ανοίξει τότε παρόμοια συζήτηση και ας παρθούν κάποιες αποφάσεις (όσες πρέπει ΙΣΩΣ να παρθούν από πριν. πχ το που θα πάμε ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ κατά 99% ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ)

ΜΦΧ
Πέτρος

dthemix
Εικόνα dthemix
Απών/απούσα

Παιδιά διαβάστε τα παρακάτω αποσπάσματα απο την ιστοσελίδα www.criticalmass.gr

"Το critical mass ride μεταφράζεται περίπου σαν "ποδηλατοβόλτα κρίσιμης μάζας". Αποτυχημένο ε; Το ξέρω, γι' αυτό και δεν θα το μεταφράσω, απλά θα προσπαθήσω να εξηγήσω το νόημά του.

Η γενική ιδέα του critical mass είναι μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, ξεκινώντας από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης κάθε μήνα, μια συγκεκριμένη μέρα. Από εκεί και πέρα, το critical mass αποτελεί μια ελεύθερη έκφραση ποδηλατών, ευπρόσδεκτα είναι και κάθε λογής αυτοκινούμενα με ανθρώπινη δύναμη οχήματα, όπου κάθε συμμετέχων έχει και την δική του ιδέα και σκοπό για αυτή την βόλτα.

Σίγουρα ο σκοπός δεν είναι η ταχύτητα σε μια τέτοια βόλτα, αλλά κυρίως η προβολή του ποδηλάτου. Είναι μια γιορτή για το ποδήλατο στους δρόμους. Δεν προσπαθεί να εναντιωθεί στα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία ή τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται, απλά παίρνει το μερίδιό του στο οδόστρωμα από όπου περνάει. Το critical mass ride είναι μια προσπάθεια διεκδίκησης του δικαιώματός μας να χρησιμοποιούμε το δρόμο, αλλά όχι η στέρησή του στους άλλους!

Το critical mass ride δεν έχει οργανωτές, ούτε αρχηγούς. Όποιος είναι μπροστά χαράζει την πορεία που θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Σε κάθε πόλη, κάποιοι ποδηλάτες επέλεξαν μια ημέρα και μια ώρα, την κοινοποίησαν και έτσι γεννήθηκε το critical mass ride! Όταν μαζευτεί μια κρίσιμη μάζα ποδηλάτων στον τόπο συνάντησης την ημέρα και ώρα του ραντεβού, τότε το critical mass ride ξεχύνεται στον δρόμο, διεκδικώντας ένα μέρος του."

"Το τελικό όνομα "Critical Mass" προήλθε από το ποδηλατικό ντοκιμαντέρ "Return to the Scorcher" όπου παρουσίαζε την διάσχιση διασταυρώσεων σε μεγάλες πόλεις της Κίνας σαν θέμα κρίσιμης μάζας (=critical mass): Όσοι ήθελαν να διασχίσουν μια διασταύρωση περίμεναν μέχρι να μαζευτούν αρκετοί και όταν μαζευόταν μια κρίσιμη μάζα ξεχύνονταν στο δρόμο κλείνοντας και ακινητοποιώντας τους διερχόμενους, μέχρι εκείνοι με τη σειρά τους να μαζευτούν πάλι περισσότεροι και να σπάσουν την μάζα."

