Ποδήλατο με διαφορικό;

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
sou_sfurizw
Απών/απούσα

Γεια χαρά σε όλες όλους,

Μου χαρίζουνε γάιδαρο και τον κοιτώ στα δόντια!

Δεν ξέρω το γιατί, αλλά να, ένας φίλος μου χαρίζει (εδώ και μήνες.. όπως μου λέει.. - το τάξιμο δεν χαλάει, μόνο το δώσιμο, αυτό το λέω εγώ), ένα ποδήλατο χωρίς καστάνιες, αλυσίδες και δίσκους..!
είναι λέει με σύστημα Διαφορικό!

Γνωρίζει κάποιος) παρακαλώ τι είναι αυτό το πράμα και πως δουλεύει?

Με λίγα λόγια και χωρίς να θέλω να κουράσω, απλά κάποιο λινκ ή μιά φωτογραφία για να το καταλάβω.

Ευχαριστώ, Δημήτρης

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Πιστεύω πως αυτό είναι που ο φίλος σου εννοεί! Τρείς, ή σπανιότερα οκτώ εσωτερικές ταχύτητες "χωρίς καστάνιες, αλυσίδες και δίσκους.¨"

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Διαφορικό
Δεν υπάρχει αλυσίδα μόνο ένας άξονας με γρανάζια ή κοχλίες στην άκρη του.
Δεν νομίζω ότι το έχω ξαναδεί στην Ελλάδα και να θέλει να το χαρίσει κάποιος;;;

Αλλά υπάρχει και λύνει κάποια προβλήματα. Τελείος κλειστός μηχανισμός αδύνατο να λερωθείς με γράσα, αλλά επειδή η αλυσίδα είναι απίστευτα αποτελεσματική 98% κατά μέσο όρο, το όλο σύστημα τρώει ενέργεια...

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Υπαρχει διαφορικο για ποδηλατο, οπως αυτο που παρουσιαζει ο Exomail, εδω και παρα πολλα χρονια, αλλα με πενιχρα αποτελεσματα. Κυριως ομως, οχι λογω των υψηλοτερων απωλειων στη μεταδοση της κινησης (οι οποιες ΕΙΝΑΙ υπαρκτες), αλλα απο τη μειωμενη αξιοπιστια του.
Παρ' ολ'αυτα, ειναι κατι το εξαιρετικα σπανιο, και μονο γι αυτη του την ιδιαιτεροτητα θα αξιζε να το εχει και να το χρησιμοποιει καποιος.
Απο την αλλη παλι, μπορει καλλιστα να εννοει εσωτερικες ταχυτητες, η ακομη και συνδυασμο εσωτερικων ταχυτητων και διαφορικου, κατι επισης ενδιαφερον..
Παρτο, και μη το ψειριζεις, στο κατω-κατω, ποδηλατο ειναι..

vang
Απών/απούσα

μια τεχνική παρατήρηση

Το σύστημα αυτό λέγεται μετάδοση με άξονα. Παλιότερα στις μοτοσυκλέτες πού χρησιμοποιήθηκε πρώτα λεγότανε λαϊκά και "βελόνα".

Πάντως ΔΕΝ είναι διαφορικό, καθώς το διαφορικό προϋποθέτει δύο τροχούς σε ένα άξονα μεταξύ των οποίων θα γίνεται και ο διαφορισμός..

να και ένα λίνκ με ποδήλατα πού έχουν μετάδοση άξονα

http://www.dynamicbicycles.com/chainless/

sou_sfurizw
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις τεχνικές πληροφορίες. Όπως επίσης και για την οπτική γεύση μέσω τις σελίδας που έδωσε ο vang αλλά κ’ απ’ την φώτο του exomail2003.
Αυτό τον καιρό δεν έχω ποδήλατο και ούτε τρελαίνομαι προς το παρόν να καβαλήσω. Όμως όταν κάποια στιγμή θα βρίσκεται στην κατοχή μου, σίγουρα θα αναρτήσω φωτογραφίες του.

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

Διαφορικό και δίτροχο όχημα δεν πάνε μαζί. Μάλλον ο φίλος σου εννοεί κάτι τέτοιο: http://en.wikipedia.org/wiki/Shaft-driven_bicycle

sou_sfurizw
Απών/απούσα

Μακάρι να είναι σαν αυτό της φώτο http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3f/Dsb-2.jpg που έδειξε ο φίλος johnny.tifosi. Μ’ αρέσει τρομερά το όλο στυλ του.

Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα

exomail2003 wrote:
Διαφορικό
Τελείος κλειστός μηχανισμός αδύνατο να λερωθείς με γράσα, αλλά επειδή η αλυσίδα είναι απίστευτα αποτελεσματική 98% κατά μέσο όρο, το όλο σύστημα τρώει ενέργεια...

Η αλυσίδα ειναι πιο αποτελεσματική σαν μεταφορά ενέργειας απο το ολο συστημα "διαφορικου"?

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

http://en.wikipedia.org/wiki/Shaft-driven_bicycle

Shaft drives operate at a very consistent rate of efficiency and performance, without adjustments or maintenance, though lower than that of a properly adjusted and lubricated chain

Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα

Ευχαριστώ!