MΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ; Δελτίο Τυπου ΕΠΙΒΑΤΗΣ

108 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Αυτό νομίζετε οι περισσότεροι γιατί αυτό θέλουν να πιστεύετε, να τις πουλήσουμε να βρούμε την υγειά μας.

Από το ΡΕΠΟΡΤΑΖ του ΣΑΒΒΑ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Το συνολικό ποσό των περίπου 200 εκατ. ευρώ εισέπραξαν μέσα στην τελευταία εξαετία 132 ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ για την τρέχουσα σεζόν εκτιμάται ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα δώσει, προκειμένου να καλύψει τις άγονες επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές, 100 εκατ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάση Παπαληγούρα.
Άρθρο του 2009 http://www.greekshippingnews.gr/?q=node/2632

Μπορεί όποιος θέλει να κάνει αναζήτηση για τις επιδοτήσεις και στα άλλα ΜΜΜ που δεν είναι δημόσια, και επίσης μπορεί να αναρωτηθεί αν τα χιλιάδες χιλιόμετρα άσφαλτου και οι χιλιάδες θέσεις επιδοτούμενου πάρκινγκ δεν είναι μια έμμεση επιδότηση στις αυτοκινητοβιομηχανίες και πετρελαιοβιομηχανίες
Όλοι από τα λεφτά μας τρώνε ποίος σας.

Στην αμερική έχουν τον όρο corporate wellfare, θα το μετέφραζα "κράτος πρόνοιας για τις επιχειρήσεις" εδώ δεν έχουμε τον όρο αλλά το κάνουμε, ο ΟΑΕΔ δίνει χρήματα (δηλαδή τα χρήματα των εργαζομένων) σε εταιρίες για να προσλάβουν. Δεν είναι αυτό κράτος πρόνοιας αλλά για αυτά δεν ξέρει κανένας δημοσιογράφος να γράψει, αυτά είναι ανάπτυξη...

Ένδεικτικά μια και δεν υπάρχουν στοιχεία από Ελλάδα, τι έδωσε η Αμερική (ένα κράτος που μπορεί να πεθάνεις στο δρόμο γιατί δεν έχει στοιχειώδεις υπήρεσίες δημόσιας υγείας, όπως εμείς σε λίγο) στις επιχειρήσεις:
$87 billion per year συγνώμη στοιχεία του 2001 (βαριόμουν να ψάξω παραπάνω) http://www.cato.org/pubs/pas/pa-415es.html

bullgr
Απών/απούσα

Παιδιά, μην μπερδεύουμε το κοινωνικό κράτος, τα φθηνά τιμολόγια με το "φαγοπότι" που γινόταν επί σειρά ετών.

Φταίνε οι #$%@*^#% (να μην αρχίσω να χαρακτηρίζω) που τόσο χρόνια φόρτωσαν τον ΟΣΕ με προσλήψεις ρουσφετιών, που αγόραζαν αμαξοστοιχίες και βαγόνια με μίζες από τις εταιρίες ΧΩΡΙΣ να ελέγξουν ούτε καν εάν ταιριάζουν στις σιδηροδρομικές γραμμές και άλλα τόσα.

Τώρα για ποιο κοινωνικό κράτος μιλάμε όταν όλη τη ζημιά πρέπει να την πληρώσει ο Έλληνας πολίτης, μέσω του ΦΠΑ, των ανατιμήσεων, το πάγωμα μισθών, τη μείωση της σύνταξης...

Τι να το κάνει ο παππούς το ρημάδι το τρένο όταν έρχονται οι ακατονόμαστοι και του κόβουν ότι μπορούν από την πενιχρή του σύνταξη;

Για ρωτήστε τους συνταξιούχους του ΟΣΕ πόσα χρήματα παίρνουν να ζαλιστείτε... Και δεν μιλώ για τους υψηλά ιστάμενους αλλά για τους απλούς εργάτες. Που τους πληρώνει το κράτος χρυσάφι, την ώρα που νέα παιδιά βγάζουν το Πανεπιστήμιο και δουλεύουν σερβιτόροι για 25 ευρώ την ημέρα χωρίς ένσημο...

Δυστυχώς παιδιά το κοινωνικό κράτος κατέρρευσε... Μην περιμένετε τον ΟΣΕ ως δημόσια επιχείρηση να ανακάμψει... Τον νεκρό καλύτερα να τον θάψεις παρά να προσπαθείς να τον κρατάς κλινικά νεκρό.

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

αλλά δεν το καθάριζα, κάποια στιγμή έγινε πολύ βρώμικο και έτσι αποφάσισα να το πουλήσω σε έναν εργολάβο, να το γκρεμίσει, να χτίσει ένα καινούργιο και να το νοικιάσω.

panoss
Απών/απούσα

Ναι, αλλά τους "εργαζόμενους" του ΟΣΕ, τους ενδιαφέρει να μην χάσουν το δημοσιοϋπαλληλίκι (που εκτός των άλλων, έχει και πολλά "εξτρά").
Οπότε, μια χαρά τους κάνει να συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει, εις τον αιώνα τον άπαντα.

bullgr
Απών/απούσα

exomail2003 wrote:
αλλά δεν το καθάριζα, κάποια στιγμή έγινε πολύ βρώμικο και έτσι αποφάσισα να το πουλήσω σε έναν εργολάβο, να το γκρεμίσει, να χτίσει ένα καινούργιο και να το νοικιάσω.