Τι να κάνουμε

Να μιλάμε και να ενημερώνουμε οδηγούς, πεζούς, περαστικούς και γενικά όποιον ρωτάει "τι γίνεται" για το critical mass ride. Κάνουμε το ride για να φαινόμαστε!
Να προσκαλούμε ανθρώπους να έρθουν μαζί μας την επόμενη φορά.
Να αφήνουμε τουλάχιστον μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη, εκτός κι αν πρόκειται για δρόμο με μόνο μία λωρίδα.
Να βοηθάμε τα αυτοκίνητα που έχουν μπλεχτεί ανάμεσά μας να βγουν έξω.
Να σταματάτε συχνά αν είστε μπροστά, δεν έχει σημασία πόσο σιγά νομίζετε ότι πηγαίνετε, πίσω σας ανοίγουν κενά.
Σε φανάρια να περιμένουμε πίσω από τυχόν αυτοκίνητα. Δεν μπορούν όλοι να χωθούν ανάμεσα, κάποιοι θα μείνουν πίσω και θα σπάσει το γκρουπ.
Να σταματάμε στα κόκκινα φανάρια και ειδικά όταν είστε μπροστά, για να επιτρέπετε στους υπόλοιπους να μαζευτούν από πίσω.
Αν ένα φανάρι ανάψει κόκκινο την ώρα που διασχίζουμε την διασταύρωση, συνεχίζουμε να πηγαίνουμε πυκνά για να μένουμε όλοι μαζί και να είναι ασφαλές για όλους.
Να γεμίζουμε τα κενά, το Critical Mass βασίζεται στην πυκνότητα των ποδηλάτων για να εκτοπίσει τα αυτοκίνητα.
Αν κάποιος είναι μπροστά και ορίζει τη διαδρομή, να λαμβάνει υπ' όψιν του τις δυνάμεις όλων, τις τυχών ανηφόρες, και τα αριστερά ανοίγματα στους δρόμους.
Θυμηθείτε ότι η διασκέδαση και η φιλικότητα είναι πιο ανατρεπτικά από την οργή και την κατηγορία.

--------------------------------------------------------------------------------

Τι να μην κάνουμε

Να μην κάνουμε καφρίλες και επικίνδυνα κόλπα που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα ή εντάσεις.
Να μην τρέχουμε μπροστά για να κλείσουμε την κάθετη κίνηση πριν φτάσει εκεί το critical mass.
Να μην οδηγούμε στο αντίθετο ρεύμα.
Να μην αρχίζουμε καυγάδες με τους οδηγούς, ακόμα (ειδικότερα) κι αν ψάχνονται για αυτό.
Να μην ξεχνάμε να χαμογελάμε και να χαιρετάμε και να μιλάμε σε αγνώστους!
Μην φαντάζεστε ότι είμαστε ηθικά ανώτεροι απλώς και μόνο επειδή είμαστε πάνω σε ένα ποδήλατο (μπορεί να βρεθούμε σε ένα αμάξι σχετικά σύντομα).
Να μην διστάζουμε να πούμε στους άλλους που συμμετέχουν στο critical mass τι νομίζουμε για την συμπεριφορά τους, είτε καλή, είτε κακή. Μιλήστε στους άλλους!
Να μην ξεχνάμε : Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για να κάνουμε το Critical Mass αυτό που θέλουμε να είναι.

kourbeti
Εικόνα kourbeti
Απών/απούσα

Βρήκα αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/Critical_Mass

Critical Manners

In San Francisco, an event known as "Critical Manners" was created as a response to Critical Mass. Critical Manners rides through the city on the second Friday of the month, with riders encouraged to obey all traffic laws such as stopping at red lights and signaling. Tucson, Arizona holds the Tuesday Night Community Bike Ride as their alternative to Critical Mass. The weekly ride encourages bicycle commuting and motor vehicle awareness in a peaceful and friendly way.

ougabouga
Απών/απούσα

Τι να κάνουμε

Να μιλάμε και να ενημερώνουμε οδηγούς, πεζούς, περαστικούς και γενικά όποιον ρωτάει "τι γίνεται" για το critical mass ride. Κάνουμε το ride για να φαινόμαστε!
Να προσκαλούμε ανθρώπους να έρθουν μαζί μας την επόμενη φορά.
Να αφήνουμε τουλάχιστον μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη, εκτός κι αν πρόκειται για δρόμο με μόνο μία λωρίδα.
Να βοηθάμε τα αυτοκίνητα που έχουν μπλεχτεί ανάμεσά μας να βγουν έξω.
Να σταματάτε συχνά αν είστε μπροστά, δεν έχει σημασία πόσο σιγά νομίζετε ότι πηγαίνετε, πίσω σας ανοίγουν κενά.
Σε φανάρια να περιμένουμε πίσω από τυχόν αυτοκίνητα. Δεν μπορούν όλοι να χωθούν ανάμεσα, κάποιοι θα μείνουν πίσω και θα σπάσει το γκρουπ.
Να σταματάμε στα κόκκινα φανάρια και ειδικά όταν είστε μπροστά, για να επιτρέπετε στους υπόλοιπους να μαζευτούν από πίσω.
Αν ένα φανάρι ανάψει κόκκινο την ώρα που διασχίζουμε την διασταύρωση, συνεχίζουμε να πηγαίνουμε πυκνά για να μένουμε όλοι μαζί και να είναι ασφαλές για όλους.
Να γεμίζουμε τα κενά, το Critical Mass βασίζεται στην πυκνότητα των ποδηλάτων για να εκτοπίσει τα αυτοκίνητα.
Αν κάποιος είναι μπροστά και ορίζει τη διαδρομή, να λαμβάνει υπ' όψιν του τις δυνάμεις όλων, τις τυχών ανηφόρες, και τα αριστερά ανοίγματα στους δρόμους.
Θυμηθείτε ότι η διασκέδαση και η φιλικότητα είναι πιο ανατρεπτικά από την οργή και την κατηγορία.

