Ρύθμιση των πεταλιών Ultegra PD-6700

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
krisperla
Εικόνα krisperla
Απών/απούσα

Καλησπέρα παιδιά.

Από την ημέρα που αγόρασα το κουρσί μου, το tension και των δύο πεταλιών δέν έχει διαφορά είτε το βάλω στο χαλαρό είτε στο σκληρό. Διάβασα στο "εσώκλειστο" φυλάδιο της Shimano (το οποίο παρέλαβα μαζί με τα υπόλοιπα φυλάδια κατά την αγορά του ποδηλάτου) ότι μπορεί να απορρυθμιστούν αν ξεφύγει το "κούρδισμα" τους. Τα πετάλια τα τοποθέτησε ο μάστορας του ποδηλατά που το αγόρασα.

Επειδή στο παρελθόν η εμπειρία μου περιοριζόταν στους καλουπιέδες, στην αρχή δεν μου φάνηκε παράξενο, θεώρησα ότι είναι η δυσκολία του συνηθίζειν.
Μέχρι που εισέπραξα τη πρώτη τούμπα μου, κατά την οποία, το πεντάλ αρνήθηκε να ξεκλειδώσει...

Λύση;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δοκίμασε να δεις πόσο ευκόλα ξεκουμπόνει χωρίς το πόδι μέσα
δλδ κούμποσε το παπούτσι και με το χέρι προσπάθησε να το ξεκουμπόσεις
γενικά τα road τις shimano ξεκουμπόνουν πιο δύσκολα
από που είσαι ???

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα
krisperla
Εικόνα krisperla
Απών/απούσα

@plannet: δεν υπάρχει περίπτωση να ελευθερωθεί το παπούτσι με το χέρι, μιλάμε για ζόρι... (αθήνα)
@SpyrosV: όταν τα πρωτοπήρα ο indicator έδειχνε decrease. Τα γύρισα 4 στροφές για middle κατάσταση: ούτε που κινήθηκε ο tension δείκτης... Χαζομάρα μου που δεν έδωσα τότε άλλη σημασία, μέσα στη τρελή χαρά να το καβαλήσω και να το τρέξω, έτσι έφτασα μετά από ημέρες στη τούμπα. Σ' ευχαριστώ για το 2ο link, κατατοπιστικότατο. Πιθανολογώ η απορρύθμιση υφίστατο από τη πρώτη στιγμή (ανάθεμα τους "επαγγελματίες συναρμολογητές").

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

krisperla wrote:
@plannet: δεν υπάρχει περίπτωση να ελευθερωθεί το παπούτσι με το χέρι, μιλάμε για ζόρι... (αθήνα)
@SpyrosV: όταν τα πρωτοπήρα ο indicator έδειχνε decrease. Τα γύρισα 4 στροφές για middle κατάσταση: ούτε που κινήθηκε ο tension δείκτης... Χαζομάρα μου που δεν έδωσα τότε άλλη σημασία, μέσα στη τρελή χαρά να το καβαλήσω και να το τρέξω, έτσι έφτασα μετά από ημέρες στη τούμπα. Σ' ευχαριστώ για το 2ο link, κατατοπιστικότατο. Πιθανολογώ η απορρύθμιση υφίστατο από τη πρώτη στιγμή (ανάθεμα τους "επαγγελματίες συναρμολογητές").

ακόμα και αν το έχεις στο τέρμα μαλακό??
βασικά δεν έχω δει πως ακριβώς λειτουργούν τα συγκεκριμένα
αλλά θα βρω την άκρη

krisperla
Εικόνα krisperla
Απών/απούσα

δεν παίζει μαλακό ή σκληρό, παίζει τρελή παγίδα-δαγκάνα ποδιών επειδή ένας βλάκας πιθανόν έπαιζε με τα αλενάκια του πριν το παραλάβω! Θα τα πάω προς Μελίσσια μεριά αυτή τη φορά για λύσιμο και ξαναδέσιμο. Αν το αφήσω ως έχει, η επόμενη τούμπα είναι απλώς θέμα χρόνου.