Εάν είμαι ανίκανος να το συντηρήσω, το πουλάω και πηγαίνω στο ενοίκιο... Δεν θα αρχίσω να ληστεύω τον κοσμάκη.

Μπορώ να το συντηρήσω μόνος μου χωρίς τους "ξένους" (ΔΝΤ) και χωρίς να αναγκάζω τον κόσμο να ζήσει στη φτώχεια, μόνο και μόνο για να έχω εγώ το σπίτι μου;

Τότε θα το κρατήσω... Αλλιώς το δίνω το ρημάδι και δεν "λερώνω" τα χέρια μου...

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

καλύτερα, σε λίγα χρόνια, αν τελικά πουληθεί, αρκεί να θυμάσαι πόσο έχουν σήμερα τα εισητήρια.

Τα πλοία πήραν 100 εκατομύρια ευρώ το 2009 για να έχουν τις τιμές που έχουν... 22.5 ευρώ Πειραιάς -Πόρος μία ώρα με δελφίνι, αν η ίδια εταιρεία είχε το τραίνο τι θα μου ζήταγε για Θεσσαλονίκη;

panoss
Απών/απούσα

Γιατί, σήμερα για τον ΟΣΕ πληρώνεις μόνο το εισιτήριο;
Τα χρέη του τα πληρώνουν οι εξωγήινοι;

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

panoss wrote:
Γιατί, σήμερα για τον ΟΣΕ πληρώνεις μόνο το εισιτήριο;
Τα χρέη του τα πληρώνουν οι εξωγήινοι;

Γιατί μετά τα χρέη του θα τα πληρώσει η εταιρεία

Η «Αττικό Μετρό» επιβεβαιώνει τα φέσια δεκάδων δισ.

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποκαλύψεις του «Ρ» από την απάντηση του Γραφείου Τύπου της «Αττικό Μετρό ΑΕ»

To Γραφείο Τύπου της «Αττικό Μετρό ΑΕ», με την επιστολή που μας απέστειλε και δημοσιεύουμε παρακάτω ολόκληρη, επιβεβαιώνει πλήρως - παρά τα «μασημένα» λόγια που χρησιμοποιεί - το προχτεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Ρ», για τις νέες σκανδαλώδεις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, σε βάρος του μετρό και του λαού που θα κληθεί στο τέλος να πληρώσει τα σπασμένα της νέας προβληματικής επιχείρησης που δημιουργείται.

Οπως αποκάλυψε ο «Ρ»: Η κυβέρνηση έχει βάλει ένα «φέσι» άνω των 50 δισ. δρχ. στην «Αττικό Μετρό», παρακρατώντας παράνομα τις κρατικές επιδοτήσεις από τα εισιτήρια, οι οποίες προβλέπονται από το σχετικό νόμο. Την ίδια στιγμή - και παρά τα όσα προβλέπει ο ίδιος νόμος (2669 του 1998) - η ΑΜΕΛ, η θυγατρική της «Αττικό Μετρό», που έχει αναλάβει τη λειτουργία του έργου έχει αποδώσει στη μητρική εταιρία μόνο 28,7 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν γελοίο μπροστά στα τεράστια έσοδα που πραγματοποιεί, χρησιμοποιώντας, όχι μόνο τα πάγια στοιχεία της μητρικής εταιρίας, αλλά και τα ανταλλακτικά ύψους 15,5 εκατ. ευρώ που βρίσκει έτοιμα στις αποθήκες της, καθώς και αυτά τα έχει αγοράσει η «Αττικό Μετρό». Η ΑΜΕΛ παρουσιάζεται ως «κερδοφόρα» την ώρα που η μητρική της «Αττικό Μετρό ΑΕ» έχει ένα χρέος 624,5 εκατ. ευρώ από δάνεια για τη χρηματοδότηση του έργου και στον τελευταίο της ισολογισμό καταγράφει ζημίες ύψους 141,7 εκατ. ευρώ.

Από την παράθεση των στοιχείων αυτών αβίαστα βγάλαμε το συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για τίποτε άλλο, παρά για νέες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την παράδοση του «κερδοφόρου» λειτουργικού μέρους της «Αττικό Μετρό» (την ΑΜΕΛ) στους ιδιώτες που έχουν ήδη στα σκαριά να κατασκευάσουν τις νέες επεκτάσεις του μετρό με το ληστρικό σύστημα των «συμβάσεων παραχώρησης». Οσον αφορά στα χρέη της προβληματικής μητρικής «Αττικό Μετρό ΑΕ» θα φορτωθούν στον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή στις πλάτες του ελληνικού λαού, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα, όπως ακριβώς πλήρωσε και τα δεκάδες δισ. δρχ. «πανωπροίκια» για την κατασκευή του έργου.

Συγνώμη για το ριζοσπάστη αλλά εκει το βρήκα

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=1892538&textCriteriaCla...

Δηλαδή αυτοί θα πουλήσουν το κερδοφόρο κομμάτι για να το εκμεταλλευτουν οι εταιρίες και τα χρέη πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε.

