Συνέλευση 1/4/2009

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

- Συνάντηση με ΗΣΑΠ (31/3)
Συναντήσαμε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΣΑΠ Χαράλαμπο Αραπατσάκο.

Αν μείνουμε στην επιφάνεια όσων συζητήθηκαν, η συνάντηση πήγε τέλεια. Αν το δούμε λίγο προσεκτικά, νομίζω ότι έχουμε ακόμη πολύ μέλλον.

Ο κ. Αραπατσάκος μας είπε ότι συμφωνεί απολύτως να καταργηθούν οι χρονικοί περιορισμοί για την είσοδο ποδηλάτων στον ΗΣΑΠ και να αντικατασταθούν από μη δεσμευτικές συμβουλές για το ποιες ώρες και σε ποιες κατευθύνσεις είναι ευκολότερη η μεταφορά ποδηλάτων !!!!!!!! Το είπε, το επανέλαβε, και μάλιστα στο τέλος είπε ότι εκείνος θα υπογράψει την αλλαγή πολιτικής, πριν φύγει από διευθύνων σύμβουλος. Προφανώς οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που γίνονται αυτήν την περίοδο στο δίκτυο του ΗΣΑΠ. Μας ενημέρωσαν ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν στην καλύτερη περίπτωση 14 μήνες! Άρα, η υλοποίηση της υπόσχεσης που μόλις ακούσαμε μετατίθεται για του χρόνου το καλοκαίρι, στην καλύτερη.

Επίσης, ένας τεχνικός διευθυντής ονόματι Γεωργίου που μας μίλησε άρχισε να μας φέρνει δυσκολίες. Όταν του είπαμε για το Βερολίνο, την Πράγα και τη Νέα Υόρκη που επιτρέπουν τα ποδήλατα όλες τις ώρες, μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι εκεί είναι καλύτεροι άνθρωποι.....

Το αστείο είναι ότι την ίδια στιγμή που έλεγε ότι εδώ είμαστε κάφροι κτλ κτλ προσέθετε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τους ποδηλάτες στον ΗΣΑΠ. Τι τον κάνει λοιπόν να πιστεύει ότι ενώ ως τώρα δεν δημιουργούμε πρόβλημα, ξαφνικά θα αρχίσουμε να δημιουργούμε; Δεν έδωσε κάποια πειστική απάντηση και ολόκληρη η συζήτηση μετατέθηκε για του χρόνου.

Κατά τα άλλα, όλοι ήταν πολύ δεκτικοί σε οτιδήποτε άλλο ζητούσαμε. Συγκεκριμένα,
ήταν πολύ πρόθυμοι να μετακινήσουν τις ράμπες κύλησης ποδηλάτων ώστε να μην βρίσκει το τιμόνι στις σκάλες, να προσθέσουν κι άλλες όπου χρειάζεται, να βάλουν καλύτερο φωτισμό πάνω από τις θέσεις στάθμευσης, να φτιάξουν χώρους στάθμευσης ποδηλάτων κάτω από τα γραφεία του ΗΣΑΠ κτλ κτλ.
Είπαμε ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα πάρει ένα πρωί τη γραμμή από Πειραιά ως Κηφισιά και θα σημειώνει σε κάθε σταθμό τι λείπει και τι χρειάζεται. Θα δώσουμε την έκθεσή μας σε έναν υπεύθυνο τεχνικών θεμάτων που λέγεται Ρίζος. Ποιός αναλαμβάνει να το οργανώσει;

Επίσης ο κ. Αραπατσάκος είπε ότι θα τηλεφωνήσει στην ΕΘΕΛ (όπου ήταν ως πρόσφατα διευθυντής) ώστε να επιτραπεί η μεταφορά ποδηλάτων στα λεωφορεία που αντικαθιστούν τα τρένα, όταν αυτά δεν είναι γεμάτα. Μας είπε να πάρουμε και εμείς τηλέφωνο τον κ. Παπαντωνόπουλο στην ΕΘΕΛ για να το διευθετήσει.

Από τα παραπάνω λοιπόν φαίνεται ότι χρειαζόμαστε μια ομάδα που θα περάσει από όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ και θα καταγράψει τα όποια προβλήματα. Επίσης θα ανέβει και ένα μήνυμα στο site για να μας αναφέρουν οι χρήστες τυχόν προβλήματα που έχουν ήδη εντοπίσει. Επίσης χρειάζονται κάποιοι να επικοινωνήσουν και με ΕΘΕΛ.

Επίσης υπάρχει και η σκέψη για την συγγραφή με τον ΗΣΑΠ ενός φυλλαδίου για το ποδήλατο, αλλά δεν αποφασίσαμε κάτι για αυτό.

- Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2009
Έχει σταλεί ήδη το κάλεσμα μέσω της νέας λίστα (podilato_Ellada) που φτιάξαμε. Ήδη έχουν απαντήσει θετικά 3-4 πόλεις. Θα περιμένουμε 1 εβδομάδα ακόμα και όσοι δεν απαντήσουν θα τους πάρουμε τηλέφωνο (στη λίστα είναι γραμμένες 23 πόλεις!).

