Μην θεωρείτε την Abus Bordo 6000 ασφαλή

40 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Έχουν καταγραφεί 2 κρούσματα τις τελευταίες μέρες:
Η BORDO κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις η μία BORDO 6000 έχει βαθμό ασφαλείας 8 και η ακριβή Bordo Granit X-Plus που έχει βαθμό ασφαλείας 15.

Δείτε πως αξιολογεί και τα πέταλά της http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLang=us&sid=71706789711540925082010...

Η αξιολόγηση της Abus είναι μέχρι το 15 βαθμός ασφάλειας για ποδήλατα, αλλά για μηχανές φτάνει και το 25 για να συγκρίνετε...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (1 ψήφος)
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

χμ χμ, πριν από 10 περίπου μέρες είδα ένα ντοκιμαντέρ νομίζω στην ΝΕΤ.
Έδειχνε τεχνικές και εργαστήρια ελέγχων - δοκιμών ΑΝΤΟΧΗΣ μεγάλων εταιρειών και τις μεθόδους που ακολουθούν.
Για τα πέταλα ασφαλείας λοιπόν έδειξε ένα μεγάλο πέταλο - με πολύ υψηλή βαθμολογία - σύμφωνα με την εταιρεία...
Και μετά μας έδειξε το τσετ από όπου μάλλον προήλθε η μεγάλη βαθμολογία.
Το πέταλο ήταν στερεωμένο από το "ευθύ" κομμάτι που φέρει και την κλειδαριά και τραβιόταν από το "υ" μέρος του.
Η δύναμη που ασκούταν ήταν καθαρά εφελκυστική και αυξανόμενη με το χρόνο.
Κάποια στιγμή, και αφού είχε ξεπεραστεί κατά πολύ, ακόμα και το όριο θραύσης που έγραφε η ίδια η εταιρεία για το προίόν της, το πέταλο έσπασε στο "υ" μέρος του.
.
.
.
.
.
σιγά τα λάχανα.....
Αν βγαίνει έτσι ο δείκτης αντοχής των πετάλων ...ΣΩΘΗΚΑΜΕ.....

Λες και ο κλέφτης κουβαλάει μαζί του πρέσσα πολλών τόνων και τραβάει το πέταλο μέχρι να σπάσει.
Από ότι έχω δει και διαβάσει, σχεδόν πάντα χρησιμοποιείται κάποιο κρουστικό μέσο (πχ βαρειά + καλέμι) ή κάποιο κοπτικό (πχ τροχός / πριόνι)
και ο στόχος είναι προς το μέρος της κλειδαριάς (συνήθως η "γλώσσα" ή "δόντι" που κινείται με το κλειδί και πιάνει το ευθύ μέρος).

Αν αυτή ήταν προσομοίωση για τον προσδιορισμό αντοχής.... μάλλον στο μέλλον θα πρέπει σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο να κουβαλάμε καμιά αλυσίδα καραβιού....

spirosta
Απών/απούσα

Τα πέταλα είναι ανθεκτικά ακόμη και σε χτυπήματα με κρουστικές μεθόδους και σπρέυ. Τα υλικά ασφάλισης του μηχανισμού (μπίλια-πείρος κ.α.) ειναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και χρειάζονται ώρα για να παγώσουν τόσο ωστε να γίνουν υπερευαίσθητα. Και δεν νομίζω να κουβαλάει κανένας σας κανα κουβά υγρό άζωτο..

Επίσης οι κλειδαριές κυλινδρικού τύπου παραβιάζονται δύσκολα και έχουν την ικανότητα ότι αμα της βάλεις χέρι μπορεί να καταστραφεί και να μην ανοίγει ούτε με το κλειδί.

Τα αναφέρω αυτά γιατί υπάρχει και ακόμη μία μέθοδος που είναι αποτελεσματική και χρησιμοποιείται για να ανοίγουν μέχρι και πόρτες ασφαλείας σπιτιών. Κάνει θόρυβο αλλά είναι η πιο απλή από όλες. Και έχει σχέση με τα τεστ των εταιριών. Γρύλος. Δεν χρειάζεται καν υδραυλική πρέσσα. Ο γρύλος μπορεί με πολύ μικρό ποσό δύναμης να αναπτύξει τόνους βάρους πάνω σε οποιοδήποτε σύστημα. Για αυτό και σε διάφορες οδηγίες θα δείτε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε περιθώρια στο κλείδωμα το ποδηλάτου μας και επίσης πολλές εταιρίες δεν βγάζουν φαρδιά πέταλα τα οποία είναι πιο επιρεπή και σε μοχλικές δυνάμεις ούτως ή άλλως.

