Συντήρηση σέλας Brooks

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Ευτυχης κατοχος εδω και λιγες μερες μιας brooks..ευτυχης...θα δειξει..για την ωρα ειναι σκληρη και γλιστραει...μου δινει την αισθηση ομως πως θα τα βρουμε...

στο θεμα μας..στο καταστημα που αγοραστηκε ρωτησα πως θα την συντηρησω και πως και ποτε θα βαζω αλοιφη και μου ειπαν..για την ωρα μην ασχολεισαι..καβαλα και κανε χιλιομετρα..αργοτερα θα δουμε.....

χμμ...δεν ειμαι σιγουρος πως ειναι ετσι..για πειτε βρε παιδια..εσεις ξερετε σιγουρα..ποτε αρχιζουμε την αλοιφη και ποση και πως τηνβαζουμε ?? με την καλη εννοια παντα....

την καλημερα μου..

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Όπως έχεις ακούσει χιλιάδες φορές, η μπρουκς είναι μια μεγάλη ιστορία, διαφορετική για τον καθέναν και διαφορετική από μοντέλο σε μοντέλο γι' αυτό κι ο καθένας έχει την -φυσικά υποκειμενική- άποψή του.

Η δικιά μου μπρους είναι μια φλάηερ που την έχω κοντά στα 5 χρόνια. Έχω ξεχάσει την χρονιά που την πήρα, νομίζω πως πάντα αυτήν είχα. Από την αρχή μου κάθησε καλά (σε σχέση με την πλαστική που αντικατέστησε) και δεν της έχω βάλει τίποτα, ποτέ. Την αφήνω έτσι να παλιώσει και να χαλάσει από μόνη της. Δεν την αφήνω όμως έξω ώρες (ήλιος/βροχή) παρά μόνο όσο είμαι έξω κι εγώ ο ίδιος. Θέλει που και που κανα τέντωμα και τέλος.

Υπάρχουν όμως διαφορετικές μπρουκς και για τις άλλες δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Όσες έχουν πιο σκληρά δέρματα παίρνει πιο πολυ χρονο να στρώσουν. Αν θες να το επιταχύνεις αλλά και να τη διατηρήσεις περισσότερο, μιας και το δερμα θελει τη συντηρηση του, βρίσκεις κρέμα και βάζεις αλλά όχι οποιαδήποτε. Αν έχεις proofide μια χαρά αλλά υπάρχει και το colonil rustical που λέγεται πως έχει τα ίδια ακριβως συστατικά μιας και το τσεκάρανε στο χημείο του κράτους.

Απλώνεις λίγο μεσα-έξω-πάνω-κάτω, σαν να βαζεις αντιηλιακό στην πιο εντυπωσιακή μοντέλα της παραλίας που θέλει να αποκτήσει μπρούτζινο χρώμα κι όχι σαν να βάζεις αντιηλιακό σε ένα πεντάχρονο που φοβάσει μην καεί από τον ήλιο!

Καλημέρα :)

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Αλοιφή για δέρματα πάντα, ιδίως στην αρχή που παίρνει σχήμα (colonil rustical, μερικά ευρώ έχει), ή στην ανάγκη κάποια άλλη που να έχει μέσα φυσικό κερί.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Εδώ είναι οι συμβουλές του columbus που ακολούθησα εγώ σαν ευαγγέλιο... http://www.podilates.gr/node/23887#comment-199486

Με γεια!

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Ευχαριστω πολυ ..πραγματι η brooks ειναι τελικα μια διαφορετικη ιστορια..δεν ξερω αν φταιει το οτι ειναι δωρο απο τηνφιλη μου η αυτη η αισθηση του δερματος αισθαινεσαι παντως πως κρατας στα χερια σου ενα αντικειμενο ..αξιας...επισης παρα τα λιγα χλμ. που εχουμε κανει παρεα γυρω στα 150 ως τωρα καποιες στιγμες ειναι σαν να σου δειχνει πως θα γινει ενα με το σωμα σου...στην συσκευασια ειχε ενα φακελακι δειγμα με αλοιφη..εχθες το βραδυ γυρισα το ποδηλατο αναποδα και το αλοιψα απο κατω..για απανω δεν εφτασε..οποτε τωρα θα παρω αλοιφη για να περασω ελαφρωςαπο απανω και παλι πανω κατω μετα απο κανενα μηνα ? Για την ιστορια..ειναι η Β17 imperial σε καφε χρωμα και νομιζω πως ταιριαζει πανω στο kona rove..

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

όχι ελαφρώς, θέλει και αρκετή και συχνά. Πόσο ακριβώς δεν ξέρω, εμένα πάντως, δεν έβαζα επιμελώς, και μετά από κανένα χρόνο μου σκίστηκε λίγο στα πρετσίνια. Πιστεύω επίσης ότι δεν θέλει πολυ τέντωμα.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Με γεια και καλοτάξιδη! Αν την προσέχεις, θα σε προσέχει και αυτή για πολλά χρόνια και θα γίνεται όλο και καλύτερη. Μην την παρατεντώνεις ούτε να την παρα έχεις χαλαρή - σε λίγο καιρό θα καταλάβεις πόσο σκληρή τη θέλεις και πότε θέλει ρύθμιση. Οπως σου είπαν οι πιο πάνω, θέλει αρχικά συχνή λίπανση αλλά οχι υπερβολές - μη παραμαλακώσει! Δες και στο σαιτ της Brooks διάφορες ιστορίες και συμβουλές αν και νομίζω οι απαντήσεις εδώ είναι υπερ αρκετές...

