Κλοπές ποδηλάτων έξω από το sm ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στα Βριλήσσια

75 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
spirosmtb
Εικόνα spirosmtb
Απών/απούσα

γραφικος δεν εγινες φιλε καθολου.ευτυχως δεν εχω καμια προσωπικη ασχημη ιστορια να αφηγηθω αλλα μιας και εχω ασχοληθει με τα συστηματα ασφαλειας σε επαγγελματικο αλλα και ερασιτεχνικο επιπεδο καταλαβα πως οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει.και δεν αναφερομαι μονο σε πεταλα και κλειδαριες αλλα ακομα και σε ηλεκτρονικα κυκλωματα.το μονο σιγουρο ειναι πως οσο περισσοτερο προσεχουμε το κλειδωμα ενος ποδηλατου τοσο λιγοτερες πιθανοτητες εχουμε να το κλαψουμε μετα.
ειναι και αυτο που ειπα πιο πριν.δεν θα ασχοληθει ο εξπερ με το ταπεινο ποδηλατο μου που εχει 300 ευρω καινουργιο.καποιο καλο ομως δεν θα του παρει πανω απο ενα λεπτο για να το ξεκλειδωσει(και παρα πολυ λεω).τωρα βεβαια αν αφησω ακομα και ενα ερειπιο ξεκλειδωτο η με ενα συρματοσχοινο ολο και καποιος θα το παρει.
δειτε και αυτο...αλλο εψανα αλλα δεν καταφερα να το βρω...και αυτο βεβαια μια χαρα ειναι
http://www.youtube.com/watch?v=89ne8DQxUBY

Ειρήνη
Απών/απούσα

Καλημέρα και πάλι από την παθούσα.
Ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα συμπαράστασης και τις συμβουλές που στείλατε.
Για την ιστορία σας λέω ότι 2 μέρες που αναζητούμε το ποδήλατο στα μέρη που τα πηγαίνουν δεν έχουμε δει καμία κινητικότητα, κανένα ποδήλατο να πωλείται. Πήγαμε ώρες μεσημεριανές, θα πάμε όμως και την Κυριακή το πρωί στο παζάρι των ρακκοσυλεκτών. Αν και μία ιστορία με θετική έκβαση που διάβασα στο forum (του Iron Man) ήταν ελπιδοφόρα, δεν μπορώ να σας πω ότι τρέφω φρούδες ελπίδες.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αυτές τις μέρες έχω γίνει χειρότερος άνθρωπος. Ήταν πρωτόγνωρη η οργή και οι κακές σκέψεις που έκανα για τον δράστη (-ες). Ναι, δεν έχασα άνθρωπο και ναι, δεν το είχα κλειδώσει με πέταλο. Καθένας όμως έχει δικαίωμα να στεναχωριέται όταν του κλέψουν κάτι αξίας (με την πραγματική και μεταφορική έννοια) και όχι δεν είναι σωστό να γεμίζει ενοχές το θύμα ("που δεν ήξερα για το πέταλο, που δεν είχα βάλει 5 μπράβους να το φυλάνε, που δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι τελικά έχουμε γίνει ζούγκλα και κανείς δεν αντιδρά σε τίποτα που γίνεται μπροστά του και που χρειάστηκα γάλα από το σούπερ μάρκετ και πήγα με το ποδήλατο να το πάρω"!). Έλεος!!!!
Τέλος πάντων, αν και βρίσκομαι ακόμη στην 4η φάση του πένθους που λένε οι ψυχολόγοι, δηλαδή στη φάση της κατάθλιψης, και δεν θέλω να ακούσω για άλλο ποδήλατο, μπορείτε να μου πείτε εσείς που το έχετε ψάξει τί είδους πέταλο έχετε και από πού το πήρατε; Δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται διαφήμιση και απαγορεύεται στο forum. Σε αυτή την περίπτωση μήπως μπορείτε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα; Τις βασικές συμβολές για αρχάριους μέσα από την εμπειρία σας θέλω, γιατί δεν ξεκίνησα καλά!
Ευχαριστώ πολύ.

Ειρήνη
Απών/απούσα

Ξέχασα να πω ότι διάβασα ό,το σχετικό έχει ήδη αναρτηθεί αλλά μάλλον μπλέχτηκα περισσότερο ως προς την αγορά πέταλου.

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Ας προσθέσω την άποψή μου εδώ, για άλλη μια φορά. Αν δεν αγοράζουμε τα κλεμμένα, δεν θα τα κλέβουν για να τα πουλήσουν. Προσφορά και ζήτηση για αυτήν την κερδοσκοπικότατη αγορά.

