Κλοπές ποδηλάτων έξω από το sm ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στα Βριλήσσια

75 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Ειρήνη
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους.

Γράφτηκα πριν από λίγο στους Podilates για να κάνω μία καταγγελία, που ίσως φανεί χρήσιμη σε άλλους ποδηλάτες στα Βριλήσσια.
Πριν μία ώρα μου έκλεψαν το ποδήλατό μου μάρκας IDEAL (λευκό), το οποίο είχα κλειδώσει έξω από το κατάστημα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ κοντά στο σταθμό "Δουκ. Πλακεντίας" του ΜΕΤΡΟ. Το άφησα για λιγότερο από 15 λεπτά, επαναλαμβάνω, κλειδωμένο με αλυσίδα ποδηλάτου και όταν επέστρεψα είχε κάνει φτερά.
Μπήκα στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και ζήτησα τον υπεύθυνο του καταστήματος με την ελπίδα να υπάρχει κάποια κάμερα έξω(επειδή υπάρχουν και ΑΤΜ 2 τραπεζών), που ενδεχομένως να είχε καταγράψει την κλοπή. Όπως με πληροφόρησε, δυστυχώς δεν υπάρχει και πρόσθεσε ότι το ποδήλατό μου δεν ήταν το μόνο που εκλάπη από το συγκεκριμένο σημείο. Του είχαν αναφερθεί κι άλλα περιστατικά τελευταία και είπε πώς μάλλον πρέπει να υπάρχει σπείρα που να παρακολουθεί και να κλέβει.
Από το τμήμα άμεσης δράσης (100), που τηλεφώνησα και από το Α.Τ. Βριλήσσίων όπου πήγα για να καταγγείλω την κλοπή και να κάνω μήνυση έμαθα ότι δεν υπάρχει τρόπος αλλά ούτε και περίπτωση να βρεθεί.
Το ποδήλατό μου ήταν καινούργιο. Δεν είχα προλάβει να κάνω πάνω από 10 βόλτες με αυτό. Η θλίψη μου και η οργή μου είναι μεγάλη. Ήταν η μόνη μου διέξοδος την περίοδο αυτή, που είναι δύσκολη για μένα.
Στέλνω αυτό το μήνυμα για να προφυλάξω άλλους από αυτό που συνέβη σε μένα.

Αν μένετε στα Βριλήσσια, προσέχετε πού αφήνετε το ποδήλατό σας, αν τελικά υπάρχει και κανένα μέρος που να θεωρείται ασφαλές.
____________________________________________________________________________
Eνημερωτικοί σύνδεσμοι

Πως να κλειδώσετε το ποδήλατο σας
Κλοπή ποδηλάτου, τι και πού;
Θεματική: Κλεμμένα ποδήλατα
 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Λυπάμαι πολύ για ό,τι σου συνέβη. Δυστυχώς την πάτησες κι εσύ σαν πρωτάρα. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΠΛΑ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΑ. Πάντα με πέταλο, διαφορετικά το κλαίμε... Σου εύχομαι να ξαναπάρεις ποδήλατο, και όταν έρθει η ώρα να πάρεις οπωσδήποτε πέταλο να το κλειδώνεις...

-bike-
Εικόνα -bike-
Απών/απούσα

efuges gia kedrto to opoio exei ftasei idei kai to poulanee . . .