Με τίποτε δεν είμαστε ασφαλείς. Και όσο περισσότερα ποδήλατα τόσο πιο πολύ δουλειά για αυτούς γιατί ότι και να κάνεις πάντα θα υπάρχουν αφελείς ή άτομα που δεν ξέρουν. Για αυτό παίρνουμε τα μέτρα μας και κάνουμε και καμια προσευχή καλού κακού.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά πες μου κάτι απλό.
Ως καταναλωτής δεν περιμένεις να δεις ένα τεστ που να προσομοιάζει τις πραγματικές συνθήκες κλοπής και όχι ένα αποστειρωμένο / εργαστηριακό τεστ?
Το θέμα δεν είναι "αντοχή των υλικών", έτσι γενικά και αόριστα.
Μιλάμε για κλειδαριές / πέταλα.
Το θέμα είναι: αντοχή / αντίσταση στην κλοπή και στα μέσα που χρησιμοποιούν οι κλέφτες.

... θα μπορούσαν κάλιστα να μας δείξουν μια πυρηνική έκρηξη - κάπου στο βάθος - και μετά ένα άθικτο πέταλο... με βαθμό ασφάλειας 1556477.9 γιατί δεν προσβάλλεται από την ραδιενέργεια σε απόσταση 768 χλμ......

panoss
Απών/απούσα

@ Rockarolla: προφανώς, αυτό που είδες είναι ένα μόνο κομμάτι του τεστ.
Πιστεύω, ότι τα τεστ τους είναι σοβαρά και όχι για τα μάτια του κόσμου. Γιατί, αν δεν είναι έτσι, ανοίγουμε κι εμείς μια εταιρεία κατασκευής κλειδαριών και τα κονομάμε (και τους κλείνουμε και το σπίτι (της Abus, εννοώ)).

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Mόλις κατάλαβα πως σπάσανε την abus bordo. Δείτε αυτό το βίντεο από το 2:15 λεπτό και μετά και μέχρι το τέλος του που δείχνει πως κλειδώνει η τύπισσα εκεί.

http://www.youtube.com/watch?v=9oPclm3j8Mg

Την κλειδαριά δεν την έσπασαν με γρύλο, με κόψιμο ή οτιδήποτε άλλο αλλά την έσπασαν με πίεση στις δύο πάνω αντικριστές λάμες της κλειδαριάς. Τις πίεσαν με κάτι, λίγο πιο κάτω από τις βίδες, ίσως μία μέγγενη, κοντά στην κλειδαριά και αυτή αποτέλεσε, αφού είναι και ενισχυμένη τον τέλειο μοχλό για να σπάσουν οι "βίδες" που τις κρατούν εκεί. Είναι πολύ απλό να γίνει.. και πιστεύω ότι έτσι το έκαναν.

Uploaded with ImageShack.us

( δεν με πειράζει να σβήσετε το ποστ.. πάντως δοκιμάστε το γιατί μάλλον έτσι το έκαναν).

nicoletta
Εικόνα nicoletta
Απών/απούσα

Το βράδυ της πανσελήνου μου έκλεψαν το ποδήλατο που είχα δέσει με την περίφημη κλειδαριά που ABUS BORDO 6000. Ο τρόπος που αναφέρεις παραπάνω, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήθηκε γιατί θα υπήρχαν γδαρσίματα στον κορμό του δέντρου που το είχα δέσει.

