Δουλειά - parking;

33 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

Παίδες χαιρετώ ως νέος στο forum,

Παραθέτω το πρόβλημά μου (και όλων των συναδέλφων/ποδηλατιστών στην εταιρία) και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Σήμερα έγινε χαμός στη δουλειά με τους securitάδες μιας και πήραν γραμμή απο τα "κουστούμια" που παρκάρουν τα leasing αυτοκίνητά τους στην πισω είσοδο του κτηρίου, αφού αρνήθηκα εγώ και άλλος ένας συνάδελφος να μετακινήσουμε τα ποδήλατά μας απο εκεί που δεν ενοχλούσαν κανένα.

Η δικαιολογία με τα πολλά που έδωσαν ήταν (αφου είδαν οτι όντως δεν ενοχλούσαν τη διάβαση πεζών και οχημάτων) οτι αισθητικά χαλάει την οικόνα των λιμουζίνων που έχουν παρκάρει αράδα. Και ήθελαν να τα δέσουμε σε σημείο που θα ενοχλούσαν και τα πιάνει ο ήλιος νωρίς νωρίς.

Τσακώθηκα με τους securitάδες και το άφησα ως έχει δεμένο στο στήλο με τηλέφωνα να πέφτουν απο παντού να το μετακινήσω γιατί ο ¨κουστούμιας¨ είπε. Εκεί έμεινε και αύριο που θα πάω πάλι εκεί θα το δέσω.

Η ερώτηξης είναι η εξής. Υπάρχει κάπου κανόνας συνταγματικός για το parking ποδηλάτων? Η κάθε εταιρία βγάζει δικό της? Υποχραιούται η κάθε εταιρία να έχει ειδικές θέσεις για ποδήλατα απο τη στιγμή που έχει και για αυτοκίνητα αλλά και για μηχανές? Ζήτησα εγκύκλειο που να λέει οτι απαγορεύεται να αφήσω το ποδήλατο εκεί και φυσικά δεν υπάρχει κάτι.

Μέχρι σήμερα υπήρχε θέμα γενικά με τα parking αυτοκινήτων και πολύ λιγότερο μοτοσυκλετών. Αλλά το τελευταίο που θα μπορούσα να σκεφτώ αγοράζοντας ποδήλατο ήταν .... το parking !!!

Ελληνάρα αθάνατε !! (θα σου καταπιώ το λαρύγκι)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Το θέμα της στάθμευσης του ποδηλάτου είναι όντως μεγάλο...
Μπορείς ίσως να απευθυνθείς σε κάποιον πιο "ψηλά ιστάμενο" στην εταιρία σου και να συζητήσεις το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν θέσεις για τα ποδήλατα, βάζοντας και το λογότυπο της εταιρίας για διαφήμιση σε αυτές τις θέσεις. Θα τους πεις για το "κοινωνικό, οικολογικό, ευρωπαϊκό κλπ " προφίλ που θα κερδίσουν και άλλα τέτοια επιχειρήματα. Υπάρχουν έτοιμες προτάσεις τέτοιων θέσεων πάρκινγκ, όπως και αντίστοιχη επιστολή που ανταποκρίθηκε με επιτυχία απο κάποια άλλη εταιρία στο παρελθόν. Μπορείς αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις.

nikost
Απών/απούσα

Κ εμένα η άποψή μου φίλε είναι να το δεις μαρκετινίστικα το θέμα..

Δώστε τους κάτι που να νομίζουν ότι έχει αξία.

πχ: Κύριε τάδε (μαλ@κα) είναι ερευνητικά αποδεδειγμένο πως οι καταναλωτές προτιμούν τις εταιρίες που είναι "enmvironmental friendly"..Ας διαφημίσουμε λοιπόν ότι η εταιρία μας είναι είναι τέτοια τοποθετόντας δικές μας θέσεις στάθμευσης ποδηλάτου και ας φανούμε πολιτισμένοι και προοδευτικοί..