menadrou - geraniou - kai apo monastiraki ola ta stena psakse

Ειρήνη
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Δυστυχώς είμαι πρωτάρα (το πρώτο μου ποδήλατο μετά από πολλά χρόνια και μάλιστα στην πόλη) και κανένας από τους φίλους μου που είχε ποδήλατο πριν από μένα δεν με είχε ενημερώσει για το πέταλο.
Και πάλι όμως, πριν λίγους μήνες έκλεψαν τη μηχανή του ξαδέρφου μου που ήταν κλειδωμένη και με συναγερμό. Σίγουρα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ασφαλίζουμε τα ποδήλατά μας και να δυσκολεύουμε τους κλέφτες. Νομίζω ότι όμως ότι βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον πιο προσεκτικό και πολλά περισσότερα από τους ανυποψίαστους πρωτάρηδες σαν εμένα.
Δεν ξέρω αν και πότε θα ξαναπάρω ποδήλατο. Δυστυχώς δεν το ήθελα μόνο για βόλτες (δεν έχω καθολου χρόνο αυτή την περίοδο). Για μένα θα ήταν το μέσο που θα αντικαθιστούσε το αυτοκίνητο για μικρές διαδρομές (ΜΕΤΡΟ, Super Market κ.λ.π.) και ένας τρόπος να διατηρούμαι σε καλή φυσική κατάσταση μετά από τόσες ώρες καθισιό στην καρέκλα του γραφείου μου.
Ευχαριστώ πάντως πολύ!

Ειρήνη
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ αλλά δεν καταλαβαίνω τι κάνεις όταν το βρεις.

Σπας τα μούτρα αυτού που το πουλάει;
Φωνάζεις την αστυνομία; (και έφτασε....)
Ξαναγοράζεις το κλεμμένο σου;
Ή του χώνεις το serial number στη μούρη, το βουτάς και φεύγεις;
Υπάρχει κάποιος που να έχει βρει εκεί το ποδήλατό του, ώστε να μου πει τί έκανε;

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Έτσι την είχα πατήσει κι εγώ... Εμένα μου το είχαν κλέψει μέσα από την πυλωτή της πολυκατοικίας μου που το είχα δεμένο με αλυσίδα. Κι εμένα τότε δεν με έιχε ενημερώσει κάποιος για πέταλο... Πέρασε καιρός, μάζεψα λεφτά και ξαναπήρα ποδήλατο μαζί με πέταλο. Θα έρθει η ώρα που θα ξαναπάρεις, μην ανησυχείς. Δυστυχώς για τους πρωτάρηδες δεν υπάρχει τρόπος να μάθουν παρά μόνο με το πάθημα. Θα έπρεπε στα καταστήματα να σε ενημερώνουν με την αγορά του ποδηλάτου σου, αλλά κανείς δεν το κάνει. Ίσως τους συμφέρει κι όλας γιατί θα ξαναγοράσεις ποδήλατο με αυτόν τον τρόπο, τί να πω.

ΥΣ: Από αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα, οι περισσότεροι από όσους το έχουν βρει, έχουν δώσει λεφτά για να το πάρουν πίσω

shaka
Εικόνα shaka
Απών/απούσα

Ειρήνη wrote:
Από το τμήμα άμεσης δράσης (100), που τηλεφώνησα και από το Α.Τ. Βριλήσσίων όπου πήγα για να καταγγείλω την κλοπή και να κάνω μήνυση έμαθα ότι δεν υπάρχει τρόπος αλλά ούτε και περίπτωση να βρεθεί.

μια χαρά ξέρουν να ρίχνουν ξύλο και απειλές αλλά όταν είναι να κάνουν την δουλειά τους το ρίχνουν στο κωλοβάρεμα. άποψή μου είναι ότι η απάντησή τους είναι απαράδεκτη - να τσακιστούν να το βρουν ή τουλάχιστον να μην μας τα πρήζουν ότι δεν πληρώνονται και διακινδυνεύουν την ζωή τους.

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

shaka wrote:

μια χαρά ξέρουν να ρίχνουν ξύλο και απειλές αλλά όταν είναι να κάνουν την δουλειά τους το ρίχνουν στο κωλοβάρεμα. άποψή μου είναι ότι η απάντησή τους είναι απαράδεκτη - να τσακιστούν να το βρουν ή τουλάχιστον να μην μας τα πρήζουν ότι δεν πληρώνονται και διακινδυνεύουν την ζωή τους.