Από εκείνη την ώρα είχαμε σπάσει το κεφάλι μας να καταλάβουμε πώς έγινε αυτό ... μέχρι που εντοπίσαμε το ακόλουθο video και όλα ήταν πια ξεκάθαρα
http://www.youtube.com/watch?v=Yz7srM-e7lA&feature=related

η ABUS έμαθα ότι κυκλοφόρησε νέα κλειδαριά με συνδυασμό και όχι κλειδί

ΤΥΧΑΙΟ; ...δε νομίζω

spirosta
Απών/απούσα

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Όχι κλειδαριές με συνδυασμό... Είναι σαν να τα έχεις με καλώδιο δεμένο. Αν κάποιος έχει χρόνο μπορεί να μετρήσει όλα τα νούμερα και αν είναι έμπειρος μπορεί να καταλάβει τα νούμερα... Έχει ξανασυζητηθεί.

Η κλειδαριά σου χρησιμοποιούσε απλό κλειδί. Δεν θα πω πραπάνω αφού τα βρήκες μόνη σου στο ιντερνετ. Οι πιο ακριβές bordo αλλά και τα πέταλλα χρησιμοποιούν άλλα κλειδιά. Είναι πιο ασφαλείας και υποτίθεται πολύ πιο ασφαλείς ενάντια σε παραβίαση. Υπάρχουν δυστυχώς ακόμη και πέταλα (συνήθως φθηνά) με ακόμη πιο απλές κλειδαριές.

tomac4
Απών/απούσα

καλα μου παιδακια επειδη εχουμε ξαναπει οτι εδω ειναι πολυ πιθανον να διαβαζουν και κλεφτακια καλο θα ηταν να μην τους ενημερωσετε αλλο πως μπορουν να σπασουν,παραβιαζουν,ανοιξουν τα πεταλα... οχι αλλη πληροφορηση ευχαριστουμε πολυ!!!

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

Στην πραγματικότητα ο,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει με ευκολο ή με δυσκολο τρόπο.
Καποτε ειχα κατεβασει ενα ντοκυμαντερ(!) στο οποιο εδειχνε πολυ αναλυτικά και επεξηγηματικά με ποιο τρόπο ανοίγουν όλες μα όλες οι κλειδαριές. Κατι τετοιο αλλάζει τον τρόπο με τον οποιο σκεφτεσαι ποσο ασφαλής εισαι πίσω απο κλειδωμενες πορτες στο ιδιο σου το σπιτι.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση (του video) το χτυπημα βοηθαει το πασπαρτου κλειδί να ξεγελάσει τα ελατηρια που υπάρχουν μέσα στο στέλεχος της κλειδαριάς και να προλάβει να παρει θεση ξεκλειδώματος παρόλο που δεν υπάρχει αντιστοιχία στα δοντάκια.
Το ανησυχητικό δεν ειναι οτι ανοιξανε αυτην την κλειδαριά, αλλα οτι τα ποδήλατα εχουν αρχισει να αποτελούν στόχο και για τους επαγγελματίες των κλοπών εκτός απο τους ερασιτέχνες που ψαχνουν τη δοση τους κτλ κτλ

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η abus bordo δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής κλειδαριά και αυτό συμβαίνει γιατί έχει κυκλοφορήσει λίγο καιρό. Είναι όπως τα πέταλα με το οκταγωνικό κλειδι που άνοιγαν με τα μπικ στυλό. Χρειάστηκε να δοκιμαστούν στην πράξη τέτοιου είδους κλειδαριές για να απορριφθούν και να περάσουν οι εταιρίες σε άλλες παραλλαγές τους.

Πάντως αν ήμουν στην θέση της κοπελιάς που κλείδωσε με την abus bordo και έχασε και το ποδήλατο και τη κλειδαριά μαζί θα ζήταγα από την abus αποζημίωση. Δεν νοείται κλειδαριά που την μοσχοπουλάνε και φτάνει κοντά στα 80 ευρώ να ανοίγει έτσι για πλάκα, είτε την ξεκλειδώνει πασπαρτού είτε την σπάει μέγγενη.
Φωτογραφίες στην εταιρία από το ποδήλατο και το δέντρο που δεν είχε ούτε γρατζουνιά και απαίτηση για αποζημίωση τώρα, (αλλιώς να τους βγάλει πρόγραμμα σε όλα τα διεθνή φόρα να δουν την γλύκα).

spirosta
Απών/απούσα

Αυτό με την αποζημίωση είναι μεγάλο θέμα. Το είχα ψάξει λίγο.. Η ABUS δεν γράφει τίποτε συγκεκριμένο.