Αυτός που θα τα αγοράσει γίνεται ο ηθικός αυτουργός των επόμενων κλοπών.

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Συμφωνώ εν μέρη μαζί σου, απλά υπάρχει τουλάχιστον για μένα ένας διαχωρισμός. Είναι άλλο να θέλεις να πάρεις ένα ποδήλατο και να πεις "οκ, πάω να το πάρω από τα κλεμμένα που θα μου βγει πιό φτηνό" (όπως έκανε μια φίλη μου και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι), και άλλο να σου κλέψουν το ποδήλατο σου που αγαπάς. Το ποδήλατο σου θα το ψάξεις και θα το πάρεις πίσω, όχι επειδή θα είναι πιό φτηνό, αλλά είναι κάτι που ήταν δικό σου, που δέθηκες και αγάπησες. Τουλάχιστον αυτά είναι τα συναισθήματα για το δικό μου ποδηλατάκι, μπορεί να είμαι και υπερβολική, δεν ξέρω. Αλλά κι εγώ θα το έψαχνα να το πάρω πίσω μέχρι που θα εξαντλούσα και την τελευταία μου ελπίδα.

Ειρήνη, το δικό μου πέταλο είναι μια ABUS με βαθμό προστασίας ή 11 ή 12. Την πήρα μαζί με την αγορά του ποδηλάτου μου, και από 70 ευρώ μου την άφησε 50. Γενικά να προτιμήσεις να δώσεις παραπάνω λεφτά για πέταλο και να πάρεις πιό ακριβό και όχι φτηνιάρικο και χαμηλή προστασία...

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Ίσως εδώ όμως δεν έχει τόσο σημασία το γιατί, αφού τελικά ο κλέφτης πληρώθηκε τελικά από σένα για να το κλέψει - είτε είναι δικό σου είτε δεν είναι. Πάλι το σύστημά του λειτούργησε όπως θέλησε. Γιατί είμαι σίγουρος ότι, αυτοί οι θρασύδειλοι κλεφτοκοτάδες - οι κλέφτες δηλαδή των φτωχών πολλές φορές, πριν ανοίξουν την επιχείρησή τους, προφανώς και έχουν υπολογίσει εσένα την ίδια που στο πήραν στην πελατεία τους και σε περιμένουν να σε ανακουφίσουν από τον πόνο σου με λίγα €.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

to wrote:
Ίσως εδώ όμως δεν έχει τόσο σημασία το γιατί, αφού τελικά ο κλέφτης πληρώθηκε τελικά από σένα για να το κλέψει - είτε είναι δικό σου είτε δεν είναι. Πάλι το σύστημά του λειτούργησε όπως θέλησε. Γιατί είμαι σίγουρος ότι, αυτοί οι θρασύδειλοι κλεφτοκοτάδες - οι κλέφτες δηλαδή των φτωχών πολλές φορές, πριν ανοίξουν την επιχείρησή τους, προφανώς και έχουν υπολογίσει εσένα την ίδια που στο πήραν στην πελατεία τους και σε περιμένουν να σε ανακουφίσουν από τον πόνο σου με λίγα €.

Το κλεμμένο ποδηλατάκι μας; Ποιό ΜΑΣ; Δυστυχώς απ' τη στιγμή που είναι στα χέρια της συμμορίας, δεν είναι πια το ποδηλατάκι μας, αλλά το εμπόρευμά ΤΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΡΙΧΝΕΙ ΝΕΡΌ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥΣ.

Πέταλο, ανεπιφύλακτα με 30 ευρώ πιο πάνω από αυτό που σου συνιστούν (100 δηλαδή) δένεις το ποδήλατό σου πιο σίγουρα. Πέταλο ΑΒUS με δείκτη ασφάλειας 15 ή ABUS bordo granite Χ με δείκτη ασφάλειας 15 πάλι.

Θύματα κλοπής, ομοιοπαθείς, μην υποτιμάτε τη δήλωση στην αστυνομία. Καταγράψτε το περιστατικό σας. Να φέρουμε την αστυνομία μπροστά στις ευθύνες της. Να φέρουμε όλους μπροστά στις ευθύνες τους. Ακόμα κι εμάς τους ίδιους. Όσοι ανάγουν το θέμα σε ζήτημα ρατσισμού ή ζήτημα κόντρας με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς πάνε πίσω κάθε προσπάθεια να οργανωθούμε απέναντι στους ήδη οργανωμένους κλέφτες.

