Πρόβλημα στο γόνατο.... Μπορώ?

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
erpetoulis
Εικόνα erpetoulis
Απών/απούσα

Δεδομένης της κούρσας που θα αγορασεί υπάρχει το εξής πρόβλημα. Διάβαζα ότι πρέπει όταν το πετάλι είναι τέρμα κάτω πρέπει η φτέρνα να ακουμπά και να τεντώνει το πόδι κι όταν πατάμε στο σωστό σημείο το γόνατο να είναι στις 5 μοίρες περίπου. Τι γίνεται όμως όταν το ένα πόδι ύστερα από παλιό κάταγμα στο γόνατο έχει απώλεια έκτασης 10 μοίρες περίπου? Μήπως με την κούρσα πετάξω τα λεφτά μου?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
brava113
Εικόνα brava113
Απών/απούσα

o γιατρος σου τι λεει?

erpetoulis
Εικόνα erpetoulis
Απών/απούσα

Από ιατρικής πλευράς δεν υπάρχει πρόβλημα καθότι η κολύμβηση και το ποδήλατο έχουν ελάχιστους κραδασμούς. Από ποδηλατικής όμως?

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

......είναι να ανεβάσεις τη σέλα σε τέτοιο σημείο που να εξυπηρετείται το -10 πόδι.
Δηλαδή να ρυθμίσεις τη σέλα ώστε να πατάει η φτέρνα του -10 με τεντωμένο το πόδι στο πετάλι.
Από ποδηλατικής άποψης θα σε κουράζει λίγο περισσότερο συνολικά γιατί το "καλό" πόδι δεν θα ολοκληρώνει την κίνηση του. Ότι θα κάνεις όμως για την κούρσα ισχύει για όλα τα ποδήλατα.

Wicca
Απών/απούσα

Αν κατάλαβα καλά δεν μπορείς να τεντώσεις εντελώς το πόδι σου στην άρθρωση του γονάτου.. (κατάλαβα καλά ή όχι;;).

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για να καθορίσει το ύψος της σέλας, με το πόδι τεντωμένο δηλαδή και την φτέρνα να πατάει στο πετάλι, είναι ο πρακτικός ( ή υδραυλικός, μπακαλικός κτλ).

Πολλοί όμως δεν βγάζουν έτσι την ιδανική θέση αλλά παίρνουν μέτρα. Εγώ π.χ έχω την σέλα μου στα 65 εκατοστά από το κέντρο της μεσαίας τριβής. Αν πάω σε άλλη γεωμετρία, π.χ κούρσας παίζει να έχω την σέλα και πιο χαμηλά. Μάλιστα τελευταία είναι της μοδός να είναι η σέλα λίγο πιο κάτω..λένε ότι έχει να κάνει με την απόδοση στο πετάλι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να βρεις το σωστό μέγεθος ποδηλάτου και μετά να πας να σου κάνουν bike fitting.. Δεν βλέπω όμως γιατί θα πρέπει να έχεις πρόβλημα..

erpetoulis
Εικόνα erpetoulis
Απών/απούσα

Wicca wrote:
Αν κατάλαβα καλά δεν μπορείς να τεντώσεις εντελώς το πόδι σου στην άρθρωση του γονάτου.. (κατάλαβα καλά ή όχι;;).

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για να καθορίσει το ύψος της σέλας, με το πόδι τεντωμένο δηλαδή και την φτέρνα να πατάει στο πετάλι, είναι ο πρακτικός ( ή υδραυλικός, μπακαλικός κτλ).

Πολλοί όμως δεν βγάζουν έτσι την ιδανική θέση αλλά παίρνουν μέτρα. Εγώ π.χ έχω την σέλα μου στα 65 εκατοστά από το κέντρο της μεσαίας τριβής. Αν πάω σε άλλη γεωμετρία, π.χ κούρσας παίζει να έχω την σέλα και πιο χαμηλά. Μάλιστα τελευταία είναι της μοδός να είναι η σέλα λίγο πιο κάτω..λένε ότι έχει να κάνει με την απόδοση στο πετάλι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να βρεις το σωστό μέγεθος ποδηλάτου και μετά να πας να σου κάνουν bike fitting.. Δεν βλέπω όμως γιατί θα πρέπει να έχεις πρόβλημα..

Καλά κατάλαβες... Αν η μόδα αποδίδει τότε όλα καλά. Το fitting το κάνω κι εγω, για το νούμερο όμως ο καθένας έχει κι από μια γνώμη, κι εγώ τη δική μου φυσικά. Δεν έχω βρει να δοκιμάσω κάτι για 1.89 όμως...

Wicca
Απών/απούσα

Περάστε να δώσετε τα μέτρα σας..

http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO

Το bike fitting το κάνουν κάποια καταστήματα που έχουν ειδικό εξοπλισμό για αυτό αφού βρεις όμως το μέγεθος και πάρεις το ποδήλατο.

Υπάρχουν βέβαια και καταστήματα που σε μετράνε.. εγώ πάντως είπα σε κάποιον να με βοηθήσει και τα πέρασα σε αυτή την σελίδα..
Σου στέλνει ανάλογα με τα σωματομετρικά που τους δίνεις, τι περίπου σου ταιριάζει, έτσι για να έχεις έναν μπούσουλα στο τι περίπου σου κάνει..

Το ακριβώς το βρίσκεις στην πράξη.. Και το πως θα σου φέρουν το ποδήλατο ακριβώς στα μέτρα σου μετά την αγορά, πάλι στην πράξη..