"Πάμε στοίχημα"...και αν σου κάτσει?(Συζήτηση για σαμπρέλες)

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Πολλές καλησπέρες !

Μου ήρθε η ανάγκη να ζητήσω γνώμες για κάτι που παρατήρησα , σαν χαλαρή κουβέντα φυσικά

Παλαιότερα οταν χρειαζόμουν σαμπρέλα πήγαινα και έπαιρνα μια, συνήθως ήταν με βαλβ. αυτοκινήτου και μου στοίχιζε μέχρι 3Ε άντε 4Ε(οι αθάνατες KENDA).

Σε περίπτωση τρύπας φυσικά μπάλωνα και όλα οκ,
εδώ και καιρό δεν έχω προβλέψει να έχω καμία εφεδρική με βαλβίδα presta τέτοια έχω στο mtb ) και τα μπαλώματα όλο και λιγοστεύουν αφήστε που δεν ξεκινάω να πάω να πάρω (αδικαιολόγητη βαρεμάρα )

βλέποντας λοιπόν τιμές στο νετ παρατηρώ οτι σχεδόν παντού ξεκινάμε απο 4Ε στην καλύτερη και ανεβαίνουμε ανάλογα με το μέγεθος , τύπο βαλβίδας ή την χρήση τους.

και μου βγαίνουν τα ερωτήματα :

παίρνουμε ότι βρούμε 2Ε πάνω 2Ε κάτω όλες είναι στην ουσία ίδιες ?
αγοράζουμε ακριβότερες γιατί αντέχουν ποιο πολύ ?
Απο που αγοράζουμε σαμπρέλες τελικά και με ποιο σκεπτικό?
Η εταιρία παίζει ρόλο ?

την δικιά σας γνώμη θέλω να ακούσω να κάνουμε συζήτηση

Ενα πράγμα που είδα είναι οτι πχ στο chain χρεώνει σε συσκευασία τον 10 1Ε παραπάνω απο οτι αν αγοράσεις 10 ξεχωριστές μαζί

φιλικά Πάνος

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Οι σαμπρελες δεν ειναι ολες ιδιες. Το θεμα ειναι πως τι ξεχωριζεις. Πολλες φορες εχει να κανει και με την παρτιδα. Δεν ξερω αν εχετε δει αυτες που ειναι σε συσκευασια σαν παγωτου (αυτο μου θυμιζει εμενα αλλα αν τις εχετε δει θα εχετε καταλαβει ποιες εννοω). Μια περιοδο σκαγανε στην πρωτη βολτα. Αλλες τετοιες κραταγανε χλμ και χλμ. Εμενα προσωπικα αυτες με γαλικη μου κρατανε παραπανω απο αυτες με την βαλβιδα αυτοκινητου (αυτο μαλλον τυχαιο ειναι). Και αυτη που μου εχει κρατησει πιο πολυ (ακομα δεν εχει σκασει) ειναι μια παλια που ειχαμε βρει σε ενα ποδηλαταδικο με dunlop βαλβιδα και μου την εδωσε γιατι εκεινη την στιγμη δεν ειχε αλλη στο μεγεθος που ηθελα και την πηρα για να παω σπιτι μου και καποια στιγμη να την αλλαξω. Ακομα δεν την εχω αλλαξει. Μαλλον παλια ηταν πιο γερες.

Και για να καταληξω. Εγω παιρνω οτι βρω και οχι πανω απο τεσσερα ευρω.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1. θεωρώ υψηλό το τίμημα των 4,00 ή 4,50 ευρώ ανά σαμπρέλα.... ανεξάρτητα από μάρκες και βαλβίδες.... εκτός αν μιλάμε για ειδικές σαμπρέλες (πχ κάποιες thorn resistant πανβαρειες, πανάκριβες, και_καλά_αυξημένης αντοχής, ή κάποιες πανάλαφρες κουρσάδικες για γραμμαριολάγνους)...

2. μπαλώνω και ξαναμπαλώνω. Μέχρι 3 μπαλώματα ανα σαμπρέλα ΑΝΕΤΑ....
Πάντα κουβαλάω αυτοκόλλητα μπαλώματα (lezyne , red devils κλπ) απλά κολλάς, φουσκώνεις, έφυγες, γύρισες σπίτι.
Στο σπίτι μπαλώνω με κόλλα, τα παλιά, κλασσικά, αξιόπιστα μπαλώματα.
Κρατούν για πολύ καιρό, για αρκετά ψηλή πίεση (ΟΚ, φουσκώνω μέχρι 90psi άνετα, αλλά όχι πιο πάνω, γιαυτό ΔΕΝ αφήνω μπαλωμένη σαμπρέλα στο ταντεμ και στην κούρσα) χωρίς κάποιο πρόβλημα.