Μην το παίξεις επαναστάτης και υπερασπιστής του δικαίου, ακόμα και να σε δικαιώνει ο νόμος (χλωμό), καλύτερα είναι να τους πείσεις, μεγάλη πρόκληση βέβαια αφού τα "κοστούμια" μόνο με βάση το κέρδος αποφασίζουν..

Πούλα τους λοιπόν αυτό που καταλαβαίνουν..

Γ@μώ τη νοοτροπία τους γ@μω..

edit* στην εταιρία του "μεγάλου" είσαι η σε άλλη εταιρία στο ίδιο κτήριο;

kynhgos77
Απών/απούσα

Φιλε η λυση ειναι μονο μια ωστε να μην χαλας το prestige.

limofriendly bicycle

markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

Χαχααααα! να είσαι καλά kynhgos77. Και το καβαλάς με κουστούμι και γραβάτα πάντα! Μέχρι να μπλέξει στη μπροστινή ρόδα....

Τσογλάνια managerικοί καταστρέψατε μαζί με τους οικονομικούς και τους επενδυτές τις χαρές του κόσμου.

Για το οικολογικό της υπόθεσης δίκιο έχετε πρέπει να το παρουσιάσω με αυτό τον τρόπο, όμως όταν υπάρχουν τόσοι γενικοί στο ¨μαγαζί" (αν όσα και τα αυτοκίνητα είναι άνω των 8) και ένας έχει κόλημα με το ποδήλατο να του χαρίσω? Να με απολύσει δε μπορεί. Το να με βάλει στο μάτι έχει γίνει είδη. Δε χάνω τίποτα να χωθώ και λίγο. Συνήθως αυτοί είναι με τη γλίτσα στο πρόσωπο και όπως λέει και ο Μπαρμπαγιάννης στην Ελληνοφρένεια ή την έχουν απο γενησιμιού τους ή τη βάζουν κάθε πρωί πριν έρθουν στη δουλειά. Με την άθληση αυτά τα άτομα δεν είχαν ούτε θα έχουν ποτέ επαφή, θα καταλάβει τι εστί οικολογία?

Τεσπά εις αύριο τα σπουδαία που το ποδήλατο θα ξανακάτσει εκεί που ήταν και σήμερα που έγινε η φασαρία.

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

εντελώς από περιέργεια, το μαγαζί πουλάει αγαθά ή υπηρεσίες;

markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

to wrote:
εντελώς από περιέργεια, το μαγαζί πουλάει αγαθά ή υπηρεσίες;

.. έτσι όπως πάει έχω αρχίσει και γω να απορώ. Περισσότερο "μούρη" απο οτι φαίνεται.

Σήμερα το έδεσα στο ίδιο σημείο και άφησα και ένα χειρόγραφο σημείωμα στο κ.γενικό, γενικά γιατί το ποδήλατο θα μήνει εκεί. Άφησα το μήνυμα οτι άλλες εταιρίες παρέχουν χώρο στάθμευσης ποδηλάτων και οτι είναι καλό για την εικόνα της εταιρίας οταν αυτές δε είναι γεμάτες με ποδήλατα. Κίνησε και πάλι ιστορία. Το μετακίνησα.

Αρκετά το τράβηξα πιστεύω και ίσως το επόμενο βήμα θα ήταν μαζί με τους υπόλοιπους που ενέδωσαν και παρκάρουν το ποδήλατό τους στον ήλιο να κάνουμε μια αίτηση για χώρο στάθμευσης, προφυλαγμένο.

Ο ίδιος ο υπεύθυνος για τους χώρους στάθμευσης με προέτρεψε να το δέσω πάλι απέναντι οπου ληάζεται και ενοχλεί όσους περνάνε απο το πεζοδρόμιο!! "Δλδ αρχηγέ επηδή δεν τους αρέσει η εικόνα του ποδηλά του μου δίπλα στα leasing αυτοκίνητα της εταιρίας που καβαλάνε θα πρέπει να αλλάζω σέλα κάθε 2 μήνες?" του είπαι και συνέχισα "... αν δλδ αύριο δεν τους αρέσει η εικόνα-της-φάτσας σου τι θα κάνουν?"

