Διατροφή για πρόληψη συναχίου

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
alaios
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας,
κατοικώ στη Γερμανιά και χρειάζεται να κάνω ποδήλατο το πρωί από το σπίτι μέχρι το σταθμό του τραίνου και εν συνεχεία από το σταθμό άφιξηης μέχρι το γραφείο ξαμά ποδήλατο.

Οι θερμοκρασίες εδώ είναι κοντά στο μηδέν και η Ελληνική μου ταυτότητα αντιδρά σε τέτοιες θερμοκρασίες. Γενικά είμαι αρκετές μέρες το χρόνο άρρωστος, με συνάχια και τα συναφή.

Έχω παρατηρήσει ότι με βοηθά (στο να μην αρρωστήσω) επτο να κρατάω τα άκρα μου ζεστά (όπου άκρα εδώ εννοώ πατούσες, παλάμες, αυτιά λαιμό).

Θα ήθελα επιπρόθσετα να βελτιώσω τη διατροφή μου ώστε

α. να προλαμβάνω ότι μπορώ περισσότερο και
β. να βοηθάω το ανοσοποιητικό όταν συνειδητοποιήσω ότι κάτι "έρχεται"

Οι Γερμανοί εδώ στα φαρμακεία και σουπερ μάρκετ τους έχουν ολόκληρες σειρές έτοιμες για το κρυολόγημα. Παρατήρησα λοιπόν ότι για την "ενίσχυση" του ανοσοποιητικού πουλάνε έτοιμες αμπούλες με βιταμήνη C και ψευδάργυρο. Δεν θα ήθελα βέβαια να μπω στο , χαζό, τρυπάκι των συμπληρωμάτων αλλά με μερικές συμβουλές (καλό΄θα ήταν να έχουνε κάποιο ιατρικό περιεχόμενο) να βελτιωθώ

στο ά και στο β όπως περιέγραψα παραπάνω.

Ευχαριστώ πολύ
Α.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Υπάρχει μιά μελέτη άν θυμάμαι καλά του Dr Pauling ?
στην οποία όσοι είχαν "εξοπλιστεί"΄με βιταμίνη C
δέ κρυολογούσαν σε σχέση με όσους δέν τους είχε χορηγηθεί ...
Ίσως είναι ένα placebo φάρμακο !
μιά ψυχολογική "υπεροχή " που μας "κάνει" να μήν αρρωσταίνουμε !
Επειδή η C είναι υδατοδιαλυτή , απεκκρίνεται, συνεπώς και πολλά ..σταφύλια ακτινίδια , πορτοκάλια και λοιπά να καταπιούμε ...δέν έγινε και τίποτα ! Απεναντίας !
Επουλώνονται οι πληγές ταχύτερα , αυτό είναι σίγουρο, με τη C, χωρίς να σημαίνει οτι και οι άλλες βιταμίνες είναι λιγότερο χρήσιμες ...
Γιατρός δέν είμαι , αλλα κάτι μου λέει οτι τα σκευάσματα , χαπάκια , υγρά και λοιπά δέ κάνουν και πολλά πράγματα...αφού δέν απορροφούνται σωστά απο το πεπτικό σύστημα .
Άμα δέ φάς το πορτοκάλι , άν δέ χτυπήσεις το ακτινίδιο να σου τρέξουν τα ζουμιά...! ...δουλειά δέ γίνεται !
εντωμεταξύ τα φρούτα και λαχανικά που έχουμε εμείς εδώ ,ούτε που τα ξέρουν άλλοι Βόρειοι !
Απο το φαρμακείο της Φύσης στο τραπέζι σου ! αλλα σήμερα ..τί είναι φυσικό ;;! τίποτα απολύτως ! ....

Χειμώνας βαρύς και πολλή υγρασία , ένα χειμώνα στο Ναύπλιο ...
στο στρατό ...
πέφταμε ο ένας μετά τον άλλο στα κρεβάτια ... ( τί θυμήθηκα ! )
Η μόνη μου σωτηρία ήταν τα πορτοκάλια , μιλάμε για πολλά πορτοκάλια το Ναύπλιο , και καλά ,ζουμερά ,τεράστια ,λυγίζανε οι πορτοκαλιές ,και εγώ χτύπαγα κιλά ολόκληρα ...Παράλληλα έβαζα και ...counterpain ( θερμαντική αλοιφή για μυϊκούς και λοιπούς πόνους ! ) η οποία βρωμοκοπάει ...και οι άλλοι τη μυρίζανε και φεύγανε μακριά !