Η OnGuard όμως έχει αναλυτικά στοιχεία τα οποία κοινώς λένε ότι είναι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και φυσικά εξαιρείται η Νέα Υόρκη (εκεί γίνεται πάρτυ με τις κλοπές).
Αλλά το καλό σας το κράτησα για το τέλος. Η εταιρία λοιπόν ΔΕΝ είναι υπέυθυνη αν:
-Δεν το έχεις κλειδώσει σωστά σε κατάλληλο σημείο κλπ κλπ
-Αν κοψουν το σταθερό αυτό σημείο ή το σκελετό του οχήματος
-Αν χρησιμοποιήσουν φλογοκοπή, εργαλεία μπαταρίας ή ηλεκτρικά

Αναλυτικά εδώ.: http://www.onguardlock.com/?page_id=486

Αυτό που νομίζω θα ενδιέφερε πολλούς θα ήταν μια ασφάλεια κλοπής αλλά νομίζω ότι και αυτό θα είχε αρκετά "ψιλά" γραμματα.

nicoletta
Εικόνα nicoletta
Απών/απούσα

στο μυαλό μου είσαι κοπελιά
χθες έγραψα στην ABUS, όχι βέβαια για αποζημείωση γιατί δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αλλά για να την ενημερώσω ότι η μεγάλη ασφάλεια που διαφημίζει "The good feeling of security" δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Το θέμα είναι ότι πια δεν ξέρω τι κλειδαριά να αγοράσω
Ένας φίλος ανέφερε ότι ο συνδυασμός είναι επίφοβος
Ένας άλλος ότι το κοινό κλειδί στην κλειδαριά είναι η αδυναμία
Τι να κάνω δεν ξέρω. Η ABUS όμως με έχει απογοητεύσει γιατί η τιμή της κλειδαριάς δεν ανταποκρίνεται στο βαθμό ασφαλείας που διαφημίζει.

Όσο για το ποδήαλτο λέω να κάνω μια βόλτα από τη Μενάνδρου πριν ξεκινήσω να αγοράσω ένα καινούργιο, μήπως και το βρω

spirosta
Απών/απούσα

Θα πάρεις ένα πολύ καλό πέταλο ή δύο καλά πέταλα διαφορετικής μάρκας.

tbabis
Εικόνα tbabis
Απών/απούσα

Για συναγερμό τι λέτε ? Πολύ βαρύ δεν είναι να κουβαλάς 2 πέταλα μαζί σου ? (για την περίπτωση του σύντομου κλειδώματος οπουδήποτε). Κρίμα και μου άρεσε το στυλ της BORDO που μαζεύει και μπαίνει βιδώνει στη θέση της παγουροθήκης..

Πάντως σκέφτομαι ότι οι πιθανότητες να προσπαθήσει κάποιος να ανοίξει κλειδαριά με συνδυασμό είναι λιγότερες από ότι αν έχει κλειδί. Με το κλειδί ξέρει πόση ώρα θα κάνει. Με το συνδυασμό μπορεί να φάει πολύ ώρα.. Μόνο αν είναι κάπου που δεν τον βλέπει κανείς και μπορεί να κάθεται με τις ώρες να ψάχνει τους συνδυασμούς..

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

δεν σημαίνει ότι έτσι πραγματικά συνέβει και στην δικιά μας περίπτωση, έχουμε άλλο ένα περιστατικό μόνο, που όμως η κλειδαριά παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος και ήταν σπασμένη σε έναν συνδετικό κρίκο.

Παρολαυτά ενοείται ότι αφού υπάρχει ως ζήτημα καλό είναι να μην αγοραστεί η συγκεκριμένη.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Αυτός ο τύπος bordo, που χαρακτηρίζεται από την Abus με βαθμό ασφάλειας 15 είναι κι αυτός ευάλωτος όπως ο 6000;

tbabis
Εικόνα tbabis
Απών/απούσα

wheelofortune wrote:
Αυτός ο τύπος bordo, που χαρακτηρίζεται από την Abus με βαθμό ασφάλειας 15 είναι κι αυτός ευάλωτος όπως ο 6000;