Προσωπικά νιώθω πολύ άχρηστη που δεν έχω καν καταφέρει τόσο καιρό, να προχωρήσουμε σε βασικά πράγματα την καμπάνια για τις κλοπές. Αν μαζευτούμε πολλοί ίσως κάτι γίνει. Υπάρχει ομάδα κλοπών στους ποδηλάτες. Οι πρώτοι που θα 'πρεπε να συμμετέχουν είναι τα θύματα. Μην κάθεστε σπίτι σας και περιμένετε απ' τους άλλους να σας βρούν το ποδηλατάκι σας στο παζάρι. Αλλού είναι η δράση που θα είχε αποτέλεσμα. Λυπάμαι που δεν προχωρεί. Τα υπόλοιπα είναι είτε φιλολογία είτε άμεση/έμμεση συναίνεση.

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Δεν θα διαφωνήσω με αυτό που λέτε, αλλά θα παραδεχτώ ότι θα έκανα τα πάντα για να βρω το ποδήλατο μου.

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Συμφωνώ μπορώ να πω, το θέμα είναι τι θα έκανες για να το πάρεις πίσω. Και εγώ θα το έψαχνα υποθέτω.

jeanmarat
Απών/απούσα

το τελευταιο βιντεο μαλλον δειχνει πως ενα πεταλο δεν κοβεται ευκολα παρά με angle grinder (ηλεκτρικο πριονι).

Βεβαια αυτό που δείχνει είναι πείραμα σε μη κανονικές συνθήκες.

Καποιες απλές συμβουλές είναι οι εξής :

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΠΙΣΩ , πιανοντας πισω ροδα - σκελετο - αλυσιδα. Αυτό εξασφαλίζει πως ο κλέφτης δεν θα εχει πολύ χώρο να βάλει τα εργαλεία του (είτε carjack) ή ακομά και angle grinder να έχει υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να κόψει αλύσιδα - ρόδα ή να χαλάσει μέρος σκελετου. Αυτό συνεπαγέται πως είτε δεν θα έχει τρόπο διαφυγής είτε θα χαλάσει την ενδεχόμενη πώληση του.

Όσα βίντεο έχω δει να κόβουν πέταλο δεν είναι τοποθετημένο το πέταλο όπως πρέπει είτε ακόμα ακόμα κάνουν επίδειξη έχοντας τοποθετήσει το πέταλο σε πάγκο αποθήκης. Ε δεν είναι αυτές πραγματικές συνθήκες πειραματισμού.

ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ αν είμαστε στο κέντρο απέξω από μέρος που ο κόσμος αράζει με τις ώρες. Δηλαδή κατά κύριο λόγο κλειδώνουμε έξω από καφετέριες που βλέπουν φάτσα στο ποδήλατο. Αυτό εξασφαλίζει πως ο κλέφτης δεν θα γνωρίζει αν όντως ο ιδιοκτήτης είναι μέσα στη καφετέρια και το έχει κλειδώσει κοντά ώστε να ρίχνει που και που μια ματια. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες να επιλέξει αυτό το ποδήλατο γιατί αυξάνεται το ρίσκο. Αλλά υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα να το δει καποιος πελάτης και να φωνάξει. Σε περίπτωση δε που παει με angle grinder τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα τον δουν ή θα τον ακουσουν αν ειναι ακριβώς έξω από την καφετέρια.

Δρόμοι που έχουν κίνηση με αμάξια ή ακόμα και στάσεις ή σταθμοί δεν είναι και τα καλύτερα μέρη γιατί Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΒΙΑΣΤΙΚΑ αντιθέτως οι καφετέριες ειναι για να σκοτώνει τις ώρες του ο λαός. Δρόμοι επίσης που δεν τους βλέπει κανεις ειδικά στο κέντρο είναι μάλλον κακή επιλογή , αφού δίνει καλύτερο πεδίο δράσης για τον κλέφτη.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με ένα επιπλέον πέταλο (δηλαδή 2 πέταλα) δεν νομίζω πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κλοπής ακόμα και 12 ωρες να το αφήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη κυνική λύση , που είναι να το κλειδώνεις διπλα σε ποδήλατα που έχουν χειρότερο κλείδωμα από το δικό σου.

