Επιθέσεις σκυλιών

106 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Sakafiora
Απών/απούσα

Πού μπορούμε να βρούμε οδηγίες αντιμετώπισης για τα σκυλιά που μας επιτίθονται?
Στο Ν.Φάληρο έχουμε τεράστιο πρόβλημα καθώς υπάρχουν δύο αγέλες σκυλιών και πολλά μεμονωμένα αδέσποτα που κυνηγάνε και περικυκλώνουν ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές και πεζούς.
Ο Δήμος φυσικά δεν κάνει τίποτα παρότι έχει λάβει άπειρα τηλεφωνήματα και επιστολές...
Τουλάχιστον, αν ξέρει κάποιος, να μας προτείνει τρόπους αντιμετώπισης ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

1. Σταματάς και κατεβαίνεις και βάζεις το ποδήλατο ανάμεσα σε σένα και το σκύλο. Δεν προσπαθείς να φύγεις γιατί μάλλον δεν θα τα καταφέρεις.
2. Σπρέι πιπεριού.
3. Νερό από το παγούρι σου στη μουσούδα του σκύλου.

jellosky
Εικόνα jellosky
Απών/απούσα

εκτός του ότι μπορείς να σταματήσεις για να σταματήσει να σε κυνηγάει, κάπου είχα διαβάσει για ειδικές σφυρίχτρες...

www.ccn.gr
Απών/απούσα

Η επίθεση σκύλου ή σκύλων είναι μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Από την εμπειρία μου στην ποδηλασία διαπίστωσα ότι ένας εύκολος τρόπος για να τα αποτρέψεις είναι ο εξής:
Εξοπλισμός: Δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό αλλά ένα ποδηλατικό παγούρι με νερό.
Χρήση: Καθώς το σκυλί πλησιάζει πιέζεις το παγούρι ώστε να βγει νερό από την πιπιλά του.
Ο σκύλος δεν καταλαβαίνει ότι είναι απλά νερό ,αλλά κάποιο αντικείμενο που θα των χτυπήσει.
Με τον τρόπο αυτό τρομάζει αρκετά, οπισθοχωρεί ή εγκαταλείπει την προσπάθεια του. Μπορεί να μην ακούγεται αρκετό αλλά πιάνει.
Θετικό στην υπόθεση είναι ότι δεν τραυματίζεται κανείς από τους δύο, ούτε εσείς ούτε ο σκύλος.
www.ccn.gr

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

Υπάρχουν δύο κατηγορίες . Αυτά που απλά γαυγίζουν στις ρόδες και μόλις σταματίσεις και κατέβεις σταματάνε και αυτά. Και τα άκρως επιθετικά που αν είναι και οργανωμένα σε αγέλη τότε είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.

Το θέμα είναι ότι με την τρομάρα που παίρνεις όταν σου ορμάνε ξαφνικά δεν εχεις το χρόνο, ούτε και την κρίση να τα αξιολογήσεις. Εχω δει σκύλο να παίρνει φόρα και να ακολουθει με απίστευτη ταχύτητα μηχανάκι σε πολύ μεγάλη απόσταση και να του μπήγει τα δοντάκια του.

Ο μόνος τρόπος που εχω βρεί είναι σπρευ. Τους ψεκάζεις στη μουσούδα και φευγουν τρέχοντας ..... αρκει να προλάβεις να το βγάλεις. Με είχε περικυκλώσει αγέλη σε βιομηχανική ζώνη και τους άδειασα ένα μπουκαλάκι!!! Αλλίως θα με είχαν κάνει κομματάκια. Ουτε το σταμάτημα έπιασε, όυτε να γλυκόλογα.
Πρόσφατα πήρα το dog dazer ένα συστημα απώθησης με υπέρηχους. Τα σαστίζει λίγο και μέτα την κάνουν . Δεν το εχω δοκιμάσει σε αγριεμενα . Θέλει λίγο χρόνο να δράσει και πρέπει να στοχεύεις προς αυτά.

φιλικά

Λάμπρος

Amsterdam
Απών/απούσα

lambros wrote:
Ο μόνος τρόπος που εχω βρεί είναι σπρευ.

Spray πιπεριού εννοείς?
Από που το προμηθεύτηκες?

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Παίδες γκουγκλάρετε και λίγο το θέμα...

http://www.podilates.gr/?q=node/9059
http://www.podilates.gr/?q=node/9668
http://www.podilates.gr/?q=node/10242

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

amsterdam wrote:
lambros wrote:
Ο μόνος τρόπος που εχω βρεί είναι σπρευ.

Spray πιπεριού εννοείς?
Από που το προμηθεύτηκες?

Είναι ένα σπρέυ ειδικό για σκυλιά το οποίο το πήρα από ένα μαγαζί στην πλατεία ομονοιας που πουλάει σπαθιά , αεροβόλα κτπ. Ελλας λέγετε το μαγαζί και κοστίζει 30 ευρώ. πιπέρι ειναι το βασικό συστατικό του ...νομίζω

Amsterdam
Απών/απούσα

lambros wrote:
[Είναι ένα σπρέυ ειδικό για σκυλιά το οποίο το πήρα από ένα μαγαζί στην πλατεία ομονοιας που πουλάει σπαθιά , αεροβόλα κτπ. Ελλας λέγετε το μαγαζί και κοστίζει 30 ευρώ. πιπέρι ειναι το βασικό συστατικό του ...νομίζω

,το μαγαζί το γνωρίζω.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Sakafiora wrote:
αν ξέρει κάποιος, να μας προτείνει τρόπους αντιμετώπισης ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Τα σκυλιά της πόλης δεν είναι επικίνδυνα. Επίσης είναι συγκεκριμένα, οπότε αν σε μάθουν ή αν φάνε μερικά βρεξίματα με νερό τέλος το πρόβλημα.