Τι να το κάνεις.. είναι να μη σου βγει το όνομα. Εγώ τώρα ακούω BORDO και αλλάζω πεζοδρόμιο.. Για να μην πω ABUS.. Μήπως οι κατασκευάστριες εταιρίες θα έπρεπε να έχουν ειδικό τμήμα με εκπαιδευμένους διαρρήκτες (να μειωθεί και η ανεργία και οι κλοπές) που να δοκιμάζουνε με διάφορα μέσα την αντοχή σφάλεια των κλειδαριών σε όλων των ειδών τις παραβιάσεις και όχι μόνο στο κόψιμο και στο σπάσιμο.

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

tbabis wrote:
wheelofortune wrote:
Αυτός ο τύπος bordo, που χαρακτηρίζεται από την Abus με βαθμό ασφάλειας 15 είναι κι αυτός ευάλωτος όπως ο 6000;

Τι να το κάνεις.. είναι να μη σου βγει το όνομα. Εγώ τώρα ακούω BORDO και αλλάζω πεζοδρόμιο.. Για να μην πω ABUS.. Μήπως οι κατασκευάστριες εταιρίες θα έπρεπε να έχουν ειδικό τμήμα με εκπαιδευμένους διαρρήκτες (να μειωθεί και η ανεργία και οι κλοπές) που να δοκιμάζουνε με διάφορα μέσα την αντοχή σφάλεια των κλειδαριών σε όλων των ειδών τις παραβιάσεις και όχι μόνο στο κόψιμο και στο σπάσιμο.

Κλοπή με Granit X-Plus(βαθμολογία ABUS 15) από όσο παρακολουθώ, δεν έχει αναφερθεί.

Ο βαθμός που δίνει η εταιρεία επιμερίζεται σε διάφορους βαθμούς ανάλογα με τον πιθανό τρόπο διάρρηξης. Αν το πιάσεις στα χέρια σου και δεις τη συσκευασία θα καταλάβεις τι εννοώ. Για κάθε έναν από τους 7-8 πιθανούς τρόπους διάρρηξης έχει διαφορετική βαθμολογία . Συνεπώς (όπως είναι και λογικό) δοκιμάζουν τα πάντα.

tbabis
Εικόνα tbabis
Απών/απούσα

Γιατί πρακτικά δε μπορώ να δικαιολογήσω να ανοίγουν κλειδαριά BORDO της ABUS με ένα απλό αντικλειδάκι που κυκλοφοράει κι όλας στην αγορά και λίγο χτύπημα.. Ποιός με διαβεβαιώνει ότι το μοντέλο X-PLUS δεν ανοίγει με τον ίδιο ή με παρόμοιο τρόπο ? Άλλαξαν την κλειδαριά σε αυτό το μοντέλο ? Η από την αρχή είχαν άλλο τύπο απαραβίαστο ?

Παρόλα αυτά δε θέλω να είμαι απόλυτος, μπορεί και να μην παραβιάζεται η συγκεκριμένη (αν και υπάρχει και ο άλλος τρόπος παραβίασης που αναφέρθηκε με τη μέγγενη) ωστόσο θα ήθελα να δω πρώτα κάποια στοιχεία (από τρίτους) που να το επιβεβαιώνουν (ή τουλάχιστον ότι δεν έχει την ίδια ευάλωτη κλειδαριά με την άλλη).

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

tbabis wrote:
Γιατί πρακτικά δε μπορώ να δικαιολογήσω να ανοίγουν κλειδαριά BORDO της ABUS με ένα απλό αντικλειδάκι που κυκλοφοράει κι όλας στην αγορά και λίγο χτύπημα.. Ποιός με διαβεβαιώνει ότι το μοντέλο X-PLUS δεν ανοίγει με τον ίδιο ή με παρόμοιο τρόπο ? Άλλαξαν την κλειδαριά σε αυτό το μοντέλο ? Η από την αρχή είχαν άλλο τύπο απαραβίαστο ?

Παρόλα αυτά δε θέλω να είμαι απόλυτος, μπορεί και να μην παραβιάζεται η συγκεκριμένη (αν και υπάρχει και ο άλλος τρόπος παραβίασης που αναφέρθηκε με τη μέγγενη) ωστόσο θα ήθελα να δω πρώτα κάποια στοιχεία (από τρίτους) που να το επιβεβαιώνουν (ή τουλάχιστον ότι δεν έχει την ίδια ευάλωτη κλειδαριά με την άλλη).