Τα έπιασες τα λεφτά σου... Και δεν είναι αν θα το βρουν τελικά ή όχι... Είναι ότι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να το ψάξουν! Και πώς είναι δυνατόν όλοι εδώ μέσα λίγο πολύ να ξέρουμε πού πάνε τα ποδήλατα μετά και πού τα πουλάνε και αυτοί να μην ξέρουν... Είναι απλά τραγικό να είσαι σε ένα κράτος και να αισθάνεσαι τόσο ανυπεράσπιστος.

Ειρήνη
Απών/απούσα

Δεν έχω καμία διάθεση να τους δικαιολογήσω.
Εξάλλου ο φρουρός στην είσοδο (ένα παιδάκι που τον έβλεπα στο Θησείο δεν θα ήξερα αν έχει τελειώσει το σχολείο), όταν έβγαινα από το τμήμα λαγοκοιμόταν στο φυλάκειο και ο άλλος που μου πήρε την κατάθεση,ένα άλλο παιδάκι,αν και προσπαθούσε να με παρηγορήσει, ήταν φανερό ότι δεν ήξερε τα βασικά. Αυτός με παρότρυνε να πάρω το 100, όπου μου είπαν ότι με τα ποδήλατα δεν γίνεται τίποτα! Δεν έπρεπε να το γνωρίζει;
Πώς να βρεις όμως ένα κλεμμένο ποδήλατο; Δεν είναι μηχανάκι για να έχει αριθμό κυκλοφορίας! Ακόμη κι αν έδιναν σήμα στις ομάδες περιπολίας, που βλέπω συχνά στην περιοχή μου, τί θα έκαναν; Θα σταματούσαν όποιον οδηγεί ένα λευκό γυναικείο IDEAL; Αν κουνιόντουσαν και αυτοί, γιατί και ο δικός τους μισθός δεν ξέρω αν ξεπερνάει τα 1000 Ε.
Μάλλον τα γνωρίζουν καλά όλα αυτά οι επιτήδειοι και είναι να μην είσαι τυχερός....
Τέλος πάντων, δεν λειτουργεί τίποτα, δυστυχώς δεν αλλάζει τίποτα και ακόμη κι αν προσπαθείς σαν μονάδα να κάνεις τη διαφορά, υπάρχουν στιγμές σαν αυτή που νιώθεις πώς συνθλίβεσαι.

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Δεν τα βάζω με τους αστυνομικούς σαν άτομα. Τα βάζω με την αστυνομία σαν σύνολο σε αυτό το θέμα τουλάχιστον. Δεν λέω ότι είναι εύκολο να το βρουν, αλλά δεν προσπαθούν καν...

Ειρήνη
Απών/απούσα

Ναι, κατάλαβα τί εννοούσατε.
Απλώς με αφορμή αυτό που μου συνέβη, κι επειδή κι εγώ πάνω στα νεύρα μου, αισθάνθηκα να θέλω να βρίσω τον αστυνομικό που από τη μία μου έλεγε "μην στεναχωριέστε, εσείς να είστε καλά" και από την άλλη "είναι δύσκολο να το βρείτε, χάνονται κάθε μέρα", προσπάθησα να σκεφτώ και τη δική τους θέση για τη συγκεκριμένη περίπτωση όχι γενικά, τί θα μπορούσαν δηλαδή - ιδανικά - να κάνουν και απλώς αποχαιρέτησα με το μυαλό μου το ποδηλατάκι μου.....

jeanmarat
Απών/απούσα

"και κανένας από τους φίλους μου που είχε ποδήλατο πριν από μένα δεν με είχε ενημερώσει για το πέταλο."