με τις υγείες μας.

giospy
Εικόνα giospy
Απών/απούσα

Πονεμενη ιστορια...κ γω τα ιδια επαθα στην δουλεια μου...Λογω κομπλεξ του νεου διευθυντη με αναγκασε να το δενω εξω απο το καταστημα,χωρις να το βλεπω καθολου κατα την διαρκεια της ημερας, γιατι λεει τον ενοχλουσε...

Δν το συνεχισα, γιατι δν ειναι λιγοι αυτοι που εχει διωξει για διαφορους λογους, και δν ειναι εποχες τωρα να ψαχνεις για δουλεια...

Που να γυρισει σπιτι του και να βρει τις παντοφλες του ζεστες το ταγαρι...

soulis
Απών/απούσα

φιλε γενικα ειναι περιεργο το θεμα, μιας και εχει πολλες συνιστωσες.
Ο χωρος, η επιχειρηση, οι αλλοι εμπλεκομενοι, εσυ..

Γενικα νομιζω δε χρειαζεται να ερχεσαι σε ρηξη χωρις ιδιαιτερο λογο. Ψαξε να δεις τι εναλλακτικες εχεις και συζητησε ανοιχτα με καλη διαθεση με οποιον εχει αντιρρηση ποια ειναι η λυση που αφηνει ολους ικανοποιημενους στο βελτιστο βαθμο. Βεβαιωσου και συ οτι οντως δεν δημιουργεις καποιο ευλογο προβλημα. Βεβαια αν εχεις πεσει σε κοπανους τα πραματα ειναι δυσκολα, αλλα και αυτοι υπαρχουν και αναγκαστικα χρειαζεται να συννενοουμαστε ΚΑΙ με τετοιους....

Προσωπικα και εγω ειχα φαει πορτα απο τον εταιρικο σεκιουριτα, ευτυχως δε χρειαστηκε να ερθω σε ρηξη γιατι βρηκα καποια αλλη καβατζα αρκετα καλη.
Η αληθεια ειναι θα προτιμουσα και γω να πλακωνομαι με οποιον ειναι βλαξ και ιδιωτης, αλλα δεν οφελει παντα...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Έλα, τα πράγματα μπορεί να είναι απλά.
Μαζεύεστε 2 - 3 που χρησιμοποιείται ποδήλατο και είστε υπάλληλοι της εταιρείας, βρίσκετε τον καταλληλο άνθρωπο, του παρουσιάζετε το αίτημά σας ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ:

- είμαστε τόσοι... οι τάδε και τάδε.
- μετακινούμαστε με ποδήλατο για την εργασία μας,
- θέλουμε χώρο ασφαλούς στάθμευσης.
- προτείνουμε τον τάδε χώρο, για αυτούς και αυτούς τους λόγους
- προτείνουμε την αγορά ειδικού σταντ(*) που θα στοιχίσει τόσο, όπου θα μπορούμε να τα κλειδώνουμε με ασφάλεια και δεν θα ενοχλούν διερχόμενους, πελάτες, ΙΧ, πεζούς, τις καθαρίστριες κλπ κλπ....

(*) Τέτοιες λύσεις πωλούνται και στην Ελλάδα (βλ. μεγάλα ποδηλατάδικα, έχω δει στον Τζωρτζόπουλο, κάντε ένα τηλ και ρωτήστε τιμή).