Έτσι πουλήθηκε και η εθνική (οι υπάλληλοι εθελούσια (λεφτά των ταμείων δηλαδή τα λεφτά μας) και τα κέρδη οι άλλοι.

panoss
Απών/απούσα

Οκ, τώρα πείστηκα...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Μία εταιρία θα αγοράσει το σπίτι του exomail2003 επειδή εδώ και χρόνια το έχει αφήσει ασκούπιστο, μία άλλη εταιρία θα πάρει το σπίτι του bullgr επειδή είναι ανίκανος να το συντηρήσει και μία τρίτη εταιρία θα πάρει τον ΟΣΕ.
Όλες αυτές οι εταιρίες θα καταφέρουν να κάνουν τα δύο σπίτια και τον ΟΣΕ υγιείς οργανισμούς.
Εμείς, που αυτή τη στιγμή τα έχουμε υπό την ιδιοκτησία μας, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ??????
ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ??????
ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ??????
ΕΠΙΣΗΣ, ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑΦΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ??????(Μια φορά το έκανε κάποιος αυτό και μετά τον σταύρωσαν αν θυμάμαι καλά)

Εντάξει, έκανα τέσσερις ερωτήσεις κι όχι μια, αλλά σας παρακαλώ μη μου απαντήσει κάποιος ότι δεν έχουμε ικανά διευθυντικά στελέχη που να μπορούν να δουλέψουν. Please.

@jijiconi
Δεν υπάρχει εξαίρεση ο νόμος είναι σαφής και ρητος. Κατάργηση οργανικής θέσης συνεπάγεται απόλυση του υπαλλήλου. Τέλος. Μην κοιτάς που το μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ή που όταν εφαρμόστηκε, δεν υπήρξε αντίδραση επειδή οι υπάλληλοι των οποίων καταργήθηκε η θέση απορροφήθηκαν σε κάποια άλλη υπηρεσία έτσι;

cdouvis
Απών/απούσα

Μωρέ κόψιμο που σας έχει πιάσει να πουληθεί ο ΟΣΕ. Τι μανία είναι αυτή. Κακό πράγμα η προθυμία όταν ο άλλος σε δουλεύει. Μην αφήνεστε. Παρακολουθήστε τον εαυτό σας να νιώθει την τάση να υπακούσει στα κελεύσματα των Τραγκαουνάκηδων και σια και φοβηθείτε. Αυτοί ΔΕΝ θέλουν το καλό σας

(ναι ξέρω ο Κακαουνάκης πέθανε αλλά εγώ από τότε έχω να δω tv, δοκιμάστε το )

Τίποτα. Να το παλέψουμε να εξυγιανθεί ο ΟΣΕ. Να ζορίσουμε τον Ρέππα με επιστολές, διαμαρτυρίες κλπ. Δεν είναι σαν τις άλλες υποθέσεις, αυτή αξίζει την προσοχή μας, είναι ένα θέμα που μπορεί και αξίζει να προκαλέσει δυναμική και συσπείρωση

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

για οικονομικούς λόγους, συμμετείχαν και στις κινητόποιήσεις ενάντια στην πώληση του ΟΤΕ το 2005, αφού ο ΟΤΕ πουλήθηκε ενώ είχε κέρδη 171,3 εκατ. ευρώ το 2004.

panoss
Απών/απούσα

Εγώ ήμουν υπέρ της πώλησης και του ΟΤΕ.
Γενικώς, είμαι υπέρ της πώλησης της όποιας "επιχείρησης", που δεν είναι ουσιαστικά επιχείρηση αλλά ένα απέραντο άντρο δημοσιοϋπαλληλικιού.
Ό,τι περιέχει δημοσιοϋπαλληλίκι να πουληθεί (σιγά μη βρούμε τόσα κορόιδα να αγοράσουν...αλλά λέμε τώρα...)

vec
Απών/απούσα

panoss wrote:
Εγώ ήμουν υπέρ της πώλησης και του ΟΤΕ.
Γενικώς, είμαι υπέρ της πώλησης της όποιας "επιχείρησης", που δεν είναι ουσιαστικά επιχείρηση αλλά ένα απέραντο άντρο δημοσιοϋπαλληλικιού.
Ό,τι περιέχει δημοσιοϋπαλληλίκι να πουληθεί (σιγά μη βρούμε τόσα κορόιδα να αγοράσουν...αλλά λέμε τώρα...)

ΟΚ, μέσα να πουληθεί. Αλλά να καταργηθεί και κάθε μορφής φορολογία. Γιατί αν είναι να είναι όλα ιδιωτικά και κερδοφόρα, γιατί να πληρώνω φόρους; Για να ταϊζω τα κοπρόσκυλα της βουλής;