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

H B17 imperial, ειναι ισως η μαλακοτερη Brooks που υπαρχει. Μετα την Β17 imperial presoftened.
Και φυσικα εχει την πιο γρηγορη προσαρμογη στο σωμα του αναβατη, απο τις υπολοιπες που δεν ειναι imperial.
Oσον αφορα τη φροντιδα της, με ενα κουτακι Colonil Rustical, θα βολευτεις για αρκετο καιρο. Αν δεν το βρεις σε μαγαζια που εμπορευονται ειδη υποδηματοποιϊας στου Ψυρρη, τοτε θα κοιταξεις στην αντιπροσωπεια της Colonil (καπου στον Κολωνο, αν θυμαμαι καλα).
Με το λιπος μην το παρακανεις. Βαλε ξανα σε κα'να μηνα, και μετα μια-δυο φορες το χρονο.
Και μην την παρατεντωνεις.
Οι Brooks συνηθως απο το εργοστασιο ερχονται με τη βιδα προεντασης τελειως ξεβιδωτη.
Δηλαδη με μηδεν προφορτιση. Αφου λοιπον την πρωτοκαβαλησει ο αναβατης, αν του φανει υπερβολικα μαλακη (πιο μαλακη απο οσο θελει), μπορει να τη σκληρυνει λιγο βιδωνοντας τη βιδα προεντασης, που βρισκεται κατω απο τη μυτη της σελλας.
Και απο εκεινο το σημειο ξεκιναει πια η ζωη της σελλας.
Συνηθως ομως στους περισσοτερους φαινεται αρκετα σκληρη η ρυθμιση του εργοστασιου, οποτε αφου δεν μπορει να γινει μαλακοτερη η σελλα ξεβιδωνοντας τη βιδα προεντασης (γιατι ειναι τελειως ξεβιδωτη απο το εργοστασιο), πρεπει να μαλακωσει με τη χρηση και τα χιλιομετρα και με την ιδιοτητα του δερματος της σελλας να προσαρμοζεται στο σωμα του αναβατη.
Αν καποια στιγμη θεωρησεις οτι ειναι υπερβολικα μαλακη,(η μαλακοτερη απο οσο εχεις συνηθισει η επιθυμεις) τεντωσε τη λιγο. Οταν λεμε λιγο, εννοουμε 1/4 της στροφης στη βιδα προεντασης, καθε φορα που θα χρειαστει τεντωμα.
Μια Brooks θεωρειται οτι τελειωσε η ωφελιμη ζωη της, οταν ο αναβατης θελει να την τεντωσει, αλλα η βιδα προεντασης εχει εξαντλησει ολο το διαθεσιμο μηκος/σπειρωμα της.
Οι Imperial λογω κατασκευης, χαλαρωνουν λιγο πιο γρηγορα απο τις υπολοιπες Brooks, και μαλλον ζουν λιγο λιγοτερο απο αυτες.
Παντως, εχε υπ'οψη σου οτι αν ανακαλυψεις καποια στιγμη οτι θελεις να τεντωνεις τη σελλα πολυ συχνα γιατι τη βρισκεις υπερβολικα μαλακη, τοτε εχεις κανει μαλλον λαθος επιλογη μοντελλου Brooks. H συγκεκριμενη, δεν θα γινει ποτε σκληρη.
Αυτα τα ολιγα, καλοφορετη και καλοταξιδη.

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:
Αν δεν το βρεις σε μαγαζια που εμπορευονται ειδη υποδηματοποιϊας στου Ψυρρη, τοτε θα κοιταξεις στην αντιπροσωπεια της Colonil (καπου στον Κολωνο, αν θυμαμαι καλα).

Το έχω βρει στο Ηοndos Center στην Ομόνοια. Κάτι λιγότερο από €5.

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Βλεπω μια λατρεια στις μπρουκς...αρχιζω νακαταλαβαινω τον λογο.... ευχαριστω για τις απαντησεις...

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Με την ευκαιρία, θέλω να εκφράσω τον πόνο μου και ζητώ τη συμπεράσταση σας.
Το γνωστό μας γερμανικό κατάστημα που πούλαγε τις brooks από 65-70 ευρώ, τις πήγε αυτή την εβδομάδα στα 90 ευρώ!
Φίλος λέει ότι δικαιολογήται η αύξηση λόγω λίρας. Μπορεί αλλά δεν μου λέει κάτι...
Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος.
Φοβάμαι θα μείνω με τον καημό μιας B17 narrow...

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Ο Άρης Παγουνάς στην Πρωτογένους (ο δρόμος απέναντι από τον Καρανάσο) έχει μια ατελείωτη... γκάμα (τοίχο ολόκληρο) με προϊόντα φροντίδας για δέρματα κ.λπ.

http://thestarco.gr/el/content/secondlevelcategories/6
http://thestarco.gr/el/content/contact-form

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Tελικα πηρα απο Hontos το colonil rustical..5.5 ευρω..της μπρουκς την αλοιφη την πουλανε 15 ευρω..τες πα...η προσαρμογη με την σελα παει πολυ καλα..μετα απο 300 xlm. πολλες φορες ξεχναω οτι εχω σελα απο κατω..

contact