Όσον αφορά την οργάνωση από τη δικιά μας πλευρά συζητήσαμε τα εξής:

- Θα ζητήσουμε από το περίπτερο που είναι στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως αν μπορεί να μας παρέχει ρεύμα την ημέρα της πορείας, ώστε να συνδέσουμε την μικροφωνική. Σχετικά με την παροχή ρεύματος κατά τη διάρκεια της πορείας, αν δεν υπάρξει κάποια καλύτερη λύση θα αγοράσουμε ένα UPS για Η/Υ.
- Σε συνεργασία με Αλητόγατους θα κάνουμε ένα τεστ των ασυρμάτων που έχουν, ώστε να τους χρησιμοποιήσουμε για ενδοεπικοινωνία στην πορεία (αν χρειαστεί θα αγοράσουμε και άλλους).
- Θα φτιαχτούν ~100 σημαίες για να χρησιμοποιηθούν στην πορεία.
- Οι αφίσες θα πρέπει να είναι έτοιμες αμέσως μετά το Πάσχα.

- μαθήματα ποδηλάτου (25/3)
Έγινε στις 25/3 μάθημα ποδηλάτου στο Πεδίο του Άρεως στις μαθήτριες ενός Λυκείου της Κυψέλης. Τα μαθήματα έγιναν στα πλαίσια μιας εκδρομής που πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι συγκεκριμένες μαθήτριες στην Γερμανία και στόχο είχαν να εξοικειωθούν πάλι με τη χρήση μιας και κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα χρησιμοποιήσουν και ποδήλατα.

- κυνήγι θησαυρού (26/4)
Ανέλαβε την διοργάνωση του μία ομάδα 4 ατόμων.

- ανατολικοί ποδηλάτες - Υμηττός
Κάναμε μία συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τον Υμηττό (νέα περιφερειακή οδός κ.α.) και υπάρχει πρόθεση για συμμετοχή μας σε κάποια από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.

- δημιουργία στατιστικών στοιχείων για την κίνηση των ποδηλάτων
Ανέλαβε κάποιος να φτιάξει ένα πλάνο (πώς, που, πότε και με τι ρυθμό πρέπει να κάνουμε μετρήσεις) για το πώς θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια στατιστικά στοιχεία για την κίνηση των ποδηλάτων στην Αθήνα.

- φυλλάδιο ασφαλούς οδήγησης
Θα πρέπει να δώσουμε αρκετά φυλλάδια στα ποδηλατάδικα, ώστε όλοι οι νέοι αγοραστές να το προμηθεύονται. Επίσης θα στείλουμε φυλλάδια μαζί με τις αφίσες και στις πόλεις για την ΠΠ, οπότε μετά τον Mάιο θα πρέπει να εκτυπώσουμε και άλλα.

-site
- Να επανέλθει η κατηγορία «Ενδιαφέροντα» στην δεξιά στήλη, όπου εκεί πλέον θα εμφανίζονται όλα τα κείμενα που θέλουμε να μην χάνονται στο site. Η κατηγορία θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Να φτιάξουμε ένα ημερολόγιο το οποίο θα αντικαταστήσει την κατηγορία «Εκδηλώσεις» στην δεξιά στήλη.
- Να φτιάξουμε μία παρουσίαση σε html για το site με όλες τις εκδηλώσεις που έχουμε κάνει (αφίσες, φώτο κ.α.).

Επίσης με αφορμή τον τραυματισμό από ποδηλάτη ενός φίλου μας, ο οποίος ήταν πεζός, θα ανέβει ένα κείμενο στο site όπου θα αναφέρουμε τα ατυχήματα που μπορεί να προξενήσει και τον κίνδυνο που διατρέχει και ο ίδιος ο ποδηλάτης όταν κινείται ανεύθυνα και επικίνδυνα στο δρόμο ή σε πεζοδρόμια κτλ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

Θα σας πώ τι τον έκανε να φοβηθεί οτι ίσως είμαστε πρόβλημα στο μέλλον...όπως έχει αναφερθεί και παλιότερα,το ποδήλατο δεν κάνει τον αναβάτη (ή τον άνθρωπο αν θέλετε..)
1.όταν λοιπόν σε σταθμό που το τρένο είναι τίγκα,μπαίνει ένας συμποδηλάτης και με τα πολλά με πείθει οτι χωράω και εγώ και τελικά μπαίνω και εγώ,και δύο σταθμούς μετά,μπαίνει με τα δέκα χιλιάδες ζόρια και ένας τρίτος ποδηλάτης και αχ-βαχ-ωχ το χερι μου-αχ το ποδι μου- οι συνεπιβάτες,ποιός έκανε τιν πατάτα??? ο τρίτος ποδηλάτης που δεν σεβάστηκε όυτε την ποσότητα κόσμου ούτε το οτι μπαίνουν ΔΥΟ ποδήλατα με τους τωρινούς κανονισμούς
2.όταν μπαίνουν τα καφράκια με τα bmx τέσσερα τέσσερα σε όποιο βαγόνι να ναι γιατι re man eimaste poly moures kai sta @@ mas ola,ποιός φταίει πάλι?
Μήπως μερικές φορές εμείς οι ίδιοι βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας? χμμμμ__________

Δεν τον υποστηρίζω αλλά έχω νιώσει και εγώ άσχημα για την καφρίλα κάποιων και ας έχουμε την ίδια αγάπη...