Κατηφόρα, fitness vs mountain

34 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

εγώ και πάλι πιστεύω ότι είναι τα λάστιχα. Αφού τα κέντρα είναι εντάξει και οι τροχοί και στα δύο ποδήλατα γυρνάνε ελεύθερα θα έλεγα ότι η μεγαλύτερη δύναμη μου ασκείται είναι η τριβή των ελαστικών. Κάτι μου λέει ότι η τριβή των ελαστικών του sirrus είναι μεγαλύτερη από του cube. Πες λόγω πιο μαλακιάς γόμας για καλύτερη πρόσφυση στην άσφαλτο, πες λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας επαφής με την άσφαλτο (το λάστιχο το ΜΤΒ ακουμπάει μόνο με τα τακουνάκια του.) Αν το ΜΤΒ έχει και ελαφρύτερους τροχούς (περιστρέφονται πιο εύκολα) τότε ίσως να είναι γι΄αυτό.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Τα πράγματα τα ξέρετε... και μας ξέρουν:

1.Bάρος (ποδήλατα, ίδιος αναβάτης)
2.Αεροδυναμική(αντίσταση αέρος ποδηλάτου- ίδιου αναβάτου)
3.Κλίση κατηφόρας
4.Μέγεθος τροχού και διάσταση ελαστικών(επιφυλάσσομαι για τη συγκρισιμότητα των πιέσεων εδώ! πόσο φουσκωμένο είναι ένα κουρσί ξεφούσκωτο, και πόσο φουσκωμένο είναι π.χ. ένα bmx ξεφούσκωτο?!)
5.Τριβές εσωτερικών υποσυστημάτων(μεσαίες τριβές, κέντρα και τα λοιμπάν)
6.Τριβές κύλισης, αντίστασης(ελαστικά και χωματοασφαλτόδρομος τί είναι)
7.Αρχική ταχύτητα: μηδενική; π.χ. με τα φρένα κρατημένα?
8.Ψυχολογία ποδηλάτου(στο τέλος θα αφηνιάσουνε τα καημένα!)
.....είναι πολλά...μιά βοήθεια ρε παιδιάάά!
(φαντάσου να αρχίζαμε να συγκρίναμε και με πεταλιές! όλα τα παραπάνω, και όσα ειπώθηκαν σωστά είναι...Δέ συγκρίνουμε π.χ. μιά μπίλια με ένα ποδήλατο πάνω σε μάρμαρο, ωστε να βάλουμε μέσα και τη παράμετρο 'spin'
ποδήλατα είναι, δέ σπινιάρουν, τουλάχιστον έτσι ορίζουν οι παράμετροι του τέστ...ή μήπως όχι?! )
φωνάξτε το Μάριο!

Stel10s
Απών/απούσα

baker wrote:
Stel10s wrote:
1)
Ο 28αρης εχει μεγαλυτερη αδρανεια στροφορμης. Αρα αργει να επιταχυνει και αργει να επιβραδυνει. Αποθηκευει μεγαλυτερη ενεργεια με λιγα λογια.
Που σημαινει οτι απο σταματημενος ο 26αρης εχει ενα προβαδισμα.
Εν κινηση ομως με μεγαλη ταχυτητα ο 28αρης εχει πλεονεκτημα.
Αν μετα την κατηφορα βρειτε ανηφορα ο 28αρης θα ανεβει-παει ποιο μακρυα.

2)
Εκτος των αλλων (κεντρα, αναβατης κλπ) η πιεση στα ελαστικα παίζει ρολο.

τουμπα και τα δυο ποδηλατα διπλα διπλα, γυρισμα τροχων (μπρος και πισω) με το χερι, οι ροδες του sirrus σταματουσαν να φερνουν γυρω οσες φορες και να το εκανα παντα τελευταιες

και τα δυο ποδιλατα εχουν την καταλληλη πιεση ελαστικου βαση των αναγραφόμενων, εννοειται οτι το sirrus εχει πολυ περισσοτερη πιεση

και απο σταση αλλα και εν κινηση διπλα διπλα, παντα το cube επιταχυνε πρωτο και με μεγαλη διαφορα (δε ετυχε να τα αφησουμε να κυλησουν σε ανηφορα μετα την κατηφορα)

το ιδιο αποτελεσμα αν αλλαζαμε ποδηλατα, εγω ειμαι πιο βαρυς

Το μονο που εχει μεινει ειναι η διαμετρος του τροχου, δε μπορω να το αποδωσω αλλου

Σωστα, μεγαλυτερη διαμετρος τροχου επιταχυνει (και επιβραδυνει) ποιο αργα.

Για αυτο και σε ελευθερο γυρισμα τροχου ο 28αρης συνεχιζει να γυριζει περισσοτερο (σε πολλες περιπτωσεις και με χειροτερο κεντρο)