Βρές σκούρα χόρτα , αγνά , πάρε και σκόρδα ,κρεμμύδια ( να μή σε πλησιάζει κανένας ! εξήγησέ τους οτι για όλα φταίει η πολιτική στην Ελλάδα ! ) και πάνω απο όλα ( λόγω κρίσης ) άκου το εξής :
http://www.youtube.com/watch?v=DrVNMWkFYLs

να θυμάσαι τα Ελληνικά προϊόντα και τη γνήσια Ελληνική Μουσική !
όπου και να είσαι σου εύχομαι να περνάς καλά !

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

Αυτά που λέει ο Petaliaris

μόνο να προσθέσω το εξής

στη Γερμανία δε νομίζω ότι θα βρεις φρούτα που να περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες σε βιταμίνη C, γιατί είναι όλα εισαγόμενα και προέρχονται από μακρινές χώρες όπου μαζεύονται και ωριμάζουν μέσα σε φορτηγά και καράβια, οπότε δεν προλαβαίνουν να σχηματιστούν παρά μόνο νερό ζάχαρη και λιγη γεύση.

Έτσι αναγκαστικά θα πάρεις σκεύασμα από το φαρμακείο. Βιταμίνη C, ψευδάργυρος και echinacea δυναμώνουν το αμυντικό σύστημα.

Και μια εξέταση αίματος δεν βλάπτει, αν τα κρυολογήματα είναι πολύ συχνά.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

...ένα άλλο "κολπάκι" είναι τα πολλά υγρά !
Δέν υπάρχει περίπτωση να μή κρυώσεις , αλλα με το που κυκλοφορήσουν τα λάδια ...κάπως τη γλυτώνεις !
Δέ "γνωρίζουμε" πάντα ποιά ακριβώς "στιγμή "αρρωσταίνουμε , συνεπώς καλό είναι να ντυνόμαστε σά το κρεμμύδι ..και βέβαια με τα κατάλληλα ρούχα...
Κρύο έξω ; αμυντικό ντύσιμο !
μπαίνουμε σε ζεστό χώρο ; μένουμε με το φανελάκι ( να φανούν και τα μπράτσα μας ! )
( υπήρχε και μιά διαφήμιση : "και ο παππούς με το φανελάκι ;! " ).

άν γνωρίζαμε το μηχανισμό , το χρόνο & to τρόπο με τον οποίο αρρωσταίνουμε ..τότε δέ θα αρρωσταίναμε ποτέ !
Ακόμα και οι γιατροί ,μόνο προφυλάσσονται !

Πάντως όταν στεγνώσει πάνω μας βρεγμένη φανέλα, γενικά τη ψωνίζουμε !
( απο προσωπική πείρα με βροχή αλλα και ιδρώτα ).
Το κοκτέιλ μολότωφ είναι να σε βαράει αέρας στη κατηφόρα ,και να είσαι μούσκεμα ! εκείνη την ώρα λές : " οκ, τώρα μόλις με βλέπω τρείς μέρες κρεβατωμένο " !
Βλέπω "εξομοιώσεις" προπονήσεων με ανεμιστήρες ...και φταρνίζομαι !
Ένα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμεί με ένα κιλό θεραπείας !
Επειδή ξεφεύγω απο το θέμα , καλό είναι όταν υποψιαστούμε οτι πάμε να αρρωστήσουμε ... να μή τρώμε τον αγλέωρα .
Η ενέργεια που θα καταναλωθεί για τη πέψη του παραπάνω φαγητού ,θα μπορούσε να διατεθεί απο τον οργανισμό για την ίασή του .
Το ίδιο βλαβερό θά ήταν να παραλείπουμε γεύματα σε ποσότητα και ποιότητα .

arxelaos
Απών/απούσα

Το βασικότερο συμπλήρωμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι η βιταμίνη D.

Wicca
Απών/απούσα

Το κρυολόγημα, δεν οφείλεται στο ότι παγώσαμε κάποια στιγμή γιατί βραχύκαμε ή ιδρώσαμε, αλλά οφείλεται σε ιούς.
Οι ιοί του συναχιού σε χτυπάνε όταν βρίσκουν το ανοσοποιητικό σου λίγο πεσμένο, μεταδίδονται με την αναπνοή, και από την μύτη ή το στόμα.

