εχω τα tektro draco στο ποδήλατο με χρήση κανα χρόνο και βάση αυτόν που διάβασα (εδώ και αλλού) μαλλον θέλω εξαέρωση στο μπροστινό καθώς δεν κοκαλώνει τελείως.(σταματημένος με πατημένη τη μανετα τερμα σπρώχνω και δεν κοκαλώνει )
ειδα βιντεο(σαν αυτό http://www.youtube.com/watch?v=LhKKe6av-0U ) για το πως γίνετε , είναι αρκετά εύκολο και λέω να το κάνω (για να μαθω κιόλας )
πρέπει να πάρω αυτό http://www.chainreactioncycles.com/M...?ModelID=34877
κ δεν το βρήκα Ελλάδα(δεν μας πειράζει το εξωτερικό απλά το λέω )
αλλα απο οτι κατάλαβα στην ουσία το μόνο που δεν βρίσκω πχ Ελλάδα είναι η εξωτερική βαλβίδα την οποία την βρήκα μόνη τις εδω http://shop.upgradebikes.co.uk/Catal...ro-Service-Kit
ετσι λέω μήπως είναι καλύτερα να πάρω Mineral oil , σύριγγα απο εδώ και την βαλβίδα απο εξω ετσι ώστε να έχω και ποιο πολύ υγρό για αργότερα
εσείς τι λέτε να κάνω?
διάβασα στο νετ για αγορά 1L mineral με 20Ε περίπου (βάλε και 5-6Ε το λαστιχάκι κτλπ) ενω με ~20Ε παίρνω το κιτακι με το "λίγο" λάδι
φιλικά Πάνος
Καλημέρα scarpedico.
Περίμενα να απαντήσουν τα παιδιά,ενδιαφέρον θέμα.
Αν θες την γνώμη μου (άποψη από τα μοτόρια / μην παρεξηγηθώ από τους γνώστες) για πρώτη φορά μην το κάνεις μόνος σου,να το κάνει για αρχή μάστορης και εσύ να είσαι από κοντά να βλέπεις τι γίνεται.
Μερικά πράγματα δεν φαίνονται σε βιντεάκια ή δεν θα δώσεις την προσοχή που θέλει.Η όλη διαδικασία είναι εύκολη αλλά θέλει προσεκτικά βήματα.
Ακόμα και μετά από 1 χρόνο ίσως να είναι πολυτέλεια να κάνεις εξαέρωση στο κύκλωμα.Συνήθως,εάν η αίσθηση στην μανέτα είναι σπογγώδης(μερικά πατήματα και μετά σκληραίνει απότομα),τότε πάμε για τα επόμενα.
Πρέπει να δεις ευλαβικά τι λέει ο κατασκευαστής/προσοχή τι υγρό θέλει όχι τι λένε άλλοι πως είναι το καλύτερο/(dot / mineral oil κλπ).
Αν είναι να έχεις το κιτ του κατασκευαστή και όχι πατέντες(για πρώτη φορά είναι μονόδρομος).
Δες επίσης εάν θες και καθαρισμό (προσοχή,εάν βγει τροχός δεν πατάς μανέτες).
Μερικά:δεν πατάμε μανέτες/το δοχείο να είναι στην σωστή θέση/πιστόνια στην θέση τους/προσοχή στην είσοδο υγρών (φυσαλίδες αέρα).
Γενικά δεν πιάνω πρώτη φορά να κάνω εξαέρωση (εχω κάνει και σε μηχανάκι)
για αυτό και δεν "φοβάμαι " εχω δει βιντεο απο πολλά υδραυλικά (για την ακρίβεια μπούχτισα )
απλά στην ουσία ποιο πολύ θέλω να δώ την διαδικασία στην πράξη .Ξέρω τι να προσέξω κτλπ ,
ποιο πολύ το θέμα δημιουργήθηκε οταν κατάλαβα οτι στην ουσία το μονο πράγμα που χρειάζομαι και δεν βρίσκω είναι αυτή η βαλβίδα που απλά κουμπώνει στη μανέτα και που σε σχεδόν σε ολα τα κιτ ΔΕΝ υπάρχει
φάγανε και ενα περιποιημένο μαιλ στη Tektro γιατί δεν υπάρχει αφού λένε πως χρειάζονται (σιγά μην απαντήσουν αλλα τεσπα)
απο εκει και πέρα το λαδάκι απο οτι με είπαν στην ουσία είναι το ίδιο (shimano tektro κτλπ) και δεν επηρεάζει τα πλαστικά των συστημάτων mineral αλλα στην ουσία ίδιο .
Είδα και ποδηλατά και χρησιμοποιούσε το shimano σε όλα οπως με είπε (mineral εννοήστε )
τώρα παιδεύομαι να δω για την βαλβιδούλα τι θα κάνω και βλέπουμε
Πάνος