καλα θα κανεις να τους ενημερωσεις και αυτους

Naruto
Απών/απούσα

Με λύπη διάβασα αυτό το post και είναι πραγματικά κρίμα για το επίπεδο των υπηρεσιών που μας παρέχει η αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις.Και κρίμα για έναν νέο ποδηλάτη να ''χάνει'' το ποδήλατο του.
Παρόλα αυτά θα ήθελα να προσθέσω ένα γεγονός που μου έχει τύχει πριν δύο καλοκαίρια.
Έχουμε πάει με έναν φίλο για μπάνιο με το παπάκι του και ύστερα απο κανα 3 ωρο που είπαμε να πάρουμε κατι να φάμε διαπιστώσαμε πως μας είχαν κλέψει τα πορτοφόλια και τα κινητά,στο τσαντάκι του φίλου ήταν και τα κλειδιά απο τα 2 πέταλα που το κλειδώνει >
Πήγαμε στο beach bar και καλέσαμε αστυνομία και κλειδαρά για το μηχανάκι.Ο κλειδαράς έβγαλε ενα spray και ένα σφυράκι και μέσα σε 5 λεπτά ''έσπασε'' και τα 2 πέταλα τα οποία είχε ψεκάσει με το εν λόγω spray.
Απλά θέλησα να το αναφέρω γιατι διέκρινα μια σιγουριά όσων αφορά τη φύλαξη με πέταλο.

jeanmarat
Απών/απούσα

τα ιδια και τα ιδια

φιλε μου δωσε μου λιγο χρονο και τα εργαλεια και σου ανοιγω και το σπιτι πιστεψε με. Εκτος αν νομιζεις πως η πορτα σου δεν ανοιγεται.

Για τα κλεφτρονια ποδηλατων το πεταλο ειναι το καλύτερο μετρο προστασίας. τελεια και παυλα.

Naruto
Απών/απούσα

Και εγώ πέταλο χρησιμοποιώ δεν ήθελα να το υποτιμήσω.Απλά και ταπεινά είπα πως ένα πέταλο ''εμένα προσωπικά'' δεν με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής.

aggelikhhh
Εικόνα aggelikhhh
Απών/απούσα

Menw kai egw vrilissia k afinw suxna to podilato mou ston sklaveniti alla panta me petalo! Exw akousei polles fores apo atoma ekei oti tous klepsan to podilato, to opoio to eixan demeno me mia alusida podilatou :/
Pisteuw ontws oti me to petalo den mporoun eukola na sto klepsoun...alla apo tin alli an exeis ena kainourio podilato einai poli epikinduno na to afineis eksw ..akoma kai me petalo!
To diko mou to afinw suxna giati einai sxetika palio...opote de to fovamai...alla PANTA me petalo!
Tha sou proteina na agoraseis ena metaxeirismeno(h ena ftino kainourio), gia na to afineis opou thes-me petalo- kai na min exeis tupseis ;)...mporeis na vreis aggelies k edw gia podilata arketa oikonomika k kalosuntirimena ;)

dustbags
Εικόνα dustbags
Απών/απούσα

και γω Ειρηνη για την απωλεια του ποδηλατου σου,που απο οτι καταλαβα αγαπουσες πολυ.Κανε οπως ειπαν και οι προλαλησαντες μια βολτα απο το κεντρο μηπως φανεις τυχερη και με καποιο μικροποσο το παρεις πισω.
Ειναι πολυ αδικο να δεις να το καβαλαει κανα καφετι ρεμαλι.
Οσο για τα παιδαρελια της αστυνομιας,το χιλιαρικο που παιρνουν ως μισθο,και αν ειναι και χιλιαρικο,για τις προσφερομενες προς τους ελληνες πολιτες υπηρεσιες τους,ΑΝ λεω ΑΝ ειχαν φιλοτιμο θα επρεπε να παραιτουντω της μισθοδοσιας τους,του αστυνομικου σωματος και να πηγαινανε σπιτια τους να συνεχισουν το τιποτα που κανουν.

jeanmarat
Απών/απούσα

τι ηταν αυτο θεε μου :

"Ειναι πολυ αδικο να δεις να το καβαλαει κανα καφετι ρεμαλι.¨"

Δηλαδη αμα ειναι λευκο ή κιτρινο το ρεμάλι δεν είναι άδικο ;

αλλο και αυτο

dustbags
Εικόνα dustbags
Απών/απούσα

αγαπητε.Ειναι αδικο.
Για το καφετι,οπως το λεω εγω.Πολυ αδικο.