Ενώ ο δείκτης tesnion δείχνει decrease, τα πετάλια είναι κοκκαλωμένα στο full σκληρό: μεγάλη δυσκολία τόσο στην εμπλοκή όσο και στην απεμπλοκή των ποδιών. Τα δε σχαράκια κοντεύουν να τα δουν όλα...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

μιλάμε για ΚΟΥΡΣΑΔΙΚΑ πετάλια / σχαράκια.
Το πόδι με κοφτή κίνηση και ΔΥΝΑΜΗ βγάζει τον αστράγαλο προς τα έξω (πχ στο αριστερό πετάλι, πέτα τον αστράγαλο προς τα αριστερά, "προς τα έξω", με δύναμη).

Κάποιες φορές βοηθά αν το πόδι είναι σε έκταση, δηλαδή το πετάλι λίγο "μπροστά".

Δοκίμασε το με τη βίδα τέρμα από τη μια μεριά. Μετά βίδωσε από την άλλη τέρμα και ξαναδοκίμασε.
Κάποιο θα είναι πολύ σκηλρό, κάποιο μαλακό.
ΔΕΝ μαλακώνει ΕΝΤΕΛΩΣ, όπως στα ΜΤΒαδικα spd. Εδώ το ζητούμενο είναι να έχεις πάτα -τράβα, ακόμα και στο πολύ χαλαρό.
Στα ΜΤΒαδικά, αν είναι εντελώς χαλαρό και τραβήξεις ΕΛΑΦΡΑ το πόδι επάνω θα βγει το σχαράκι.....

Γιαυτό μπερδέυτηκε ο Πλάννετ και σου είπε να το κάνεις "στον αέρα" με το πεπούτσι στο χέρι.

Στα κουρσάδικα ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ, ακόμα και στο χαλαρό.

Μια φορά καβάλησα το ποδήλατο του Μαρίνου ("Marevit"... ξέρει ο Πλάννετ)..... προσπαθούσα αρκετή ώρα να ΚΟΥΜΠΩΣΩ...... Μιλάμε για ΤΕΡΜΑ ΣΚΛΗΡΑ.....Κάργα αγωνιάρης ο Μαρίνος, κάργα σφικτά τα πετάλια....έπρεπε να πατήσω ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ για να κουμπώσουν... Δεν σας λέω πόσο χ3στ1κα επάνω μου μέχρι να ξεκλειδώσω......

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

krisperla wrote:
δεν παίζει μαλακό ή σκληρό, παίζει τρελή παγίδα-δαγκάνα ποδιών επειδή ένας βλάκας πιθανόν έπαιζε με τα αλενάκια του πριν το παραλάβω! Θα τα πάω προς Μελίσσια μεριά αυτή τη φορά για λύσιμο και ξαναδέσιμο. Αν το αφήσω ως έχει, η επόμενη τούμπα είναι απλώς θέμα χρόνου.

Ενώ ο δείκτης tesnion δείχνει decrease, τα πετάλια είναι κοκκαλωμένα στο full σκληρό: μεγάλη δυσκολία τόσο στην εμπλοκή όσο και στην απεμπλοκή των ποδιών. Τα δε σχαράκια κοντεύουν να τα δουν όλα...

μελλίσια στον λουκά λες???
αν είναι έτσι λογικά θα σου βρει λύση στα σίγουρα
:D
περιμένω να μας πεις την συνέχεια

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Τα Look έχουν τη φήμη ότι ξεκλειδώνουν πιο εύκολα. Εγώ Look έχω (Shimano ήθελα όμως) και στο ξεκούμπωμα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν βρεις, δοκίμασέ τα...

krisperla
Εικόνα krisperla
Απών/απούσα

και τα δύο tension ελατήρια των pedals ήταν τελικά εκτός θέσης ή, ελληνιστί,
out of order!
My precious nerves... και δεν ξέρω ποιόν να βρίσω: το μάστορα που τα πέρασε (και πιθανόν τα ξεκουδούνιασε) ή τη Shimano για το ελλατωματικό μοντάρισμα σε ένα από τα πιο ακριβά της μοντέλα...