Νέος ποδηλάτης...

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
aNTwNHs
Απών/απούσα

...όχι και τόσο νέος. Αν και μέχρι τα 18, ζώντας στην επαρχία, το ποδήλατο ήταν το καθημερινό μου μέσο, ερχόμενος Αθήνα πριν 6-7 χρόνια για σπουδές το είχα σχεδόν ξεχάσει. Anyway, σήμερα αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το ποδήλατο που κέρδισα πριν 1+ χρόνο σε μία κλήρωση. Ξεκινάω λοιπόν πρωί-πρωί(λέμε τώρα) για τη δουλειά. Αν και καπνιστής:( κατάφερα να διανύσω μια απόσταση περίπου 4-5km (Ν.Κόσμος-Άνω Ιλίσια).
Τα θετικά:
-Ευχαριστήθηκα να προσπερνάω μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα στη Φιλολάου
-Αν καταφέρω να το συνεχίσω, ελπίζω να χάσω κανένα κιλό και να κόψω το κάπνισμα:(
-Γενικά είδα καλή συμπεριφορά από τους οδηγούς αυτοκινήτων αν και απέφυγα κεντρικούς δρόμου
Τα αρνητικά:
-Πολύ ανηφόρα ρε παιδιά...
-Το βράδυ που επέστρεφα μάλλον ήταν λίγο επικίνδυνο, αν και είχα προνοήσει να έχω ένα μικρό λαμπάκι πίσω
Οι ερωτήσεις:
Έχετε να προτείνετε καμία διαδρομή μεταξύ Ν.Κόσμου-Πανεπιστημιούπολης;
Θέλω να αγοράσω κάπιο καλύτερο φανάρι, έχετε να προτείνεται κάτι συγκεκριμένο;
Γενικά προτάσεις για κίνηση το βράδυ...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Antonio
Απών/απούσα

Έχω παρει ένα της Cateye για πίσω που είναι πολύ φωτεινό,γενικά η εταιρία είναι πολύ καλή ψάξε και θα βρεις.
Πάντως αφού κινείσαι βράδυ σου χρειάζεται σίγουρα και ένα φως μπορστά,αλλιώς είναι πολύ επικίνδυνα.Με 15~20 ευρώ παίρνεις ένα πολύ καλό,όχι μόνο για να σε βλέπουν αλλά και αρκετά δυνατό για να βλέπεις.Στο άλλο δεν μπορώ να σε βοηθήσω,είμαι από Θεσσαλονίκη!

aNTwNHs
Απών/απούσα

Μου φάινετε πρέπει να αγοράσω και κράνος ε;
Έχετε να προτέινετε κανένα ποδηλατάδικο για αγορά εξοπλισμού στις περιοχές Καισαριανή, Παγκράτι ή Νέο Κόσμο (απλά γιανα μην τρέχω κέντρο);

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Για τη διαδρομή που λές μηπως σε βολεύει να ανεβείς απο την είσοδο της Πανεστημιούπολης στην Ουλοφ Πάλμε και να πας απο μέσα. Ειναι αρκετά ανηφορικά αλλά δεν έχει αυτοκίνητα και αν το κάνεις 2-3 φορές θα συνηθήσεις..Η τουλάχιστον μπορείς να φεύγεις απο εκεί κατηφορίζοντας.
Η δε Πολυτεχνειούπολη διαθέτει και ποδηλατόδρομο...
Επίσης αν το ποδήλατο σε δυσκολεύει, μήπως φταίει αυτό και όχι εσύ? Για δες αν λειτουργούν καλά οι ταχύτητες η μήπως είναι κολημένα τα φρένα στην ζάντα....

