Απορίες νέας κατόχου dahon boardwalk

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
CrazyMalkavian
Απών/απούσα

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Απο χτες είμαι η περήφανη κάτοχος ενός γλυκύτατου dahon boardwalk και ήδη είμαι γεμάτη απορίες!
Είσασταν πολύτιμη βοήθεια στην ιντερνετική μου έρευνα για την αγορά ποδηλάτου και την χρήση του στην πόλη, οπότε στρέφομαι σε εσάς για τις πρώτες μου απορίες.
Προσπάθησα να προσδιορίσω τις πραγματικές μου ανάγκες για να κάνω σωστή χρήση, όπως το να μπορώ να μπαίνω παντού με το ποδήλατο μου (μέσα μαζική μεταφοράς-δουλειά-κλπ), να είναι ελαφρύ, καλαίσθητο βέβαια, και ανθεκτικό και αξιόπιστο. Πιστεύω πως το μοντέλο που επέλεξα καλύπτει τα παραπάνω.
Δεν το έχω βγάλει ακόμα κανονική βόλτα (μόνο χτες μπροστά απο το μαγαζί για να δοκιμάσω ταχύτητες κλπ).
Τα μόνα αξεσουάρ που έβαλα, είναι κουδούνι, καθρέφτης και φώτα μπρός-πίσω. Κράνος θα το ψάξω σε διάφορα μαγαζιά μέχρι να καταλήξω σε κάποιο και όσον αφορά την κλειδαριά, προς το παρόν θα το χρησιμοποιώ για τις μετακινήσεις μου δουλειά-σπίτι, όπου θα το έχω δίπλα μου, οπότε έχω λίγο χρόνο μέχρι να αρχίσω κανονικές βόλτες με στάσεις για να χρειαστώ κλειδαριά (ναι διάβασα πολλά για την ασφάλεια κατά κλοπής, πέταλο θα πάρω! )
Πάμε στην απορία μου τώρα. Όσοι έχετε σπαστό dahon ξέρετε πως στο κομμάτι κλεισίματος στου σκελετού έχει δυο μαγνητάκια που συγκρατούν τις ρόδες. Εγώ το κουδούνι και τον καθρέφτη τους έχω τοποθετήσει στην αριστερή μεριά του τιμονιού. Στο κλείσιμο δυστυχώς το κουδούνι μπαίνει στην μέση και τα μαγνητάκια δεν έρχονται σε επαφή...(συγχωρέστε με αν η απορία μου είναι χαζή)Να αλλάξω πλευρά το κουδούνι ή πάλι θα μπαίνει στην μέση? Πιστεύω πως στις δοκιμές μου χτες για να του πάρω το κολάι, το έκλεινα σωστά και το τιμόνι ήταν στην σωστή του θέση.
Το κουδούνι (όσοι έχετε dahon)που το έχετε τοποθετήσει?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
liakjim
Απών/απούσα

Το κουδουνακι το εχω δεξια, αλλα ειναι ετσι και αλλιως τοσο μικρο που δεν θα ενοχλουσε και αριστερα. Μηπως εχεις παρει πολυ μεγαλο? Επισης το καθρεπτακι πρεπει α ειναι αριστερα αφου κινουμαστε στην δεξια πλευρα του δρομου. Πηγαινε σε ποδηλαταδικο μαζι με το ποδηλατο κ εξηγησε τι συμβαινει. Σιγουρα θα υπαρχει καποιο που να κανει. Μετα πες κ ποιο πηρες να βαλω και εγω ;)