Αν πάρετε τον εαυτό σας στα σοβαρά, θα σας αντιμετωπίσουν και οι άλλοι σοβαρά.
Διαπληκτισμοί με σεκιουριτάδες δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση και σπάνια δίνουν λύση.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Πρώτα ψάξε ποιά είναι τα αρχίδια που ζούνε στη μαγική φούσκα. Μετά δες πόσο σε παίρνει να το πιέσεις το θέμα. Ζήτα χώρο για στάυμευση, ζήτα τον κανονισμό που διαίπει το πάρκιν. Βασικό, μάθε αν αυτός που ενοχλείται μπορει να σε απολύσει με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Τα ίδια τραβάει και ένας φίλος μου που παρκάρει τη μηχανή του στην εταιρία του. Τους σπάνε τα παπάρια κάθε φορά. Αν δεν πιάσουν τα παραπάνω υπρχουν άλλες λύσεις πιο δημιουργικές.

markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

ναι έτσι το βλέπω και γω RockaRolla. Είδη τα 2 άτομα που θύχτηκαν αρχικά θα συντάξουμε μέσα στο σ.κ. ή και νωρίτερα αν προλάβουμε ένα αίτημα προσπαθώντας να μαζέψουμε ταυτόχρονα υπογραφές απο τους λοιπούς ποδηλάτες μέσω αναρτήσεων στο κτήριο.

Μια copyια αυτου θα σταλεί και στο μυστήριο που του χαλάμε την πρόσωψη για να προτείνει και αυτός λύσεις. Ετσι απλά δεν έλειξε ακόμα.

Για τις έτοιμες λύσεις δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Θα προτείνω δε οικιοθελώς να τους φτιάξω τη σιδηροκατασκευή αρκεί να μου βρούν χώρο και ηλεκτροκόληση. Τα υλικά δικά τους. Πάνω απο 800 ευρώ δε θα τους στοιχίσει. Αυτές που κυκλοφωρούν στο εμπόριο κλειδώνουν απλά τον μπροστινό τροχό και δεν παρέχουν ασφάλεια. Αυτή που θα προτείνω θα έχει περισσότερη προστασία για κλείδωμα πίσω τροχού με σκελετό. Είδα και κάποιες κάθετες με ούπα πάνω στον τοίχο και πιστεύω οτι κερδίζουν αρκετό χώρο με τη διάταξη αυτή.

είδομεν

markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Πρώτα ψάξε ποιά είναι τα αρχίδια που ζούνε στη μαγική φούσκα. Μετά δες πόσο σε παίρνει να το πιέσεις το θέμα. Ζήτα χώρο για στάυμευση, ζήτα τον κανονισμό που διαίπει το πάρκιν. Βασικό, μάθε αν αυτός που ενοχλείται μπορει να σε απολύσει με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Τα ίδια τραβάει και ένας φίλος μου που παρκάρει τη μηχανή του στην εταιρία του. Τους σπάνε τα παπάρια κάθε φορά. Αν δεν πιάσουν τα παραπάνω υπρχουν άλλες λύσεις πιο δημιουργικές.

είναι ο γενικός Νομικός Σύμβουλος ... να ρίξω και όνομα?

edited ... Νομικός Σύμβουλος είναι το σωστό οχι Δικαστικός Αντιπρόσωπος

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

markman8 wrote:
...Για τις έτοιμες λύσεις δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Θα προτείνω δε οικιοθελώς να τους φτιάξω τη σιδηροκατασκευή αρκεί να μου βρούν χώρο και ηλεκτροκόληση. Τα υλικά δικά τους. Πάνω απο 800 ευρώ δε θα τους στοιχίσει. .....

Δεν ξέρω τι κλίμα επικρατεί "εκεί_μεριά" .....αλλά ίσως 800 ευρώ να προκαλέσουν κανα εγκεφαλικό...
Οι λύσεις που σου λέω (πάνε ανάλογα με τον χώρο και τον αριθμό ποδηλάτων που θέλεις) είναι πολύ κάτω από τα μισά....
Πακτώνεις μια τέτοια σχάρα στο εδαφος και ξεμπερδεύεις.
Ο κάθε ποδηλάτης με ένα καλό πέταλο είναι ΤΖΕΤ, κλειδώνει σκελετό + μπροστινό τροχό και ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

gavos
Απών/απούσα

"Υπάρχουν έτοιμες προτάσεις τέτοιων θέσεων πάρκινγκ, όπως και αντίστοιχη επιστολή που ανταποκρίθηκε με επιτυχία απο κάποια άλλη εταιρία στο παρελθόν. Μπορείς αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις."