Τι γίνεται με τα τσοπανόσκυλα στη φύση, εκεί σε θέλω... η νέα μέθοδος που εφαρμόζω είναι: δυο υποδοχές για τρόμπα, αριστερά και δεξιά στις βίδες της παγουροθήκης, όμως η μία υποδοχή δεν έχει τρόμπα αλλά... κλομπ από κρανιά, εύκολα το τραβάς με το χέρι και δε σπάει με τίποτα... Μόνο τα σκυλοκέφαλα σπάνε...
Κι αν το κάνεις και μυτερο στην άκρη... για πιο σουρεάλ καταστάσεις...

Pavlos
Απών/απούσα

Δυστυχώς λόγω της ιδιομορφίας της "μουσούδας" των σκυλιών το σπρέι πιπεριού μπορεί να είναι θανατηφόρο για τα τετράποδα.... οπότε νεράκι...επίσης εάν δεν κάνω λάθος υπήρχε παλαιότερα στο ποδήλατο ενός φίλου και μια συσκευή.. κάτι σαν κόρνα που την άκουγαν ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ... μόνο τα σκυλιά

Διώρθωση... το βρήκα εδώ ..εχει ξαναγραφεί !!

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Κι αφού οι μετανάστες, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, οι νέοι, οι ηλικιωμένοι και κάθε λογής αδύναμες ομάδες έχουν τους υπερασπιστές τους, ποιός θα υπερασπιστεί τα ζώα και στην προκειμένη τους σκύλους από συμπεριφορές όπως το ψέκασμα με πιπέρι, τις φόλες, τα ψεκασμένα χορτάρια με δηλητήριο, τα θειαφισμένα πεζοδρόμια κι ένα σωρό "αποτελεσματικές" επινοήσεις των ανθρώπων για να εξαλείψουν ένα πρόβλημα που άλλοι άνθρωποι(;) έχουν δημιουργήσει κι όχι φυσικά τα σκυλιά τα ίδια; Βγάλτε ένα πιστόλι και σκοτώστε τα καλύτερα. Δεν τους φτάνει που είναι στο δρόμο, αυτά που κατ' ουσίαν εξαρτώνται από εμάς αποκλειστικά, θέλουν να ζούν δίπλα μας και μόνο δίπλα μας, πεταμένα και ευάλωτα σε κάθε λογής συμπεριφορές εκτός απ' την πείνα και τη δίψα και τις ακραίες καιρικές συνθήκες...να τους αφαιρούμε και τη δυνατότητα της επιβίωσης, μ' αυτή την αίσθηση που η φύση τα έχει προικίσει περισσότερο που είναι ή όσφρηση; Καλύτερα να τα σκοτώσετε.

Ρωτείστε κάθε άνθρωπο που έχει ένα ζώο στο σπίτι του για να δείτε ποιά είναι τα όρια σε φυσιολογικές συνθήκες, τι μπορούν να επικοινωνήσουν τα ζώα σε φυσιολογικές συνθήκες και σκεφτείτε τι τα κάνει να επιτίθενται (κι όχι επιτίθ-ο-νται). Δείτε ότι την ώρα της επίθεσης γίνεται μια αμφίδρομη επικοινωνία κι ότι η δική σας δράση προδιαγράφει την παγίωση της επιθετικής τακτικής του ζώου, που με μαθηματική ακρίβεια αύριο θα ξεσπάσει σε άλλους ανθρώπους.

Φαύλος κύκλος...Θέλετε αλήθεια να συμμετέχετε σ' αυτό το φαύλο κύκλο;

Και κάτι ακόμα μη διαφημίζετε τα συγκεκριμένα μάτσο μαγαζιά όπλων της Ομόνοιας. Τα έχουμε δει όλα σ' αυτό το σάϊτ, όχι κι αυτό. Μην εκμεταλεύεστε το ελεύθερο βήμα αυτού του χώρου.

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

ότι στην πόλη τα σκυλιά δεν σε πειράζουν. Ακόμη και να γαυγίσουν δεν θα προχωρήσουν σε κάτι παραπάνω. Νεράκι μόνο και είναι αρκετό, σπρέυ πιπεριού παραείναι βάναυσο-δεν υπάρχει λόγος να φτάσει κάποιος ως εκεί.

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

@wheelofortune:

(Με μερικά που λες θα συμφωνήσω, με μερικά άλλα όχι.)
Θα ήθελα,ωστόσο, να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια εξακριβωμένη πληροφορία (αναφορά, παράθεση, παραπομπή σε βιβλιογραφία) σχετικά με το αληθές της πρότασης ότι η χρήση πιπεριού καταστρέφει την όσφρηση του σκύλου και άρα τον καταδικάζει σε θάνατο αφού καθιστά την επιβίωσή του αδύνατη.
Προσωπικά, με όρους φυσιολογίας αυτή η πρόταση μου φαίνεται τελείως απίθανη.

