Λοιπόν μιας και πιάσαμε στο άλλο θέμα να μετράμε τα ποδήλατα και αφού ο αριθμός τους πιθανότατα προκαλεί οικιακές διενέξεις για πείτε εδώ:
Πως αντιμετωπίζει το έτερον ήμισυ σας την ενασχόληση σας με το ποδήλατο;
Γουστάρει, είναι και αυτός ή αυτή ποδηλάτης/τισσα; Με γκρίνια; Το κατέχει το θέμα; Ή μήπως δεν ενδιαφέρεται καθόλου; Δείχνει κατανόηση, ή γίνεται της κακομοίρας μες στο σπίτι;
Για πείτε εδώ τα εν οίκω..
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Αν φέρω άλλο ποδήλατο γίνεται της κακομοίρας μέσα στο σπίτι. Όλο νεύρα, γκρίνια, κρεβατομουρμούρα και τα σχετικά για μέρες. Βέβαια κάπου την καταλαβαίνω μιας κι είναι η ίδια ποδήλατο οπότε... παίζει λίγο η ζήλεια!
Σου μιλάει εσένα ε scrabler?
Εγώ πάντως ποδήλατο στον τοίχο του σαλονιού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βάλω...ΜΕΤΑ απαγορεύτηκε ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ γιατί θα ρουφάμε τη βρώμα από τα λάστιχα....
έτσι απαγόρεψα και εγώ διάφορα στο σπίτι.
Μετά άρχισε να μου πετάει μαχαίρια, τηγάνια και σταχτοδοχεία και έβαλε τον σκύλο να μου φάει τη σέλα και 2 ζευγάρια γάντια μου...
Αντέδρασα...τι να κάνω?
Αρχισα τις μολότοφ, καδρόνια και έσπασα με βαριοπούλα ολα τα πλακάκια και τα πέταξα πάνω της (αφού φόρεσα την μασκα...ποτέ δεν ξέρεις τι ειναι ικανή να κρύβει πίσω από την πλάτη της)
Αυτή μου πέταξε το πιστολάκι της στην μπανιέρα ενώ έκανα μπάνιο...και ναι...ακριβως όπως το σκέφτεστε ...ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ
Τώρα είμαστε ήρεμα... βέβαια έχω έτοιμη την βάση τοίχου και περιμένω την ευκαιρία...να λείπει από το σπίτι όταν γυρίσω ....για να καταφέρω να τη βάλω και α τη συνδέσω με το ρεύμα...σε περίπτωση που θα αποφασίσει να κατεβάσει τη Ρούμπι από τη βάση.
σε λάθος θεματική είναι, έπρεπε να ανοίξει στην οδική ασφάλεια!
Περιμενω να γραψετε ολοι για να κλεισω το θεμα!!!!
Να πω την αλήθεια, το συνάτομό μου ο Αντρέας κυριολεκτικά απασχολείται με το τεράστειο του μοντέλο τρένων. «Τώρα λειτουργούν όλες οι βελόνες μου», περήφανα ανακοίνωσε πρόσφατα. Την επόμενη Τρίτη θα αγοράσω ειδικά ανταλλακτικά από το Αμβούργο, και όταν του τα φέρω θα συνεχίζει το αγαπημένο του παιχνίδι και θα ευχαριστεί.
Την ώρα που του λέω ότι το τρίκυκλό μου θέλει το ένα ή το άλλο λάστιχο, με ρωτάει πόσο κοστίζει και το πληρώνει· δεν έχει όρεξη να το κουβαλήσουμε σπίτι.
Δεν του αρέσει να ποδηλατεί σε κακούς δρόμους, προτιμά το περπάτημα για να σχεδιάσει τα μπροστά βήματα το καλό παιδί.
Σύντομα· μια χαρά είμαστε
Σας εύχομαι κάθε καλό
Done..
!!!??!!!
Η δικιά μου....ούτε που θέλει να ξέρει...οτι κάνω ποδήλατο!!
wicca ξεκινησες το θεμα αλλα τα δικα σου τα περασες στο ντουκου. Για πες μας την δικη σου ιστορια.
Ευχαρίστως..
Εμένα όλοι οι άντρες μου είναι ποδηλάτες.
Διαφορετικού είδους φυσικά ο καθένας για να υπάρχει και ποικιλία.