Μπορείς να μου στείλεις αν θες την επιστολή στο nikos.bogdos σε gmail.com γιατί ετοιμάζω μία αυτές τις μέρες για την εταιρεία στην οποία είμαι υπάλληλος.

Επίσης κάπου κυκλοφορούσε ένα Pdf Με γενικά κίνητρα για cycle to work. Στο Net βρίσκω μόνο για το cycle to work schema της Βρετανίας.

markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

gavos wrote:
"Υπάρχουν έτοιμες προτάσεις τέτοιων θέσεων πάρκινγκ, όπως και αντίστοιχη επιστολή που ανταποκρίθηκε με επιτυχία απο κάποια άλλη εταιρία στο παρελθόν. Μπορείς αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις."

Μπορείς να μου στείλεις αν θες την επιστολή στο nikos.bogdos σε gmail.com γιατί ετοιμάζω μία αυτές τις μέρες για την εταιρεία στην οποία είμαι υπάλληλος.

Επίσης κάπου κυκλοφορούσε ένα Pdf Με γενικά κίνητρα για cycle to work. Στο Net βρίσκω μόνο για το cycle to work schema της Βρετανίας.

αυτό που με ενημέρωσαν οτι ισχύει τουλάχιστο για τους εργαζόμενους του Λονδίνου είναι οτι επιδοτούν το μισό του ποσού οποιουδήποτε ποδήλατου επιλέξει όποιος δεσμευτεί οτι θα πηγαινοέρχεται στη δουλειά με αυτό! Υπερβολικό ακούγεται αλλά σας μεταφέρω οτι μου είπαν και εμένα.

Για το ποσό υποθέτω. Δε γνωρίζω, απλά υπολογίζω απο τον αλουμινά που έκανε μια δουλειά στο σπίτι. Μέχρι να υλοποιηθή η σκέψη θα περάσει καιρός οπότε προς το παρόν δε με απασχολεί. Ταυτόχρονα μιας και χρειάζομαι ένα καθρέπτη για το ποδήλατο θα κοιτάξω και απο τα μαγαζιά τι έχουν για stand/σιδεριές στάθμευσης.

ευχαριστώ όλους, θα σας κρατάω ενήμερους για οτι νεότερο

markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

Πέρασα χτες απο του Frederik στην αρχή λ.Αλεξάνδρας. Ως λύση για κάθετη στάθμευση έχει ένα μεταλικό/πλαστικοποιημένο εξωτερικά αγκίστρι το ποίο πιάνει τον μπροστινό τροχό και το ποδήλατο μένει κρεμασμένο στον τοίχο.

Για ασφάλιση του ποδήλατου υπάρχει ένας ειδικός κρίκος απο ατσάλι και μπαίνει με ούπα στο κάθετ λίγο παρακάτω για να μπορεί να δέσει εκεί σκελετός με πίσω ρόδα, με ότι έχει ο καθένας να ασφαλίσει. Ο κρίκος αυτός δλδ. αποτελεί τη δέστρα.

9 ευρώ η κάθετη βάση και 33 ευρώ ο κρίκος, με 20% αν παραγγείλουμε ποσότητα (υπολογίζουμε αν εγκριθεί 15 με 20 stand). Με αυτή την έκπτωση βγαίνει ουσιαστικά το κρεμαστάρι/stand δώρο σε κάθε κρίκο ασφαλείας. Πιστεύω οτι αυτή είναι αρκετά φτηνή λύση και συνολικά για 18 ποδήλατα με τοποθέτηση δικιά μου βγαίνει 594 κοντά 600 ευρώ, τη στιγμή που το επίγειο stand της ABUS έχει 500 και παίρνει μόνο 6 ποδήλατα.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Ίσως σε βοηθήσει... ίσως έχει τα πάντα... :)

http://www.celis.dk/Bicycle_Parking_Manual_Screenversion.pdf

vamvakoolas
Εικόνα vamvakoolas
Απών/απούσα

το διαβασα και αυτο....