--------------------------------------------------------------------------------

Τι να μην κάνουμε

Να μην κάνουμε καφρίλες και επικίνδυνα κόλπα που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα ή εντάσεις.
Να μην τρέχουμε μπροστά για να κλείσουμε την κάθετη κίνηση πριν φτάσει εκεί το critical mass.
Να μην οδηγούμε στο αντίθετο ρεύμα.
Να μην αρχίζουμε καυγάδες με τους οδηγούς, ακόμα (ειδικότερα) κι αν ψάχνονται για αυτό.
Να μην ξεχνάμε να χαμογελάμε και να χαιρετάμε και να μιλάμε σε αγνώστους!
Μην φαντάζεστε ότι είμαστε ηθικά ανώτεροι απλώς και μόνο επειδή είμαστε πάνω σε ένα ποδήλατο (μπορεί να βρεθούμε σε ένα αμάξι σχετικά σύντομα).
Να μην διστάζουμε να πούμε στους άλλους που συμμετέχουν στο critical mass τι νομίζουμε για την συμπεριφορά τους, είτε καλή, είτε κακή. Μιλήστε στους άλλους!
Να μην ξεχνάμε : Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για να κάνουμε το Critical Mass αυτό που θέλουμε να είναι.

Royaloak
Απών/απούσα

[quote=kourbeti]Βρήκα αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/Critical_Mass

Critical Manners

In San Francisco, an event known as "Critical Manners" was created as a response to Critical Mass. Critical Manners rides through the city on the second Friday of the month, with riders encouraged to obey all traffic laws such as stopping at red lights and signaling. Tucson, Arizona holds the Tuesday Night Community Bike Ride as their alternative to Critical Mass. The weekly ride encourages bicycle commuting and motor vehicle awareness in a peaceful and friendly way.

Αν θέλουμε να σταθούμε στο γράμμα και την ουσία των λεγομένων στο link της Wikipedia, τα critical mass είναι η συγκέντρωση μιας ποδηλατικής δύναμης στο πλατώ των δρόμων, για να διεκδικήσουν τη δυναμική θέση που τους αξίζει. Η Wikipedia επισημαίνει την περίπτωση της Νέας Υόρκης του 2006, όπου τα critical mass rides αντιμετωπίστηκαν σαν διαδηλώσεις κι από ότι θυμάμαι η περίοδος μετά την September 11 σ' αυτήν τη χώρα δεν ήταν ποτέ προς μια δημοκρατικότερη αντιμετώπιση της οποιασδήποτε συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων, είτε λέγονται ποδηλάτες, είτε ό,τιδήποτε άλλο. Άρα η Νέα Υόρκη δεν είναι το πρότυπο critical mass, λόγω ιδιομορφίας. Στις υπόλοιπες χώρες που αναφέρονται στο link, η τάση των critical mass είναι η κοντινότερη στον ορισμό που δίνει η wikipedia. Της δυναμικής (κρίσιμη μάζα) διεκδίκησης της θέσης του ποδηλάτου στον δρόμο.

Όσον αφορά δε στο κείμενο που μας παραθέτεις για το critical manners του Σαν Φρανσίσκο (μια ακόμα αμερικανική πόλη), ουσιαστικά δεν στέκεται στον αντίποδα του εν γένει critical mass, αλλά λειτουργεί σαν εναλλακτική λύση για το 'κακόφημο', το συγκρουσιακό critical mass, όπου αν δεν μ' απατάει η μνήμη μου οι αμερικανοί ποδηλάτες ξυλοφορτώνονται ενίοτε απ' τους αστυνομικούς κλπ, κλπ στο δημοκρατικό πλαίσιο της Μπουσιακής Αμερικής, όπου εν ονόματι της αντιτρομοκρατίας, δεν πρέπει να κουνιέται φύλλο.