Mortisia
Εικόνα Mortisia
Απών/απούσα

Προς τον dustbags:

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το οτι είσαστε ρατσιστής με το thread της κοπέλας, που πολύ λυπημένη θέλησε να μας ενημερώσει γι' αυτό που της συνέβη. Εμένα προσωπικά με αηδιάσατε με το συγκεκριμένο σας σχόλιο.
Επίσης έχετε παραβεί τον
1ο Κανόνα δημοσίευσης στο forum
- Δεν προσβάλουμε άλλα άτομα και δεν αναφερόμαστε εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων μέσω του forum χρησιμοποιώντας την ανωνυμία που μας δίνει το ψευδώνυμο μας.

Υ.Γ. Κάτι που έκανα και εγώ μόλις!

kuku
Εικόνα kuku
Απών/απούσα

jeanmarat wrote:
τα ιδια και τα ιδια

φιλε μου δωσε μου λιγο χρονο και τα εργαλεια και σου ανοιγω και το σπιτι πιστεψε με. Εκτος αν νομιζεις πως η πορτα σου δεν ανοιγεται.

Για τα κλεφτρονια ποδηλατων το πεταλο ειναι το καλύτερο μετρο προστασίας. τελεια και παυλα.

Συμφωνω και εγω μαζι σου αλλα αν ο κλεφτης προμηθευτει
αυτο το σπρει δεν θα εχει καμια διαφορα πλεον
εαν θα εχεις πεταλο ή αλυσιδα..
Σωστα?

Naruto
Απών/απούσα

Επαναλαμβάνω :) το εν λόγω περιστατικό δεν το ανέφερα για να μειώσω την αξία προστασίας που παρέχει ένα πέταλο.Και εγώ στο ποδήλατο μου πέταλο χρησιμοποιώ.Προς το παρόν το έχω αφήσει μόνο δύο φορές στο κέντρο Πειραιά,μία στο δημαρχείο απέξω και μία στο κατάστημα Σκλαβενίτη στην Καλλίπολη.Και οι 2 φορές δεν ξεπέρασαν τα 30 λεπτά έκαστος.
Παρόλα αυτά ''εγώ προσωπικά'' δεν αισθάνομαι άνετα όταν το αφήνω ακόμα και με το πέταλο.

dustbags
Εικόνα dustbags
Απών/απούσα

Αγαπητη φιλη πραγματι,κακως αναφερθηκα ετσι μεσα στην οργη μου για το συμβαν της Ειρηνης.Δυστυχως ζωντας στο κεντρο συνεχως βιωνω τετοια περιστατικα και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.
Εν πασει περιπτωσει,συμπαρισταμαι στη στεναχωρια της Ειρηνης και σας ζητω συγνωμη.

spirosmtb
Εικόνα spirosmtb
Απών/απούσα

ακουω για πεταλα για αλυσιδες μεχρι και για pitbull εχω ακουσει.οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει.το πεταλο που ανεφερε παραπανω ο φιλος που το εσπασε ο κλειδαρας σε χρονο dt δεν εκανε τιποτα παραπανω απο το να παγωσει το μεταλλο και να καταστρεψει την μοριακη του δομη.μετα με ενα μικρο κραδασμο(χτυπημα με σφυρι) γινεται κομματακια.
απλος και παναρχαιος τροπος κλοπης.το σπρευ βεβαια ειναι ενα απλο σπρευ γκαζιου,σιγουρα θα εχετε προσεξει ολοι οταν αλλαζουμε το γκαζακι αν δεν πιασει καλα πως παγωνουν τα δαχτυλα μας η και το γκαζακι ακομα.
μη βιαστουνε βεβαια καποιοι να πουνε οτι μαθαινω τους αλλους να κλεβουν διοτι αυτα τα ξερουν ηδη και πολλα χρονια.
το συμπερασμα ειναι ενα και απλο.οσο πιο καλα κλειδωνει κατι τοσο πιο αποτρεπτικο γινεται για τον κλεφτακο.ο επαγγελματιας δεν θα ασχοληθει με το ποδηλατο μου που αξιζει 300 ευρω.και το βασικοτερο ειναι πως δεν αγοραζουμε τιποτα κλεμμενο.οταν σταματησουμε να αγοραζουμε κλεμμενα τοτε θα σταματησουν και οι κλοπες.τι να το κανει ο κλεφτης το ποδηλατο αν δεν μπορει να το πουλησει;βεβαια υπαρχουν και αλλοι τροποι αλλα δυστυχως φοβαμαι πως μονο στα λογια θα μεινουν αν τους αναφερω.
προσοχη και μονο και καλη τυχη σε ολους μας

