Τι σας αρέσει περισσότερο ενώ ποδηλατείτε;

100 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
pucca_1973
Εικόνα pucca_1973
Απών/απούσα

μμμμ... διατάσεις μυρών... δεν τοχα σκεφτεί!!
Ξεκίνησα και κανω 10λεπτα καθε μέρα και σιγα σιγά θα το αυξάνω... για να μην πιαστώ και δεν μπορώ ούτε να συρθώ.... χαχαχα ...

Άστα... λόγω αφραγκίας δεν είχα περάσει ΚΤΕΟ....

bullgr
Απών/απούσα

Για τις διατάσεις, για να πάρεις μια ιδέα, δες εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=Hp3mzRadyHA
http://www.youtube.com/watch?v=geZnzwy8SGg

Η δεύτερη εκδοχή μου αρέσει περισσότερο να τη ακολουθώ...
Είναι πιο τρελιάρα φάση και λιγότερο πρίχτεν-μπρούχτεν.

Με το καιρό θα τις μάθεις απ' έξω τις ασκήσεις, είναι εύκολες...

Ldaf
Απών/απούσα

geia! eimai kainouria sto forum kai xairomai pou sas gnwrizw! :-)
sxetika me to 8ema..Yparxei wraiotero pragma apo to na eisai o diaforetikos mesa sayth thn polh?! tous vlepeis olous trelamenous kai mourtzouflides sta aytokinhta tous kai sta MMM.kai esy pernas amerimnos me to prwino aeraki na se drosizei kai na se ksypnaei!
Na pros8esw oti xrhsimopoiw to podhlato ka8hmerina kai phgainw sth sxolh ka8e prwi.
Einai to kalytero ksypnhma kai h kalyterh 8etikh energeia na vlepw kai allous podhlates sto dromo! Eimaste oloi emeis pou mas syndeei to idio pa8os kai o idios stoxos gia ena kalytero perivallon,mia kalyterh polh, kai kalyterh ygeia.
Oso pernaei o kairos parathrw oti ginomaste kai perissoteroi..kai as leme kai thn kalhmera mas wste na mh niw8oume monoi sayth thn polh!
p.s. htan teleia sthn podhlatoporeia!

Cityval
Εικόνα Cityval
Απών/απούσα

Kai gia skepsou kati allo .... i dinatotita pou sou dinei afto to pramataki ... opote to goustareis, opote ta pareis sto kranio, otan pleon ola se pnigoun, akoma kai otan ola sou pane strava, akoma kai an den exeis fragko stin tsepi .... na pareis to podilataki sou kai na giriseis me mia petalia olo ton kosmo .... na gefteis tin zoi, tin pragmatiki zoi ekei exo, tin fisi, tous anthropous.....xoris kanena periorismo .... xoris alles apaitiseis pera apo tis dinameis sou .... Einai kati....

Ldaf
Απών/απούσα

poso dikio exeis cityval. to podhlato einai kommati tou eaytou mas,tou swmatos mas..de zhtaei, mono prosferei.thn eley8eria tou na eisai an8rwpos ,na epilegeis,kai na zeis.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Γειά σου,
χαίρομαι κι εγώ να σε γνωρίζω
συγγνώμη, αλλά μήπως νομίζεις ότι με τα ελληνικά γράμματα καταλαβαίνουμε καλύτερα τι γράφεις;

Ldaf wrote:
geia! eimai kainouria sto forum kai xairomai pou sas gnwrizw! :-)
sxetika me to 8ema..

Άν και δεν πρόκειται να προτηρώ τίποτε για τα ελληνικά αφού δεν τα έχω μητρική γλώσσα, αναρωτιέμαι γιατί γράφεις «8ema», τόποιο διαβάζω οχτό/ε/ημα;
Επιφανειακά το 8 μοιάζει με το «θ», εντάξει --- χμμ· φαντάζομαι ότι βαρέθηκες το ελληνικό αλφάβητο; Λέξεις σαν το «gnwrizw», δηλ. γνωρίζω με τα λατινικά μου φαίνονται πρόκληση, μου συγχωρείτε.