Οπότε πέραν του οτι πρέπει να προσέχεις για να μην κρυώσεις, δηλαδή να ρίξεις το ανοσοποιητικό σου, πρέπει να προσέχεις μην αρπάξεις κάποιον ιό.
Αυτό γίνεται με το να πλένεις τακτικά τα χέρια σου, όταν συγχρωτίζεσαι με κόσμο, να αποφεύγεις να ακουμπάς τα χέρια σου στο πρόσωπο σου, ( καλά ποιος δεν το κανει αυτό) και να κόψεις τα πολλά πολλά με κόσμο δηλαδή να μιλάς σε κοντινή απόσταση, να φιλιέσαι σταυρωτά με όλους τους γνωστούς σου, και να πίνεις ή να τρως από χρησιμοποιημένα πιάτα και ποτήρια. Ιδιαίτερα όταν ξέρεις ότι ήταν συναχωμένοι και τώρα είναι στην ανάρρωση.. Γιατί το συναχι κολλάει στην ανάρρωση όχι όταν το πρωτό έχει τσιμπήσει ο άλλος ή είναι τέζα στο κρεβάτι.

Για αυτό και διαδίδεται τόσο αποτελεσματικά.

Από φαί τώρα οποιοδήποτε λαχανικό σου κάνει. Όλα έχουν βιταμίνες, ( οσες έχουν) και γενικότερα μία καλή διατροφή χωρίς πολλά junk βοηθάει αλλά δεν σε γλυτώνει πάντα από μία ιωσούλα. Απλά αν την κονομήσεις και είσαι σε καλή φυσική κατάσταση θα είναι για πιο λίγο και πιο ελαφρά. Πάντως δοκίμασε αυτο που σου είπα για τους κανόνες υγιεινής. Εγώ έχω δει αποτελέσματα με αυτό.

gdeli
Απών/απούσα

Σε εμένα κάνει δουλειά το buff, ιδίως όταν κατεβαίνω βράδυ στην μεγάλη κατηφόρα της Πανεπιστημιούπολης. Όταν το φόρεσα σταμάτησαν τα κρυολογήματα.
Για διατροφή αυτό που λέει η Wicca, δηλαδή προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν. Φρούτα πολλά και αρκετά πορτοκάλια (τα οποία παραδόξως με βοηθούν ακόμη κι όταν έχω κρυολογήσει, αισθάνομαι πολύ καλύτερα όταν τα τρώω, μπορεί να φταίνε και τα αιθέρια έλαια που εισπνέω καθαρίζοντάς τα).
Επίσης αν βρεις τρόπο να αυξήσεις την απόχρεμψη θα ανακουφιστείς πάρα πολύ. Εγώ κάνω καυτό ντους και ρίχνω πολύ καυτό νερό στο πρόσωπό μου (σχεδόν να μην το αντέχω). Βοηθάει. Πίνε επίσης αρκετά ζεστά (χαμομήλια, τσάγια κλπ) και θα δεις άμεση βελτίωση και ανακούφιση), ενώ αν έχει χτυπήσει και λαιμό κάνε γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο για απολύμανση και ανακούφιση.

ath.nasi
Εικόνα ath.nasi
Απών/απούσα

Πέρναγα «στο πόδι» ιωσούλες τουλάχιστον τέσσερεις - πέντε φορές τον χρόνο, αλλά έχω να αρρωστήσω από τότε που ξεκίνησα να μετακινούμαι από και προς τη δουλειά σχεδόν αποκλειστικά με το ποδήλατο, και σταμάτησα να χρησιμοποιώ τόσο πολύ τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αποφεύγοντας τις «στενές επαφές» με άλλους συνεπιβάτες. Πριν ξεκινήσω το πρωί καταναλώνω τεράστιες ποσότητες φρούτων σε χυμούς που φτιάχνω εκείνη τη στιγμή. Φοράω πάντα αντιανεμικό το χειμώνα και ντύνομαι σχετικά καλά. Δεν φοβάμαι να ιδρώσω όσο φοράω το αντιανεμικό· όταν φτάσω στον προορισμό μου αλλάζω το ιδρωμένο φανελάκι με στεγνό.

contact