full carbon road bike

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
armani81
Εικόνα armani81
Απών/απούσα

"H Πείρα είναι μια χτένα που σου χαρίζει η ζωή όταν έχεις χάσει όλα τα μαλλιά σου . "

Πριν λίγες μέρες με προσπέρασα ένας τύπος με μια κατάμαυρη κούρσα χωρίς να έχει κανένα αυτοκόλλητο επάνω της , αφού πέθανα για να τον φτάσω και να του πιάσω την κουβέντα ,τον ρώτησα τη μάρκα είναι το ποδήλατο σου ,και μου είπε πως είναι custom και το έφτιαξε κομμάτι κομμάτι ,

Ο full carbon σκελετός του τον έφερε ο αδερφός του απο Αγγλια και τον αγόρασε περίπου 300λιρες .

 Για ζάντες είχε μεταχειρισμένες cube aero κάτι μου τις είπε ( δεν θυμάμαι ακριβός την λέξη ) και τις αγόρασε 50ευρο απο εναν φίλο του .

Ολα τα άλλα κομμάτια του κόστισαν ενα 300ρι και φέτος έβαλε κουμπωτά πετάλια και λάστιχα που του κόστισαν άλλο ενα 150ρι .

Περα από το πόσο όμορφο και πανάλαφρο ήταν το ποδήλατο η εικόνα του σε έναν άσχετο σαν και εμένα έδειχνε για ποδήλατο πολύ μεγαλύτερης αξίας( μέχρι και η παγουροθηκη του carbon ήταν ) ενώ στην πραγματικότητα του κόστισε 600-700 ευρώ χωρίς τα extras.

Απο τότε μου έχει καρφωθεί στο κεφάλι η ιδέα να κάνω κάτι παρόμοιο και να φτιάξω ενα ποδήλατο δρόμου όπως το θέλω εγώ . Υπαρχει κάποια εταιρεία στην Ελλαδα που να φτιάχνει customs σε αυτή την ποιότητα και αυτά τα χρήματα ? Υπάρχει κάποιος απο εδώ που έχει κάνει κατι παρόμοιο ? Τι παγίδες μπορεί να κρύβει ολο το εγχείρημα ?? Επίσης έχω μια απορία εάν με 300 ευρό αγοράζεις τα περιφερειακά μιας κούρσας τα άλλα 500-1000 ευρώ που κοστίζουν οι απλές κούρσες τι χρήματα είναι ? 4 σωλήνες αλουμινίου με ένα brand name επάνω κοστολογούνται 500-1000 ευρώ ???

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

καλα μην τρελενεσαι. Τελειως εισαγωγικο ακουγεται και ουτε καν καλα στημενο. Εαν ειναι να στησεις κατι απο την αρχη καλο ειναι να το κανεις σωστα. ΠΧ σε αυτο που περιγραφεις πιο πανω και μονο ο συμβιβασμος που εχει κανει στους τροχους ειναι αρκετος (γιατι λες οτι τους του πουλησαν 50 ευρω??). Εαν ξεραμε και παραπανω για το στησιμο θα καταλαβαινες οτι ειναι απλως κομματια που εβρισκε απλα για να δουλευει το ποδηλατο

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Στήσε δόκανο στις αγγελίες και όταν / άμα / όποτε εμφανιστεί κάτι ,τσίμπα το.....

Σκελετούς, κατά καιρούς βγάζει σε σούπερ ευακιρείες η Plannet-X (και άλλοι). Αν πετύχεις το ένα τελευταίο κομμάτι - ΤΟ ΣΚΩΤΟΝΟΥΜΕ ΛΕΜΕΕΕΕ, ΤΖΑΜΠΑ, ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕΕΕΕΕ - και είναι και στο νούμερό σου, θα έχεις κάνει μια καλή αρχή.

