Απο την Κωνσταντινούπολη με ποδηλατικούς χαιρετισμούς...

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Αντιγράφω ενδιαφέρουσες πληροφορίες απο μαιλ φίλου που κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη:

Ποδηλατόδρομοι :
Ευρωπαϊκή πλευρά Bakrkoy (Άγιος Στέφανος, αεροδρόμιο) - Eminonu (κέντρο και αφετηρία βαποριών) 18km περίπου παραλιακώς, εν μέρει σε κακή κατάσταση, αλλού καλός.
Ασιατική πλευρά: Kad?koy / Μoda (Χαλκηδών / Μόδιον) - Fenerbahce (Φαναράκι) - Caddebostan - Pendik (Παντείχιον) 20km περίπου, όλο παραλιακώς, σε εξαιρετική κατάσταση, με θέα τα Πριγκηπόνησα!
Στα καραβάκια ασιατικής - ευρωπαϊκής πλευράς είναι πάντως δωρεάν η μεταφορά και υπάρχουν στις σκάλες και θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα.
Στα Πριγκηπόννησα πάλι, δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, παρά μόνο παϊτόνια και ποδήλατα, πολλά ποδήλατα!....

Δες και το www.bisikletliler.org - δυστυχώς μόνο στα τουρκικά. Αυτοί οργάνωσαν και τη διάσχιση της πρώτης γέφυρας - δεν είχε ξαναγίνει ποτέ αυτό και θα ξαναγίνει του χρόνου ελπίζουμε! (Κανονικά απαγορεύονται αυστηρότατα ποδήλατα και πεζοί στις δύο γέφυρες, υπάρχει αστυνομικό μπλόκο στις εισόδους, επειδή μερικοί σαλτάρανε και χαλούσαν το image της Πόλης!... Στη συγκεκριμένη πάντως εκδήλωση είχαμε και Αστυνομία επί ποδηλάτου.
Υπάρχουν στη θεωρία και άλλοι ποδηλατόδρομοι, όπως για παράδειγμα κατά μήκος του Κερατίου από το Eyup στα Γλυκά Νερά, αλλά είναι από εκείνους που έχουν γίνει ίσα ίσα για να πάρει ο εργολάβος το χρήμα και έχουν αφεθεί στη μοίρα τους μετά, χωρίς καμμία συντήρηση, είναι πια σχεδόν ξεχασμένοι και μόνο κατά τόπους ανακαλύπτει κανείς τα ίχνη τους.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon P1060505.JPG469.4 KB
Image icon P1110198.JPG440.87 KB
Image icon P1120943.JPG215.26 KB
Image icon P1130225.JPG442.73 KB
Image icon P1130241.JPG36 KB
Image icon P1130242.JPG42.01 KB
Image icon P1130245.JPG305.87 KB
Image icon P1130259.JPG384.8 KB
Image icon P1130271.JPG522.44 KB
Image icon P1130275.JPG226.52 KB
Image icon P1130288.JPG213.77 KB
Image icon P1130307.JPG211.63 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Τρόμαξα, νόμισα ότι βρίσκεσαι εκεί!

Σ΄ αυτή την πόλη-φαινόμενο πέρασα τις δυο πιο επικίνδυνες μέρες της ζωής μου, δεν κατάλαβα πώς βγήκα ζωντανός, και δε θα συνιστούσα σε κανέναν να πάει εκεί με ποδήλατο - αλλά φαίνεται ότι σε αυτό το τεράστιο χώρο δεν είναι παντού το ίδιο. Η φωτο πάνω στη γέφυρα με σοκάρισε, όταν πήγα να περάσω δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το "γιασάκ!" των αστυνομικών που μού έκοψε τη φόρα. Αχ τι μού θύμισες.

Velorad
Εικόνα Velorad
Απών/απούσα

lyhadj wrote:
Υπάρχουν στη θεωρία και άλλοι ποδηλατόδρομοι, όπως για παράδειγμα κατά μήκος του Κερατίου από το Eyup στα Γλυκά Νερά, αλλά είναι από εκείνους που έχουν γίνει ίσα ίσα για να πάρει ο εργολάβος το χρήμα και έχουν αφεθεί στη μοίρα τους μετά, χωρίς καμμία συντήρηση, είναι πια σχεδόν ξεχασμένοι και μόνο κατά τόπους ανακαλύπτει κανείς τα ίχνη τους.

ρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει αυτό...

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Κορυφαία αυτή στην γέφυρα και η άλλη με τον παππού που έχει κρεμάσει την Άρτα και τα Γιάννενα πάνω στο ποδήλατο.. χα χα χα χα.. Πάντως τις ίδιες τρελαμάρες με μας κάνουν και εκεί οι ποδηλάτες κατά πως φαίνεται. Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν στις βόλτες και μετά φωτογραφίες με τα ποδήλατα σηκωμένα ψηλά. ( έχουμε την ίδια φωτογραφία και στους Αλητόγατους .. )

Δεν έχω πάει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πρέπει να είναι τεράστια και πολύ ενδιαφέρουσα πόλη.

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

Λυδια et al..

1) οι οδηγοι ναι..ειναι απαραδεκτοι και οι χειροτεροι που υπαρχουν, απο αμαξια σε γραμμες του ΤΡΑΜ, καταργηση το κοκκινου, ξυλο και 100 μετρα, τρακαρισμα καθε 200 μετρα στον περιφερειακο, αλλα και ενα γαματο δικτυο αυτοκινητοδρομων που ομως έχουν απαραδεκτους οδηγους..παντα θα θυμαμε οτνα πηγα με ΙΧ επι 4 ωρες εκανα βολτες στον περιφερειακο, οι πινακιδες τυχαιες εντελως, και μεσα στην πολη ενα χαος...οι συγκοινωνιες βεβαια ειναι σε αναπτυξη και σε κανα 4-5 χρονια θα εχουν ενα καλο μετρο. παντως για ποδηλατο...οτι το καλυτερο μια ποδηλαταδα στην Kennedy boulevard, που εχει ποδηλατοδρομο...οποιος ξερει θα με καταλαβει τι εστι Kennedy. ομως με τιποτε μεσα στην πολη...οι τυποι δεν την παλευουν ειναι ενα πληρες χαος!!!

Y.Γ. το ποδηλατο ειναι το μονο μεσο στην Πριγκιπο..ο παραδεισος του ποδηλατη.

Υ.Γ. ωραιες φωτο αλλα φαινεται οτιο κοσμος ειναι λιγος και σε μια φαση διακρινω το ιδιο ειρωνικο χαμογελο των περαστικων που το βλεπουν και το γιουνανισταν

tomac4
Απών/απούσα

το ποδηλατο μονο να ενωσει μπορει...

george leo
Εικόνα george leo
Απών/απούσα

η κάθε πόλη με τις ομορφιές και τις ασχήμιες της. οι αντιθέσεις είναι που κάνουν τις πόλεις ομορφότερες και οι Κωνσταντινούπολη έχει πολλές από αυτές.
love Istanbul

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

ΗΡΩΕΣ!!!

Το να ποδηλατείς στην Κων/πολη θέλει γερά μπαλάκια.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα
contact