Ο πρώτος είναι κουρσάρος με τα όλα του. Είναι του μονοκόκ του άκαμπτου...
είναι ο Αριστοκράτης της παρέας.. Είναι και σε ομάδα. ( δεν κολλάει μπρίκια έτσι).
Ο δεύτερος είναι της αντοχής.. Η ήρεμη δύναμη. Μπρεβέ και έτσι φάση. Ενίοτε παίρνει και τα βουνά. ( κάποιος να τον κατεβάσει από τα Βαρδούσια παρακαλώ). Είναι αυτός ο αλήτης που με κατέστρεψε στο μπρεβέ.
Ο τρίτος είναι ο αστικός. Του κλασικού πενταγράμμου, της φιλοσοφίας, του ατσαλιού και της άνετης δερμάτινης σέλας.
Και ο τέταρτος είναι του downhill. Τραχύς αλλά συγκροτημένος. Καβαλάει ένα ασήκωτο πράγμα με μία ανάρτηση ένα μέτρο και δυσκολεύεται να μετρήσει πόσα κόκαλα έχει σπάσει και πόσες ουλές και σημάδια έχει πάνω του.. Δεν μασάει όμως και συνεχίζει ακάθεκτος.
Όπως καταλαβαίνετε κανείς τους δεν κάνει αρνητικά σχόλια ή γκρίνιες για τις δικές μου ποδηλατικές ανησυχίες.
Εννοείται ότι σε όλους τους χώρους του σπιτιού επιτρέπονται ποδήλατα αρκεί να υπάρχει διάδρομος να περνάμε.
Οοοοοοχι.Τσ τσ τσ!!!!
Ομολογω οτι στην αρχη κολησα και λεω κοιτα καποιους τυχερους αλλα τελικα δεν μασησα το δολωμα.
ο τιτλος ειναι το ετερο μου ημισυ. Μην πας να μας μπλεξεις με τεσσερις κατηγοριες. Ξεκαθαρα πραγματα.
Θελουμε την ιστορια με το ετερο ημισυ.
υ.γ.ναι ειμαστε παλιοκουτσομπολες.
Ε δεν είναι ήμισυ ρε παιδιά.. Είναι τέταρτο.. πωωω πως κάνετε έτσι..

ειναι πεμπτο...
Αν και ο downhilas (chic) ειναι ριγμενος. Ενω τους αλλους τους ακολουθεις δεν σε εχω δει ποτε στο ροζ Παρνηθας ή σε κανενα elevator.
Απο την αλλη πολυ κωλομεγλιφατα τα ακουω. Πολυ ροζ. Και καλα εσεις τα κοριτσακια. Εμεις οι αντρες που ειμαστε; Που ειναι το μεσογειακο ταπεραμεντο; Που ειναι η ελληνικη λεβεντια; Ρε θα μας παρουν το κερι και θα ξυρισουμε τα ποδια μας με ξυραφακι; Μονο με τον roul μπορω να καταλαβω τα εντονα συναισθηματα που χαρακτηριζουν τον λαο μας.
υ.γ.Οκ απο τον scrabler ετσι και αλλιως περιμενα την αλλη αποψη, την εναλακτικη, την επαναστατικη. Και δεν με απογοητευσε.
......Μεγάλη συζήτηση και θα προσπαθήσω να τα πω εν´ συντομία.

Όταν πριν απο 22 χρονια γνώρισα το δικό μου έτερον ήμισυ δεν ήθελε να ακούει για ποδηλατα καθως ηταν φανατικη παπακιας και μάλιστα κάτοχος honda cb 50......
Τα πράγματα όπως καταλάβατε τον πρώτο καιρο ηταν πολυ δύσκολα..... η μπάλα για τα δεδομένα της εποχής ηταν στο γήπεδο της.
Εγω ποδήλατο και συγκεκριμένα ενα motobecane profil με ότι συνεπάγεται αυτό.... Εν´ ολιγης γκολ απο τα αποδυτήρια σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Για όσους υπήρξαν έφηβοι την δεκαετία του 80 καταλαβαίνουν τι θέλω να πω, και τι σήμαινε τότε....... ρόδα μηχανής.
Αργότερα το κακό προχώρησε και απο παπί πήγε σε Renault 5....... τουλάχιστον ηταν γαλλικό, το ένιωθα πιο κοντά μου.