Ευχαριστώ.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Λοιπόν εχω μεγάλο θεμα με τα σκυλια.... Μετά την Πασχαλινή μου εμπειρια, που θα σας πω τωρα, που με δάγκωσε σκυλι στη γάμπα, μεσα στον Πειραια, πιο κεντρο δε γινεται (στη Σωτηρος αν ξερετε) σε στενο που εχω περασει 7000 φορες, μου χει μεινει φόβος... Περνουσα απογευματακι που σχόλασα, και ξαφνικα αναμεσα στα παρκαρισμενα πεταγονται δυο αδεσποτα (με περιλαιμιο παρ ολ αυτα) ενα απ την καθε πλευρα!! Μου την εχουν πεσει κι αλλες φορες σκυλια σε δυο αλλα συγκεκριμενα σημεια της πολης, αλλα δεν εδινα σημασια και απλα ετρεχαν διπλα μου και τελος.... Αυτη τη φορα, απ το ξαφνιασμα πιο πολυ εβαλα κι εγω μια φωνη, κοιταξα και το ενα απ τα δυο στα ματια, όπως ειχα διαβασει, το πιο μικρό δυστυχως, που οντως κολωσε... Το αλλο ομως το πιο μεγαλο που ηταν πιο πισω δε...μασησε, η μαλλον μασησε ξαφνικα αλλα...τη γάμπα μου!! Δεν το πιστευα οταν ενιωσα τα δόντια του στο ποδι μου!! Μου γδαρε το ποδι αρκετουτσικα αλλα οχι να κανει βαθια τρυπα γιατι το τράβηξα εγκαιρως ευτυχως, ειχε σκιστει και η φόρμα χάλια, και για ανελπιστα πολυ καιρο, εκτος της πληγης ειχα και δυο ωραιοτατες μελανιες στο σχημα της μασελας του...χρυσου μου.... Εννοειται οτι ετρεξα επιτοπου σ ενα εφημερευον φαρμακειο, ευτυχως πολυ κοντα και μου κανε ο φαρμακοποιος τις ενεσεις που επρεπε και μου το καθαρισαν και λιγο, αλλα ποναγε για πολυυυυ καιρό.... Λοιπον εγω για τα σκυλια πεθαινω γενικως, ο καημος μου ειναι που δεν εχω, αλλα αν το ειχα μπροστά μου αυτο, ευχαριστως του το σπαγα το κεφαλακι!!! Το θεμα ειναι οτι απο τότε, οποτε μου χυμαει σκυλος φρεναρω ασυναισθητα, και τη βλεπω τη δουλεια, θα πεσει πανω μου κανεις και θα χουμε ιστοριες, αλλα η κινηση ειναι τελειως αντανακλαστικη... Κατι πρεπει να κανω....

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Αγαπητέ Χρήστο νομίζω ότι και φιλέρευνος είσαι και καλής διάθεσης γενικά (;). Ιδού το διαδίκτυο ιδού και η έρευνα. Δεν έχεις παρά να πατήσεις τον όρο και να διαβάσεις. Τόσο για την σύνθεση του υλικού σε διάφορες χώρες, όσο και για την χρήση και την νομιμότητά του. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς κανείς φτάνει να χρησιμοποιεί ένα τόσο άθλιο εργαλείο, όπως το σπρέυ πιπεριού, που κατατάσεται στα αέρια πολεμικής χρήσης σε κάθε περίπτωση.

Τώρα για τους σκύλους. Η όσφρησή τους είναι βασικό εργαλείο επιβίωσης κι επικοινωνίας. Για όποιον αμφισβητεί το δεδομένο πάλι το ίντερνετ θα τους φωτίσει. Η οποιαδήποτε βλάβη κυρίως στην όσφρηση, μπορεί να ατονίσει ζωτικές λειτουργίες λοιπόν. Είναι τόσο απλό. Και σε ένα ζώο με σπιτική φροντίδα αυτό αμβλύνεται με πολύ προσπάθεια από την πλευρά του ανθρώπου με τον οποίο συμβιώνει. Σε ένα σκυλί αδέσποτο όμως, που λειτουργούν πέραν του ενός αρνητικοί παράγοντες επιβίωσης, η βλάβη στην όσφρηση μπορεί να αποβεί μοιραία, όχι την ίδια στιγμή του ψεκασμού μόνο που είναι φρικτή, αλλά σε μια προοπτική μικρού χρονικού διαστήματος. Ούτως η άλλως έχει διαπιστωθεί ότι ζώα που είναι στο δρόμο δεν επιβιώνουν πάνω από δύο χρόνια χωρίς κάποια φροντίδα από οποιονδήποτε μπορεί να τα βοηθήσει.

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

wheelofortune wrote:
Αγαπητέ Χρήστο νομίζω ότι και φιλέρευνος είσαι και καλής διάθεσης γενικά (;). Ιδού το διαδίκτυο ιδού και η έρευνα. Δεν έχεις παρά να πατήσεις τον όρο και να διαβάσεις. Τόσο για την σύνθεση του υλικού σε διάφορες χώρες, όσο και για την χρήση και την νομιμότητά του. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς κανείς φτάνει να χρησιμοποιεί ένα τόσο άθλιο εργαλείο, όπως το σπρέυ πιπεριού, που κατατάσεται στα αέρια πολεμικής χρήσης σε κάθε περίπτωση.