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

spirosmtb wrote:
το πεταλο που ανεφερε παραπανω ο φιλος που το εσπασε ο κλειδαρας σε χρονο dt δεν εκανε τιποτα παραπανω απο το να παγωσει το μεταλλο και να καταστρεψει την μοριακη του δομη.μετα με ενα μικρο κραδασμο(χτυπημα με σφυρι) γινεται κομματακια.
απλος και παναρχαιος τροπος κλοπης.το σπρευ βεβαια ειναι ενα

Για την ενημέρωσή σας, το μέταλλο όλων των καλών πετάλων ΔΕΝ "παγώνει" με τα σπρευ αυτά - και το αναφέρουν και στις πιστοποιημένες προδιαγραφές τους.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα
Naruto
Απών/απούσα

Προφανώς ήταν κακής ποιότητας τα πέταλα του φίλου μου τότε. :)

Arxarios
Απών/απούσα

...αν και δεν ξέρω αν κάνω καλά που το δημοσιεύω, καθώς δίνω ιδέες και έχω παρόμοιο τύπο κλειδαριάς στο πέταλο μου.

http://www.youtube.com/watch?v=o-LWGJzglho

Μήπως τελικά λοιπόν η καλύτερη λύση είναι πέταλο με συνδυασμό?

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Aπό τα MasterLock αξίζει μόνο το συρματόσχοινο που αναφέρω.

Παρατήρησα τα πέταλα MasterLock στο Leroy Merlin Ρέντη και θα πω ότι είναι χείριστα, μάλλον φασόν κινέζικα. Οπότε οτιδήποτε άλλο είναι περιττό.

Εμένα μ' αρέσει αυτό το video.

spirosmtb
Εικόνα spirosmtb
Απών/απούσα

spirosmtb έγραψε:
το πεταλο που ανεφερε παραπανω ο φιλος που το εσπασε ο κλειδαρας σε χρονο dt δεν εκανε τιποτα παραπανω απο το να παγωσει το μεταλλο και να καταστρεψει την μοριακη του δομη.μετα με ενα μικρο κραδασμο(χτυπημα με σφυρι) γινεται κομματακια.
απλος και παναρχαιος τροπος κλοπης.το σπρευ βεβαια ειναι ενα
lyhadj εγραψε
Για την ενημέρωσή σας, το μέταλλο όλων των καλών πετάλων ΔΕΝ "παγώνει" με τα σπρευ αυτά - και το αναφέρουν και στις πιστοποιημένες προδιαγραφές τους.

για την ενημερωση σας διαβαστε οποιος θελει το παρακατω αρθρο για το παγωμα και το σπασιμο.¨
http://www.mototrail.net/t521-topic

Naruto
Απών/απούσα

Πολύ κατατοπιστικό το εν λόγω άρθρο που ανέβασες.Παρόλα αυτά δεν ξέρω τι υλικό ήταν τα πέταλα του φίλου μου,αλλά το μόνο που ξέρω είναι πως δεν έχω κάποιο λόγο να πω μια ''φτιαχτή'' ιστορία,ελπίζω να μην έγινα γραφικός :)