Φτάνοντας στο σήμερα ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει, η σύζυγος Renault megane, και εγω τι άλλο....ποδηλατα.
Το καλο ειναι πως εχω αποκτήσει και άλλον ενα υποστηρικτή, την κόρη μας που ευτυχώς έμοιασε του μπαμπά.
Για να μην την αδικώ θα πρέπει να πω πως τον τελευταίο καιρό που το ποδήλατο έγινε μόδα έκανε φιλότιμες προσπάθειες...... αλλα πρέπει να το δεχτώ πως μάλλον δεν το έχει.
Και η ιστορία συνεχίζεται........
Κοντεύω να πέσω κάτω από την καρέκλα...

Όταν γνωριστήκαμε ήταν καθημερινή ποδηλάτισα πήγαινε έλα στη δουλειά και τέτοια.
Τώρα μετά από 6 χρόνια μισεί τα ποδήλατα...
Γιατί;;
αντιδραση...
Την κατέστρεψες την γυναίκα.. Φαντάσου τι είδαν τα μάτια της.. !!
Που είναι οι υπόλοιποι .. γιατί δεν μιλάνε;; Σαν να μου φαίνεται ότι μπακούρια είσαστε όλα σας και μας έχετε στο δούλεμα εδώ πέρα.. Άντε... για να σας βλέπω..
Γεια σου ρε Wicca με τα ωραία σου.
Λαλίστατο βλέπω το ποδηλατικό παρεάκι, μπράβο ρε σεις πάντα τέτοια.
ΕΤΑ: Έλα, πες τι θες, γάμους, διαζύγια, μικρές, μεγάλες;
εγώ θα μίλαγα αλλά.....
λιγη γκρινια τελευταια υπαρχει απο τη γυναικα μου λογου πολλων περιστατικων σκασμενης σαμπρελας με αποτελεσμα την καθυστερημενη αφιξη μου στο σπιτι. αλλα οταν λεει στους αλλους οτι παω με ποδηλατο στη δουλεια καθε μερα 20χλμ βλεπω μια περηφανια στα ματια της. λες και ειμαι ο μονος που το κανει.
kktsol + ποδηλατο + ασθενες (λεμε τωρα) φυλο
PART 1
ο χρονος 1995.
Ο kktsol γνωριζει τον (1ον) μεγαλο ερωτα της ζωης του σε σκυλομπαρο στην Καλλιθεα.
Ποδηλατης απο τοτε αφου κανονιζει το πρωτο ραντεβου εξηγει οτι θα περασει να την παρει απο το συγκεκριμενο σημειο αλλα θα πανε καπου κοντα αφου δεν μπορει με το ποδηλατο να την κουβαλησει μακρια. Αυτη τον κοιταει στα ματια και του εξηγει οτι γυναικες του επιπεδου της δεν περπατανε και συνηθως τις παιρνουν με αυτοκινητο (γεγονος οτι με αυτα τα μινι φουστανακια θα ηταν σαν αυτες τις φωτο που ολοι χαλβαδιαζουμε). Απτοητος ο kktsol εξηγει οτι στα αυτοκινητα πνιγεται και δεν μπορει να ανασανει εαν δεν αισθανεται τον γαλαζιο αττικο ουρανο απο πανω και την βραδινη αυρα να του χαιδευει το προσωπο. Δεν μπορει εαν δεν αισθανεται τις ζεστες ακτινες του ηλιου να του χαιδευουν απαλα το προσωπο. Και περασε το δικο του. Περασε και την πηρε με το cabrio αυτοκινητο με κατεβασμενη την οροφη.
Σε λιγο PART 2.
Δείχνει παντελή και παγερή αδιαφορία.
Επειδή δεν έχω έτερο ήμισυ
ααααααααααα πολύ μ αρέσει αυτό που είναι σε επεισόδια! Αν χάσω κανένα, ελπίζω να το βάλεις στο TV ΖΑΠΠΙΝΓΚ για να μην με φάει η αγωνία. Πες πότε βγαίνει το επόμενο για να χω κάτι να περιμένω.
Τι ειμαι ρε συ, τουρκικο σηριαλ;;
Το PART 2 δεν ξερω εαν πρεπει να το βαλω. Ειναι πολυ ηπιο και χωρις ιντριγκες και τετοια, πολυ αγγελικα πλασμενο. Σκεφτομαι μηπως πρεπει να παω στο PART 3 αμεσα.