Τώρα για τους σκύλους. Η όσφρησή τους είναι βασικό εργαλείο επιβίωσης κι επικοινωνίας. Για όποιον αμφισβητεί το δεδομένο πάλι το ίντερνετ θα τους φωτίσει. Η οποιαδήποτε βλάβη κυρίως στην όσφρηση, μπορεί να ατονίσει ζωτικές λειτουργίες λοιπόν. Είναι τόσο απλό. Και σε ένα ζώο με σπιτική φροντίδα αυτό αμβλύνεται με πολύ προσπάθεια από την πλευρά του ανθρώπου με τον οποίο συμβιώνει. Σε ένα σκυλί αδέσποτο όμως, που λειτουργούν πέραν του ενός αρνητικοί παράγοντες επιβίωσης, η βλάβη στην όσφρηση μπορεί να αποβεί μοιραία, όχι την ίδια στιγμή του ψεκασμού μόνο που είναι φρικτή, αλλά σε μια προοπτική μικρού χρονικού διαστήματος. Ούτως η άλλως έχει διαπιστωθεί ότι ζώα που είναι στο δρόμο δεν επιβιώνουν πάνω από δύο χρόνια χωρίς κάποια φροντίδα από οποιονδήποτε μπορεί να τα βοηθήσει.

Το πού κατατάσσεται δεν μου λέει τίποτα.
Αν έχεις ήδη πατησει τον όρο και έχεις διαβάσει, θα με ενδιέφερε να μου κοπιάρεις ένα λινκ γιατι δε βρήκα τίποτα που να τεκμηριώνει την υπόθεσή σου σχετικά με την καταστροφή της όσφρησης και την, εξαιτίας αυτής, διακύβευση της δυνατότητας επιβίωσης του σκύλου.
Για να το ξαναπώ αλλιώς, ξέρω τι είναι η όσφρηση για τα σκυλιά. Αυτό που δεν ξέρω και δεν το βλέπω να ισχύει, είναι ότι το σπρέι πιπεριού την καταστρέφει.
Παρακαλώ, διερεύνησε την πιθανότητα να ισχύει το εξής: η αγάπη σου για τα ζώα να σε οδηγεί σε λανθασμένη κρίση και σε ένα λογικό άλμα με σκοπό να τα προστατέψεις.
Σε κάθε άλλη περίπτωση περίπτωση, είμαι έτοιμος να αναθεωρήσω.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

chrisRC wrote:
wheelofortune wrote:
Αγαπητέ Χρήστο νομίζω ότι και φιλέρευνος είσαι και καλής διάθεσης γενικά (;). Ιδού το διαδίκτυο ιδού και η έρευνα. Δεν έχεις παρά να πατήσεις τον όρο και να διαβάσεις. Τόσο για την σύνθεση του υλικού σε διάφορες χώρες, όσο και για την χρήση και την νομιμότητά του. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς κανείς φτάνει να χρησιμοποιεί ένα τόσο άθλιο εργαλείο, όπως το σπρέυ πιπεριού, που κατατάσεται στα αέρια πολεμικής χρήσης σε κάθε περίπτωση.

Τώρα για τους σκύλους. Η όσφρησή τους είναι βασικό εργαλείο επιβίωσης κι επικοινωνίας. Για όποιον αμφισβητεί το δεδομένο πάλι το ίντερνετ θα τους φωτίσει. Η οποιαδήποτε βλάβη κυρίως στην όσφρηση, μπορεί να ατονίσει ζωτικές λειτουργίες λοιπόν. Είναι τόσο απλό. Και σε ένα ζώο με σπιτική φροντίδα αυτό αμβλύνεται με πολύ προσπάθεια από την πλευρά του ανθρώπου με τον οποίο συμβιώνει. Σε ένα σκυλί αδέσποτο όμως, που λειτουργούν πέραν του ενός αρνητικοί παράγοντες επιβίωσης, η βλάβη στην όσφρηση μπορεί να αποβεί μοιραία, όχι την ίδια στιγμή του ψεκασμού μόνο που είναι φρικτή, αλλά σε μια προοπτική μικρού χρονικού διαστήματος. Ούτως η άλλως έχει διαπιστωθεί ότι ζώα που είναι στο δρόμο δεν επιβιώνουν πάνω από δύο χρόνια χωρίς κάποια φροντίδα από οποιονδήποτε μπορεί να τα βοηθήσει.

Το πού κατατάσσεται δεν μου λέει τίποτα.
Αν έχεις ήδη πατησει τον όρο και έχεις διαβάσει, θα με ενδιέφερε να μου κοπιάρεις ένα λινκ γιατι δε βρήκα τίποτα που να τεκμηριώνει την υπόθεσή σου σχετικά με την καταστροφή της όσφρησης και την, εξαιτίας αυτής, διακύβευση της δυνατότητας επιβίωσης του σκύλου.
Για να το ξαναπώ αλλιώς, ξέρω τι είναι η όσφρηση για τα σκυλιά. Αυτό που δεν ξέρω και δεν το βλέπω να ισχύει, είναι ότι το σπρέι πιπεριού την καταστρέφει.
Παρακαλώ, διερεύνησε την πιθανότητα να ισχύει το εξής: η αγάπη σου για τα ζώα να σε οδηγεί σε λανθασμένη κρίση και σε ένα λογικό άλμα με σκοπό να τα προστατέψεις.
Σε κάθε άλλη περίπτωση περίπτωση, είμαι έτοιμος να αναθεωρήσω.