Οταν δουλευα στα ξενα εκει ειχαμε το αναποδο θεμα...κραζαμε οσους ερχοντουσταν με jeep ή με μεγαλου κυβισμου μιας και οι πιο πολλοι ειχαμε ειτε ποδηλατο ειτε μικρα ΙΧ ειτε...συγκοινωνιες.

Εδω τα κομπλεξ που ο καθε νεοπλουτος εχει, δεν επιτρεπουν τη συνηπαρξη σε ενα χωρο ολων των οχηματων!

ΕΛΕΟΣ

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα
markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

SpyrosV όλα καλά με το www.lcc.co.uk

Τους έστειλα για συμβουλές στο θέμα εδώ στην Ελλάδα και μου απάντησαν σήμερα με κομμάτι κείμενο απο την εταιρία που δουλεύω και τις προσπάθειες που έχουν δημοσιεύσει παλαιότερα και αφορούσαν μειώσεις του CO2

Δήλωσαν επίσης οτι ανεξάρτητα θα μπορούσαν και οι ίδιοι ως κίνημα να στείλουν e-mail στην εταιρία και να εξηγήσουν τα υπέρ ενός parking ποδηλάτου σε σχέση με αυτό του αυτοκινήτου στη δουλειά.

Ξαναέστειλα για να επισημάνω για δεύτερη φορά οτι αφορά Ελλάδα (μηπως δεν κατάλαβαν τα παλικάρια και θεώρησαν οτι τους στέλνω για εταιρία στο Λονδίνο) και οτι εκτιμούμε ως εταιρία και ποδηλατιστές την βοήθειά τους.

είδομεν

Tsag-Ataq
Εικόνα Tsag-Ataq
Απών/απούσα

Ήθελα να παραθέσω και τη δική μου εμπειρία πάνω στο θέμα.
Είμαι ένας από τους 5-6 εργαζόμενους που πηγαινοερχόμαστε στην εταιρεία μου με ποδήλατο (από τους 1500 περίπου συνολικά υπαλλήλους...). Όσο ήμουν στα γραφεία στο Μαρούσι, δεν είχα πρόβλημα, το έβαζα στο υπόγειο πάρκιγκ της εταιρείας μαζί με τις μηχανές. Τον Οκτώβριο μας μετακόμισαν σε κτήριο στη Λ. Αθηνών όπου η πρόσβαση στα πάρκιγκ γινόταν μόνο με χρήση ειδικής κάρτας την οποία προμηθεύτηκαν μόνο οι χρήστες αυτοκινήτων και μηχανών. Έτσι λοιπόν ένα ωραίο πρωί (έχοντας κουραστεί να διπλώνω το dahon και να το κουβαλάω 4 ορόφους πάνω-κάτω, αφού οι security δεν μου άνοιγαν τη μπάρα του parking για να το κλειδώνω σε μια κολώνα εντός του parking) αποφάσισα να στείλω ένα mail στη διοίκηση της εταιρείας προτείνοντας την τοποθέτηση μπαρών στάθμευσης ποδηλάτων σε έναν χώρο του υπαίθριου parking που δεν χρησιμοποιούταν. Συνημμένα είχα βάλει φωτογραφίες από διάφορους τύπους μπαρών με τις τιμές αυτών καθώς και μια παρουσίαση στο powerpoint με την εικονική τοποθέτηση των εν λόγω μπαρών στάθμευσης σε φωτογραφίες που είχα τραβήξει από τον υποψήφιο χώρο. Παράλληλα επιχειρηματολογούσα για το πόσο θα ενίσχυε το οικολογικό προφίλ της εταιρείας μια τέτοια κίνηση και πόσες θέσεις στάθμευσης για ΙΧ θα μπορούσαν να απελευθερωθούν (αφού πολλοί συνάδελφοι σκέφτονται να καταφύγουν στη μετακίνηση με το ποδήλατο για να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα). Η ανταπόκριση ήταν άμεση! Μέσα σε μια εβδομάδα είχαν φτιάξει το πάρκινγκ ποδηλάτων στη θέση που είχα προτείνει, χρησιμοποιώντας τις πιο ακριβές από τις μπάρες που είχα προτείνει! Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πάρκινγκ δυναμικότητας 30 ποδηλάτων σε χώρο φυλασσόμενο από security, κάμερες ασφαλείας και περιμετρικό συναγερμό... Πλέον το αφήνω ξεκλείδωτο.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι:
1) Καμιά φορά τα θέλουν "μασημένη τροφή".
2) Πρέπει να απευθυνθείς στο σωστό μέρος και να "πουλήσεις" σωστά την πρότασή σου.
3) Να μην τσακωθείς με κανέναν (θα μπορούσα να είχα τσακωθεί με τους securitαδες την πρώτη μέρα που δεν με άφησαν να περάσω, δεν το έκανα όμως. Τα "άκουσαν" ούτως ή άλλως από "πάνω" μετά το mail)
4) Φυσικά, να είναι ανοιχτόμυαλοι αυτοί που απευθύνεσαι (που μάλλον στην περίπτωσή σου κολλάμε).