Βέβαια, όταν θελήσεις να πας στο χωριό σου των 60 κατοίκων και ζητήσεις ρεύμα, μην έχεις την απαίτηση να σου φέρουν, αφού δε θα συμφέρει την ιδιωτική ΔΕΗ. Γιατί αν σου έφερνε, θα έπρεπε να να μετακυλίσει το κόστος στους λογαριασμούς, οπότε θα ήταν ακριβή και όχι ανταγωνιστική. Εκτός αν σου στοίχιζε εσένα κάτι παραπάνω...
Και όταν πας να ασφαλιστείς στο ιδιωτικό ΙΚΑ, αν το τεστ DNA δείξει αυξημένη προδιάθεση για καρκίνο, μη γκρινιάξεις αν σε ασφαλίσουν μόνο για γρίπη. Ή πιστεύεις ότι ο ιδιώτης μάνατζερ του υπουργείου εργασίας (εκεί και αν είναι άνδρο Δ.Υ.) θα το υποχρεώσει να μην εφαρμόζει τέτοιες πρακτικές;

panoss
Απών/απούσα

OK, να μην πουληθεί.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
ΟΛΟΙ.
Όλοι να πληρωνόμαστε από το δεμόσιο. Και να μην απολυόμαστε. Τελεία.

bullgr
Απών/απούσα

Ας το δούμε από την άλλη όψη το θέμα...
Εντάξει, δεν θέλω οι δημόσιες επιχειρήσεις να ιδιωτικοποιηθούν...

Θέλω όμως να γίνουν υγιείς και να μην πληρώνω εγώ τις ζημιές τους με "χαράτσια" και φορολογικές εξοντώσεις...

Θέλω να είναι ο ΟΣΕ κερδοφόρος και να μην αναγκάζομαι εγώ να ανέχομαι το πάγωμα του μισθού μου, να πληρώνω 23% ΦΠΑ, να πληρώνω την βενζίνη 1,50 ευρώ το λίτρο.

Θέλω να μην περάσει ο ΟΣΕ σε ξένα χέρια, να ασκεί κοινωνική πολιτική, αλλά να ψωνίζω τα είδη πρώτης ανάγκης στις τιμές που τα αγοράζει και ο γερμανός, ο άγγλος και ο γάλλος.

Θέλω εγώ και η γυναίκα μου να έχουμε εισόδημα πάνω από το όριο της φτώχειας ή να παίρνουμε τουλάχιστον τα ίδια χρήματα με έναν συνταξιούχο του ΟΣΕ.

Θέλω ο ΟΣΕ να μην κάνει προσλήψεις ρουσφετιού και να προσληφθούν νέα παιδιά με βάση τις γραμματικές τους γνώσεις και όχι ποιος είναι ο μπάρμπας τους.

Θέλω οι υπάλληλοι του ΟΣΕ να αμείβονται το ίδιο με τα νέα παιδιά απόφοιτοι Πανεπιστημίου που εργάζονται σερβιτόροι για 25 ευρώ την ημέρα χωρίς ένσημο.

Ας το καταλάβουμε επιτέλους... Κοινωνική πολιτική, κοινωνικό κράτος δεν είναι να κρατάς μια ζημιογόνα δημόσια επιχείρηση εις βάρος του απλού πολίτη.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Ας μην αφήνουμε τους κρυφούς μας πόθους να θολώνουν την κρίση και τη σκέψη.
(αναφορά στο μήνυμα του panoss)

@bullgr Πολύ πολύ σωστά

panoss
Απών/απούσα

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

tkant wrote:
Ας μην αφήνουμε τους κρυφούς μας πόθους να θολώνουν την κρίση και τη σκέψη.
(αναφορά στο μήνυμα του panoss)

Σωστά, αν κατάλαβα καλά. Και αντί να έχουμε την προσπάθεια όλοι οι εργαζόμενοι να θέλουν το καλύτερο, επιζητούν για αυτούς που το έχουν (κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι) το χειρότερο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν κάποια πράγματα που ανήκουν στην εργατική νομοθεσία τα οποία, δεν τηρούνται, παρανόμως, στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Διακαής πόθος των λαμόγιων, είναι βγάλουν χρήμα πουλώντας το 'δημόσιο' και ένας τρόπος είναι να έχουν την αλληλοφαγωμάρα του κόσμου, όπως την καλλιέργεια εναντιώσεων στους δημόσιους υπαλλήλους - και όχι την κατανόηση του προβλήματος, ότι δηλαδή ξεπουλάνε.

(δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος).

panoss
Απών/απούσα

Στην νομοθεσία που τηρείται στο δημόσιο, περιλαμβάνεται και το δικαίωμα στο ξύσιμο;

Φυσικά και η εργατική νομοθεσία πρέπει να τηρείται, και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Και στον ιδιωτικό τομέα δεν τηρείται γιατί η Επιθεώρηση εργασίας αποτελείται από δημόσιους υπαλλήλους...

Άλλο αυτό όμως και άλλο αυτό που γίνεται.
Δηλαδή, επειδή έχουν τη μονιμότητα, σε γράφουν στα @@ τους, χτυπάνε κάρτα οι συνάδελφοι, παίρνουν άδεια από τη σημαία, δουλεύουν όσο θεωρούν αυτοί ότι πρέπει, "δέχονται το κοινόν" μέχρι τις 12:30 βαριά βαρια, και ΑΝ τους βολεύει, κάνουν ένα κάρο παρανομίες και η ποινή από τον προϊστάμενο: δεν ήταν σωστό αυτόοοο...μην το ξανακάνεις..κακό παιδί και άλλα πολλά και απίθανα.
Εσείς γιατί λέτε να έχουν γαντζωθεί με δόντια και με νύχια στο Δεμόσιο;
Γιατί, πολύ απλά, είναι ένας παράδεισος, που τον πληρώνουν οι λαλάκες απ' έξω. Δεν νομίζω να ανακάλυψα και την Αμερική...