www.ncjrs.gov/pdffiles/162358.pdf
Αυτό είναι το υλικό που δεν σου λέει τίποτα το πού κατατάσεται. Κι εμένα φυσικά καθόλου δεν μ' ενδιαφέρει να σε πείσω, να αναθεωρήσεις. Κάθε χημική ουσία έχει κανόνες χρήσης, καθώς κι ενδείξεις, αντενδείξεις και παρενέργειες. To σπρέυ πιπεριού δεν είναι από πιπέρι μαγειρέματος. Δώσε μου λοιπόν εσύ το όριο χρήσης από μη εκπαιδευμένους (στην προκειμένη ποδηλάτες εναντίον σκύλων), όταν και οι εκπαιδευμένοι της έρευνας (στην προκειμένη αστυνομικοί εναντίον κρατουμένων, διαδηλωτών, ζώων) προσδιόρισαν ότι ήταν ανέφικτο να εξασφαλίσουν χρήση βάσει των κανόνων την ώρα της κρίσιμης στιγμής, που χρειάστηκε να ψεκάσουν τον "εχθρό". Δεν θα σχολιάσω την έρευνα, πολύ δε περισσότερο δεν προτίθεμαι να τη μεταφράσω. Απευθύνομαι στο ήθος των συνομιλούντων.

Ίσως η αγάπη μου για τα ζώα γενικά να με κάνει όπως λες να παραβλέπω την πραγματικότητα. Ποιά πραγματικότητα όμως; Ακόμα κι αυτή που ένα γκρουπ ανθρώπων που μοιράζονται ένα απ' τα πιο ωραία πράγματα στον κόσμο, όπως το ποδήλατο, αναλώνονται σε κουβέντες ακραίας επιθετικότητας του πώς δέρνουν τους ξένους κλέφτες, πώς απεχθάνονται τους ομοφυλόφιλους, πώς θα ψεκάσουν τα σκυλιά, πώς τα mtb είναι πιο μάγκικα από τα τρέκιγκ, πώς οι αθληταράδες είναι πιο μάγκες απ' τους ποδηλάτες πόλης κι άλλα πολλά αιχμηρά που προκαλούν χαοτικούς καυγάδες; Πολύ κόντρα για την κόντρα. Δεν αγοράζω απ' αυτό και δεν συμμετέχω προσωπικά. Προτιμώ να αγαπώ σε βαθμό αποπροσανατολισμού. Δεν έχω επιστημονική ανάλυση, αλλά άλλο τόσο δεν έχεις κι εσύ...Θες να παραδεχτώ ότι με κόλλησες στον τοίχο; Μη σου χαλάσω το χατήρι αγαπητέ Χρήστο. Με κόλλησες κατά την άποψή σου. Όχι όμως κατά τη δική μου.

Μπορούμε όμως να συζητήσουμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΣΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ;

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Φαντάζομαι φταίει που οι καιροί είναι δύσκολοι και ο κόσμος έχει αποπροσανατολιστεί τελείως και δεν ξέρει τί του φταίει και πού να ξεσπάσει... Δεν είναι κάτι που συναντάς στο συγκεκριμένο φόρουμ, φαντάζομαι και η ίδια θα έχεις παρατηρήσει ότι και έξω έτσι ακριβώς είναι.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Έχεις δίκιο για το γενικό κλίμα.

jellosky
Εικόνα jellosky
Απών/απούσα

wheelofortune wrote:

www.ncjrs.gov/pdffiles/162358.pdf
To σπρέυ πιπεριού δεν είναι από πιπέρι μαγειρέματος.

Βασικά είναι απο πιπέρι μαγειρέματος. Το διάβασα στο pdf. :ρ
Δεν θέλω να τσακώνομαι και να κάνω τον έξυπνο στο φόρουμ. Αλλά έτσι γρήγορα που διάβασα το pdf δεν λέει ότι είναι άμεσα θανατηφόρο ούτε οτι χάνεις την όσφρησή σου.

Έχεις όμως απόλυτο δίκιο στο ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε ούτε σε σκυλιά ούτε σε ανθρώπους. Σκεφτόμουν πως είναι όταν καμιά φορά πιάνω τα μάτια μου αφού έχω πιάσει λίγη πιπεριά. Φαντάζομαι πως το σπρέι πιπεριού στους ανθρώπους και τα σκυλιά θα είναι αυτό που ξέρω αλλά ΠΟΛΥ χειρότερο, αφού το σπρέι είναι η καψαϊκίνη που έχουν οι πιπεριές. Πραγματικά λυπάμε όσους έχουν ψεκαστεί με τέτειο.
Είμαι σίγουρος πως αν όσοι έχουν τέτειο σπρέι, το δοκιμάσουν μιά φορά στα μάτια τους, δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτούν να ξαναρίξουν.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

wheelofortune wrote:
Έχεις δίκιο για το γενικό κλίμα.

Σε μια κοινωνία καταστολής δεν θα ήταν διαφορετικά, με τόσο αρνητισμό. Το ποδήλατο μας βοηθάει να χαλαρώνουμε, στη φύση όμως, στην πόλη είναι πιο δύσκολο. Μέσα στο χάος της πόλης είσαι συνήθως υπό πίεση και αμύνεσαι. Γι΄ αυτό όσο μπορείτε να βγαίνετε έξω στη φύση. Όσο μπορείτε.

Το σύνηθες πάντως είναι το "πολύ φασαρία για το τίποτε". Όταν γυρίσεις από μια χορταστική βόλτα στο βουνό ή τη θάλασσα, είσαι ήρεμος και έχεις καλύτερες άμυνες δεν επηρεάζεσαι εύκολα, και να μπεις μέσα στη φασαρία είσαι ήρεμος.