Μάλλον πρόκειται για το εξής ανθρώπινο γεγονός· αφ´ό,τι έχουμε πάρα πολλά, δεν το συντηρούμε ούτε σκεφτόμαστε ώστε να το χάσουμε. Τότε αρχίζουμε μεγάλο κλάψιμο...

Καληνύχτα

Ldaf
Απών/απούσα

Δεν έχεις άδικο σε ό,τι λες.Είναι απλά θέμα συντομίας το να γράφεις με ξένους χαρακτήρες.Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις τι γράφω.Καληνύχτα.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

...............ίσως να σε διευκολύνει και να μειώνει το χρόνο του γραψίματός σου.
Έχεις αναλογιστεί όμως τι τραβάει κάποιος για να διαβάσει αυτά που γράφεις;
Δεν θα είχα κανένα δισταγμό να διαβάσω greeglish αν τηρούνταν κάποιοι κανόνες στη γραμματική τους.
Αν για παράδειγμα όλοι έγραφαν με "i" όλα τα γιώτα, έψιλον γιώτα, ήτα, κλπ.
Αν κάποιος γράφει το όμικρον γιώτα με "oi", ο άλλος με"i" και ο τρίτος με "0" τότε αρχίζει το βασανιστήριο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα περισσότερα γράμματα της αλφαβήτου, τους διφθόγγους, κλπ.
Τα greeglish μπορούν να τα διαβάσουν κάποιοι, τους ελληνικούς χαρακτήρες μπορούν να τους διαβάσουν όλοι. Γιατί μόνο κάποιοι κι όχι όλοι (που λέει και μία διαφήμιση);
Τέλος το να λέει μία Γερμανίδα που μαθαίνει και προσπαθεί να γράψει ελληνικά (με όποιες ελλείψεις στο συντακτικό της), ότι το να γράφεις κάποιος έτσι δεν μπορεί να σε διαβάσει, μάλλον πρέπει να μας βάλει σε σοβαρή σκέψη. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει όταν μπαίνω για παράδειγμα σε ένα φόρουμ που γράφουν όλοι ελληνικά και αποφασίζω να γράψω σε greeglish.
Το να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες δείχνει σεβασμό σε αυτούς που μας διαβάζουν.
Σεβαστείτε τους αναγνώστες σας λοιπόν και γράψτε με ελληνικούς χαρακτήρες την ελληνική γλώσσα.
Και μία τελευταία ερώτηση. Θα σας φαινόταν γελοίο αν ένας αγγλοσάξονας αποφάσιζε να γράψει: Χέι μαν, αρ γιου φακινγ κρεϊζι? γουάϊ αρ γιου ντούινγκ διζ φάκινκ θινγκ?
Αν ναι, να ξέρετε ότι το ίδιο φαίνονται και τα greeglish.

Υ.Γ. Περιττό να πω ότι διάβασα μόνο το δεύτερο κείμενο του Ldaf που ήταν μικρό σε μέγεθος επειδή στα μεγάλα αρχίζουν και πονάνε τα μάτια μου και διαμαρτύρεται ο εγκέφαλός μου για την ταλαιπωρία.

Φιλικά
Θοδωρής

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

tkant wrote:

Υ.Γ. Περιττό να πω ότι διάβασα μόνο το δεύτερο κείμενο του Ldaf που ήταν μικρό σε μέγεθος επειδή στα μεγάλα αρχίζουν και πονάνε τα μάτια μου και διαμαρτύρεται ο εγκέφαλός μου για την ταλαιπωρία.