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

panoss wrote:
Στην νομοθεσία που τηρείται στο δημόσιο, περιλαμβάνεται και το δικαίωμα στο ξύσιμο;

Φυσικά και η εργατική νομοθεσία πρέπει να τηρείται, και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Και στον ιδιωτικό τομέα δεν τηρείται γιατί η Επιθεώρηση εργασίας αποτελείται από δημόσιους υπαλλήλους...

Άλλο αυτό όμως και άλλο αυτό που γίνεται.
Δηλαδή, επειδή έχουν τη μονιμότητα, σε γράφουν στα @@ τους, χτυπάνε κάρτα οι συνάδελφοι, παίρνουν άδεια από τη σημαία, ...

Εννοείται πως υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις αυτών που εργάζονται στο δημόσιο και είναι τουλάχιστον ευσυνείδητοι. Από κει και πέρα δεν είναι αυτός λόγος για να ζητάς κατάργηση των εργατικών κεκτημένων, που υλοποιοούντε μέσω του δημοσίου καλύτερα. Αυτό ακριβώς θέλει το ΔΝΤ και λοιποί. Να πέσει κάθε δικαίωμα, να γίνουμε ένα τίποτα στα κέρδη.

panoss
Απών/απούσα

Μα τα όποια δικαιώματα τους, δεν θέλω να καταργηθούν.
Τα "προνόμια" θέλω να καταργηθούν, όπως η μονιμότητα, οι μεγαλύτεροι μισθοί που παίρνουν (σε σχέση με την αντίστοιχη θέση στον ΙΤ), τα επιδόματα (τα κουφά τουλάχιστον), οι πλασματικές υπερωρίες και όλα τα καλούδια.
Όλα αυτά τα εξτρά, τους τα πληρώνουμε εσύ κι εγώ, που 'μαστε απ' έξω.
Εκτός, αν τους τα πληρώνει ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης...οπότε πάω πάσο...

Επίσης, το υψηλό κόστος του δημοσίου, η απίστευτη γραφειοκρατεία, το ξύσιμο @@ στο δημόσιο, απωθεί επενδύσεις και έτσι υπάρχουν λιγότερες δουλειές για μένα, έχω λιγότερη ζήτηση, άρα μικρότερο μισθό...
Τους δημόσιους υπαλλήλους, και καμία επένδυση να μην έρθει, στα @@ τους...
Ίσα ίσα που κάνουν το παν να μην έρθει καμία. Και μέχρι στιγμής, τα καταφέρνουν θαυμάσια.

vec
Απών/απούσα

να έχεις ακόμα παράπονο ;-)

tkant wrote:

Μιλάω περισσότερο........
........για όσους ΔΕΝ απάντησαν.

vec
Απών/απούσα

panoss wrote:
Στην νομοθεσία που τηρείται στο δημόσιο, περιλαμβάνεται και το δικαίωμα στο ξύσιμο;

Φυσικά και η εργατική νομοθεσία πρέπει να τηρείται, και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Και στον ιδιωτικό τομέα δεν τηρείται γιατί η Επιθεώρηση εργασίας αποτελείται από δημόσιους υπαλλήλους...

Άλλο αυτό όμως και άλλο αυτό που γίνεται.
Δηλαδή, επειδή έχουν τη μονιμότητα, σε γράφουν στα @@ τους, χτυπάνε κάρτα οι συνάδελφοι, παίρνουν άδεια από τη σημαία, δουλεύουν όσο θεωρούν αυτοί ότι πρέπει, "δέχονται το κοινόν" μέχρι τις 12:30 βαριά βαρια, και ΑΝ τους βολεύει, κάνουν ένα κάρο παρανομίες και η ποινή από τον προϊστάμενο: δεν ήταν σωστό αυτόοοο...μην το ξανακάνεις..κακό παιδί και άλλα πολλά και απίθανα.
Εσείς γιατί λέτε να έχουν γαντζωθεί με δόντια και με νύχια στο Δεμόσιο;
Γιατί, πολύ απλά, είναι ένας παράδεισος, που τον πληρώνουν οι λαλάκες απ' έξω. Δεν νομίζω να ανακάλυψα και την Αμερική...