Πάντως το πλεονέκτημα του ποδηλάτου είναι ότι σχετικά γρήγορα σε πάει στη φύση, χωρίς να χρειαστείς αυτοκίνητο. Με καένα άλλο μέσο δεν συγκρίνεται.

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

wheelofortune wrote:

www.ncjrs.gov/pdffiles/162358.pdf
Αυτό είναι το υλικό που δεν σου λέει τίποτα το πού κατατάσεται. Κι εμένα φυσικά καθόλου δεν μ' ενδιαφέρει να σε πείσω, να αναθεωρήσεις. Κάθε χημική ουσία έχει κανόνες χρήσης, καθώς κι ενδείξεις, αντενδείξεις και παρενέργειες. To σπρέυ πιπεριού δεν είναι από πιπέρι μαγειρέματος. Δώσε μου λοιπόν εσύ το όριο χρήσης από μη εκπαιδευμένους (στην προκειμένη ποδηλάτες εναντίον σκύλων), όταν και οι εκπαιδευμένοι της έρευνας (στην προκειμένη αστυνομικοί εναντίον κρατουμένων, διαδηλωτών, ζώων) προσδιόρισαν ότι ήταν ανέφικτο να εξασφαλίσουν χρήση βάσει των κανόνων την ώρα της κρίσιμης στιγμής, που χρειάστηκε να ψεκάσουν τον "εχθρό". Δεν θα σχολιάσω την έρευνα, πολύ δε περισσότερο δεν προτίθεμαι να τη μεταφράσω. Απευθύνομαι στο ήθος των συνομιλούντων.

Ίσως η αγάπη μου για τα ζώα γενικά να με κάνει όπως λες να παραβλέπω την πραγματικότητα. Ποιά πραγματικότητα όμως; Ακόμα κι αυτή που ένα γκρουπ ανθρώπων που μοιράζονται ένα απ' τα πιο ωραία πράγματα στον κόσμο, όπως το ποδήλατο, αναλώνονται σε κουβέντες ακραίας επιθετικότητας του πώς δέρνουν τους ξένους κλέφτες, πώς απεχθάνονται τους ομοφυλόφιλους, πώς θα ψεκάσουν τα σκυλιά, πώς τα mtb είναι πιο μάγκικα από τα τρέκιγκ, πώς οι αθληταράδες είναι πιο μάγκες απ' τους ποδηλάτες πόλης κι άλλα πολλά αιχμηρά που προκαλούν χαοτικούς καυγάδες; Πολύ κόντρα για την κόντρα. Δεν αγοράζω απ' αυτό και δεν συμμετέχω προσωπικά. Προτιμώ να αγαπώ σε βαθμό αποπροσανατολισμού. Δεν έχω επιστημονική ανάλυση, αλλά άλλο τόσο δεν έχεις κι εσύ...Θες να παραδεχτώ ότι με κόλλησες στον τοίχο; Μη σου χαλάσω το χατήρι αγαπητέ Χρήστο. Με κόλλησες κατά την άποψή σου. Όχι όμως κατά τη δική μου.

Μπορούμε όμως να συζητήσουμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΣΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Για να τελειώνουμε.
Έχω φάει τόσο από αυτό (και CS επίσης) όσο δεν φαντάζεσαι.Ξέρω και που κατατάσσεται και που χρησιμοποιείται, λοιπόν.
Αυτό που δεν ισχύει είναι ότι προκαλεί μόνιμες βλάβες στα σκυλιά.
Άρα καταρρίπτεται το επιχείρημα της επικινδυνότητας για την επιβίωση του σκύλου το οποίο επιχείρημα από δω και στο εξής θεωρώ ότι είναι αστήριχτο και biased .
Αντιθέτως, ένα δήγμα από ένα ζώο που επιτίθεται απρόκλητα μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνο ακόμα και για τη ζωή καθώς πρόκειται για πολύ ρυπαρό τραύμα (αυτός είναι ο λόγος που δεν ράβεται ποτέ) και υπάρχουν ομάδες πληθυσμού που είναι ανοσολογικά ευάλωτες σε τέτοιες μολύνσεις. Να σημειώσω εδώ ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα πήγαιναν σε κάποιο φαρμακείο για να τους το περιποιηθεί και όχι σε νοσοκομείο όπως θα έπρεπε.
Το ότι βάζεις στο ίδιο τσουβάλι την επιθετικότητα απέναντι σε κοινωνικές ομάδες και σε αυτό που συζητάμε, το θεωρώ επίσης προβληματικό, όσο προβληματικό θα ήταν να μην καταλαβαίνεις τη διαφορά.
Αυτά από μένα.

Φιλικά.

ΥΓ: Τα "ειρήνη υμίν" τα έχω φύσει και θέσει ξεπεράσει.

fantasmamore
Απών/απούσα

Κανένα όπλο, καμίας μορφής δεν προστατεύει.
Υπάρχουν μονάχα αυτά που σκοτώνουν και αυτά που τραυματίζουν/βασανίζουν και κάποιες φορές σκοτώνουν (απλά στατιστικά αυτές οι φορές είναι λιγότερες).
Είτε είναι σπρέι, είτε μπαστούνι είτε οτιδήποτε άλλο...