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Ήσουν υπερβολικά κατατοπιστικός και ακόμη κι εγώ που έχω πέταλο, αυτό με το κλείδωμα ρόδα-σκελετό-αλυσίδα, ούτε καν το είχα φανταστεί... Όσο ζεις μαθαίνεις λοιπόν!

jeanmarat
Απών/απούσα

"ρόδα-σκελετό-αλυσίδα"
ειναι μερικες φορες δυσκολο να το χωρεσεις ,

μπορεις ροδα-πηρουνι-αλυσιδα. Το κλείδωμα που εχει ο Sheldon Brown ειναι ΛΑΘΟΣ γιατί δεν πιανει και το πηρουνι μαζι.
http://www.sheldonbrown.com/images/locktechnique1.jpg
Ειναι λαθος και εντελως κουφο αφου πρεπει να περασει το πεταλο απο κατω και το πηρουνι και την αλυσιδα. ΤΟ κλειδωμα Sheldon brown και ο γελοιος τροπος για να το αντιμετωπισεις υπαρχει στο Youtube απλως ο κλεφτης φευγει χωρις ατοφια την πισω ροδα.

Επίσης μερικοι λενε πως θεατρα-κινηματογραφοι-συναυλιακοι χωροι ειναι λαθος μερη να τα κλειδωσεις γιατί είναι σαν να λες στον κλέφτη την ακριβή ώρα που θα γυρίσεις πίσω στο ποδήλατο. Αν είναι έξυπνος και εχει μπαστακωθει απεξω εχει δηλαδη 1.5-2 ωρες ελευθερες.

Καφετεριες και ταχυφαγεια και πολυσυχναστα μερη με βιτρινες που βλεπουν στο μερος που το κλειδωσεις ειναι μαλλον η καλυτερη επιλογη. Ο κλεφτης δεν θα ξερει αμα ο ιδιοκτητης ειναι στα 2 μετρα και πινει καφε και μεσα στο οπτικο πεδιο άρα πάει παρακατω.

Ειρήνη
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

jeanmarat wrote:
Το κλείδωμα που εχει ο Sheldon Brown ειναι ΛΑΘΟΣ γιατί δεν πιανει και το πηρουνι μαζι.
http://www.sheldonbrown.com/images/locktechnique1.jpg
Ειναι λαθος και εντελως κουφο αφου πρεπει να περασει το πεταλο απο κατω και το πηρουνι και την αλυσιδα. ΤΟ κλειδωμα Sheldon brown και ο γελοιος τροπος για να το αντιμετωπισεις υπαρχει στο Youtube απλως ο κλεφτης φευγει χωρις ατοφια την πισω ροδα.

Αν με "πιρούνι" εννοείς το πίσω μέρος το σκελετού του ποδηλάτου, δηλ. το "ψαλίδι"(αλλιώς δεν βγαίνει νόημα: πιρούνι λέγεται το μέρος του σκελετού μεταξύ τιμονιού και μπροστινού τροχού),τότε κάτι δεν έχεις καταλάβει μάλλον. Το πέταλο δεν μπορεί να βγει απο το ψαλίδι γιατι στο σημείο που μπαίνει ο άξονας του τροχού δεν μπορεί να περάσει (το ψαλίδι είναι ένα κλειστό τρίγωνο). Μόνο αν καταστραφεί -κοπεί - το στεφάνι του τροχού μπορεί να απελευθερωθεί ο σκελετός απο το πέταλο -πράγμα αδύνατο για έναν κλέφτη.

mambaa
Απών/απούσα

.. θα μπορούσαμε να πάμε στο super-market με το ποδηλατάκι μας.

Μάλιστα δεν θα πηγαίναμε και μόνο μία φορά την βδομάδα super-market.
Θα ήταν και βόλτα. Και πιο λίγα τα ψώνια (για να τα φέρεις και με το ποδήλατο κιόλας)

Δεν υπάρχει η κουλτούρα όμως για τέτοια πιστεύω.

Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι να αφήσω ένα ποδήλατο έξω απο το super-market.
Όχι μόνο για την περίπτωση κλοπής. Πες το κλειδώνεις με πέταλο.

Δεν θα το έκανα επειδή ο κάθε περίεργος (και εννοώ την φυσική περιέργεια του αξιοθέατου) θα "έπαιζε" με αυτό.

Παράδειγμα:
Στην δουλειά μου που το παίρνω, αρχικά το άφηνα κοντά στην είσοδο.
Εντός του κτιρίου σε προαύλιο κλειστό. Και το κλείδωνα με πέταλο εκεί.
Κάθε ένας που πέρναγε έλεγε ...
απο :

"ααα.. τι ωραίο για να δω τις ταχύτητες τις αλλάζει?" Και τσουκ, τσουκ τσούκ... έβγαινε η αλυσίδα, έβρισκα τις μανέτες στραβωμένες (ναι τόσο πίεση έβαζαν)...