Ερώτημα τώρα. Ποιά σχέση έχει η Ελληνική πραγματικότητα; Ποιά σχέση έχει δηλαδή το Ελληνικό critical mass με τα παιδάκια στα ποδηλατάκια τους κλπ. με το αμερικάνικο; Αντιλαμβάνομαι, ότι μας προτείνεις ένα critical manners, για όσους θέλουν ένα κανονικό critical mass στην Αθήνα. Γιατί το προτείνεις. Ίσως επειδή στην κουβέντα εδώ, δεν θα θέλαμε το critical mass να εξυπηρετεί τη δυναμική μιας ποδηλατοδιαδήλωσης με στοχοθεσία την τρέχουσα πολιτικο-κοινωνική ατζέντα;

Εγώ ένας λόγος που δεν θα έρθω ποτέ σε ποδηλατοδιαδήλωση πολιτικοκοινωνικού χαρακτήρα είναι, γιατί δεν γνωρίζω 1. το πολιτικό status των συμμετεχόντων, 2. τα συνθήματα που θα φωνάξουν, και 3. τις συμπεριφορές που θα υιοθετήσουν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Αν θελήσω να παρευρεθώ σε διαμαρτυρία πολιτικο-κοινωνικού χαρακτήρα θα προτιμήσω να το κάνω με ανθρώπους πού ξέρω, πώς σκέφτονται, πώς δρούν και τι φωνάζουν κι εκτός της παρούσας ποδηλατικής κοινότητας.

Προσωπικά, ως παλιομοδίτισα κι όχι της χουλιγκανικής περιόδου, προτιμώ τα συνθήματα που προσδιορίζουν σαφή στοχοθεσία και διεκδίκηση. Τι πιο διαχρονικό απ' το "ψωμί παιδεία ελευθερία" για παράδειγμα. Δηλώνω κάθετα αντίθετη στα υβριστικά συνθήματα και στη βίαιη δράση, οποιαδήποτε αίτια κι αν επικαλούνται όσοι την χρησιμοποιούν. Το ίδιο ισχύει και για τις ποδηλατοπορείες. Εγώ δεν θάθελα να είμαι σε μια ομάδα, που βρίζει εκλεγμένους εκπροσώπους. Θα ήθελα να φωνάξει τα ζητήματα που την απασχολούν με σαφήνεια. Στην δική μου εποχή (όχι του photoshop)οι αφίσες γίνονταν με σκέψη, ευαισθησία και υψηλή αισθητική, από ανθρώπους που ήξεραν τους κώδικες της έκφρασης. Υπερβολή; Ίσως. Άλλες εποχές.

Άρα απ'τη φύση της μια ποδηλατική κοινότητα, όντας τόσο ανοιχτή κι ευρεία ιδεολογικά, δεν θάπρεπε να έχει κεντρικές διοργανώσεις περιορισμένης στοχοθεσίας, που εκ των πραγμάτων θα αποξένωνε κάποια κομάτια της. Αντίθετα θα έπρεπε να συσπειρώνει τον κόσμο της σε δράσεις κοινού ενδιαφέροντος.

Πιστεύω ότι στο σημείο, όπου η μαζικότητα μιας ομάδας επιχειρείται από τμήμα της να διοχετευθεί σε δράσεις της δικής της φιλοσοφίας ή ιδεολογίας, αλλότριες απ' αυτές που την έχουν αρχικά συσπειρώσει, αυτό θα οδηγήσει είτε στη χειραγώγησή της, είτε στη συρρίκνωσή της. Και οι δύο περιπτώσεις είναι μοιραία διαλυτικές.
We've seen it before.