Αν έχεις όπλο μαζί σου, υπάρχουν πιθανότητες να το χρησιμοποιήσεις, πριν ακόμα η κατάσταση φύγει εκτός ελέγχου, με χειρότερα αποτελέσματα. Εκτός κι αν μπορείτε την στιγμή που νιώθετε την απειλή να εκτιμήσετε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την κατάσταση, να την συγκρίνετε με τις χιλιάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που σας έχουν συμβεί για να κρίνετε τα περιθώρια χρόνου που έχετε στην διάθεσή σας και να λάβετε υπόψιν σας την σχετική βιβλιογραφία...

Φυσικά όλα τα παραπάνω τα λέω για την επίθεση από άνθρωπο.
Γιατί αν επιτεθεί κανείς σε σκύλο με σπρέι και αηδίες θα βρεθεί με μια ζάντα κολάρο από εξοργισμένο ποδηλάτη που έτυχε να είναι εκείνη την στιγμή κοντά του...

Υ.Γ. Τα σπρέι αυτά πωλούνται νόμιμα;

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Ενώ για την αστυνομία είναι εργαλείο καταστολής, για τους πολίτες η χρήση είναι απαγορευμένη. Ακριβώς γιατί και το πιο αθώο όπλο μπορεί να γίνει μοιραίο στα χέρια ανεκπαίδευτων.
Η παραγωγή τους δεν γίνεται κατ' ευθείαν από πιπεριές (πώς θα ήταν δυνατόν;), δηλαδή κατ' ευθείαν από τους καρπούς. Είναι συντιθέμενη η ουσία των πιπεριών, σε μεγάλη συμπύκνωση, αναμεμιγμένη με άλλες ουσίες. Στη wikipedia αναφέρονται αρκετές πληροφορίες στο λήμμα pepper spray. Όσοι διαβάζουν αγγλικά κάτι θα αποκομίσουν.

Fantasmamore έχεις δίκιο με το ερώτημά σου περί νομιμότητας. Το να παροτρύνουμε τους ποδηλάτες να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των σκυλιών είναι σαν να τους βάζουμε σε νομικό ρίσκο. Να ένας συντελεστής που δεν σκέφτηκα τουλάχιστον εγώ. Και μάλλον είναι δεοντολογικά πιο σημαντικό το ερώτημά σου απ' την ηθική αιχμή που έβαλα εγώ.

mrroni
Εικόνα mrroni
Απών/απούσα

τοσες κ τοσες φορες εχω περασει πεζος κυριως αναμεσα απο σκυλια που τσακωνοντε και ποτε μα ποτε δεν με εχουν ακουμπησει, οι πιθανοτητες οταν εισαι ηρεμος ειναι μηδαμινες.. μην τρομαζει ο κοσμος κ αρχισουμε τα πιπερωματα. Ποδηλασια και ζωοφιλια πανε μαζι αφου και τα 2 καταδεικνυουν εφυεις ανθρωπους με διευρυμενο ευρως αντιληψης.-

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Δυστυχώς, παρ'ότι σπάνιο, είναι πιθανόν να σου ορμήσει σκύλος, ιδίως αν είναι αγέλη όπου έχουν άλλους κανόνες. Εδώ στην Αθήνα όχι τόσο πολύ βέβαια. Το θέμα είναι ότι συνήθως, για να ορμήσει ένα σκυλί πρέπει να αισθανθεί φόβο ή απειλή. Σπάνια επιτίθονται στα καλά καθούμενα. Επειδή συνυπάρχουμε ΚΑΙ με τα σκυλιά σε αυτόν τον κόσμο, μια πράξη κλειδί για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων είναι η ηρεμία. Πολλές φορές θα σε πλησιάσει ένα σκυλί επειδή του κίνησες το ενδιαφέρον ή την περιέργεια, ή γιατί στην περίπτωση των ποδηλατων η κίνηση της ρόδας είναι πολύ ωραίο παιχνίδι να κυνηγήσει. Αν η πρώτη σου αντίδραση ΔΕΝ είναι να αρχίσεις να ουρλιάζεις ή να κουνάς το πόδι σου για να το διώξεις (πράγμα που εκλαμβάνει ώς επίθεση) ή να τρέχεις πανικόβλητος, το πιο πιθανό είναι ότι το ενδιαφέρον του θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα και θα σε αφήσει. Τώρα, αν φοβάσαι τόσο πολύ τα σκυλιά και δεν έχεις σκοπό να αποφύγεις την χρήση "βίας", τότε νερό στο προσωπό τους είναι μια καλή λύση, ανώδυνη για αυτά και στο κάτω κάτω ανέξοδη και για σένα! Και θα έχεις και καθαρή την συνείδηση σου!

esp
Απών/απούσα

στην Ομόνοια, μέρα μεσημέρι, απολύτως απρόκλητα, απολύτως ύπουλα (επιτέθηκε από πίσω, δάγκωσε και έφυγε). Δεν αποτελούμε στατιστική μελέτη, αλλά αρχίζουμε να φαινόμαστε πολλοί (στα μάτια μου τουλάχιστον) όσοι έχουμε νοιώσει την αποτελεσματικότητα των δοντιών τους.

Το σημάδι που άφησε δεν είναι καθόλου ωραίο, ούτε η διαδικασία να βρεις νοσοκομείο, γιατί όπως είπε ο ChrisRC νωρίτερα, χρειάζεται οπωσδήποτε. Είναι μολυσματικό τραύμα, δεν ράβεται, και επιπλέον μπορεί να μείνει κομμάτι δοντιού μέσα στη σάρκα μας, ή να μεταφερθούν υπολείμματα από κόκκαλα κλπ.