3. Τα τελευταία 2-3 χρόνια πέρασα σε πιο καλά ελαστικά και έχω γλιτώσει από αρκετά σκασίματα.
Θεωρώ τσάμπα χρήματα να βάλω "ακριβή" σαμπρέλα.
Θεωρώ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ να αγοράσω ένα πιο αντοχής ελαστικό.
Αν το αγκαθάκι, καρφί, γυαλάκι, πινέζα, σκατουλάκι, πετραδάκι ΠΕΡΑΣΕΙ από το ελαστικό και φτάσει στη σαμπρέλα ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΑΣΕΙ, και ας στοιχίζει 100 ευρώ και ας είναι και μάρκας Ferrari ή με σφραγίδες από τη NASA...

... γνώμη μου....

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

τελικά δεν είμαι τρελός

Σήμερα το πρωί πήρα τηλ σε 3 ποδηλατ. και η ποιο φτηνή τους είχε 4,50Ε (presta 26 Χ 2,10)
μιλάμε για απλές σαμπρ. ούτε λατεξ ούτε ζουμιά ούτε DH ούτε τίποτα

Για τα λάστιχα συμφωνώ απλά το θέμα είναι τι κάνουμε όταν θέλουμε σαμπρέλα
και βλέπουμε κουφές τιμές

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

scarpedico wrote:
τελικά δεν είμαι τρελός

Σήμερα το πρωί πήρα τηλ σε 3 ποδηλατ. και η ποιο φτηνή τους είχε 4,50Ε (presta 26 Χ 2,10)
μιλάμε για απλές σαμπρ. ούτε λατεξ ούτε ζουμιά ούτε DH ούτε τίποτα

Για τα λάστιχα συμφωνώ απλά το θέμα είναι τι κάνουμε όταν θέλουμε σαμπρέλα
και βλέπουμε κουφές τιμές

Όχι εσύ, αυτοί είναι τρελοί.
Εγώ από 3 ποδηλατάδικα που έχω πάρει πρόσφατα σαμπρέλες (είτε 26, είτε 28΄και όποιο τύπο βαλβίδας) οι απλές οι σαμπρελίτσες Kenda ή CST (είτε σε κουτάκι είτε σε σακουλάκι) έχουν 3 ευρώ η μία.
Ότι πάρεις 3 δλδ.
Μετά πάμε σε άλλες μάρκες και πιο εξειδικευμένα πράγματα (με τελείως διαφορετικές τιμές μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Αν θες μπορώ να σου στείλω π.μ. με τα μαγαζιά που έχω βρει εγώ.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

στείλε να δώ αν είναι αυτά που ρώτησα , γενικά παρατήρησα μια τάση να μην εχουν τις kenda ούτε noname

Madpax
Εικόνα Madpax
Απών/απούσα

3 ευρώ τις παίρνω και τις 26άρες και τις 28άρες από ποδηλατάδικο στο Αιγάλεω, έχω από δυό τρείς στο σπίτι για ώρα ανάγκης, αυτοκόλλητα μπαλώματα park tool για την κακιά στιγμή στο δρόμο, και τίποτα παραπάνω...να δώσω πάνω από 4 ευρώ για σαμπρέλα ποδηλάτου δεν παίζει με την καμία, είναι κοροϊδιλίκη τη στιγμή που αγοράω σαμπρέλα για το παπί με ένα τάληρο και με 10 ευρώ για τη μηχανή...

n555
Απών/απούσα

Γεια σε όλους.
Χωρίς να είναι επιλογή μου, μέχρι σήμερα εδώ και 5 χρόνια, χρησιμοποιώ Kenda, αφ΄ενός γιατί αυτές φέρνουν τα μαγαζιά του Βόλου (πριν από ένα μήνα € 3/τεμ. για 28΄), αφ΄ετέρου γιατί δεν ενδιαφέρθηκα για κάτι πιο ποιοτικό. Με εξαίρεση μια φορά που έφταιγε ένα μεταλλικό γρέζι, όποια άλλα σκασίματα οφείλονταν σε δική μου αμέλεια όσον αφορά στην κατάσταση της εσωτερικής ταινίας. Ελαστικά: στην πόλη Kenda απλά πόλης 700x38, στο αγωνιστικό: Michelin Lithion 2 700x23.

contact