gkk
Απών/απούσα

Γιάννη μην τρελλαίνεσαι. Η βαβέλ είναι η επίσημη γλώσσα του φόρουμ. Όταν υπάρχει τότε κάτι κινείται. Μάλλον το κίνημα.
Το cmr όμως έχει θέμα το ποδήλατο. Η αφετηρία του πρέπει να είναι σταθερή όπως χρόνια τώρα. Τα υπόλοιπα είναι θέματα σύνθεσης στη συγκυρία, όπου όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Γιατί το cmr έχει θέμα το ποδήλατο και την κυκλοφορία του στην πόλη. Και μόνο αυτό το θέμα μπορεί να μαζικοποιήσει το cmr. Η κάθε είδους συμπαράσταση μπορεί να εκδηλωθεί μέ ένα ολιγόλεπτο πέρασμα και στάση όπου συμπαραστεκόμαστε, αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο. Η συμπαράσταση μπορεί να απομαζικοποιήσει το cmr και αυτό δεν το θέλει κανείς. Το cmr έχει θέμα το ποδήλατο...
Λυδία, πες τα γιατί κουράστηκα ...

gkk
Απών/απούσα

για βοσκο - τσοπάνος, είσαι ο καλύτερος.

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Ολική παρακώλυση της κυκλοφορίας (στη Σταδίου), έντονη συνθηματολογία που δεν εκφράζει την ηρεμία του ποδηλατιστή, άναρχη οδήγηση-διέλευση, επιθετικότητα (καλή αλλά μέχρι ενός σημείου και όχι τσαμπουκάδες), οπαδισμός και ανωριμότητα χαρακτηρίζουν την γενική εικόνα του κρίτικαλ. Άλλωστε αρκετοί ποδηλάτες που έχω γνωρίσει δεν έρχονται σε αυτή τη βόλτα για αυτό ακριβώς το λόγο, όπως δε θα ερχόταν και κανείς από αυτούς που μας βλέπουν στο δρόμο να συμπεριφερόμαστε έτσι. Δεν τους εκφράζει αυτό το πράγμα που γίνεται, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω χαρακτήρα.
Η Αθήνα είναι μικρή και το ποδήλατο θα έπρεπε να έχει βοηθήσει να το καταλάβετε. Στο άκουσμα της Αγ. Παρασκευής και γενικά στη «μακρινή» βόλτα υπήρξαν φοβίες από κάποιους (που αν τους ρώταγες παίζει να είχαν έρθει από Θρακομακεδόνες!). ΟΚ είναι λίγο μακριά (10,8χλμ ώς Αγ. Ιωάννου+επιστροφή). Για αυτό όμως είναι και η μαζική βόλτα, για να βοηθά και τους πιο πρωτάρηδες στο να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να αποκτήσουν μεγαλύτερη κυκλοφοριακή αυτοπεποίθηση έχοντας 50 ποδήλατα γύρω τους. Στο 24ωρο πως πάμε 4-5 συνεχόμενες βόλτες (με διαβατήριο) ή στις ποδηλατοπορείες και στις Αίγινες με 40 βαθμούς;

vang
Απών/απούσα

το δικό μου ερώτημα είναι...

Αν είμαι σε ένα CMR και κάποιος κάνει πράγματα ή φωνάζει συνθήματα πού δεν με εκφράζουν ή υποστηριζει θέματα με τα οποία διαφωνώ...τι κάνω;

Λύση 1. του βάζω χέρι και γινόμαστε από δυό χωριά μέσα και αντί να κάνουμε ποδήλατο καταλήγουμε να τσακονώμαστε.
Λύση 2. Δίνω τόπο στην οργή και συνεχίζω και μετά εδώ στό φόρουμ και ενδεχπμένως και σε άλλα ανοίγω θέμα συζήτησης..
Και έστω ότι αυτή η συζήτηση έχει ξαναγίνει και έχει εμφανιστεί μιά επικρατούσα άποψη ότι πάμε ήρεμα και πολιτσμάνα και δέν διαδηλώνουμε αλλά...στο έπόμενο cmr ξανπέφτει καπέλωμα ασπό πέντε πού έτσι γουστάρουν να κάνουν πράγματα κια να κλέβουν την δήθεν υποσδτ΄ξηριξη της υπόλοιπης μάζας που δέν αντιδρά αλλά απλά τσαντίζεται και δέν ευχαριστιέται...οπότε τι κάνουμε ..πάλι λύση 1.
ή και λύση 3. δέν ξαναπατράς σε cmr και ησυχάζεις αλλα...έτσι επιτρέπεις ένα καλό θεσμό να τον καπηλέυονται και να τόν εκμεταλέυονατι πέντε δέκα αντικοινωνικοί τύποι με απωθημένα, πιθανόν κομμαυικοί εγκάθετοι ή και προβοκάτορες οπότε...πάλι λύση 1.