Δεν φταίνε τα σκυλιά, δεν φταίμε ούτε εμείς, όμως. Γιαυτό είμαι διατεθιμένος να βάλω νερό στο κρασί μου στους "όχι πολύ επιθετικούς" τρόπους αντιμετώπισής τους. Μέχρι να βρουν ανταπόκριση οι εκκλήσεις στους Δήμους είμαστε εμείς και τα δόντια τους. Άσχημο, αλλά έτσι είναι.

Sakafiora
Απών/απούσα

Επομένως όταν είσαι πάνω στο ποδήλατο ο μόνος τρόπος είναι να κατέβεις και να το βάλεις ανάμεσα. Και να τα πιτσιλίσεις με νερό. Αν προλάβεις βέβαια.

Αν είσαι πεζός? Τι γίνεται? Γιατί μια μέρα που περνούσα με το ποδήλατο, τα συγκεκριμένα σκυλιά είχαν περικυκλώσει μια πεζή που κρατούσε αγκαλιά ένα μωρό. Φωνάζαμε τρία άτομα για να τους αποσπάσουμε την προσοχή και να μη της επιτεθούν.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

1. Μειώνεις ταχύτητα.
2. Σταματάς και στέκεσαι χαλαρός μέχρι το σκυλί να καταλάβει την μη απειλητική συμπεριφορά σου.
3. Του μιλάς γλυκά σαν σε παιδί, αν έχεις και κανένα παξιμάδι θα σε αγαπήσουν αυτοστιγμή.
4. Σε περίπτωση αγέλης (μου έχει τύχει με σκυλί αγκαλιά κι όχι μωρό) κοκαλώνεις. Εκεί υπάρχει αρχηγός. Εμένα με είχε αρπάξει απ' τη φούστα και με τράβαγε. Αυτό κράτησε κάμποση ώρα. Είχα την γνώση και στάθηκα ακίνητη. Μάλιστα ήταν εποχή γύρω στις αρχές του 80, όπου στην Πεντέλη είχαν καταφάει μια γυναίκα. Κάποια στιγμή βαριώνται να γαυγίζουν, οπότε αργά και όσο μπορείς χαλαρά αποχωρείς.
5. Νερό στη μούρη.
6. Στην περίπτωση που χρειαστεί να τα χτυπήσετε, κάντε το μόνο στην κοιλιά τους κι όχι στο κεφάλι ή τα οπίσθια ή την πλάτη. Η κοιλιά είναι το ευαίσθητο σημείο, όπως και στον άνθρωπο.

Τα αδέσποτα τώρα όμως είναι ήδη εμβολιασμένα και στειρωμένα. Σε άγριες περιοχές είναι το πρόβλημα όπως λέει ο i.alliellatha, για τα τσοπανόσκυλα. Εκεί το χτύπημα ας είναι στην κοιλιά κι όχι στο κεφάλι. Τι φταίνε κι αυτά. Οι τσοπάνηδες ή και οι μπαξεβάνηδες δεν είναι οι πιο αβροί με τα ζώα τους. Τα κοιμίζουν έξω, τα ψιλοδέρνουν, εν ολίγοις τα έχουν κάτι σαν αγρίμια.

Παιδεία φίλοι μου είναι το κουμπί σε όλα. Μόνο Παιδεία κι αγάπη.

Καλή τύχη σε όλους μας σκυλιά κι ανθρώπους.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Eπειδη η συζητηση περι φαρμακειων και νοσοκομειων ισως να ξεκινησε και απ αυτο που ειπα, να διευκρινισω απλα οτι στο φαρμακειο αρχικά πηγα επειδη το γδαρσιμο δεν ηταν βαθυ, και για να ρωτησω αν χρειαζεται νοσοκομειο η οχι, για να παω... Απλα επειδη ηταν σχετικα απλο το τραυμα, και ο φαρμακοποιος γειτονας, μου το φρόντισε επιτοπου... ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι μ αυτα δεν παιζουμε, και τα περιποιουμαστε οσο περισσοτερο γινεται, δεν το συζητω, γιατι πραγματικα φαινεται να ειναι ενα ακαθαρτο τραυμα οπως λετε... (Παρ ολο που καθαριστηκε και που ξαναλεω ηταν επιφανειακο, εκανε πολυυυ καιρο να περασει η φλεγμονη, ο πονος και οι μελανιες, ουτε υφασμα παντελονιου δεν ανεχομουν επανω, αρα? )...

Πολυ καλες και χρησιμες οι συμβουλες που γραφετε, αλλα σε μερικες περιπτωσεις οπως η δική μου και απ οτι βλεπω και του esp παραπανω, ηταν ..ακαριαιες, πολυ ξαφνικες, και σε δευτερολεπτα τι να προλαβεις να σκεφτεις και να κανεις.... Ειναι μη σου τυχει.... Αφηστε που τα ιδια σκυλια, απο τοτε που με ..δοκιμασανε, με εχουν δει κι αλλες φορες να περναω (με τα μαλλια ορθια εγω, εννοεται, και σε επιφυλακη) και μ εχουν ...αγνοησει παντελως, και εχουν συνεχισει την ξαπλα τους, οποτε αντε βγαλε ακρη....

Αρα καταληγουμε σ αυτο που ειπωθηκε μολις :

wheelofortune wrote:
Καλή τύχη σε όλους μας σκυλιά κι ανθρώπους.

contact