μέχρι

"ποιός μαλάκ*ς το άφησε εδώ" και προσπαθούσε να το τραβολογήσει αγνοώντας το πέταλο. Αποτέλεσμα: Αρκετές γρατσουνιές στον σκελετό.

Τα παραπάνω είναι θέμα κουλτούρας. Κουλτούρας του να σέβεσαι την ιδιοκτησία του άλλου. Όσο ασήμαντη οικονομικά μπορεί να είναι αυτή.
(δεν έχω ακριβό ποδήλατο)

Και δεν είναι ότι έπαθε κάτι, χάλασε το βερνίκι και το γυάλισμα.
Σιγά, τρείς σωλήνες είναι και μερικά μηχανικά περιφερειακά που αλλάζουν.
Δεν με νοιάζουν αυτά, αλλά είναι "σπάσιμο" να αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει αυτή η κουλτούρα γύρω σου. Των ανθρώπων που δεν σέβονται.

Έκτοτε το κλειδώνω σε φυλασσόμενο γκαράζ ακόμα και στην δουλειά.
Για τους ίδιους λόγους έξω δεν το αφήνω ποτέ, ακόμα και αν ήταν κλειδωμένο. Πάει γκαράζ-σπίτι, σπίτι-γκαράζ και μόνο.

Δύο ποδήλατα δεν με παίρνει οικονομικά και χωροταξικά να έχω.
(ένα χρέπι για το supermarket π.χ. και ένα πιο "καλό")

Βέβαια μου την "σπάει" που ένα μέσο που προσφέρει τόση ελευθερία όταν το καβαλάς, να έχει τέτοιους περιορισμούς τελικά.. και να μην μπορείς να το αφήσεις κάπου έξω για 15-20 λεπτά.

Δυστυχώς όμως. Έλλειψη κουλτούρας.. και η κουλτούρα αλλάζει όταν αλλάζουν τα πρόσωπα. Μόνο.

jeanmarat
Απών/απούσα

@λυδια

"Αν με "πιρούνι" εννοείς το πίσω μέρος το σκελετού του ποδηλάτου, δηλ. το "ψαλίδι"(αλλιώς δεν βγαίνει νόημα: πιρούνι λέγεται το μέρος του σκελετού μεταξύ τιμονιού και μπροστινού τροχού),τότε κάτι δεν έχεις καταλάβει μάλλον. Το πέταλο δεν μπορεί να βγει απο το ψαλίδι γιατι στο σημείο που μπαίνει ο άξονας του τροχού δεν μπορεί να περάσει (το ψαλίδι είναι ένα κλειστό τρίγωνο). Μόνο αν καταστραφεί -κοπεί - το στεφάνι του τροχού μπορεί να απελευθερωθεί ο σκελετός απο το πέταλο -πράγμα αδύνατο για έναν κλέφτη."

Λοιπον εγώ δεν καταλαβα ποιο ειναι το πιρουνι και ποιο το ψαλιδι αλλα εσυ τα μπερδεύεις ακόμα περισσότερο.

Ναι όντως ο λογος γινεται για το ψαλιδι.

Στη φωτογραφία που ανέβασα ο S.Brown εχει κλειδωσει στην ουσία ΜΟΝΟ ΤΗ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΡΟΔΑ.

Κάνεις μεγάλο λάθος πως είναι αδύνατο για έναν κλέφτη να κόψει το στεφάνι (το είπα και πιο πανω υπάρχει στο youtube) είναι πανεύκολο. Ειδικά με αυτό το παλιατζιδικο λεπτο στεφανι που εχει στη φωτο χρειαζεται καποιος μονο πριονακι χειρός βαζει λιγο δύναμη και σχιζει τη σαμπρελα και κοβει και το στεφανι. Ψαξε το.

Ενώ αμα ειχε κλειδώσει ψαλίδι-αλυσιδα-ροδα τότε ο κλέφτης θα ειχε δυσκολη δουλεια να κανει.Θα επρεπε είτε να σπάσει το πέταλο είτε να κόψει τα παραπάνω.

Αντιθετώς στην φωτογραφία το S.Brown κοβει με απλο πριονακι τη ροδα σε κατω από 20 sec και βγαζει το πεταλο με μια κινηση.

ελπιζω να εγινα κατανοητος.

vang
Απών/απούσα

Δυο λόγια από την εμπειρία μου.

1. Ολο και περισσότεροι ποδηλάτες προτιμάνε το σπαστό ποδήλατο για τις αστικές μετακινήσεις τους ΚΑΙ για το ότι μπορούν να το έχουν κοντα τους και να το προσέχουν από κλοπή.