Αρα μόνο αντιπαράθεση με ότι μας ενοχλεί επι τόπου και άμεσα...

Είναι καθήκον μας όσων πιστεύουμε στην διατήρηση του cmr ακαπέλλωτου και όπως αυτό αρχικά συνελήφθη και όχι όπως θέλουν μερικοί να το κάνουν για να εκτονώσουν περίεργες τάσεις τους.

Κάποτε πήγα στο θέατρο Μπάτμινγκτον να δώ το jesus christ superstar. Φορούσα το καλά μου και συνόδευα τα παιδιά μου...
Απ΄έξω μου την έπεσαν οι διάφοροι θρησκόληπτοι, όπωε την 'ειχαν πέσει και σε όλους τους άλλους με φωνές και προπθυλλακισμούς...
λοιόν αντί να κάτσω να τους κοιτάω και να τούς ακούω άρχισα και εγώ να φωνάζω παρακινώντας τον κόσμο.

"δέν μπορόυμε να αφήσουμε ένα μάτσοι ψυχασθενείς θρησκόληπτους να μας χαλανε την διασκέδασή μας... Είμαστε ανεξιθρησκοι πολιτέια και αυτοί εδώ διαπράτουν σδίκημα κλπ κλπ και θα τους ρίξω και μερικές παναγιές γιατί η δική μου θρησκεία δέν το απαγορεύει..."

Λοιπόν ξέρετε τί έγινε...τα έχασαν

Δέν τους είχε ποτέ κανείς αντεπιτεθεί ούτε είχε κανείς καλέσει εναντιον τους τους αμέτοχους πολλούς..
Αν το έβρισκαν μπροστά τους κάθε μέρα θα παίρνανε των οματιών τους να πάνε στούς Μορμόνους που τούς νοιώθουν ...είπαμε χωριστα και αγαπημενοι θα γίνει αυτός ο κόσμος τελικά..( πολιτισμικό άπάρτχάιντ)

Λοιπόν έσείς οι νεότεροι, μην είστε σιωπηλό πλήθος. Αντιδράστε. Το cmr είναι τόσο δικό σας όσο και κάθε άλλου που το ακολουθεί. Διαμορφώστε το και περιφρουρήστε το με άμεση αντιοδραση σε ότι σας ενοχλεί. Αν δέν του αρέσει να μήν ξανάρθει εκέινος όχι εσείς...

InfinitySurfer
Απών/απούσα

...συμφωνω σε ολα οσα λες παραπανω...και προσωπικα διαλεξα την λυση 3 για αυτο το CMR...αλλα αν ειναι να αρχισουμε να γραφουμε ολοι εδω γιατι παμε η οχι στα CMR's
θε γεμισουμε 50 σελιδες "σεντονια' εδω...και δεν θα βγαλουμε και ακρη.
το καλυτερο θα ηταν αν μπορουσε να γινοταν ενα ειδος Poll(κατι σαν δημοσκοπηση) εδω στο φορουμ,για να βλεπαμε γενικα τουλαχιστον απο αυτους που ειναι γραμμενοι στο site,ποιες ειναι οι προτιμησεις τους για τα CMR's...οποτε θα ειχαμε μια εικονα για το προς τα που θελει να βαδισει το CMR...και ο καθενας θα ξερει να πραξει αναλογως.

tomac4
Απών/απούσα

bin podiladen τους τσαμπουκαδες και την αναρχη συμπεριφορα???
γιατι εγω μαλλον σε αλλο CMR ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ...
ΣΕ ΑΛΛΑ CMR ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΕΣ????
για σοβαρευτειτε λιγο γιατι εχετε αρχισει και ξεφευγεται μου φαινεται....
και πως θα προοθησεις το ποδηλατο αν δεν φωναξεις και κανενα συνθημα
ετσι για να καταλαβουν οτι περνας.... αν θυμαμαι καλα με κραζανε ολοι επειδη
σταματουσα σε ολα τα κοκκινα... η μιζερια ειναι πολυ κακο πραγμα
και δυστηχως η ποδηλατες τον τελευταιο καιρο εχουμε γινει πολυ μιζεροι.....
πολυ μιζεροι... πολυ μιζερια ομως λεμε.... πολυ μιζερια....

