ΛΑΣΤΙΧΑ 700x28

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Kleo67
Απών/απούσα

Καλησπέρα,

Έχω ένα IDEAL INTEGRATOR του 2008 και σκέφτομαι να αλλάξω τα ελαστικά του από 700x35 που φοράει, σε 700x28, προκειμένου να επιτύχω καλύτερη και ευκολότερη κύλιση με μικρότερες τριβές. Το ποδήλατο το χρησιμοποιώ αποκλειστικά στους παλιόδρομους της Αθήνας και αυτό που με προβληματίζει είναι αν τα λεπτά αυτά ελαστικά θα τους αντέξουν.
Αν κάποιος το έχει ήδη κάνει ή έχει κάποια άποψη, ας βοηθήσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kynhgos77
Απών/απούσα

Φιλε μου δεν νομιζω να εχεις καποιο προβλημα. Αν δεν κινεισε και σε χωμα τοτε για μενα τουλαχιστον δοκιμασε το και μαλλον δεν θα τα ξαναλλαξεις.
Εγω εβαλα σε mtb λαστιχα 1,15 που ισως να ειναι και πιο λεπτα απο αυτα που αναφερεις και τα περιμενα πολυ χειροτερα σε θεμα ανεσης - καταπονησης. Ασε που πανε σφαιρα. Βεβαια εγω εχω 26αρα ροδα και δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο σε σχεση με την 28αρα την δικη σου. Απλα οπως μου ειπε και ο ποδηλατας λιγο προσοχη παραπανω σε καλες λακουβες και μην τα αφηνω να πεφτει πολυ η πιεση τους και βρισκει η ζαντα σε λακουβα. Παντως τα ωφελη σε κυλιση ειναι πολυ μεγαλα και τα χλμ βγαινουν πολυ πιο ξεκουραστα. Δεν χρειαζετε να πας σε ακριβα, υπαρχουν λαστιχακια με νορμαλ τιμες που ειναι πολυ καλα. Tα δικα μου τα οποια τα ειδα και στην διασταση που θες ειναι τα cst traveller city classic και ειχαν 20 ευρω και τα 2. Τα φερνει σιγουρα ο Μαλατεστας - Μενιδι - Αγ Παρασκευη.

k.karamanis
Απών/απούσα

Συμφωνώ κι εγώ με τον φίλο ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Εγώ έχω βάλει Michelin φθηνά και πάει πολύ καλά. Μόνο ένα θέμα θα αντιμετωπίσεις, θέλει ζόρι να μπουν ή να βγουν, την πρώτη φορά θα σιχτιρίσεις λίγο!

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Aν έχεις τα exal zx19 eyelet rims

exal http://85.10.200.53/exal.be/ Rims > MTB/Treking > ZX19 δες προδιαγραφές

Πριν αλλάξεις ελαστικά ρώτα τους τη μέγιστη πίεση φουσκώματος των ελαστικών αλλιώς θα σπάσουν τα στεφάνια.
Μικρή επιφάνεια πρόσφυσης = μεγάλη πίεση, δηλ. 100psi+

Kleo67
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ για τις έως τώρα απαντήσεις σας.

kynhgos77
Απών/απούσα

Eνταξει τα 1,20 λαστιχα δεν θελουν και 100 πιεση! Αλλωστε αυτα τα λαστιχα που του ειπα εγω δεχονται πιεση μεχρι 80. Εγω κανα 55αρι τα εχω και σε καμια μεγαλη βολτα αντε να βαλω 65 και ειναι τουμπανο.