Προσθηκη ταχυτητων.

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
marios261
Απών/απούσα

Καλησπερα σε ολο το φορουμ.εχω μια ερωτηση απο τους ειδικους που γνωριζουν το θεμα.Εχω ενα σπαστο ποσηλατο 20" με 6 ταχυτητες.Επειδη ομως στης μακρινες βολτιτσες μου βγαινει λιγο η γλωσσα ειδικα στης ανηφορες θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να βαλω περισσοτερες ταχυτητες στο ποδηλατο και αν ναι ποσο περιπου θα κοστισει.ευχαριστω πολυ και περιμενω απαντηση σας

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
marios261
Απών/απούσα

Αν γνωριζει καποιος ας βοηθησει παρακαλω.Πηγα και ρωτησα τελικα σε εναν που φτιαχνει ποδηλατα και μου ειπε οτι μπορει απο 6 να της κανει 7 με 40 ευρω χωρις κανενα προβλημα γιατι αν βαλει 8 μπορει να βγαινει η αλυσιδα.Και ρωταω τωρα εγω που δεν γνωριζω.Συμφερει να δωσω 40 ευρω και να βαλω μια ακομα ταχυτητα.Θα υπαρχει διαφορα η ειναι τσαμπα κοπος και λεφτα.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

marios261 wrote:
.....ειναι τσαμπα κοπος και λεφτα.

το σπαστό ποδηλατάκι που πήρες είναι για συγκεκριμένη χρήση... μάλλον... (ειδικά τώρα που είσαι στην αρχή...).
Για χαλαρές βολτίτσες μέσα στην πόλη, με καλοστρωμένη άσφαλτο και χωρίς πολλές ανηφόρες, ίσως με παράλληλη χρήση ΜΜΜ.
Όταν με το καλό γράψεις χλμ, γυμναστούν πόδια / κ*λος / πνευμόνια... θα δεις ότι μάλλον δεν χρειάζεσαι παραπάνω από 6 ταχύτητες για όλα τα παραπάνω.
Αν συνεχίσεις και δυναμώσεις ακόμα παραπάνω, μετά θα δεις ότι 6 ταχύτητες μπορούν να σε πάνε ΠΑΝΤΟΥ....
... σκέψου πριν από 20 χρόνια που τα περισσότερα ποδήλατα ήταν μονοτάχυτα και ζύγιζαν και 2φορές όσο ζυγίζει το δικό σου...!!!

marios261
Απών/απούσα

κοιτα για γιαυτο το θελω και γιαυτο το πηρα απλα ρωτησα αν συμφερει με αυτα τα λεφτα και αν θα εκανα λιγο καλυτερη τη βολτα μου.Δεν γνωριζω γιαυτο ηθελα την αποψη καποιου που γνωριζει απο αυτα.ευχαριστω για την απαντηση

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

όπως καλά έκανες και πήρες το ποδηλατάκι σου.
Μην το παρατάς στην πρώτη δυσκολία. Θα δεις ότι σε λίγο καιρό, αν του δώσεις λίγη σημασία (πχ το καβαλάς συχνά) θα σου χαρίσει πολλά χαμόγελα και μεγάλες χαρές.
Σίγουρο - καρατσεκαρισμένο - 100% εγγύηση....

.
.
.
σε αντίστοιχα ποδηλατικά fora του εξωτερικού, συνήθως απαντούν με το αγενές "αρκτικόλεξο": HTFU...
.
.
.
το οποίο όμως ανταποκρίνεται στα όσα σου έγραψα στην 1η μου απάντηση.

Καλές πεταλιές.

marios261
Απών/απούσα

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια.Να ρωτησω για να μου ληθει και η απορια κιολας.Ασχετως τα λεφτα η διαφορα απο 6 σε 7 ταχυτητες φαινεται.την καταλαβαινεις δηλαδη στο δρομο?

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1ον. όπως σωστά έγραψε ο Vang σε άλλο αντίστοιχο θέμα, το βασικό είναι το εύρος. Δηλαδή μικρότερο - μεγαλύτερο. Τι να το κάνω να έχω 10 σχέσεις και να είναι πχ 11-25. Εσύ μπορεί να έχεις 6 σχέσεις και να είναι 13-28, άρα η μεγάλη σου (η 28αρα) να είναι πιο μαλακή και να σου επιτρέπει να ανέβεις την Λ.Αλεξάνδρας... και εγώ να τρώω πόρτα...

2ον. Σε λίγο καιρο θα καταλάβεις ότι ποιό μεγάλο ρόλο παίζουν η αντοχή σου, φυσική σου κατάσταση, στυλ που ποδηλατείς (τεχνική), μυαλό, παρά οι σχέσεις στο ποδήλατο.

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ για εμένα. Δεν θα καταλάβεις κάποια σημαντική διαφορά στο δρόμο. Δεν μας γράφεις και τι γρανάζωμα έχεις τώρα και τι θα έχει η νέα κατάσταση (μετά την 40αρα....).

Αν παρόλαυτά θέλεις να το ψάξεις κι άλλο, τσέκαρε κάποιες κασέτες της Shimano με την ονομασία MegaRange. Αυτές είχαν περίπου νορμάλ κλιμάκωση αλλά το τελευταίο γρανάζι ήταν πολύ μεγάλο, έτσι ώστε να έχεις μια πολύ μαλακιά σχέση για έντονες ανηφόρες.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Αλλαγές στην κασέτα κάνουμε όταν ξέρουμε τι έχουμε,
τι μας λείπει και σε ποιά κασέτα θα το βρούμε. Χύμα
αλλαγες δεν κάνουμε καθώς δεν ξέρουμε ποιό θα είναι
το αποτέλεσμα.

Δες τι κασέτα φοράς τώρα, δες πόσα δόντια έχουν τα
γρανάζια αυτής και μετά μίλα με τον ποδηλατά να σου
πει ποιά θα βάλει για να καταλάβεις τι θα γίνει στην
κάθε ταχύτητα. Όπου βλέπεις μικρότερα γρανάζια θα
γίνει πιο βαρύ το πετάλι και όπου βλέπεις μεγαλύτερα
θα γίνει πιο ελαφρύ.

Ξαναλέω ό,τι αν δεν έχουμε εντοπίσει πρόβλημα στην
υπάρχουσα κασέτα ώστε να θέλουμε κάτι πιο βαρύ, πιο
ελαφρύ ή πιο μαζεμένο, τότε δεν έχει νόημα η αλλαγή.

marios261
Απών/απούσα

κοιτα δεν γνωριζω τεχνικα χαρακτηριστικα να σου πω.Aπο οτι ειδα παντως 14-28 λεει πανω .ειδα τωρα αυτη την κασετα που λες την megarange.καλα πως γινεται η αλλαγη απο το μεγαλο το γραναζι.εχει μεγαλη διαφορα απο τα υπολοιπα γιαυτο το λεω και δεν ξερω αν για να μπει το συγκεκριμενο στο ποδηλατο μου πρεπει να αλαξουν και αλλα πραγματα.Συγνωμη αν ακουγονται καπως αυτα που λεω απλα δεν γνωριζω καθολου.