επίσης αν θες δες αυτό:

http://www.doorado.eu/mpares-podilaton/

αυτό το site το είχα συμπεριλάβει στην πρότασή μου ;-)

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

gavos wrote:
Επίσης κάπου κυκλοφορούσε ένα Pdf Με γενικά κίνητρα για cycle to work. Στο Net βρίσκω μόνο για το cycle to work schema της Βρετανίας.

Πληροφορίες για cycle to work έχουμε και μεις:
http://www.podilates.gr/?q=node/10378

Σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε τη δράση Δουλειά Ποδήλατο το Μάϊο του 2011.
Η δράση θα συνοδεύεται με σχετικό υλικό για να προτρέψουμε συναδέλφους και εργοδότες να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν και να ευνοούν το ποδήλατο.
Σύντομα θα φτιάξουμε μια ομάδα για να το οργανώσουμε.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

markman8 wrote:
Η ερώτηξης είναι η εξής. Υπάρχει κάπου κανόνας συνταγματικός για το parking ποδηλάτων? Η κάθε εταιρία βγάζει δικό της? Υποχραιούται η κάθε εταιρία να έχει ειδικές θέσεις για ποδήλατα απο τη στιγμή που έχει και για αυτοκίνητα αλλά και για μηχανές? Ζήτησα εγκύκλειο που να λέει οτι απαγορεύεται να αφήσω το ποδήλατο εκεί και φυσικά δεν υπάρχει κάτι.

Υποθέτω πως δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία, αλλά θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανένας αν μπορεί να δημιουργηθεί και από ποιόν; Συγκεκριμένα, μπορεί ένας δήμος να επιβάλει τέτοιους κανονισμούς για κτίρια εργασίας;

Παραθέτω κανονισμoύς από την πόλη του Seattle:
http://clerk.ci.seattle.wa.us/~scripts/nph-brs.exe?d=CODE&s1=23.49.019.s...

* Κτίρια γραφείων εργασίας πρέπει να έχουν 1 θέση στάθμευσης ποδηλάτου για κάθε 500 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας.
* Καταστήματα με πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα χώρων πωλήσεων πρέπει να έχουν 1 θέση για κάθε 500 τ.μ.
* Ξενοδοχεία πρέπει να έχουν μια θέση ανα δύο δωμάτια.
* Κτίρια κατοικίας πρέπει να έχουν μια θέση ανά δύο διαμερίσματα.
* Κτίρια γραφείων με εμβαδό μεγαλύτερο από 25000 τ.μ. πρέπει να έχουν αποδυτήρια, ντούς, και χώρο αποθήκευσης ρούχων. (Έχω διαβάσει πως σκοπεύουν να μειώσουν το απαιτούμενο εμβαδό σε 10.000 τ.μ.)
* Κτίρια μη-κατοικίας απαγορεύεται να έχουν περισσότερες από μια θέση παρκαρίσματος αυτοκινήτων για κάθε 100 τ.μ. εμβαδού (με μερικές εξαιρέσεις).
* Καινούργια κτίρια εργασίας με εμβαδό μεγαλύτερο από 1000 τ.μ. υποχρεούνται να έχουν έναν εκπαιδευμένο (από την πόλη) υπάλληλο (είτε δικό τους είτε αγοράζοντας υπηρεσίες από εξειδικευμένες εταιρίες) για συγκοινωνιακά θέματα, με στόχο να προτρέπει τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν εναλλακτικά μέσα συγκοινωνίας.