Αλλά αυτό προϋποθέτει χρόνο / υπομονή / τα χρήματα διαθέσιμα, ανά πάσα στιγμή, έτοιμα για την αγορά / κ*λ*φαρδεία / ξενύχτια πάνω στο ΠιΣι κλπ κλπ κλπ

Όλα γίνονται, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Και αν δεν ξέρεις, το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο. Για μένα είναι φάση "Παίζω και Μαθαίνω"...

armani81
Εικόνα armani81
Απών/απούσα

Είσαι ωραίος ρε φίλε , το Plannet x δεν το γνώριζα και φαίνεται πάρα πολύ καλό site κατά 99% το πλαίσιο που φορούσε είναι αυτό https://www.planetx.co.uk/i/q/FRPXPCRFF/planet-x-pro... απλά μάλλον δεν είχε κολλήσει τα αυτοκόλλητα .Το έχω πάρει απόφαση θα ξεκινήσω τον επόμενο μήνα με ένα Budget 700-800 ευρώ και σιγά σιγά θα αγοράζω βασικά κομμάτια ψάχνοντας και σε αγγελίες για ευκαιρίες (σίγουρα για τους τροχούς που δεν βρίσκω κάτι οικονομικό και αξιόλογο σε καινούργιους ) . Κρατάω και σαν plan b το ενδεχόμενο μέχρι τότε να βρω μια μεταχειρισμένη κούρσα των 1500 ευρώ στα 800 αλλά από τι βλέπω μεχρι τώρα είναι δύσκολο .

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Το έχουμε αναφέρει και αλλού σε αντίστοιχο, παλιότερο θέμα που κάποιος ρώταγε για custom.

Custom ποδήλατο δε φτιάχνεις για να σου στοιχίσει λιγότερο, αλλά για να το φτιάξεις ακριβώς όπως θέλεις εσύ.

Ποτέ ένα σωστό custom δε μπορεί να σου στοιχίσει λιγότερο από ένα έτοιμο. Όσο ψάξιμο και να κάνεις, όση υπομονή και να έχεις, όση προσωπική εργασία και να βάλεις.

Το πλαίσο που έβαλες, σε ευρώ και με τα μεταφορικά θα σου πάει κάπου στα 400 ευρώ. Όντως πολύ καλή τιμή για να ξεκινήσεις. Για να φτιάξεις όλο το ποδήλατο με 700-800 ευρώ, απλά θα πρέπει να επιλέξεις πάρα πολύ οικονομικά τα υπόλοιπα ανταλλακτικά.

Συνεπώς, το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις σε ένα κακό ποδήλατο με ένα κάρμπον σκελετό. Δεν ξέρω αν πραγματικά είναι αυτό που θες.

Εγώ επιμένω, custom ποδήλατο φτιάχνουμε για τη διαδικασία, για χόμπι, για την εμπειρία, γιατί γουστάρουμε να το κάνουμε, γιατί δε μας καλύπτει το έτοιμο, γιατί έχουμε κόλλημα στο μυαλό, για χίλιους δύο λόγους... όχι όμως γιατί περιμένουμε να μας βγει πιο οικονομικό από ένα έτοιμο.

Να το κάνεις, μαζί σου και σε ότι μπορούμε να σε βοηθήσουμε, αλλά να ξέρεις από την αρχή που πας.

Καλή συνέχεια... ή μάλλον... καλή αρχή!!!

 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Όντως, περί "ταξιδίων" πρόκειται.... Ξεκινάς και δεν ξέρεις που θα βγεις... ούτε πότε...... και σίγουρα δεν ξέρεις το "πόσο θα στοιχίσει" ....

Μαθαίνεις όμως, και έχεις και την χαρά της δημιουργίας.....!!!!

Από την άλλη, είμαι 101% σίγουρος ότι μπορείς να βρεις full carbon ΕΠΩΝΥΜΗ κούρσα στα χρήματα που λες, απλά θα είναι παλιά (πχ 2008 - 2010) και θα έχει γράψει μπόλικα χλμ. Το οποίο, αν ξέρεις να κοιτάξεις και να ψειρίσεις και να ελέγξεις, μπορεί και να μην είναι "αποτρεπτικό".

Επειδή όλοι γουστάρουμε να ονειρευόμαστε και να ψάχνουμε, πάρε άλλη μια εταιρεία σαν την Plannet-X: Pedal Force, κατά καιρούς βγάζει group buys. Η χαρά του κουρσά ποδηλάτη. Μιλάμε για τρελλές ευκαιρίες. Έχω καιρό να τσεκάρω.... οπότε δεν ξέρω τι παίζει πλέον. Τσέκαρε το και πες μας.

 

contact