aNTwNHs
Απών/απούσα

Καλησπέρα, από την είσοδο στην ούλοφ πάλμε ανεβαίνω έτσι κι αλλίώς, και μετά τα γηπεδάκια μπένω από το χωματόδρομο που περνάει πίσω από την πληροφορική. Το κομμάτι που με προβληματίζει είναι Κάρπου-Φιλολάου-Υμητού (δηλαδή μέχρι την είσοδο της Ούλοφ Πάλμε) καθώς πέρα από την πυκνή κίνηση υπάρχουν συνέχεια διπλοπαρκαρισμένα και αναγκάζομαι να κάνω επικίνδυνους ελιγμούς. Αύριο θα δοκιμάσω να κάνω παράκαμψη από Δαμάρεως που είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.
Το ποδήλατο δεν έχει πρόβλήμα,.. απλά όπως είπα έιμαι ένας αγύμναστος-καπνιστής:) Πάντως σήμερα (δεύτερη μέρα) τα πράγματα ήταν καλύτερα όσον αφορά την κόπωση...

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Όσο για τα κιλά κάπου διάβασα ότι για περίπου τη διαδρομή που περιγράφεις 5 χλμ πήγαινε έλα, πέντε φορές την εβδομάδα, θα κάψεις 10-11 κιλά λίπος τον χρόνο... Αλλά το βασικότερο είναι ότι θα αισθάνεσαι και πιο ζωντανός και ενεργητικός... Μόλις ξεαγχωθείς και λίγο με το δρόμο και τα αμάξια θα δεις που θα σε χαλαρώνει κιόλας και θα περιμένεις την πρωινή (και απογευματινή) σου «βόλτα».
Επίσης όταν ανεβαίνεις επειδή εκείνη την ώρα έχει μποτιλιάρισμα οι ταχύτητες είναι μικρές και κινδυνεύεις λιγότερο όταν γυρνάς αν τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα είναι πιο άσχημα τα πράγματα. Πάντως να έχεις στο μυαλό σου ότι η πιθανότητα να σε χτυπήσει κάποιος από πίσω είναι στατιστικά μικρή (4% σε κάποιες αμερικάνικες μελέτες και αυτό αφορά συχνά αυτοκινητόδρομους (εθνικές οδούς) και περιπτώσεις ποδηλατών χωρίς φώτα), οπότε αν πάρεις τα σωστά φώτα και οδηγείς προβλέψιμα (μην κάνεις απότομους ελιγμούς χωρίς να ελέγχεις πίσω σου) δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ανησυχείς.
Να πω πρώτα πως δεν είμαι ακριβώς από τις περιοχές που περιγράφεις οπότε δεν έχω ψάξει όλα τα πιθανά σενάρια (εσύ μπορείς να το ψάξεις τις Κυριακές για το πήγαινε ώστε να μην βιάζεσαι και στον γυρισμό, αν δεν έχεις κάτι άλλο μετά, για την επιστροφή). Για το ανέβασμα το βασικό μειονέκτημα σε όλες τις εναλλακτικές της Φιλολάου και της Δαμάρεως είναι ότι δεν είναι τόσο ομαλές οι κλίσεις και βρίσκεσαι να ανεβαίνεις μια ανηφόρα για να την κατέβεις το αμέσως επόμενο στενό κλπ.
Για τον γυρισμό νομίζω ότι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα γιατί μια φορά είχα βρει μια διαδρομή σχετικά παράλληλα με την Φιλολάου (απ’ την αντίθετη πλευρά της Υμηττού) και μπορείς έτσι να βγεις πλατεία Πλυτά, να περάσεις απέναντι και να κατέβεις από Αι Γιάννη για Νέο Κόσμο.
Γενικά η λογική για να βρεις έναν καλό δρόμο είναι να βρεις πρώτα τα σημεία που είναι σίγουρο ότι θα περάσεις πχ την Βουλιαγμένης δεν μπορείς να την περάσεις όπου θέλεις (με ασφάλεια) ή γέφυρες ή ένας επίπεδος σχετικά δρόμος αν γύρω έχει λόφους με έντονες κλήσεις. Μετά να ψάξεις τι επιλογές έχεις για να ενώσεις αυτά τα σημεία μεταξύ τους. Ασκήσεις επί χάρτου από τη μία και αναγνώριση πεδίου από την άλλη...
Καλωσήρθες και καλή τύχη.

aNTwNHs
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Αντώνης

contact