Πάνοσσ περιγράφεις μια ακραία αλλά πολύ συνηθισμένη κατάσταση. Όμως η λύση δεν είναι να μείνει ένα κράτος χωρίς υποδομές τις οποίες ΗΔΗ έχουμε πληρώσει. Η λύση είναι να βρεις τρόπο να αξιοποιήσεις το δυναμικό του κράτους. Και τρόποι να γίνει αυτό υπάρχουν πολλοί. Θέληση δεν υπάρχει.
Να σου πω 2 τυχαία παραδείγματα γιατί δεν το κάνουν:
1ον: πώς θα τάζουν προεκλογικά διορισμούς όταν ξέρεις ότι με την άρση της μονιμότητας ο επόμενος θα σε σουτάρει; Είδες τι έγινε με τους συμβασιούχους της ΑΜΕΛ που ενώ ήταν καταφανείς προεκλογικοί διορισμοί από το παράθυρο, υπάρχει κόσμος που τους υποστηρίζει στην προσπάθεια για μονομοποίηση.
2ον: αν δεν έχεις άχρηστο δημόσιο, πώς θα μοιράζεις έργα από εδώ και από εκεί; portals σε joomla του 1000000ευρώ και οδικά έργα που απασχολούν 10 μηχανικούς και 3000 μετανάστες με 0 διακιώματα;

Απλά εσύ πιστεύεις ότι αυτά τα προβλήματα θα τα λύσει η πώληση του κράτους (ρεαλιστική λύση) αλλά εγώ θεωρώ ότι αυτό θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει. Και αν όχι σε όσους είναι σε παραγωγική ηλικία και με καλά προσόντα, σίγουρα στους λιγοτερο τυχερούς.
Αντιπροτάσεις υπάρχουν (ο ΑΣΕΠ π.χ. ήταν μια καλή προσπάθεια), αλλά αυτό προϋποθέτει και εκπαιδευμένο ψηφοφόρο. Άσε με να ελπίζω, ίσως τώρα με το **** που θα πέσει(πέφτει) με το ΔΝΤ ίσως κάποιοι το βάλουν το ακατοίκητό τους και δουλέψει.

ΥΓ1. Και ας δώσει και κάτι παραπάνω ο Λάτσης, ή όταν δει ότι ο κόσμος δουλεύει δωδεκάωρα ας πάρει καναν υπάλληλο ακόμη. Και ας πάρει 1 μέτρο μικρότερο κότερο, δεν έγινε τίποτα. Και πάλι πλούσιος θα είναι.

ΥΓ2. Δεν είναι "Δεμόσιο", είναι "Δημόσο"

ΥΓ3. Για τον ΟΣΕ τα διάβασες φαντάζομαι: "Την κατάργηση κάθε ατέλειας και μειωμένου εισιτηρίου και τη διαγραφή του συνόλου των χρεών-μαμούθ του ΟΣΕ και των θυγατρικών του προβλέπει το νομοσχέδιο για την κτλ" Δηλαδή φοιτητικά, στρατιωτικά κτλ κομμένα. Και τα χρέη του ΟΣΕ γίναν χρέη του κράτους. Ωπ! να ένα ωραίο λογιστικό κόλπο για να φανεί ότι δεν πάμε καλά και να πάρουμε κάνα μέτρο ακόμη. Και ο ιδιώτης θα πάρει ένα ωραιότατο τραινάκι σε πολύ συμφέρουσα τιμή.

VANIC
Απών/απούσα

@ vec
Αν έχεις αγροτική κατοικία και το δίκτυο της ΔΕΗ απέχει, πληρώνεις ο ίδιος την επέκταση του μέχρι την αυλή σου και μάλιστα ...χοντρά. Αυτή είναι η ...κοινωνική συμβολή αυτής της ΔΕΚΟ!!!!
Άρα σε αυτό τον τομέα δεν θα αλλάξει κάτι προς το χειρότερο, γιατί χειρότερα δεν γίνεται.

panoss
Απών/απούσα

vec wrote:

Πάνοσσ περιγράφεις μια ακραία αλλά πολύ συνηθισμένη κατάσταση. Όμως η λύση δεν είναι να μείνει ένα κράτος χωρίς υποδομές τις οποίες ΗΔΗ έχουμε πληρώσει. Η λύση είναι να βρεις τρόπο να αξιοποιήσεις το δυναμικό του κράτους. Και τρόποι να γίνει αυτό υπάρχουν πολλοί. Θέληση δεν υπάρχει.

Ακριβώς, θέληση δεν υπάρχει. Είχαν κάτι δεκαετίες να κάνουν όλα όσα έπρεπε, και το μόνο που κάναν ήταν να μοιράζουν τα χρήματά μας στους καλοβολεμένους του ΟΣΕ, στους "εργολάβους" και στον εαυτό τους.
Να πουληθεί.

vec wrote:

Να σου πω 2 τυχαία παραδείγματα γιατί δεν το κάνουν:
1ον: πώς θα τάζουν προεκλογικά διορισμούς όταν ξέρεις ότι με την άρση της μονιμότητας ο επόμενος θα σε σουτάρει; Είδες τι έγινε με τους συμβασιούχους της ΑΜΕΛ που ενώ ήταν καταφανείς προεκλογικοί διορισμοί από το παράθυρο, υπάρχει κόσμος που τους υποστηρίζει στην προσπάθεια για μονομοποίηση.
2ον: αν δεν έχεις άχρηστο δημόσιο, πώς θα μοιράζεις έργα από εδώ και από εκεί; portals σε joomla του 1000000ευρώ και οδικά έργα που απασχολούν 10 μηχανικούς και 3000 μετανάστες με 0 διακιώματα;

Αν πουληθεί, δεν θα τάζουν και διοριμούς και δεν θα δίνουν τέτοιες "εργολαβίες".

vec wrote:

Αντιπροτάσεις υπάρχουν (ο ΑΣΕΠ π.χ. ήταν μια καλή προσπάθεια), αλλά αυτό προϋποθέτει και εκπαιδευμένο ψηφοφόρο. Άσε με να ελπίζω, ίσως τώρα με το **** που θα πέσει(πέφτει) με το ΔΝΤ ίσως κάποιοι το βάλουν το ακατοίκητό τους και δουλέψει.