2. Δέν αληθεύει ότι οι αρχές δέν μπορούν να κάνουν τίποτε...
Το διαδίκτυο έιναι γεμάτο από ιστορίες επιτυχίας σε ευνομνούμενες περιοχές που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις κλοπές των ποδηλάτων και επέτυχαν πολλά.
Αυτό έγινε με συνδυασμένα μέτρα ενημέρωσης των πολιτών, ηλεκτρονικού μαρκαρίσματος των ποδηλάτων και ΕΛΕΓΧΟΥ των TAG συστηματικά από τις αρχές, καταπολέμηση της κλεπταποδοχής δυσκολεύοντας την διακίνηση των κλοπιμαίων,
τοποθέτηση ποδηλάτων "δολωμάτων" και παρακολούθηση με αποτέλεσμα συλλήψεις μεμονομένων κλεφτών αλλά και διάλυση συμμοριών ολόκληρων κλπ κλπ κλπ.

¨Αρα μην περνάμε την λογική ότι δέν γίνεται τίποτε...

Αν θέλουμε πραγματικά και άν με την ψήφο μας υποχρεώσουμε τους άρχοντες να μας λαμβάνοπυν υπ' όψιν τους, όλα γίνονται.

Αλήθεια... όταν μου κλέψανε το δικό μου, η αστυνομία ( των Βρηλισσίων) μου ζήτησε 10 ευρώ για να κάνω την μήνυση κατ' αγνώστων...Και μάλιστα δέν τα έπαιρνε μετρητά...έπρεπε να χάσω και ένα μεροκάματο να πάω να βγάλω, "εργάσιμες για το δημόσιο" ωρες, παράβολο και να ξαναπάω...
Απορώ που δέν το αναφέρει και αυτό η φίλη παθούσα...μπάς και καταργήθηκε?

jeanmarat
Απών/απούσα

εχεις πμ

dilated_peoples
Απών/απούσα

είναι αλήθεια ότι στα βόρεια προάστια και ειδικά στους σταθμού του μετρό, εδώ και μερικά χρόνια δραστηριοποιείται σπείρα κλεφτών ποδηλάτων! Παιδιά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Κλέβουν ό,τι βρουν ακόμα και παλιά ποδήλατα. Έχω γνωστούς από Βριλήσσια που τους έχουν κλέψει 2 ποδήλατα στο μετρό Δουκ. Πλακεντίας , ενώ έχω ακούσει ιστορία που στο μετρό Χαλανδρίου σηκώσανε ολόκληρη τη βάση για πάρκινγκ ποδηλάτων μαζί με τα ποδήλατα που ήταν δεμένα πάνω!!

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε ποδήλατο στο μετρό!!! ΠΟΤΕ! Ούτε για μία ώρα! Αντιθέτως, είχα διαβάσει παλιότερα στο φόρουμ ότι τα ιδιωτικά πάρκινγκ που υπάρχουν δίπλα στους σταθμούς αφήνουν τους ποδηλάτες να παρκάρουν τα ποδήλατά τους εκεί με 2 ευρώ τη μέρα περίπου.

Παλιότερα που σκεφτόμουν να κατεβαίνω με το ποδήλατο στο μετρό Δ. Πλακεντίας είχα σκεφτεί να το άφηνα στον Σκλαβενίτη, αλλά όπως φαίνεται ούτε εκεί είναι ασφαλές..

Για μένα το πιο σημαντικό είναι η θέση που το έχεις δέσει (όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω μπροστά από μια καφετέρια που θα το βλέπει όλος ο κόσμος είναι ό,τι καλύτερο) και κατά δεύτερον το λουκέτο με το οποίο το κλειδώνεις.

gdeli
Απών/απούσα

στον Σκλαβενίτη όπως και στον Βασιλόπουλο στην Λ. Πεντέλης οι θέσεις για τα ποδήλατα είναι για γέλια. Κάτι μικρά σιδεράκια που ίσα ίσα χωράει μια ρόδα ανάμεσά τους, ενώ το μέγιστο ύψος τους είναι 10cm από το έδαφος. Δηλαδή και να έχεις πέταλο δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Στον Σκλαβενίτη βρίσκω στύλους και δένω εκεί το ποδήλατό μου, φυσικά με ΠΕΤΑΛΟ.
Στο Βασιλόπουλο ήταν "κλειδωμένο" λευκό ΚΤΜ που φαινόταν πανάκριβο με μια απλή αλυσίδα ποδηλάτου, με την οποία ο ποδηλάτης είχε κλειδώσει μόνο την μπροστινή ρόδα (με quick release κιόλας!). Τον είδα και τον συμβούλευσα αναλόγως, ο άνθρωπος δεν είχε ιδέα ότι μπορεί να του κλέψουν το ποδήλατο! Πεδίον δόξης λαμπρόν για τους κλέφτες...