Αντε tasakos που ειναι η δικη σου ιστορια; Αν και του vassonone περιμενουμε ολοι. Εκει να δειτε πλοκη με κρυμενα ποδηλατα κτλ.
... ξανα-καβάλησα (2002) εξαιτίας της... (χεχεχε), άρα εξαρχής έχω μια καλή δικαιολογία....
Μετά οι λόγοι (δικαιολογίες) έρχονταν μόνοι τους, αβίαστα:
- για να πηγαίνω κάθε μέρα στη δουλειά (κάνω και οικονομία)
- δεν με βολεύει, λάθος τύπος (ΜΤΒ), πρέπει να πάρω άλλο
- μου είναι μικρό, δεν ήξερα, αυτό μου πάσαραν, θέλω άλλλο στο σωστό νούμερο
- δεν το αξίζω? τα δουλεύω σκληρά, να χαρώ κάτι και για μένα... (είχε μεσολαβήσει και έναν κακό γεγονός, και είμασταν ολίγον στην φάση "μια ζωή την έχουμε, ότι προλάβουμε....")
- για λόγους υγείας, ψυχικής και σωματικής, για να ξεσκάω που-και-που.
- για να μπορείς να έρχεσαι και εσύ μαζί μου, να κάνουμε μεγάλες βόλτες και ταξιδάκια (το τάντεμ κάπως έτσι ήρθε... της άρεσε η ιδέα, το χαίρεται άλλωστε και η ίδια)
... τώρα τελευταία της είπα και ένα "ολίγον τραβηγμένο" και έπιασε:
"ε, αφού έχω ήδη τον σκελετο και κάθεται και πολλά εξαρτήματα, ή θα τα σκοτώσω όλα στο τζάμπα, ή να φτιάξω κάτι για το καλοκαίρι / για τις διακοπές"....
.... εχμμμ.....χμμμ... με αγριοκοίταξε, κάτι μισο-είπε... το ξανασκέφτηκε και τελικά με άφησε στην ησυχία μου...
Αλλά: γενικά δεν το τραβάω πολύ, τα ποδήλατα όλα έχουν χρήση, κάνω οικονομία από αλλού και δεν λέω πολλά για τις δικές της αγορές.
Ένα τελευταίο: όντως μια ζωή την έχουμε. Με λογική, με σύνεση, με συνυπολογισμό των δύσκολων καιρών που ζούμε και των ακόμα δυσκολότερων που θα έρθουν, ας κάνουμε το χόμπι μας, την τρέλλα μας, την αγάπη μας. Από το να τα χαλάμε σε κινητά των 800 ευρώ, σε εξατμίσεις μηχανών, σε μπλουζάκια των 80 ευρώ, σε γυαλιά ηλίου των 300 ευρώ και σε μπουκαλάκια / πίστες / λουλουδούδες κλπ κλπ.... ε?
ΟΦτοπικ
θα μείνω σε αυτά ποιο πολύ, πολλές φορές είδα παιδιά στην ηλικία μου (24) που απόρησαν με τις τιμές στα ποδήλατα και γενικά ήταν αρνητικοί , το να δώσεις κάτι παραπάνω για ρούχα δεν με πειράζει , το να πάρεις ακριβό κινητό αν το χρησιμοποιείς σωστά (σαν να έχεις pc ενα πράγμα ) πάλι παλεύετε .
Οταν ομως βγαίνεις κάθε μέρα για καφέ (3Ε + τα τσιγάρα ) και θες ποτάκι κάθε βδομάδα (απο 5Ε μέχρι μπουκάλια 150Ε+) ε τότε δεν εχεις δικαιολογία οτι είναι ακριβό το άθλημα -χόμπι που θα επιλέξεις
ΟΝτοπικ
Σας απολαμβάνω όλους τους κρεμασμ...παντρεμένους πόσο καλά τα καταφέρνετε
Εγώ το θέμα ποδήλατο θα το βάλω στο προγαμιαίο συμβόλαιο
To PART 2 το περναω γρηγορα δεν εχει ενδιαφερον.