Μπααα...το ΔΝΤ ελάχιστα έβλαψε τους βολεμένους. Κάτι μειώσεις είχαν, αλλά και παλι ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ να πάει στον ιδιωτικό τομέα. Why?
Το πέος πάλι ο ιδιωτικός τομέας το 'φαγε, με απολύσεις, μείωση των δικαιωμάτων, χειροτέρευση συνθηκών εργασίας, ελαστικοποίηση κλπ.

vec wrote:

ΥΓ1. Και ας δώσει και κάτι παραπάνω ο Λάτσης, ή όταν δει ότι ο κόσμος δουλεύει δωδεκάωρα ας πάρει καναν υπάλληλο ακόμη. Και ας πάρει 1 μέτρο μικρότερο κότερο, δεν έγινε τίποτα. Και πάλι πλούσιος θα είναι.

Όταν αναφέρθηκα στον Λάτση, εννοούσα ότι δεν πληρώνει αυτός τους φόρους, αλλά ο μισθωτός και ο συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα. (μη μου αναφέρετε και τους δημόσιους υπαλλήλους σαν φορολογούμενους, είναι αστείο).

Ο Λάτσης, και ο κάθε πλούσιος, δεν λειτουργεί με αυτή τη λογική, αλλά με τη λογική του μέγιστου κέρδους. Όπως και εγώ σαν μισθωτός, θέλω το μέγιστο κέρδος (δηλαδή όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μισθό).

vec wrote:

ΥΓ2. Δεν είναι "Δεμόσιο", είναι "Δημόσο"

Δυστυχώς, είναι "Δεμόσιο".

vec wrote:

ΥΓ3. Για τον ΟΣΕ τα διάβασες φαντάζομαι: "Την κατάργηση κάθε ατέλειας και μειωμένου εισιτηρίου και τη διαγραφή του συνόλου των χρεών-μαμούθ του ΟΣΕ και των θυγατρικών του προβλέπει το νομοσχέδιο για την κτλ" Δηλαδή φοιτητικά, στρατιωτικά κτλ κομμένα.

Ε, ας δίνει τη διαφορά του εισιτηρίου κατευθείαν στον φαντάρο, εκεί κολώνεις;
Τα μειωμένα εισιτήρια τα έδινε ο ΟΣΕ; Αφού ήταν ζημιογόνος, πώς;

vec wrote:

Και τα χρέη του ΟΣΕ γίναν χρέη του κράτους. Ωπ! να ένα ωραίο λογιστικό κόλπο για να φανεί ότι δεν πάμε καλά και να πάρουμε κάνα μέτρο ακόμη.

Αφού κρατικός είναι ο ΟΣΕ, τα χρέη του δεν είναι κρατικά; Μήπως είναι εξωγήινα;

vec wrote:

Και ο ιδιώτης θα πάρει ένα ωραιότατο τραινάκι σε πολύ συμφέρουσα τιμή.

Δηλαδή, εσύ, αν πήγαινες να αγοράσεις ένα τρενάκι και σου λέγαν:
-"έχει 20 ευρώ"
-"α ωραία θα το πάρω"
-"ααα...θα πληρώσετε όμως και τα χρέη που κουβαλάει...1000 ευρουλάκια...σιγά.."
-"οκ νο πρόμπλεμ, eko megali tsepi"

kynhgos77
Απών/απούσα

vec wrote:
Απαξιώνουμε μια δημόσια εταιρεία όσο μπορούμε, παντού δημοσιεύματα για το πόσο κακός είναι ο ΟΣΕ, πόσο βολεμένα βύσματα είναι όλοι εκεί μέσα, πόσο χάλια είναι τα οικονομικά του κτλ.
Και ως δια μαγείας, ξαφνικά εμφανίζεται ένας ιδιώτης-εθνικός ευεργέτης πρόθυμος να αγοράσει μια τόσο κακή επιχείρηση.
Και ο κόσμος με όλα αυτά που έχει ακούσει εν τω μεταξύ, χαίρεται.
Η μαφία των εργολάβων είναι μια παράμετρος που διαφοροποιεί λίγο την ιστορία του ΟΣΕ.
Το θέμα είναι ότι το τραίνο, μέσο που προσέφερε μια φτηνή εναλλακτική στο αυτοκίνητο/ΚΤΕΛ/αεροπλάνο, ακόμα και να συνεχίσει να υπάρχει, φτηνό δε θα είναι(όπως λέει και ο/η exomail). Ο Τζάμπας πέθανε. Η επιλογή του δε θέλω να δουλεύω σαν το σκύλο και ας περνάω λίγο πιο ταπεινά τείνει προς κατάργηση. Θα πρέπει να δουλεύεις σαν το σκύλο, για να κάνεις οτιδήποτε περισσότερο πέρα από το να τραφείς. Ακόμα και για να δουλέψεις. 1 ευρώ το εισιτήριο, 1.5 η βενζίνη (Και εκεί είναι που γουστάρω αυτά που μπορώ να κάνω με το ποδηλατάκι μου, την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα)

Αλήθεια, θυμάται κανείς την ιστορία με την Ολυμπιακή; Αυτή λέω, που ενώ με τον ανταγωνισμό που θα δημιουργούσε με την Aegean η ιδιωτική και ευέλικτη Ολυμπιακή θα έριχνε τις τις τιμές. Αυτή που τώρα συγχωνεύεται με την Aegean και δεν άνοιξε μύτη.