loukas753
Εικόνα loukas753
Απών/απούσα

ειδα και εγω ενα λευκο ΚΤΜ το ειδα χτες στη πλακεντιας με ενα καλο πεταλο και κλειδωμενει η μπροστινη ροδα!(εβγαζες την ροδα και λουης)μ ερχοταν να του αφησω κανα σιμειωμα δν ειχα στυλο μαζι μου αν δν του φανε το ποδηαλατο να μ κοψετε τα ....(και η φαση γυρισα μετα απο 5 ωρες απο την δουλεια π ημουν το ποδηλατο ακομα εκει ειχε αγιο εκεινη την μερα αλλα για ποσο)

jeanmarat
Απών/απούσα

"Τον είδα και τον συμβούλευσα αναλόγως"

Πολύ καλά έκανες , εγώ συνήθως κολώνω .

Ειρήνη
Απών/απούσα

Θα καταργήθηκε το παράβολο γιατί εμένα δεν μου ζήτησαν τίποτα.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

jeanmarat wrote:
"ρόδα-σκελετό-αλυσίδα"
ειναι μερικες φορες δυσκολο να το χωρεσεις ,
μπορεις ροδα-πηρουνι-αλυσιδα.
Το κλείδωμα που εχει ο Sheldon Brown ειναι ΛΑΘΟΣ γιατί δεν πιανει και το πηρουνι μαζι.

http://www.sheldonbrown.com/images/locktechnique1.jpg

Ειναι λαθος και εντελως κουφο αφου πρεπει να περασει το πεταλο απο κατω και το πηρουνι και την αλυσιδα. ΤΟ κλειδωμα Sheldon brown και ο γελοιος τροπος για να το αντιμετωπισεις υπαρχει στο Youtube απλως ο κλεφτης φευγει χωρις ατοφια την πισω ροδα.

επανάληψη...

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτόν τον τρόπο κλειδώματος;
http://www.podilates.gr/?q=node/6580

jeanmarat
Απών/απούσα

ιδου τι παθαινει οποιος κλειδωνει όπως η φωτογραφια του sheldon brown :

http://www.youtube.com/watch?v=H9fLtdZyX-A

Τον βλέπεις να κουράστηκε ιδιαίτερα ;

Πραγματικά δεν βλέπω για ποιο λογο καποις να μην κλειδώσει και το ψαλίδι και την αλυσίδα και την ρόδα αλλά να κλειδώσει μόνο τη ρόδα ;

Αφού ακριβώς εκεί ειναι διπλα κατι χιλιοστα μακρια. Ιδιος κοπος ιδιες κινησεις
.

jeanmarat
Απών/απούσα

Συμπέρασμα :

ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ :
σ

και ΟΧΙ ΕΤΣΙ :
s

kounoupis
Απών/απούσα

vang wrote:
Δυο λόγια από την εμπειρία μου.

1. Ολο και περισσότεροι ποδηλάτες προτιμάνε το σπαστό ποδήλατο για τις αστικές μετακινήσεις τους ΚΑΙ για το ότι μπορούν να το έχουν κοντα τους και να το προσέχουν από κλοπή.

2. Δέν αληθεύει ότι οι αρχές δέν μπορούν να κάνουν τίποτε...
Το διαδίκτυο έιναι γεμάτο από ιστορίες επιτυχίας σε ευνομνούμενες περιοχές που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις κλοπές των ποδηλάτων και επέτυχαν πολλά.
Αυτό έγινε με συνδυασμένα μέτρα ενημέρωσης των πολιτών, ηλεκτρονικού μαρκαρίσματος των ποδηλάτων και ΕΛΕΓΧΟΥ των TAG συστηματικά από τις αρχές, καταπολέμηση της κλεπταποδοχής δυσκολεύοντας την διακίνηση των κλοπιμαίων,
τοποθέτηση ποδηλάτων "δολωμάτων" και παρακολούθηση με αποτέλεσμα συλλήψεις μεμονομένων κλεφτών αλλά και διάλυση συμμοριών ολόκληρων κλπ κλπ κλπ.

¨Αρα μην περνάμε την λογική ότι δέν γίνεται τίποτε...

Αν θέλουμε πραγματικά και άν με την ψήφο μας υποχρεώσουμε τους άρχοντες να μας λαμβάνοπυν υπ' όψιν τους, όλα γίνονται.