Η πόλη ασκεί πίεση ώστε οι χώροι εργασίας να ΜΗΝ προσφέρουν δωρεάν παρκάρισμα για Ι.Χ. στους υπαλλήλους τους. Δωρεάν παρκάρισμα είναι επιδότηση του Ι.Χ. εις βάρος των άλλων μέσων.

gavos
Απών/απούσα

Πολύ ωραίες οι πληροφορίες σου. Αν δε σε πειράζει θα ήθελα να μου στείλεις στο nikos.bogdos σε gmail.com τα .ppt και το κείμενο που έστειλες. Μιας και είναι success story θα ήθελα να πάρω ιδέες.

@ Filopodaros

Τί ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτή η δράση τον Μάιο; Γιατί τον Μάιο και όχι πιο νωρίς; Η Ελλάδα είναι θαυμάσια για ποδήλατο από Μάρτιο-Απρίλιο. Μιλάω για τους αμύητους πάντα, οι υπόλοιποι ευκαιρία ψάχνουμε...

Νίκος

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

gavos wrote:
Τί ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτή η δράση τον Μάιο; Γιατί τον Μάιο και όχι πιο νωρίς; Η Ελλάδα είναι θαυμάσια για ποδήλατο από Μάρτιο-Απρίλιο. Μιλάω για τους αμύητους πάντα, οι υπόλοιποι ευκαιρία ψάχνουμε...

http://www.podilates.gr/biketowork
http://www.podilates.gr/?q=node/10613

Το γιατί το Μάιο και όχι άλλο μήνα ας το συζητήσουμε σε φόρουμ γι' αυτό το θέμα, προς το παρόν εδώ:
http://www.podilates.gr/?q=forum/68

markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

Έτοιμο το poster που θα αφισοκοληθεί στο κτήριο!!

Ωραιότατο βγήκε και το μηνυματάκι ζώρικο! Δεν μπορώ να το ανεβάσω ακόμη όμως μιας που η φωτογραφία στο background δεν είναι δική μου και έστειλα στον τύπο e-mail αν δύναται να τη χρησιμοποιήσω.

Ρώτησα για Α3 poster έγχρωμο απέναντι απο τον ΟΤΕ Κωλέττη και πάει απο 1.70 έως 3.00 ευρώ η αφίσα. Καλά είναι πιστεύω. Ίσως να παραγγείλω σε Α2 που λογικά θα είναι κοντά η τιμή.

Το poster είναι καθαρά για να μαζέψω ενδιαφερόμενους. Ετοίμασα και μια επιστολή αλλά οταν υπάρξουν και άλλοι θα την τελειοποιήσουμε μιας και το έχω να γράφω μια ολιά επιθετικά και τα managerόνια θέλουν με το μαλακό

Sar1
Απών/απούσα

σου δημιουργεί πρόβλημα για να παρκάρει το "εταιρικό"; Δηλαδή δικηγόρος, σωστά;

markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

http://tvxs.gr/node/73495

αφιερωμένο στους managαραίους

markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

Poster

Γεια χαρά σε όλους, χρόνια πολλά και ευτιχισμένο το 2011 !!

Σήμερα ανάρτησα τα poster και σας στέλνω link με το τι έφτιαξα.

φιλικά,
Μιχάλης Μαρκομανωλάκης

markman8
Εικόνα markman8
Απών/απούσα

.

contact