CrazyMalkavian
Απών/απούσα

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2006/09/bell100906_228x200.jpg
Λοιπόν είναι κλασσικού τύπου κουδούνι (μεταλλικό και αρκετά μεγαλούτσικο μάλλον)
Τώρα τα έχω και τα δυο αριστερά (κουδούνι-καθρέφτης). Ο καθρέφτης δεν ενοχλεί στο κλείσιμο οπότε θα μείνει (όπως είπες σωστά) αριστερά. Θα δοκιμάσω να αλλάξω την θέση του κουδουνιού και ελπίζω πως θα λυθεί το πρόβλημα. Το να βγει τελείως δεν το σκέφτομαι (δεν υπάρχει περίπτωση να φωνάζω μέσα στον δρόμο "ποδηλάαααατης" για να με προσέξουν ) , οπότε αν δεν πετύχει η αλλαγή θέσης απο αριστερά δεξιά, θα πρέπει να βρω κάποιο άλλο μικρότερο μάλλον.
Σήμερα αν και μιας ημέρας ποδηλάτισσα (να σας ζήσω χεχε) σκέφτομαι να πάω στο freeday :D

steliospal
Εικόνα steliospal
Απών/απούσα

καθότι μαζεύεται όλη η κούραση της εβδομάδας και θέλω να ξεκουράζομαι λίγο με την κοπελιά
έχουμε πάει όμως στο critical mass και είναι σούπερ εμπειρία! για τσέκαρέ το! (κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα)

CrazyMalkavian
Απών/απούσα

Θα το κοιτάξω. Σήμερα ούτως ή άλλως θα προσπαθήσω να μην το παρακάνω για να μην πιαστώ υπερβολικά πολύ.
Χάρηκα που σας βρήκα!

Drakoulis
Εικόνα Drakoulis
Απών/απούσα

ποδήλατο χωρίς ντριν ντριν δεν είναι ποδήλατο οπότε κάνε τις δοκιμές σου και θα το πετύχεις να διπλώνει χωρίς να ενοχλεί.

Φρόντισε να είναι στην ίδια διεύθυνση με τις μανέτες των φρένων για να περιστρέφετε μαζί τους στο κλείσιμο και να μην ενοχλεί.

κοίτα και τις φωτογραφίες από το δικό μου. ελπίζω να βοήθησα

http://www.facebook.com/photo.php?pid=4401765&l=52bee2d676&id=828578916

http://www.facebook.com/photo.php?pid=4401771&l=47cf14d96d&id=828578916

CrazyMalkavian
Απών/απούσα

Πιστεύω πως αυτή η τοποθέτηση θα μου λύσει το πρόβλημα. Θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι και θα σου πω. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! :D

freeday2130
Εικόνα freeday2130
Απών/απούσα

.

Drakoulis
Εικόνα Drakoulis
Απών/απούσα

για φώτα εγώ τα έχω τοποθετήσει στα στηρίγματα των ανακλαστήρων αφού πρώτα αφαίρεσα τους ανακλαστύρες φυσικά....
http://www.facebook.com/photo.php?pid=4402448&l=df5c5f1bff&id=828578916

http://www.facebook.com/photo.php?pid=4402449&l=04cf2ba706&id=828578916

CrazyMalkavian
Απών/απούσα

ευτυχώς τα φώτα δεν μπαίνουν στην μέση. Το πίσω μπήκε στην θέση του ανακλαστήρα (μάλλον θα τον βάλω στο σακίδιο που θα χρησιμοποιώ για να μην πάει χαμένος) και το μπροστά φώς στερεώνεται πάνω στο τιμόνι και είναι μια χαρά :D
Το κουδούνι θα το βάλω στην θέση του (κυριολεκτικά χεχε) το απόγευμα, για να είμαι έτοιμη για το freeday σήμερα!!!!

Σε λίγο πάω για κρανάκι. Πιο είναι πιο εύχρηστο? Το στρογγυλό ή το αγωνιστικό? Να διαλέξω με αισθητικό κριτήριο άσχετα την τιμή ή πρέπει να πληρώσω ένα ακριβό κράνος για να είμαι σίγουρη?
Drakouli και εγώ αυτό το χρώμα έχω :D Αν έρθεις στο freeday σήμερα να μιλήσουμε να μου πεις tips!

Drakoulis
Εικόνα Drakoulis
Απών/απούσα

δυστυχώς δυστυχώς σήμερα δεν θα έρθω στο FreeDay...... claps ligm snif snif

κοινωνικές υποχρεώσεις.....άτιμη κοινωνία..

sorry for the off-topic.

contact