Αλήθεια... όταν μου κλέψανε το δικό μου, η αστυνομία ( των Βρηλισσίων) μου ζήτησε 10 ευρώ για να κάνω την μήνυση κατ' αγνώστων...Και μάλιστα δέν τα έπαιρνε μετρητά...έπρεπε να χάσω και ένα μεροκάματο να πάω να βγάλω, "εργάσιμες για το δημόσιο" ωρες, παράβολο και να ξαναπάω...
Απορώ που δέν το αναφέρει και αυτό η φίλη παθούσα...μπάς και καταργήθηκε?


H μυνηση εχει παει 100 ευρω.Αυτο εγινε γιατι να μην ασχολουνται με ασημαντες μυνησεις οπως κανανε παλαιοτερα στα διοδια που δεν υπηρχε νομος αν δεν πληρωνες και κανανε μυνηση για παρανομη κατακρατηση

vombida
Εικόνα vombida
Απών/απούσα

jeanmarat wrote:
Συμπέρασμα :

ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ :
σ

και ΟΧΙ ΕΤΣΙ :
s

jeanmarat wrote:
Συμπέρασμα :

ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ :
σ

και ΟΧΙ ΕΤΣΙ :
s

Δυστυχώς η ανυσηχία όλων μας για την ασφάλεια των ποδηλάτων μας πολλές φορές δε μαςε αφήνει να τα χαρούμε όπως τους αξίζει. Με αφορμή την ατυχή ιστορία της Ειρήνης θα ήθελα να πω τη γνώμη μου γιατί το έχω ψάξει αρκετά το θέμα κλειδαριά-κλείδωμα.
Πιστευω πως κανένας από τους 2 τρόπους δεν είναι παντελώς λάθος, αλλά έχουν αδυναμίες στον τρόπο κλείδώματος. Σε αυτόν που πρότείνεις, το έδαφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη του κόφτη και γενικά οποιοδήποτε κλείδωμα κοντά στο έδαφος έχει την ίδια αδυναμία. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε γιατί μεγάλη απόσταση απο το έδαφος συνεπάγεται ότι το καλόπαιδο που θα παει να μας το κλέψει θα πρέπει να κουβαλάει μαζί καποιο κόφτη "θηρίο" (πράγμα από μονο του σπανιότατο).
Εγώ όταν κλειδώνω με το πέταλο, βγάζω τη μπροστά ρόδα στην οποία έχω quick release την τοποθετώ ακριβώς δίπλα στην πίσω και τις πιάνω μαζί με το πλαίσο σε όσο πιο χοντρό σίδερο μπορώ. Αν μου το επιτρέπει το κάγκελο που θα το κλειδώσω, τότε πιάνω το πλαίσιο από το πάνω μέρος του πίσω ψαλιδιού (λόγω απόστασης από το εδαφος). Βέβαια αν καποιος πιάσει όπως στη 2η φωτό μόνο τις 2 ρόδες και περάσει το πέταλο από το εσωτερικο του πίσω "τριγώνου" και πάλι είναι αρκετό γιατί κανείς δεν πρόκειται να κάτσει να κόψει 2 στεφάνια+λάστιχα για να πάρει ένα "κουτσό" πλαίσιο στα χέρι και να φύγει περπατώντας σαν κύριος.

υ.γ. το πέταλο μου είναι αυτό
http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLang=us&sid=90867251116055404042011...

στην έκδοση των 30cm.

Cycle Knight
Εικόνα Cycle Knight
Απών/απούσα

Ρε παιδιά τί συζητάτε άδικα;

Έχετε διαβάσει αυτό το ποστ?
http://www.podilates.gr/?q=node/13607

Τί νόημα έχει να διυλίζουμε τα κουνούπια για το σωστό κλείδωμα όταν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σπάσουν το ποδήλατο προσπαθώντας να σπάσουν το πέταλο;

Και τί νόημα έχει να λέμε οτι ο αγοραστής των κλεμμένων είναι ηθικός αυτουργός της επόμενης κλοπής όταν αυτές προμοτάρονται ουσιαστικά από το ίδιο το κράτος;

Ξυπνάτεεεε!!!

xandros
Απών/απούσα

Μου κλέψανε και εμένα το πόδηλατό μου εχθές από το ίδιο σημείο. Ούτε 5 λεπτά δεν έλειψα. Κι έκανε φτερά :( Οι φωτογραφίες του είναι εδώ http://podilates.gr/?q=node/11547 μήπως το δει κάποιος..

contact