το κλειδί που έχει η δική μου Granit X plus δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που δείχνει το βίντεο που κυκλοφορεί για την 6000. Δεν έχει δηλαδή τις γνωστές λακουβίτσες και άρα μάλλον δεν ανοίγει με χτύπημα αφού αν έχει ελατηριάκια, έχουν άλλη διάταξη, 3D.
Οπωσδήποτε τα πάντα ανοίγουν και σπάνε και κόβονται. Το θέμα είναι πόσο δύσκολα.

tbabis
Εικόνα tbabis
Απών/απούσα

Έστω ότι το κλειδί το αλλάξανε και το video στο youtube δείχνει την παλιότερη κλειδαριά (ή έχει άλλη κλειδαριά η Granit X plus από τις φθηνότερες). Και έστω λοιπόν ότι δεν παραβιάζεται ως κλειδαριά (γιατί αυτό το θεωρώ σημαντικότερο από την αντοχή του κράματος κλπ.)
Παραμένει το θέμα του λυγίσματος στις κλειδώσεις το οποίο επίσης γίνεται εύκολα άμα ξέρεις.

Τι θέλω να πω : Οπωσδήποτε όλα ανοίγουν και όλα παραβιάζονται στην τελική αλλά όταν έχεις δώσει 100ευρώ και σου την ανοίξουν με bic (όπως άνοιγαν οι παλιές KRYPTONITE NEW YORK) ή με ένα χτυπηματάκι γίνεσαι και ρεντίκολο.
Ασε που οι διάσημες και ιδιαίτερα ακριβές κλειδαριές όπως ABUS και KRYPTONITE έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση υποτίθεται για να αποτρέπουν αλλά όταν βρεθεί τρόπος εύκολης παραβίασης τραβάνε περισσότερο τους κλέφτες !

Ως καταναλωτής δέχομαι ότι μπορεί να μου κόψουν μια μέρα την κλειδαριά με τροχό ή έστω με υδραυλική ψαλίδα αλλά δε δέχομαι να μου την παραβιάσουν με απλά κολπάκια που κυκλοφοράνε στο youtube και μπορεί να τα εφαρμόσει ο οποιοσδήποτε !

ΥΓ. Δεν έχω κανένα σκοπό να διαφημίσω ή να δυσφημίσω κάτι, απλά μου άρεσε ως ιδέα η BORDO όταν την πρωτοείδα λόγω της ευκολίας που έχει να μαζεύει αλλά τώρα κλίνω μάλλον προς KRYPTONITE πέταλο (το θεωρώ ασφαλέστερο συνολικά ως λύση) το οποίο μάλλον θα κουβαλιέται σε σακίδιο πλάτης (τα στηρίγματα που έχουν για να τα κρεμάς στο ποδήλατο δε μου γεμίζουν το μάτι..)

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά τα προϊόντα κάπως ελέγχονται.
Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν έχει αναφερθεί κλοπή.
Εγώ προσωπικά έχω granit X plus και σε bordo και σε πέταλο. Νομίζω ότι κατόπιν αυτού θα πρέπει να κόψουν αυτό πάνω στο οποίο θα τις κλειδώσω και να το πάρουν το ποδήλατο στον ώμο. Αν το θέλουν τόοοσο πολύ, ας το πάρουν. Δε θα πεθάνουμε κιόλας.

Alexlink
Απών/απούσα

Εχω την 6000 και τωρα πρεπει να φοβαμαι. Να παρω αυτην με βαθμο ασφαλείας 15; Οσες φορες παω για δουλειες προσπαθω με καποιο τροπο να τα βαζω μεσα στα κτιρια, να ρωταω εξαρχης και να εχω το κεφαλι μου σχεδον ησυχο.

Παντως, δεν ξερω κατα ποσο επιστημονικες ειναι οι αναφορες σας!!
Με 2,3,5,7 διαρρηξεις της BORDO, σημαινει πως χανει την αξιοπιστία της;
Ποιο ειναι το όριο αξιοπιστιας; Γιατι, να μην παψει να αγοραζει ο καθε ασυνηδητος 50-100ευρο το κλεμμενο ποδηλατο για να χαθει και η ζητηση και να παψουν οι κλοπες ποδηλατων;Αυτος ειναι ο πραγματικος κλεφτης, που αγοραζει κλεμμενα και στερει απο καποιον συνανθρωπο του!

Μην ξεχναμε ομως πως εκτος απο την ιδια την κλειδαρια ABUS, πληρωνουμε και το ονομα της!

nicoletta
Εικόνα nicoletta
Απών/απούσα

σήμερα μίλησα με το Kassimatiscycling σε αναζήτηση αγοράς νέου ποδηλάτου
όταν του είπα ότι μου το έκλεψαν με Abus, μου απάντησε σαν να είναι πια γνωστό ότι τελευταία χάνονται πολλά ποδήλατα με τέτοια κλειδαρία
εδώ έχουν δηλωθεί δύο μέχρι τώρα, όσο ξέρω, αλλά μπορεί να είναι και άλλοι που δε μπαίνουν στους podhlates.gr
εγώ πιστεύω ότι η συγκεκριμένη κλειδαριά είναι πια επίφοβη, δεν εμπνέει το σλόγκαν της ABUS "the good feeling of secure"
έχω ήδη επικοινωνήσεi με ABUS ενημερώνοντάς την για την ασφάλεια της κλειδαριάς της και προωθώντας το video με την επίδειξη διάρρηξης του συγκεκριμένου μοντέλου
έχουμε ανοίξει αλληλογραφία την τελευταία εβδομάδα.
όταν καταλήξουμε κάπου θα σας ενημερώσω
μέχρι τότε όμως προσέξτε το ποδήλατό σας

και στο τέλος, όταν πληρώνεις 70 ευρώ για μια κλειδαριά πρέπει να μετράς πόσες φορές έχει διαρρηχθεί για να αρχίσεις να ανησυχείς; δε νομίζω!

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Θα πρέπει καταρχάς να ρωτήσεις το λόγο για τον οποίο σχεδόν κανένα ποδηλατάδικο δεν εμπορεύεται αντικλεπτικό της προκοπής, ενώ εμπορεύεται ότι μικρομαλακία χρήσιμη και άχρηστη μπορείς να φανταστείς. Και μετά να μας πει ο συγκεκριμένος (και ο κάθε συγκεκριμένος) με ποια λογική πουλάει συρματάκια που κόβονται με νυχοκόπτη.

Μετά, πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα.
Με κίνδυνο να παρεξηγηθώ στο τέλος, θα τονίσω ότι η εν λόγω εταιρεία έχει από συρματόσχοινα που κόβονται με κοφτάκι (γιατί πχ εσύ μπορεί να θέλεις να αποτρέψεις το πιτσιρίκι σου από το να το καβαλήσει και δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω) μέχρι αλυσίδες των 300 ευρώ που θέλουν ολόκληρο στρατό για να τις κόψει. Εκεί που πήγα διακοπές, για παράδειγμα, δεν αισθάνθηκα στιγμή ότι θα μπορούσε κανένας να επιχειρήσει να κόψει το κόστους 40 ευρώ συρματόσχοινο με συνδυασμό που χρησιμοποιούσα, κάτι που ποτέ δε θα έκανα πχ στην Αθήνα.
Καλό θα ήταν λοιπόν να λέμε σε τι ακριβώς αναφερόμαστε. Και ξαναλέω ότι από όσο παρακολουθώ, δεν έχει κανένας μπει στον κόπο να ασχοληθεί (και δη με επιτυχία) με ποδήλατο κλειδωμένο με Granit X-Plus (είτε πτυσσόμενη είτε πέταλο).

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

nicoletta wrote:
...

Διάβασε http://www.podilates.gr/?q=node/8888
κάπου γράφω για τις ΧΕΝΑ

nicoletta
Εικόνα nicoletta
Απών/απούσα

όπως νομίζεις...
δε σου απάντησα για να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, γιατί ούτε αντιπρόσωπος κάποιας εταιρίας κλειδαριών είμαι, ούτε μου αρέσει να το παίζω ξερόλας.
απλά θεώρησα καλό να μοιραστώ μαζί σου την εμπειρία μου γύρω από την ABUS BORDO 6000 που μπορεί να μην είναι Χ-Plus αλλά Granit είναι και μάλιστα 15 mm και κοστίζει και 70 ευρώ
σου εύχομαι να μη χάσεις το ποδήλατό σου σε όποια κλειδριά και αν καταλήξεις
καλή αγορά

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

nicoletta wrote:
όπως νομίζεις...
δε σου απάντησα για να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, γιατί ούτε αντιπρόσωπος κάποιας εταιρίας κλειδαριών είμαι, ούτε μου αρέσει να το παίζω ξερόλας.
απλά θεώρησα καλό να μοιραστώ μαζί σου την εμπειρία μου γύρω από την ABUS BORDO 6000 που μπορεί να μην είναι Χ-Plus αλλά Granit είναι και μάλιστα 15 mm και κοστίζει και 70 ευρώ
σου εύχομαι να μη χάσεις το ποδήλατό σου σε όποια κλειδριά και αν καταλήξεις
καλή αγορά

Αν αναφέρεσαι σε μένα, απορώ γιατί αρπάζεσαι. Λες κι εγω δεν είχα άλλη δουλειά από το να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου (που δεν ήρθα κιόλας). Άλλο προιόν το ένα , άλλο το άλλο. Αυτό είπα. Της ίδιας μάρκας, ναι, της ίδιας οικογένειας,ναι, αλλά άλλο πράγμα. Και γιαυτό κοστίζει και 30 ευρώ παραπάνω.
(Την έχω κάνει την αγορά)

tbabis
Εικόνα tbabis
Απών/απούσα

chrisRC wrote:
nicoletta wrote:
όπως νομίζεις...
δε σου απάντησα για να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, γιατί ούτε αντιπρόσωπος κάποιας εταιρίας κλειδαριών είμαι, ούτε μου αρέσει να το παίζω ξερόλας.
απλά θεώρησα καλό να μοιραστώ μαζί σου την εμπειρία μου γύρω από την ABUS BORDO 6000 που μπορεί να μην είναι Χ-Plus αλλά Granit είναι και μάλιστα 15 mm και κοστίζει και 70 ευρώ
σου εύχομαι να μη χάσεις το ποδήλατό σου σε όποια κλειδριά και αν καταλήξεις
καλή αγορά

Αν αναφέρεσαι σε μένα, απορώ γιατί αρπάζεσαι. Λες κι εγω δεν είχα άλλη δουλειά από το να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου (που δεν ήρθα κιόλας). Άλλο προιόν το ένα , άλλο το άλλο. Αυτό είπα. Της ίδιας μάρκας, ναι, της ίδιας οικογένειας,ναι, αλλά άλλο πράγμα. Και γιαυτό κοστίζει και 30 ευρώ παραπάνω.
(Την έχω κάνει την αγορά)

Chris το ότι κοστίζει 30 ευρώ παραπάνω δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει και διαφορετικό σύστημα κλειδαριάς από την φθηνότερη BORDO. Μπορεί απλά να έχει χοντρύτερο ατσάλι. (Γι αυτό δημιουργήθηκε η αντιπαράθεση.)

Ainastros
Απών/απούσα

είναι μια πολύ βολική κλειδαριά..αλλά δεν την φοράς στο ποδήλατο και το αφήνεις χωρίς να το βλέπεις ή χωρίς να το ελέγχεις που και που..έχω το μοντέλο των 95cm και βολεύει πολύ, για να δένεις δύο ποδήλατα μαζί..και γιαυτό δεν προτιμησα την πολύ ανώτερη 6500..που είναι όμως λίγο κοντύτερη..και δεν έκανε στην περίπτωσή μου.
.. η 6500 είναι περίπου το ίδιο βολική με την 6000 αλλά λίγο βαρύτερη κατα μισο κιλό περίπου..και πολύ πιο ασφαλής..η κλειδαριά της είναι ανάλογή με αυτή που έχουν τα πολύ καλά πέταλα και γιαυτό κοστίζει και τόσο ακριβά..

contact