Ετσι γινετε φιλε.
Τυχαια διαβαζοντας το τροκτικο, για καμια βδομαδα εβλεπα αρκετα σχολια απο δηθεν αναγνωστες για την ΕΘΕΛ.
Για παραδειγμα θα σου πω ενα που προσωπικα δεν το πιστευω.
''Πηγα λεει, μια κυρια, να ρωτησω τον σταθμαρχη τι ωρα θα φυγει το λεωφορειο και αυτος μου απαντησε ''παρε μου μια πι.α και θα σου πω!!!''
Ελεος δηλαδη. Ακολουθησαν αρκετα αλλα που πριν τοσο καιρο που το διαβαζα δεν ειχα διαβασει τιποτα περι εθελ.
Μετα απο αυτες τις μερες - δημοσιευσεις ακουω ξαφνικα ενα πρωι, (πριν καμια 20αρια μερες ολα αυτα), οτι δεν μπηκε η μισθοδοσια των υπαλληλων και κανουν σταση.
Απο τοτε ολο και κατι λενε για την υπηρεσια περι ιδιωτικοποιησης κτλ.

panoss
Απών/απούσα

Ναι είχε αξία η ΕΘΕΛ και τώρα απαξιώθηκε...η καημένη...

vec
Απών/απούσα

panoss wrote:

Όπως και εγώ σαν μισθωτός, θέλω το μέγιστο κέρδος (δηλαδή όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μισθό).

Μάλλον σκεπτόμαστε τελείως διαφορετικά, οπότε ότι και να γράψω δε θα σου αλλάξω γνώμη.
Για εσένα μέγιστο κέρδος είναι ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος μισθός. Για εμένα είναι να μπορώ να γυρνάω σπίτι και να μην τρέμω 2 ώρες από τα νεύρα μου, να αναπνέω καθαρό αέρα, να υπάρχει ένα πάρκο να πιω καφέ που θα φέρω από το σπίτι αν δεν θέλω να δώσω 3 ευρώ στην καφετέρια, να ξέρω ότι και αύριο θα έχω να φάω, να ξέρω ότι αν μου τύχει κάτι στραβό δε θα βρεθώ στο δρόμο, να έχω ελεύθερο χρόνο, να λέω καλημέρα με το γείτονα μου, να μπορώ να στήνω τη σκηνή μου σε μια ωραία παραλία. Και ζω και με την 20άρα TV από τα καρφούρ, από τις παλιές... τις φουσκωτές. Καλά και τα και λεφτά δε λέω, αλλά αυτά δεν τα αγοράζουν (εκτός αν είναι πααααααααααααρα πολλά, μόνο μου παααααααρα πολλά λεφτά χωρίς λαμογιά και καταπίεση δικαιωμάτων αλλων ελάχιστοι έχουν βγάλει)

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

panoss wrote:

Όπως και εγώ σαν μισθωτός, θέλω το μέγιστο κέρδος (δηλαδή όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μισθό).

Όλη αυτή η ιστορία με τους δημόσιους (που υπάρχουν πολλοί που δεν είναι άγιοι, το αντίθετο, όπως υπάρχουν και πολλοί που εργάζονται σκληρά και δεν πληρώνονται και όσο νομίζεις(αν έλεγες ότι είσαι κατά της διαφθοράς στο δημόσιο θα σε καταλαβαίναμε περισσότερο)), ξεκίνησε την εποχή που το κράτος αποφάσισε να αρχίσει να πετσοκόβει τους μισθούς τους, παρά να ανεβάσει τους υπόλοιπους στα ίδια επίπεδα (καθηγητής με 25 χρόνια προυπηρεσία παντρεμένος γύρω στα 1400 ευρώ (πριν το πετσόκομα αλλά ΔΝΤ) τα θεωρείς τρελά λεφτά;).
Διαίρει και βασίλευε. αν επιθυμείς το μέγιστο κέρδος, το να επιτίθεσε σε όποιον πέρνει λίγα παραπάνω από εσένα θα σε οδηγήσει μόνο στην μέγιστη απώλεια, αυτό είναι το σχέδιο τους. Ωρίστε μειώθηκαν οι μισθοί του δημοσίου, πόσο αυξήθηκε ή θα αυξηθεί ο δικός σου, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μάλλον θα μειωθεί ως αποτέλεσμα.

Αλλά κατάλαβα το σχέδιο σου:
Άντε όλοι μαζί να αγωνιστούμε να μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για να μειωθούν και οι δικοί μας να μην μπορούμε να αγοράσουμε πετρέλαιο ούτε για θέρμανση, να αρχίσουμε να κάνουμε ποδήλατο μόνο και μόνο για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας.

contact