προβλημα στο πισινο μου φρενο

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
γιαννης ο ποδηλ...
Απών/απούσα

γεια σας παιδια
εχω ενα μικρο πορβλημα με το πισινο μου φρενο.τοχα παει για σεβρις το ποδηλατο αρχες ιουνιου.μεχρι αρχες σεπτεμβριου τοχα καψει εκανα σχεδον συνεχεια
ωστοσο το πισινο φρενο δεν δουλευει τοσο καλα και αν πηγαινω για παραδειγμα με 25km/h θα σταματησει αφου εχω περασει το στενο!(φυσικα χρησιμοποιω το μπροστινο)
ξερει κανεις τι πρεπει να κανω για να το σφυξω και να λειτουργει κανονικα?
δεν νομιζω να ειναι κανα σημαντικο προβλημα ωστε να θελει σερβις αφου εχω αλλαξει προσφατα και τις 2 δαγκανες καθως ειχαν λιωσει και ειναι καινουργιες πλεον

ακομα εχω παρατηρησει πως το αριστερο καλωδιο εχει ψιλο λασκαρει και οταν παταω το δεξι φρενο τεντονεται,δειτε την παρακατω φωτο

http://img508.imageshack.us/img508/6118/dsc01540g.jpg

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Το καλώδιο λογικά πιάνει και από την άλλη πλευρά του οριζόντιου σωλήνα σε μία "φωλιά". Είναι μέσα ή σου έχει φύγει από εκεί;
Τώρα αν είναι στην θέση του, κοίτα στο πίσω φρένο.
Το βλέπεις αυτό στο πίσω φρένο;;

..

Είναι η βίδα εκείνη που κρατάει το καλώδιο- που κρατάει ενωμένες τις δαγκάνες του φρένου -και που τις τραβάει για να φρενάρουν το ποδήλατο. ( όλα τα κάνει η άτιμη .. είδες!! :P )
Πάρε ένα κλειδί άλεν άνοιξε την βίδα και πιάσε λίγο πιο μέσα το καλώδιο να τεντώσει. Δοκίμασε μετά αν πιάνει καλά το φρένο. Αν μετά το σφίξιμο στο καλώδιο, το ένα από τα δύο τακάκια βρίσκει στην ρόδα, και το άλλο έχει πολύ κενό, τότε έχει κάτι μικρές βιδούλες στο κάτω μέρος από τις δαγκάνες, ( στην βάση τους περίπου). Βίδωσε ξεβίδωσε αυτές τις βιδούλες και από τις δύο πλευρές για να φέρεις τα τακάκια να έχουν ίση απόσταση και στις δύο πλευρές του στεφανιού. Και νομίζω μετά ότι θα είσαι εντάξει..

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το καλώδιο έτσι πρέπει να είναι
μιας και μιλάμε για φρένο
όσο για το φρένο
τι ποδήλατο/φρένο έχεις?

Guppy
Εικόνα Guppy
Απών/απούσα

λοιπον οταν το πιγες στον ποδηλατα σου να σου κανει σερβις σου ερι3ε και σπρει στην αλισηδα σωστα ??

λιπον επιδη ειναι λιγο δν 3ερω πως να τους πω σε αυτο το 8εμα... τεσπα!!

παρε ενα μπουκαλι οινοπνευμα (μπλε μην 3οδευτεις) βαλε σε ενα χαρτι απο ρολο κουζινας χωρις σχεδιακια και περνα γυγω γυρω το στεφανι σου εκει που ακουμπαει η δαγκανα του φρενου σου.. λογικα εχει παρει λιπαντικη ουσια και δν φρεναρει ... ΟΣΟ και αν το σφι3εις αν δν το κα8αρισεις πρωτα δν 8α βγαλεις ακρη..

ΠΡΟΣΟΧΗ δν 3ερω αν εχει χρομα η ζαντα σου μην στο 8ολωσει!!!!

αν ειναι μια απλη αλουμινενια ζαντουλα δν νομιζω να εχει το παραμικρο προβλημα!! μην του μαμισεις τον αδο3αστο στο οινοπνευμα... κανε του μια γυρα τιν μια πλευρα και δες αν βγει καταμαυρο το χαρτι συνεχισε μεχρι να σταματισει να βγαζει... 8α πρεπει να κα8αρισεις μετα και τα τακακια ...! να μην σου πω αλα3εις.... τουλαχιστον αν σκαμπαζεις απο αυτα 3ιστα με ενα γιαλοχαρτο να φιγει το πανω πανω υλικο που μπορει να εχει μαμι8ει και αυτο με το λιπαντικο για τιν αλισιδα!!!

ελπιζω να ειναι αυτο.. αλλα 8α το καταλαβεις ευκολα μια στο πλαι με ενα ποτισμενο με οινοπνευμα χαρτι αν βγει μαυρο .. εκει ειναι το προβλημα!!!!

contact