Στα χρονια μου στην ξενητια (Ιταλια) ολες ειχαν πολυ παραπανω ποδηλατικη κουλτουρα απο εμενα οποτε θα ελεγα οτι μαλλον αυτες με τραβαγαν. Αυτο που δεν μπορουσα (δεν μπορω) να καταλαβω ηταν το πως επρεπε παντα να ηταν τοσο καλα "βαμμενες" και τοσο καλα ντυμενες για ποδηλατο. Μιλαμε να λεμε να παμε βολτουλα (απο εκει που εμενα η παραλια ηταν σε αλλη πολη αλλα κοντα σε αποσταση -περιπου δεκα χλμ-) και να τρωμε μιση ωρα και μια ωρα με το τι θα φορεσει και πως θα μαζεψουμε το μαλι και αλλη μια ωρα γκρινια γιατι εγω θα ειμαι με την βερμουδα και γιατι δεν βαζω και εγω σαν ανθρωπος ενα πουλοβερακι απο πανω (της μοδας τοτε). Ειδικα οταν γυριζα απο ΜΤΒ με τις λασπες και το ποδηλατο και εγω καφε φωναζε να μην μπω μεσα στο σπιτι. Αλλα τετοια κοκεταρια πανω στο ποδηλατο στην Ελλαδα δεν εχω δει. Και κατι αλλο που παρατηρησα. Πρεπει να εχουν αισθητηρα που τους λεει ποσο πρεπει να πανε και με τι ρυθμο ωστε να ειναι ακριβως πριν ιδρωσουν. Να μην ειχα ποτε κοπελα στην Ιταλια που να ιδρωνε στο ποδηλατο; Ποτε.
το 2011 μου λέει η γυναικα μου : δεν παιρνουμε ποδήλατα να βγαινουμε παραλία Θεσσαλονικης καμια βόλτα?
πας καλά της λέω? τι ποδηλατα τωρα, που τα θημηθηκες αυτά....
βέβαια είχα τους λόγους μου τότε! τι ζάντες να έβαζα στο αμάξι μου? 18'' η 19αρες? να πηγαινα σε γνησιες ιαπωνικες ή να διαλεγα καμιά πιο φθηνή σειρά? και με το car pc τι κάνουμε? πρέπει να μπει κι αυτό... και μπήκε! μωρέ ωραίο είναι... αλλά τσουκου τσουκου στο ταμπλό η οθόνη αφής ... ξερω γω, θα τρακάρω καμιά ώρα! μπα... βγάλσιμο! ε ... να μην βάλω οργανάκια? πάρε ένα HKS συνολάκι! και πάει λέγοντας....
Τέλη του '12: φτάνει ένα ποδήλατο του αδερφού μου στα χέρια μου, τζαμπέ! τι το θελα... αυτό ήταν! η μεγάλη αναγέννηση! Φυσικά βγαιναμε βόλτες με το έτερον ήμισυ, μόλις έπιανε απογευματάκι, Λευκός Πύργος μικελ καφέ και χαλαρουίτα!
......
......
......
2013: η γυναίκα μου: πάλι ποδήλατα κοιτάς? (στον φορητό εγώ φυσικά κοιτωντας - διαβάζοντας για ΠΟΔΗΛΑΤΑ!!!!)
2014: σκέφτομαι να της κάνω δωρο ένα ποδήλατο μιας και αυτο που εχει είναι το 1ο που είχα και ειναι λίγο της πλάκας... Σκέφτομαι για ατσαλένιο πόλης μάλλον για fidusa μεριά, για να ειναι ένα παντοτινό δώρο!
Τον Ιούλιο έχει γενέθλια και φυσικά σκέφτομαι να της το παρουσιάσω σαν έκπληξη! εδώ υπάρχει ένα θεματάκι... πως θα της πάρω μέτρα ? τι θα πω, έλα να σε μετρήσω τον καβάλο έτσι για πλάκα?
ή να πάω κρυφά το βράδυ εκεί που θα κοιμάται να πάρω μέτρα? και να ξυπνήσει ξαφνικά και να πει: εεεεεεεπ! τι κάνεις εκεί? εεεεεε....χμμμμμ...εεε..τίποτα τίποτα!!!
χαχαχαχαχαχα
ΥΓ: πάντως τα αναβάζω μέσα στο διαμερισμα που και που, με την δικαιολογία οτι έχω μαστόρεμα, για να μην με φάει το κρύο! Δεν λέει τίποτα και γενικά δεν έχω πρόβλημα... (ακόμα!)