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

πρέπει να υιοθετούνται οι απόψεις που διαβάζει ο κόσμος στη σελίδα.
Αν συμφωνεί με αυτά που εκπροσωπεί το cmr, έρχεται.
Αν δει όμως ότι άλλα γίνονται, δε απογοητευτεί.
Άρα στο επόμενο πρέπει σαφώς να αφήνουμε τα αμάξια να περνούν και να μη φωνάζουμε στα μηχανάκια που προσπαθούν να περάσουν από αριστερά.
Εγώ αναφέρω απλά κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει όταν κινούμαστε σε δρόμο με 2 ή περισσότερες λωρίδες.
Σαφώς αν κινούμαστε έτσι, θα μας πιάσει κόκκινο. Εκεί σίγουρα θα χρειαστεί να κλείσουμε κάποιον κάθετο δρόμο, δε γίνεται αλλιώς.
Αλλά νομίζω ότι αν αυτοί που κλείνουν το δρόμο, δε φωνάζουν στους οδηγούς που κορνάνουν, αλλά τους παρακαλέσουν ευγενικά να περιμένουν, δε θα γίνει και τίποτα.
Τα συζητάμε αυτά στο επόμενο παίδες.
Το θέμα είναι να έρχεται ο κόσμος και να μένει, όχι να απογοητεύται και να φεύγει :)

dthemix
Εικόνα dthemix
Απών/απούσα

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ CRITICAL MASS σαν ΜΙΑ Μαζα!!!

ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΧΙΖΩ Και τα περνω Κρανίο!!!!!

Δηλώνω οτι ΠΡΟΤΙΜΩ να ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΑΖΑ!!!!

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??? ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ???

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΑΖΑ!!!!!!

ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΗΧΑΝΑKΙΑ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ απο Αριστερά ΜΑΣ ειναι ποιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!

ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!!( εξάλλου το έχουν συνηθίσει) ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ και ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ δεν είναι δικοι τους!!!!!

ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!! Δεν λογαριαζουμε τιποτα οταν μπαινουμε μεσα σε ενα αυτοκινητο και πιανουμε το τιμονι..... και δημιουργουμε μποτιλιαρισματα ΚΑΘΕ μέρα και κάθε ώρα ( ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ την περιοδο των Χριστουγέννων την κίνηση στους Δρόμους...????)

Σήμερα το πρωι πηγαίνοντας στην Τράπεζα με τα πόδια και ένω περπάταγα στο πεζοδρόμιο την στιγμη που βάδιζα μπροστά απο περίπτερο,είδα τον Χάρο με τα μάτια μου καθώς ένας οδηγός ήθελε να αγοράσει κάτι απο το περίπτερο και καβαλησε το πεζοδρόμιο κατευθυνόμενος πάνω μου!! λες και δεν υπήρχα!!! ΕΛΕΟΣ!!!

ΕΙΝΑΙ αρκετά δύσκολο να μπει στην παιδεία μας το ποδήλατο... σιγά σιγά βέβαια και θέλει δουλειά πολύ... αλλά τα σχολεία και οι δήμοι δεν βοηθάνε... οταν κάνουν πάρκα κυκλοφορίακης αγωγής και βαζουν τα παιδάκια να οδηγούν Ηλεκτροκινητα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ και όλο το τοπιο να θυμίζει μινιατούρα πόλης χωρίς ποδηλατόδρομους!!!!

Ετσι λοιπόν προτιμω να πραγματοποιούμε το CRITICAL MASS ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΑΖΑ!!! και ας κλεινουμε ολο τον ΔΡΟΜΟ!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!!!

