ΣτΕ: Επιτρέπει κατασκευή ποδηλατόδρομου στο Ψυχικό Αττικής

Εκδότης: 
Καθημερινή

ΣτΕ: Επιτρέπει κατασκευή ποδηλατόδρομου στο Ψυχικό Αττικής

Το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (διαδικασία Αναστολών) με την υπ’ αριθμ. 470/2010 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού και έντεκα κατοίκων του Δήμου Ψυχικού που ζητούσαν να ακυρωθεί απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου για την κατασκευή ποδηλατόδρομων στον εν λόγω Δήμο μήκους 2,1 χλμ.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η λειτουργία των ποδηλατόδρομων υποβαθμίζει το περιβάλλον του Ψυχικού, επιβαρύνει τους όρους διαβίωσης των κατοίκων, μειώνει την αξία των ιδιοκτησιών τους, δυσχεραίνει την κίνηση των πεζών και αυξάνει ο κίνδυνος των ατυχημάτων.

Το ΣτΕ αναφέρει ότι οι ποδηλατόδρομοι δεν δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους του Δήμου Ψυχικού, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, αναφέρεται ότι «στα σημεία των δρόμων όπου υπάρχουν είσοδοι χώρων στάθμευσης σε ιδιοκτησίες πρόκειται να κατασκευασθεί ειδική ράμπα και κατάλληλη διαγράμμιση που να προειδοποιεί και το αυτοκίνητο και τον ποδηλάτη για ενδεχόμενη συνάντησή τους επί του πεζοδρομίου».

Τελικώς, το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής του Συλλόγου κ.λπ., κρίνοντας ότι από τους ποδηλατόδρομους, η κατασκευή των οποίων έχει ολοκληρωθεί, «δεν θα επέλθει ανεπανόρθωτη ή δυσχερής επανορθώσιμη βλάβη» στους προσφεύγοντες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 19 Μάιος, 2010
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι