Τι ακούτε όταν ποδηλατείτε, απο πεζούς και οδηγούς

453 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Guppy
Εικόνα Guppy
Απών/απούσα

εχ8ες το βραδυ μετα την βροχη βγικα για μια κοντινη βολτα λογω του οτι φοβομουν μην 3αναβρε3ει... με τα εσω8ερμικα μου τα ποδηλατικα μου σορτς απο κατω και μπλουζα απο πανω (κοντομανικα) δν εχω χειμονιατικα ακομα για αυτο!!
τεσπα... σε εναν δρομο στο λιμανι της ραφηνας.. ειναι μητερα με 2 παιδακια μεσα στην μεση και περπατανε... με βλεπει η μαμα και με κοιταει καλα καλα.... κοβοντας μου τον δρομο αφου ηταν μεσα στην μεση... λιγο πριν σταματισω εντελος κανει το ενα το μικρο ... τραβοντας την απο το χερι.. κανε βρε μαμα στην ακρη να περασει ο ποδηλατης!!!

μονο και μονο που φανταζομαι οτι σε λιγα χρονια ολα αυτα τα παιδια που βλεπουν το ποδηλατο με αλλο ματι απο τους μεγαλους αν8ρωπους 8α παρουν δηπλομα ισως να ειναι πολυ καλυτερες οι συν8ικες για τα ποδηλατα μιας και βλεπω ειδηκα απο μικρες ηλικιες οτι υπαρχει απιστευτος σεβασμος προς τα ποδηλατα!!!

jeanmarat
Απών/απούσα

Quote:
το κινητό που κρατάνε το οποίο κόστισε σχεδόν τα διπλάσια και βγάλανε

υπάρχουν κινητά που κάνουν 800 ευρώ ; (δεν ξέρω τιποτα αφού δεν έχω αγοράσει ποτέ μου)

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Υπάρχουν κάποια που μάλλον φτιάχνουν και καφέ. Πάντως 300 και 400 ευρώ είναι πολλά λεφτά για να τα δώσει ο άλλος έτσι. Με λίγα παραπάνω παίρνεις μηχανάκι. Δεν το λέω επικριτικά, παραπάνω δώσαμε εγώ και ο άντρας μου για τα ποδηλατά μας, αλλά δεν έχουμε άλλο μεταφορικό μέσον και ήμασταν αποφασισμένοι να τα πάρουμε κάνοντας σκληρή οικονομία. Οπότε ας μην μας φαίνεται παράξενο όταν ο άλλος ξενίζει ακούγοντας αυτά τα ποσά. Αν δεν είναι εξοικειομένος με το ποδήλατο και έχει αυτοκίνητο ή μηχανάκι, λογικό είναι να του φαίνεται αστρονομικό το ποσό

γιαννης ο ποδηλ...
Απών/απούσα

βολταρα με το ποδηλατο μου,ημουν κοντα στο αιγαλεω και φορουσα μια φορμα της αεκ
περναει ενας οδηγος μου κορναει και φωναζει δυνατα ελα μωρη αεκαραα!!(ωραιο ο τυπος)
μια αλλη φορα καθως εκανα ποδηλατο στην γειτονια και αρκετα κουρασμενος περναω απο εναν περαστικο και μου λεει για πλακα πατα λιγο πεταλι παραπανω ρε παλικαρι!!
ωστοσο εχω ακουσει και να μου ανεβοκατεβαζουν σπιτια καθως στο παρελθον ημουν πιο απροσεκτος.πλεον δεν δινω κανενα δικαιωμα

Guppy
Εικόνα Guppy
Απών/απούσα

A little biker... wrote:
Υπάρχουν κάποια που μάλλον φτιάχνουν και καφέ. Πάντως 300 και 400 ευρώ είναι πολλά λεφτά για να τα δώσει ο άλλος έτσι. Με λίγα παραπάνω παίρνεις μηχανάκι. Δεν το λέω επικριτικά, παραπάνω δώσαμε εγώ και ο άντρας μου για τα ποδηλατά μας, αλλά δεν έχουμε άλλο μεταφορικό μέσον και ήμασταν αποφασισμένοι να τα πάρουμε κάνοντας σκληρή οικονομία. Οπότε ας μην μας φαίνεται παράξενο όταν ο άλλος ξενίζει ακούγοντας αυτά τα ποσά. Αν δεν είναι εξοικειομένος με το ποδήλατο και έχει αυτοκίνητο ή μηχανάκι, λογικό είναι να του φαίνεται αστρονομικό το ποσό

για αυτο παμε κατα διαολου... εμενα οταν με ρωτανε ποσο το πηρα 8α τους λεω... 4 γεμισματα του αυτοκινιτου σου !!!

οταν κατσει ο ελληναρας να σκευτει τι χαλαει για το κα8ε αμα3ι.. τοτε οχι απλα μικρο ... αλλα για εμενα γελιοτατο ειναι το να παρει κανεις ενα ποδηλατο ...συγγριτικα με τα λευτα που χαλαει για να συντιρει ενα αμα3ι !!!!
μονο ασφαλια και σημα να βαλεις βγικε αν οχι ολοκληρο αντε αντε το μισο ποδηλατο... για πανε κανε και κανενα μεγαλοο σερβις... εχεις παρει οχι ποδηλατο... ΠΟΔΗΛΑΤΑΡΑ!! αλλα που μυαλο ο ελλην για τετοια!! μας φαγαν τα μυαλα το ιντερνετ το ποκερ το φασεβοοκ τα ονλινε γκαμινκ το ps3 το iphone τα λαπτοπακια... τα ωραια γυαλια οι μαρκες των τζιν...

ρε αι απο εδω... και μας λιπουνται κιολας ?? γιατι επιδη εχουμε ενα οικονομικοτατο και καταπρασινο μεταφορικο μεσο ??
ουσττττ!!!!
για να παρουν ολοι ποδηλατα ... 8α δουμε στα βενζιναδικα να το γυρνανε σε ποδηλαταδικα!! αντε γιατι εχω βαρε8ει ολο αυτο το παραμι8ι.... ειμαστε ζωα και καλα να πα8ουμε!!! μιλουσα με εναν φιλο στο τιλ... του λεω μαλλον απο καλοκαιρι 8α δωσω κατι τις παραπανω να παρω μια κουρσα...

ποσο μου λεει ?? 300 ευρο ?? του κανω εχω δει μια με 1500 ευρο μουναρα!!

ττιιιιιι ?? μου λεει εισαι τρελος ?? για ποδηλατο ??

του λεω γιανναρα μου .... στο αμα3ι σου εδωσες προχ8ες 700 ευρο για να σου αλα3ουν μια μλκ που εκανε 8οριβο στο μοτερ... μετα ακομα 300 γιατι κατι αλλο χτυπουσε... δν λεω.. ωραια ειναι με το αμα3ι... και για αυτο εχω και εγω... αλλα το χρισιμοποιω μονο σε ειδικες περιπτωσεις... η΄ οπου αλλου δν μπωρω να παω με το ποδηλατο!!
μα ... τι μα ?? του κανω? ?? ? ? εχω κανει 600 χιλιομετρα με το ποδιλατο μου
δλδ περιπου 60 ευρο βενζινα... εχω γλιτωσει σε 1 μινα σχεδον !! τον χρονο ειναι 720 ευρο ετσι για χριση που ειναι ποιο πολυ για την βολτα μου!!
οποτε!!! μακαρι να μπορουσα να το χρισιμοποιω και στιν δουλια... αλλα δυστιχος επιδη μπορει να τυχει να παω απο εδω και απο εκει και να παιζει σημασια και ο χρονος δν μπωρω να το κανω με το ποδηλατο!!!
το σπιτι γραφειο το εκανα μια εβδομαδα και ειμουν σουπερ!! και απο αυτοπεπι8ισι γιατι μπωρω να το κανω και απ΄ολα!!! και ολα αυτα με ενα ποδηλατο των 200 ευρο!!!!
δλδ σε κανενα μηνα 8α εχει βγαλει τα λευτα του και με το παραπανω!!
αυτα τα ολιγα σορρυ αν κουρασα κοσμο!! και αν σας λενε κανε στην ακρη να περασει το ποδηλατο .. να λετε... δν ειναι ποδηλατο!!! ειναι ενα αμα3ι λιγοτερο!!!
καλο απογευμα παω να κανω κανενα χιλιομετρο !!!

Guppy
Εικόνα Guppy
Απών/απούσα

λοιπον οπως εγραψα και ποιο πανω πιγα να κανω κανενα χιλιομετρο.. και ισα ισα που μπορουσα να ποδηλατισω απο το τρεμουλο στα ποδια και στα χερια μου

ακουσα ενα ΓΑΒΒΒΒ ΓΑΑΑΒΒΒΒΒΒ πανω σε μια κλιστη στροφη σε εναν τσιμεντοδρομο -ποδηλατοδρομο στον 3υπολιτο απο πισω.. ηταν ενας κυριος στιν ηλικια του πατερα μου με ενα κατασπρο σκυλι με μπλε ματακια τι πανεμορφο... λοιπον τον πετυχα πανω στην στροφη και επιδη αυτος νομιζε οτι ειναι στο χωραφι του το ειχε με ενα σκινι δεμενο περιπου 5 μετρα!!! οποτε ο σκυλος με το που με ειδε μου ορμισε οπως ηταν φυσικο αφου ηταν αγριος!!! οκ δν μποριτε να φανταστιτε τι τρομαρα πιρα γιατι πιγενα χαλαρομενος απο τον παφλασμο τις 8αλασσας και 3αυνικα βλεπω τον χαρο με τα ματια μου,... ακαριεα κανω μια δε3ια το τιμονι για να αποφιγω τον σκυλο και αφου τον βλεπω να τον προσπερναω χωρις να με φτανει αντιλαμβανομαι οτι οπως εκανα δε3ια εχει γρεμο....6 με 7 μετρα βραχια και 8αλασσα απο κατω... ελα ρ πουστι λεω... κοκαλωνω το ποδηλατο ..... και σκευτομαι οτι ειμαι με κουμποτα πεταλια και δν προλαβενω να τα 3εκουμπωσω οποτε 3ανα ορ8οπεταλια και ολο αριστερα και 3ανα βγικα στον ισιο δρομο!!!

δν 3ερω αν μου ειπε τπτ ο αν8ρωπος με τον σκυλο... παντος ο σκυλος μου ειπε!!!

σκευτικα να γυρισω πισω να του μαμισω τπτ αλλα ειχα παρει τετοια τρομαρα απο τα 3 κακα που με βρικαν σε χρονο ττ που δν ι8ελα να δωσω συνεχεια.... ισως να επρα3α λα8ος... αφου βγικα στον ισιο δρομο βλεπω στα 15 μετρα μια γυναικα να εχει πεσει πανω στον αντρα τις και να χασκογελαει με το 8εαμα που ειδε... και ο αντρας τις να με κοιταει προσπα8οντας να μην γελασει.... τους κοιταω πρεπει να ηταν περιπου 35αρις αυτος και 30αρα αυτη.... και οι 2 τους με εντονα τα σημαδια της κα8ιστικης ζωης... τους φονα3α απο μακρια καλυτερα να παω απο σκυλο η γρεμμο παρα απο φραγμενες αρτιριες... παλιο ζωα!!

τους φανικε τοσο γελειο το να παει ενας ποδιλατις να τσακιστει γιατι ναι ρε παιδια ειναι γελειο..... αμα σταματουσα και επαιζα μπαλα μια τον μλκ με τον σκυλο μια τον σκυλο και μια το ζευγαρι 8α βλεπαμε μετα ποιος 8α γελουσε!!!

ε ρε αφου τελικα το αφισα πισω μου ολο αυτο το σκινικο γυρισα σπιτι μι εχοντας ορε3ι να πεταλισω αλλο για σημερα..... ε ρ τι μλκες κυκλοφορουν!! ακομα και σε δρομους που δν μπορουν να μπουν αμα3ια... μπενουν οι ελληναρες με τα σκυλια!!!
ποτε 8α παρω καμια αναποδη και 8α ακουσει κακενας τα ε3αμα3ις .... !!!!! τεσπα.... αυτα απο τον 4ποδο φιλο μας !!! τωρα με το γαβ γαβ τι να ενοουσε αραγε ?
:)

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

...σήμερα άκουσα μια κραυγή τρόμου.

Ηταν ένα ζευγάρι που ψαχνόντουσαν στον παραλιακό δρόμο μάλλον για το πού θα καθίσουν για καφέ, ο άντρας στεκόταν στη μέση της δεξιάς λωρίδας και το έπαιζε αδιάφορος παρόλο που με είδε.Η γυναίκα με είδε και αυτή και αποφάσισε να περάσει το δρόμο κουνάμενη συνάμενη, 3 μέτρα πρίν την εμβολίσω ακούστηκε η κραυγή του καλού της και 1 μέτρο πρίν έστριψα το τιμόνι για να την αποφύγω.

Υστερά ο ήλιος ήταν πιο ζεστός και φωτεινός, η μουσική ακόμα πιο ωραία και είχα την αίσθηση ότι πετούσα.

Dead Can Dance - Mother Tongue
http://www.youtube.com/watch?v=sZz2tXJvYAA

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

jeanmarat wrote:
Quote:
το κινητό που κρατάνε το οποίο κόστισε σχεδόν τα διπλάσια και βγάλανε

υπάρχουν κινητά που κάνουν 800 ευρώ ; (δεν ξέρω τιποτα αφού δεν έχω αγοράσει ποτέ μου)

Σχεδόν όλοι έχουν iphone, το οποίο κοστίζει γύρω στα 600ε, το παίρνουν με πρόγραμμα της εταιρίας και με συγκεκριμένα πάγια αλλά αν σκεφτείς οτι πληρώνουν κάθε μήνα πάνω απο 100 ευρώ τότε σε 1 χρόνο έχουν δώσει τα διπλάσια.

p8grs
Απών/απούσα

εμενα ευτυχως μου εχουν τυχει μονο καλα δηλαδη οταν πηγαινα απο το αλεποχωρι στην ψαθα (αττικη) ηταν ενας τουμπανος κ πηγαινε για μπανιο στην θαλασσα κ μου λεει "ετσι ρε μαγκα" κ οταν γυριζα την ιδια μερα ηταν ενας τυποσ με ενα πειραμενο pegeut κ περασε διπλα μου κορναροντας μπιπ - μπιπ -μπιπ (δλδ σαν χαιρετουρα). α χθες ενω ειχα ανεβει στο χανι αττικης κετεβαινα το βουνο για να παω στην πολη μου κ επειδη η περιοχη εχει μονο χωραφια σε μια διαχαλα του δρομου μια γυναικα 60+ θεωρησε σωστο να μην περιμενει να περασω με τα 65+χλμ μου κ να με κανει να μειωσω στα 20χλμ κ την τελευταια στιγμη κοιταζοντας την με ενα βλεμα "πας καλα" σταματησε κ περασα

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Guppy wrote:
.... αυτα απο τον 4ποδο φιλο μας !!! τωρα με το γαβ γαβ τι να ενοουσε αραγε ?

Cyclelife
Εικόνα Cyclelife
Απών/απούσα

ο γερομανάβης στου Ψυρρή πριν κάποια χρόνια, βλέποντάς με να ανεβαίνω το δρομάκι μπροστά από το μαγαζί του πηγαίνοντας προς Κέντρο στη δουλειά με το ποδήλατο: "Πάρε ρε κακομοίρη κανα αμάξι..."
Φυσικά δεν απάντησα σεβόμενος την ηλικία και αναλογιζόμενος ότι αυτή τη νοοτροπία έχουν δυστυχώς οι γεροντότεροι στις υπανάπτυκτες χώρες...
Ευτυχώς ελπίζω ότι όταν παρέλθουν αυτές οι ηλικίες φεύγοντας απ τη ζωή, τέτοιου είδους νοοτροπίες θα ανήκουν στο παρελθόν και θα τις αναπολεί κανείς με γέλιο

Guppy
Εικόνα Guppy
Απών/απούσα

Cyclelife wrote:
ο γερομανάβης στου Ψυρρή πριν κάποια χρόνια, βλέποντάς με να ανεβαίνω το δρομάκι μπροστά από το μαγαζί του πηγαίνοντας προς Κέντρο στη δουλειά με το ποδήλατο: "Πάρε ρε κακομοίρη κανα αμάξι..."
Φυσικά δεν απάντησα σεβόμενος την ηλικία και αναλογιζόμενος ότι αυτή τη νοοτροπία έχουν δυστυχώς οι γεροντότεροι στις υπανάπτυκτες χώρες...
Ευτυχώς ελπίζω ότι όταν παρέλθουν αυτές οι ηλικίες φεύγοντας απ τη ζωή, τέτοιου είδους νοοτροπίες θα ανήκουν στο παρελθόν και θα τις αναπολεί κανείς με γέλιο

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που 8α παω να δω τιν γιαγια μου και τον παππου μου με το ποδιλατο!!

γιατι αγορι μου ιρ8ες με αυτο εδω?? κανει κρυο 8α κριοσεις...

δν πα8ενω τπτ βρε γιαγια
(πεταγετε ο παππους μου ) ναι καλα μετα να δεις... ολο φαρμακα 8α περνεις
βρε δν πα8ενω τπτ!!
ναι αγαπη μου αλλα νυχτωσε.. που 8α πας τωρα ? εχω φοτακια βρε γιαγια

τι φωτακια ?? και βλεπεις ?? οχι αλλα με βλεπουν !!!

βρε παρε το αμα3ακι σου και ελλα μην ερχεσε με αυτο !!

να σου δωσω λευτα να παρεις αλλο αμα3ι ?? οχι αλλα αμα 8ελεις δωσε μου να παρω αλλο ποδηλατο!!!

μπουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα
κα8ε φορα που φευγω με σταυρονουν !!!
πεταγετε και μια γειτονισα τους τις ιδιας ηλικιας!!
γιωργακι που πας με το ποδιλατο ?? δν εχει μινει κρεας επανω σου παρε το αμα3ι ποσο 8α αδυνατισεις πια ??
δν το κανω κυρακουλα για να αδυνατισω.. κανω τιν βολτα μου τσαμπα απλα!!!

ναι καλα καλα να προσεχεις παιδι μου!!!

δυστιχος η νοοτροπια των 70+ ανθρωπων ειναι αυτη και δν 8α αλα3ει με τπτ!!!
ετσι μα8αν ... τι να κανουμε!!! σεβασμος και δν πειραζει δν το κανουν απο κακια, αυτο ειναι σιγουρο!!!!

kynhgos77
Απών/απούσα

horsey wrote:
jeanmarat wrote:
Quote:
το κινητό που κρατάνε το οποίο κόστισε σχεδόν τα διπλάσια και βγάλανε

υπάρχουν κινητά που κάνουν 800 ευρώ ; (δεν ξέρω τιποτα αφού δεν έχω αγοράσει ποτέ μου)

Σχεδόν όλοι έχουν iphone, το οποίο κοστίζει γύρω στα 600ε, το παίρνουν με πρόγραμμα της εταιρίας και με συγκεκριμένα πάγια αλλά αν σκεφτείς οτι πληρώνουν κάθε μήνα πάνω απο 100 ευρώ τότε σε 1 χρόνο έχουν δώσει τα διπλάσια.

Σιγα τα πολλα λεφτα ρε παιδια. Αλλοι δινουν μονο για το χομπυ τους τριπλασια. Σκι θελεις, ορειβασια θελεις, γυμναστηριο θελεις, γκατζετακηδες θελεις και μιλαμε για το ποδηλατο που εκτος του οτι κανεις το κεφι σου σαν χομπυ καινεις και αποσβεση σε ματακινησεις.
Καμια φορα που μου περναει απο το μυαλο για κανα κινητο περιεργο (καταραμενες διαφημισεις) λεω αυτοματως απο μεσα μου, 600 που εχει το κινητο και καμια 500αρα να δωσω το ποδηλατο που εχω, αρα 1100 και μπορω να παρω το scott scale και μου φευγει η ιδεα του κινητου με την μια αλλα μου μενει αυτη του scale...

chocos
Απών/απούσα

horsey wrote:
jeanmarat wrote:
Quote:
το κινητό που κρατάνε το οποίο κόστισε σχεδόν τα διπλάσια και βγάλανε

υπάρχουν κινητά που κάνουν 800 ευρώ ; (δεν ξέρω τιποτα αφού δεν έχω αγοράσει ποτέ μου)

Σχεδόν όλοι έχουν iphone, το οποίο κοστίζει γύρω στα 600ε, το παίρνουν με πρόγραμμα της εταιρίας και με συγκεκριμένα πάγια αλλά αν σκεφτείς οτι πληρώνουν κάθε μήνα πάνω απο 100 ευρώ τότε σε 1 χρόνο έχουν δώσει τα διπλάσια.

Με το iphone όμως θα σε κοιτάξει το γκομενάκι ενώ με το ποδήλατο θα σε πει φουκαρά και δη με το σπαστό, γραφικό. Άσε που με το σπαστό δεν τσεκάρεις το προφίλ σου στο facebook.
Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να κάνεις τρελή σφυγμομέτρηση κυκλοφορώντας με το σπαστό στο μετρό, θέλοντας και μη παρατηρείς αντιδράσεις σε ένα μεγάλο εύρος ηλικιών. Το ανησυχητικό είναι ότι από ό,τι έχω παρατηρήσει όσο μεγαλώνουν οι ηλικίες τόσο πιο συμπαθητικά το βλέπουν ενώ περίμενα το αντίστροφο. Δεν είναι τυχαίο ότι 9 στους 10 που έχουν ενδιαφερθεί έχουν ηλικία 30+ ενώ οι περισσότεροι με ηλικίες έως 25 το βλέπουν περιφρονητικά. Στην αρχή θεωρούσα πως στις μικρότερες ηλικίες μπορεί να ήταν πιο οικείο οπότε και η σχετική απάθεια (τα έχουν δει στους δρόμους, φωτό κλπ), αλλά πραγματικά διακρίνω πολλές φορές περιφρόνηση, όχι απάθεια. Φαίνεται ότι η χρηστική πλευρά δεν τους περνά καν από το μυαλό και αφού δεν είναι "cool" είναι τουλάχιστον αδιάφορο. Οικειότητα παρατηρείς μόνο σε εκείνη τη μερίδα που διατηρούν ένα πιο εναλλακτικό στυλ, εκεί το βλέπεις και το καταλαβαίνεις.
Πάντως μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι οι αντιδράσεις όταν ακούν τιμή είναι 50-50, οι μισοί αρκούνται σε ένα "ευχαριστώ" (δεν θα πάρω) και οι υπόλοιποι μισοί δε πτοούνται, δείχνουν ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον.

lefkal
Εικόνα lefkal
Απών/απούσα

Στο τελευταίο freeday στο μετρό του Αγιου Δημητρίου ένας που περίμενε στη στάση φώναξε καλά που πάτε όλοι εσείς πυροβολημένοι είστε?

orthopetaliakerkyras
Εικόνα orthopetaliakerkyras
Απών/απούσα

απ΄τον ποδηλατόδρομο ρεεεεεε!!!

mambaa
Απών/απούσα

Εγώ σήμερα το πρωί στην Θηβών άκουσα το : "κάνε στην άκρη ρεεεεεεεε..."
απο οδηγό αυτοκινήτου.

Ευτυχώς που έστριβα δεξιά διότι καθώς με προσπέρασε κι έκανε σφήνα μπαίνοντας μπροστά μου και κλείνοντας μου τον δρόμο πρακτικά..
Αν συνέχιζα ευθεία μπορεί και να έπρεπε να φρενάρω απότομα για να μην πέσω επάνω του...

Σχεδόν επίτηδες δηλ. προσπέραση και κλείσιμο.

Ώρες-ώρες λέω απο μέσα μου.. "τι μακάκες υπάρχουν εκεί έξω.."

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

mambaa wrote:
Ώρες-ώρες λέω απο μέσα μου.. "τι μακάκες υπάρχουν εκεί έξω.."

Όχι "μακάκες", ΜΑΛΑΚΕΣ με όλα κεφαλαία!

Guppy
Εικόνα Guppy
Απών/απούσα

προχ8ες με σταματαει ενα αμα3ι σε ενα φαναρι..
σταματαω οριστε του λεω.. και μου λεει

πως πανε στο σισμανογλιο ??

δν 3ερω του λεω ... εγω ειμαι απο την ραφηνα
και σηνεχισα την πορεια μου!!!

mambaa
Απών/απούσα

.. keep riding..

Έχουμε ν'ακούσουμε κι άλλαααα.....

και σε παράφραση του τραγουδιού που πόσταρε ο Guppy σε άλλο thread
(Βλέπε Λάκης Παπαδόπουλος)

"μα η ζωή μου είναι ζάλη
απ'αυτά που ακούω στο πετάλι.."

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Κι αφού έχω πιει με τους φίλους τα μπυρόνια μου, αποφασίζω να φύγω μιας και τα μεσάνυχτα πέρασαν κι έχουμε και δουλειές την επόμενη. Τέτοιες ώρες η Ιπποκράτους είναι παντέρημη και ροβολάς ανέμελος την κατηφόρα κάτω από τα άγρυπνα μάτια των φρουρών της τάξης (ή της επανάστασης). Προσπερνώντας ένα σχεδόν σταματημένο σκουπιδιάρικο, ακούω μια φωνή: «ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΧΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ»…

Κοιτάζοντας από τον καθρέφτη (γιατί μπορεί να ‘μαστε δίκυκλοι αλλά μέχρι και χημική τουαλέτα -άμα κάτσει κι αποκτήσουμε συχνουρία- μπορούμε να κοτσάρουμε πάνω του!) βλέπω και παράλληλα ΑΚΟΥΩ ΤΟ σκουπιδιάρικο να τα ‘χει δώσει όλα και να με πλευρίζει! Επειδή βέβαια έκανε φοβερό θόρυβο (πρέπει να ‘χε καμιά δευτέρα σπασμένη) έπρεπε να φωνάζουμε για να συννενοηθούμε:

- ΕΕΕΕΕΛΑΑΑ ΜΕΕΓΑΑΑΛΕΕΕ, ΘΑ ΣΕ ΜΕΤΡΗΗΣΩΩΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΟΟΣΟΟΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙΙΙΙΙΙΣ!

Πιθανές απαντήσεις που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή:

- Ρε φίλε, είμαι λίγο πριν το ρέψιμο, να τ’ αφήσουμε για το ΣΚ?
- Έχεις ακούσει για ασύρματα GPS data logger ποτέ?
- Περιμένεις κάπου στη Πανεπιστημίου να φέρω τον τράκτορα να ‘μαστε ίσα?
- Οι κρεμασμένοι που χοροπηδούν από πίσω σου ρώτησες τι γνώμη έχουν?

Μα σκέφτηκα πως είναι κρίμα να το «χαλάσω», θες η φάτσα του που μου θύμιζε καραγκαγκάν χλApacheο, θες πως ήταν σουρεάλ το σκηνικό, θες το ανθρακικό της τελευταίας μπύρας, δε βαριέσαι, άντε να «τα πάμε» μέχρι την Ακαδημίας που θα ‘στριβα, πάντα ζαχάρωνα οικοπεδάκι εκεί.

- ΜΕΕΓΑΑΑΑΛΕΕΕ, ΜΕΕΕ ΤΡΙΑΑΑΝΤΑΑΑ ΠΑΜΕΕ ΤΩΡΑΑΑ!
- ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!
- ΕΕΕΕΕΕΕ!!!
- TO 'XOYMEEEEEEE!!!

Κι έτσι, ένας σκουπιδιάρης κι ένας ποδηλάτης κατέβηκαν την μεταμεσονύκτια Ιπποκράτους και χωρίστηκαν αλαλάζοντας, μέχρι την επόμενη φορά. Εκτός από τη μυρωδιά των σκουπιδιών έχει κι ένα άρωμα ροκ εντ ρολ αυτή η πόλη…

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Aπλα ....ΤΕΛΕΙΟ!!!

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Κατέβαινα την Ε.Ο. από τον παράδρομο, και περνώντας δίπλα από τα σταματημένα φορτηγά των απεργών μου φωνάζει ένας:

"Πρόσεχε μεγάλε, μη στο επιτάξουν και αυτό!"

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

scrabler wrote:
Κι αφού έχω πιει με τους φίλους τα μπυρόνια μου, αποφασίζω να φύγω μιας και τα μεσάνυχτα πέρασαν κι έχουμε και δουλειές την επόμενη. Τέτοιες ώρες η Ιπποκράτους είναι παντέρημη και ροβολάς ανέμελος την κατηφόρα κάτω από τα άγρυπνα μάτια των φρουρών της τάξης (ή της επανάστασης). Προσπερνώντας ένα σχεδόν σταματημένο σκουπιδιάρικο, ακούω μια φωνή: «ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΧΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ»…

Κοιτάζοντας από τον καθρέφτη (γιατί μπορεί να ‘μαστε δίκυκλοι αλλά μέχρι και χημική τουαλέτα -άμα κάτσει κι αποκτήσουμε συχνουρία- μπορούμε να κοτσάρουμε πάνω του!) βλέπω και παράλληλα ΑΚΟΥΩ ΤΟ σκουπιδιάρικο να τα ‘χει δώσει όλα και να με πλευρίζει! Επειδή βέβαια έκανε φοβερό θόρυβο (πρέπει να ‘χε καμιά δευτέρα σπασμένη) έπρεπε να φωνάζουμε για να συννενοηθούμε:

- ΕΕΕΕΕΛΑΑΑ ΜΕΕΓΑΑΑΛΕΕΕ, ΘΑ ΣΕ ΜΕΤΡΗΗΣΩΩΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΟΟΣΟΟΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙΙΙΙΙΙΣ!

Πιθανές απαντήσεις που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή:

- Ρε φίλε, είμαι λίγο πριν το ρέψιμο, να τ’ αφήσουμε για το ΣΚ?
- Έχεις ακούσει για ασύρματα GPS data logger ποτέ?
- Περιμένεις κάπου στη Πανεπιστημίου να φέρω τον τράκτορα να ‘μαστε ίσα?
- Οι κρεμασμένοι που χοροπηδούν από πίσω σου ρώτησες τι γνώμη έχουν?

Μα σκέφτηκα πως είναι κρίμα να το «χαλάσω», θες η φάτσα του που μου θύμιζε καραγκαγκάν χλApacheο, θες πως ήταν σουρεάλ το σκηνικό, θες το ανθρακικό της τελευταίας μπύρας, δε βαριέσαι, άντε να «τα πάμε» μέχρι την Ακαδημίας που θα ‘στριβα, πάντα ζαχάρωνα οικοπεδάκι εκεί.

- ΜΕΕΓΑΑΑΑΛΕΕΕ, ΜΕΕΕ ΤΡΙΑΑΑΝΤΑΑΑ ΠΑΜΕΕ ΤΩΡΑΑΑ!
- ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!
- ΕΕΕΕΕΕΕ!!!
- TO 'XOYMEEEEEEE!!!

Κι έτσι, ένας σκουπιδιάρης κι ένας ποδηλάτης κατέβηκαν την μεταμεσονύκτια Ιπποκράτους και χωρίστηκαν αλαλάζοντας, μέχρι την επόμενη φορά. Εκτός από τη μυρωδιά των σκουπιδιών έχει κι ένα άρωμα ροκ εντ ρολ αυτή η πόλη…

Αυτος ειναι ο αθηναικός αστικός σουρεαλισμός

-bike-
Εικόνα -bike-
Απών/απούσα

kai gamw xaxaxa . . .

egw akouw sixna apo giagiadec otan pernaw me fora apo dipla tous " ti pragmata eine afta me ta podilata " :P

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

Αυτο το σκηνικό το ειχα περιγραψει στο blog μου, αλλα μια που κολλάει με το θέμα, θα το κολλήσω εδω

Have a good life

Ανέβηκα στο πεζοδρόμιο, σταμάτησα και κατέβηκα απο το ποδήλατο. Δεν ήταν το αγαπημένο μου σημείο, αλλα δεν μπορούσα να το δέσω κάπου αλλού. Το πέταλο είναι ναι μεν αρκετά ασφαλές αλλα σε περιορίζει, αφού δεν μπορεις να το δέσεις σε δέντρα και σε φαρδιές κολώνες. Απο την αλλη παρηγοριέσαι γιατι λες οτι ειναι πολυ πιθανό να το ξαναβρεις οταν θα γυρίσεις και έτσι δεν πολυγκρινιάζεις για το περιορισμό στη διάμετρο.

Εβγαλα την τσάντα για να πάρω το κλειδί του πέταλου. Το κινητό μου έπεσε στο χώμα του παρτεριού. Ο μικρόσωμος, μαυριδερός πακιστανος που με παρακολουθούσε, μου φώναξε για να το δω. Το είχα δει έτσι κι αλλιως και τον ευχαρίστησα με μια κινηση του κεφαλιού. Αυτός συνέχισε να λεει διάφορα, πιθανότατα στα αγγλικά, αλλα δεν τα έπιανα, τον πρόσεξα καλύτερα και κατάλαβα οτι ήταν μεθυσμένος. Ειχε το στυλ του ανθρώπου που τα πίνει για να ξεχάσει. Σκέφτηκα οτι αν κοντευουμε εμεις να πάθουμε κατάθλιψη με την κριση αυτός έχει κάθε δικαίωμα να πίνει για να ξεχάσει πως ειναι μετανάστης μακριά απο την πατρίδα του σε ένα σκοτεινό παρκάκι στην Πατησίων. Αυτο το παρκάκι βασικά ειναι το προαύλιο μιας εκκλησίας. Η εκκλησία δεν φαίνεται απο την Πατησίων παρότι βρίσκεται μπροστά της. Καποια μεγάλα δέντρα, νομίζω φοίνικες, καλύπτουν την προσοψη της. Αυτά που φαίνονται απο τον δρόμο ειναι το περίπτερο και το σουβλατζίδικο, στο οποίο ήθελα να πάω για να πάρω το μεσημεροβραδιανό μου.

Αφησα το ποδήλατο με μιά μικρή ανησυχία, οχι για τον σκελετό, αυτον τον είχα δέσει, αλλα για τις ροδες και την σέλα που έχουν συστημα quick release. Δηλαδή με μια κίνηση, (καπου εδω ξυπνάει ο Woody Allen με ποδήλατο που κρυβω μέσα μου)κλαπ, ανοίγει το κούμπωμα, το παίρνεις και φεύγεις, αν είσαι τέτοιος τύπος βεβαια. Απο την αλλη αρχισα να σκέφτομαι οτι δεν γινεται να ανησυχώ συνέχεια και για το καθετι. Αν ηθελα να ανησυχώ απο το πρωϊ ως το βράδυ θα έκανα παιδί. Το ποδήλατο σε βοηθάει να χαλαρώσεις, αν ανησυχείς συνέχεια ξεχαλαρώνεις και πάνε χαμένες και οι ενδορφίνες. Γιαυτό στο κάτω-κάτω έκανα και τέτοια έρευνα για να βρω το συγκεκριμένο πέταλο, για να μην ανησυχώ πολύ. Αν μου παιρνανε τις ρόδες, θα εμπαινα σε τρεξίματα και αυτο θα ήταν εκνευριστικό, αυτο μονο, εκνευριστικό, οχι στενοχώρια, νευρα. Εξάλλου πέντε λεπτά θα κάνω στο σουβλατζίδικο, αμα πια εσυ κι ο γρυλλος σου. Αυτά πρόλαβα και σκέφτηκα στα δεκαπέντε βηματα που χρειαζόταν για να μπω στο μαγαζί.

Οκ, δεν θα κάνω 5 λεπτά, είπα βλέποντας τον χαμό που επικρατούσε στο σουβλατζίδικο. Μυριζε ποδόσφαιρο η υπόθεση... και τσίκνα απο τα σουβλάκια βέβαια. Δεκα λεπτά αργότερα βγηκα απο το μαγαζί και βρήκα το ποδήλατο στη θέση του. Πήρα και μια σοκολάτα απο το περίπτερο και πήγα για να ξεκινησω τη διαδικασία λυσίματος, αναδιάταξης στο σακίδιο μου, φωτα, κράνος κτλ κτλ.
Ενας γκριζομάλλης γερος με μούσια και γκρι κοστούμι τουηντ, κοντοστάθηκε κοίταξε το ποδήλατο μου και είπε με πολύ θεατρικό τρόπο:
-Είναι το διΚΟ ΜΟΥ αυτο? Ω! όχι, όλα μοιάζουν!
Τον κοίταξα με απορία και αυτός συνέχισε προς τα ενδότερα του πάρκου. Εριξα μια ματιά για να δω αν υπήρχε άλλο ποδήλατο, το δικό του, και βέβαια δεν υπήρχε. Στο παγκάκι που ήταν δίπλα μου καθόταν τωρα μια εξηντάρα με περίεργη φάτσα, απο αυτές που δεν τις λες και καλογερασμένες. Ειχε ανοίξει μια σακούλα και έτρωγε κάτι χαζευοντας εμένα. Ο γέρος επέστρεψε και πήγε να κάτσει δίπλα της, κατι πήγε να της πει αλλα αυτη τον αγριοκοίταξε απαγορευτικά. Τελικά αυτος αποφάσισε να κινηθει προς το μισοσκόταδο του πάρκου. Πιο μέσα ήταν δυο μετανάστες καθισμένοι σε ένα παγκάκι και γυρω γυρω μπύρες. Ο πακιστανος εκανε ασκοπες μικρες βολτες μπροστά μας και κοιτούσε τη γριά που κοιτούσε εμένα μασώντας το φαγητό της με το στόμα ανοιχτό και τα ψίχουλα να πέφτουν. Ο γέρος είχε φτάσει προς το τελευταίο παγκακι και προσπαθούσε θεατρικά να εξηγήσει κάτι στους πέρα μετανάστες. Ο πακιστανός πήγε να κάτσει στο παγκάκι της γριάς. Αυτη άρχισε να του φωνάζει
-Α-στοδιάλο, α-στοδιάλο, κι έτσι αυτός οπισθοχώρησε.
Υστερα τον ρώτησε πολυ γλυκά
-Δεν σου είπα να κόψεις το ποτό? Πότε θα το κόψεις, ε?
Εκεινος κατι ψιλομουρμούρισε. Την ίδια στιγμή πετάχτηκε ένας απο το παγκάκι που ήταν απέναντι και δεν τον ειχα προσέξει και ήρθε κατα πάνω μου, φωνάζοντας βιαστικά
-Να σου μάθω πώς να το δένεις καλά, να σου μάθω πως να το δένεις καλά?!?
Η γριά και ο πακιστανός σταμάτησαν να μιλάνε, πήραν μια σιωπηλή επιθετική στάση απεναντι του και κοιτούσαν απο κοντά τι θα γίνει.
-Να το δένεις εδω στο ψαλίδι, να εδώ, ειπε κι εσκυψε.
-Ναι, ναι, εντάξει, τον ξέρω αυτον τον τρόπο κλειδώματος.
Η φωνή του, η κίνηση του είχαν μιά ένταση και μια επιθετικότητα. Ξαφνικά όλοι είμασταν στην τσίτα.
-Εδώ στο ψαλίδι! δώσε μου να σου δείξω.
Εγω δεν εκανα καμια κίνηση, κρατούσα το ποδήλατο και δεν είχα σκοπό να του το δώσω. Η γριά άρχισε να του φωνάζει
-Αστηνα, άστηνα!
Μαζί άρχισε να φωνάζει και ο πακιστανός ακατάληπτα. Ο νεαρός οπισθοχώρησε το ίδιο γρήγορα όσο εμφανίστηκε. Κατι μουρμούρισε οτι να: "να βοηθήσω ήθελα και οτι ξερω οτι ξέρει, αφου την είδα με το κράνος της και τα φώτα της και ολα, να βοηθήσω..." υστερα στεκοταν μισοκρυμμένος στο παγκάκι του μέσα στο σκοτάδι. Η γριά συνέχισε δυνατά για να την ακούει και αυτός
-Αυτά τα βοηθητικά ειναι της κλεψιάς! τα ξέρουμε αυτα τα βοηθητικά! ειπε και μου έκλεισε το μάτι.
Ο πακιστανός έδειχνε χαρούμενος και σε υπερδιέγερση.
-Αλλα βέβαια η κοπέλα ξέρει απο αυτά, μουχαχαχαχα! γελασε με ύφος τρελής μαγισσας η γριά.
Εγώ επιτέλους ημουν έτοιμη να φύγω. Ο πακιστανός σχεδόν χοροπηδούσε γυρω μου, ανέβηκα, αναψα τα φώτα και αυτός άρχισε να μου φωνάζει: Have a good life, have a good life!!!
Κατέβηκα απο το πεζοδρόμιο, γύρισα και τους κοίταξα όλους. Ο πακιστανός συνέχιζε να χοροπηδαέι και να μου εύχεται καλη ζωη. Του είπα bye-bye! και 10 δευτερόλεπτα μετά παραλίγο να με κόψει ένα παπάκι.

Tsag-Ataq
Εικόνα Tsag-Ataq
Απών/απούσα

στο γέλιο...

Εγώ πέτυχα σήμερα στον ποδηλατόδρομο τύπο 40άρη-45άρη παρκαρισμένο φαρδύ πλατύ μπροστά από ένα γκαράζ, αυτός μέσα στο χασάπικο είχε πιάσει κουβέντούλα με το χασάπη. Αρχίζω κόρνες και αφού έχω αρχίσει να απομακρύνομαι βγαίνει και πάει προς το αμάξι.

"Είναι παράνομο να σταθμεύετε στον ποδηλατόδρομο... Δυο ποδηλάτες περάσαμε και αναγκαστήκαμε να βγούμε στο δρόμο", του φωνάζω.
"Είναι παράνομο?" λεέι και αρχίζει να ανοίγει την πόρτα του γκαράζ...
"Ορίστε, αφού έχετε πάρκινγκ γιατί δεν το βάζετε μέσα, αλλά προτιμάτε να εμποδίζετε τον ποδηλατ..."
"Έλα, έλα, αφού σε είδα, κόλλα το αυτόγραφό σου"
"Ποιο αυτόγραφο, τί λέτε? (με μπέρδεψε με το Ρομπερτ Ντε Νίρο, σκέφτομαι)"
"Έλα, άντε κόλλα το να τελειώνουμε"
Προφανώς εννοούσε το γαϊδουράκι, αλλά ούτε καν είχα επάνω μου αυτοκόλλητο...
Τελικά την έκανα, φουρκισμένος αρχικά, αλλά όσο σκεφτόμουν το αυτόγραφο, γελούσα μόνος μου

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

Φαντάσου δηλαδή να σου έδινε κατάρα ο πακιστανός, τυχερή ήσουνα.

Colorado MTB
Εικόνα Colorado MTB
Απών/απούσα

Δεν εχω ακουσει κατι. Μονο βλεματα με απορια αλλα τις περισσοτερες φορες ευγένια και απο πεζους και απο οδηγους. αυτα :)

Colorado MTB
Εικόνα Colorado MTB
Απών/απούσα

Μπραβο -bike- αντε και εις ανωτερα.