Σοφία Σκέτο
Απών/απούσα

Μερικοι δυστυχως βλεπω να λενε οτι να 'ναι για το cmr.. ο καθενας θελει να το κανει οπως τον βολευει σαν ν πηγαινει μια χαλαρη ησυχη βολτουλα γ ν περασει απαρατηρητος! μα το θεμα ειναι να φανουμε!!! Δεν λεω οτι εγω εχω γινει ειδικη στα cmr και ξερω τι πρεπει να κανουμε αλλα σιγουρα ατομα που μας καθοδηγουν εχουν μια Α εμπειρια στο θεμα αυτο.. Βασικα ηρεμηστε λιγο, κ αν φωναξουμε στο δρομο δεν ειναι κακο..μη φοβαστε τοσο πολυ για το αν θα σας κακοχαρακτηρισουν οι περαστικοι. Παντα θα υπαρχουν και ατομα που δεν συμφωνουν μ αυτο που κανουμε.Εγω για το cmr εχω στο μυαλο μου μια εικονα πιο δυναμικη,αν και βλεπω οτι πολλοι θελουν να το κανουν πιο "ηρεμο" και "απαρατηρητο".Αν ειναι να γινει ετσι μη το κανουμε καθολου και ας αρκεστουμε μονο στις βολτες τις κυριακης που κανουν οι περισσοτεροι εδω μεσα αλλα μετα μην περιμενουμε κ πολλα για την αναδειξη μας..Συμφωνω με tomac, πολυ μιζεροι εχουμε γινει τελικα.

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Σοφία Σκέτο wrote:
Μερικοι δυστυχως βλεπω να λενε οτι να 'ναι για το cmr.. ο καθενας θελει να το κανει οπως τον βολευει σαν ν πηγαινει μια χαλαρη ησυχη βολτουλα γ ν περασει απαρατηρητος! μα το θεμα ειναι να φανουμε!!! Δεν λεω οτι εγω εχω γινει ειδικη στα cmr και ξερω τι πρεπει να κανουμε αλλα σιγουρα ατομα που μας καθοδηγουν εχουν μια Α εμπειρια στο θεμα αυτο.. Βασικα ηρεμηστε λιγο, κ αν φωναξουμε στο δρομο δεν ειναι κακο..μη φοβαστε τοσο πολυ για το αν θα σας κακοχαρακτηρισουν οι περαστικοι. Παντα θα υπαρχουν και ατομα που δεν συμφωνουν μ αυτο που κανουμε.Εγω για το cmr εχω στο μυαλο μου μια εικονα πιο δυναμικη,αν και βλεπω οτι πολλοι θελουν να το κανουν πιο "ηρεμο" και "απαρατηρητο".Αν ειναι να γινει ετσι μη το κανουμε καθολου και ας αρκεστουμε μονο στις βολτες τις κυριακης που κανουν οι περισσοτεροι εδω μεσα αλλα μετα μην περιμενουμε κ πολλα για την αναδειξη μας..Συμφωνω με tomac, πολυ μιζεροι εχουμε γινει τελικα.

Νομίζω ότι απλά πολλοί θέλουν να γίνει όπως προβάλλεται από την ιστοσελίδα του. Συνθήματα του στυλ "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" και άλλα παρεμφερή δε βρίσκουν σύμφωνους πολλούς από εμάς.
Μπορεί κάποιοι να τα υιοθετείτε ρε παιδιά, κανένα πρόβλημα. Αυτό δε λέγεται μιζέρια όμως. Ούτε και η αντίθεση στο κλείσιμο του δρόμου είναι μιζέρια.
Συνθήματα μπορείς να λες σεβόμενος και τον οδηγό. Αυτό δείχνει την ανωτερότητά σου.
Τεσπα, έτσι το σκέφτομαι εγώ.

rearviewmirror
Απών/απούσα

ανα τον κόσμο...
Περιέργως σε όλα κλείνουν το δρόμο...απ'ακρη σ'άκρη, πέρα για πέρα ...
Και να πώ ότι έχουν και στενούς δρόμους...

MONTREAL
http://www.youtube.com/watch?v=HeZ6jRzIocY&feature=related
AUSTIN
http://www.youtube.com/watch?v=4MNgH3ZdY-U
NY
http://www.youtube.com/watch?v=O5sWKxZcGJw
MADRID
http://www.youtube.com/watch?v=A80LvRk-pwU
BARCELONA
http://www.youtube.com/watch?v=YLc5R-gAjpM
ROME
http://www.youtube.com/watch?v=ploB3ln8Ovc&feature=related

ΥΓ:Στη ΝΥ στο 3:38 μου θύμισε και λίγο λυρική...