Φιλικά
Θοδωρής

Μι του!

tzimani
Απών/απούσα

Περίπου ένα μήνα τώρα πήρα την απόφαση να κυκλοφορώ με ποδήλατο σε καθημερινή βάση. Σίγουρα όχι για οικονομικούς λόγους (με συγκοινωνία κυκλοφορούσα πριν), αλλά για ψυχολογικούς.
Τι να πρωτοπώ για το πώς μου καλυτερεύει την ψυχολογία μου; Κάθε μέρα ανακαλύπτω και διαφορετικό λόγο να το χρησιμοποιώ!!
Αυτό και μόνο μου δίνει κίνητρο να θέλω να ξυπνάω κάθε πρωί!!

piperastaman
Εικόνα piperastaman
Απών/απούσα

είναι τόοοσο όμορφο, κομψό, πολεμικό, δυνατό,
δεν κάνει φασαρία, παρά μόνο τα χαϊμαλ-ο-κουδουνάκια του,
δε γεμίζει τον τόπο καυσαέριο,
δε διαλύει την ψυχολογία όσων προσπαθούν να απολαύσουν στιγμές γαλήνης,
πάνω στο ποδήλατο δεν απειλώ να σκοτώσω κανένανε και δε γίνομαι αιτία για πολέμους για τον έλεγχο εξωτικών υπεδαφων.
προσέχω και δεν τρομάζω κανένανε. στις διαβάσεις, στα φανάρια και οπουδήποτε υπάρχει πεζός σταματάω επιδεικτικά και χαμογελώντας [να ξαναγίνουν οι πόλεις για ανθρώπους - όχι για μηχανές!] δίνω προτεραιότητα.
δεν τίθεται ζήτημα απαγορευτικού, κόκκινου, στάθμευσης, διπλώματος. δεν αγωνιώ να πληρώσω δόσεις, ασφάλιση, κτέο, βενζίνη, λάδια. μαθαίνω κάθε μέρα να το επισκευάζω σε όλο και πιο εξειδικευμένο επίπεδο (όταν πριν χρόνια έμαθα να κάνω ακτινολόγηση είχα απογειωθεί!...). όταν βιάζομαι, παώ όσο πιο γρήγορα μπορώ και εξαρτάται η ταχύτητά μου από εμένα (από τη δύναμή ΜΟΥ) και όχι από την κίνηση. όταν πάλι δε βιάζομαι, πάω αργά και απολαυστικά, κοιτάω τριγύρω μου, γνωρίζω πεζούς, ποδηλάτες, οδηγούς. άμα ακούσω κα'να λουλούδι και το μπανίσω, πάω και το μυρίζω, άμα γουστάρω να αράξω και να ξυστώ, το κάνω. άμα με πιάσει η μανία της σωματικής καταπόνησης, προσπαθώ να ανέβω ακόμα πιο γρήγορα από την τελευταία φορά την ανηφόρα. όταν τσουλάω χωρίς χέρια ανάμεσα από μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα είναι τόοοσο όμορφα, όταν με πολεμική διάθεση διεκδικώ την υπέροχη ύπαρξή μου στο οδόστρωμα, στην κυκλοφορία της πόλης αισθάνομαι χρήσιμος και για τους συνανθρώπους μου. όταν κολλάω κα'να γάιδαρο εκεί οπου πρέπει, έχει πλάκα. κι όταν ο γάιδαρος το έχει παρακάνει, τότε μιλάνε τα κερατάκια του τιμονιού μου...
όταν το '95 ανεβοκατέβαινα μονάχος κι εξωγήινος πεντέλη-κέντρο για φροντιστήρια, ήλπιζα μεν, αλλά δε φανταζόμουν ότι 16 χρόνια μετά θα είμασταν τόοοσοι πολλοί... κι ότι θα γινόμασταν ακόμα περισσότερες!...

..και είναι μωρέ γεμάτο συγκινήσεις οι κοινές μας μετακινήσεις, είτε αυτές γίνονται στα βάθη της τουρκίας, είτε επιστρέφοντας από μενάνδρου {εκείνη τη φορά που μου το κλέψανε και το πήρα πίσω σε 16 ώρες καταβάλοντας λύτρα 13 ευρώ και μια πένα...}

και σίγουρα θα μπορούσα να σκεφτώ και πολλά άλλα να γράψω, αλλά αρκετά μου φαίνονται αυτά σε πρώτη φάση

Ldaf
Απών/απούσα

Ας επανορθώσω λοιπόν...Να συστηθούμε απο την αρχή..και συγχωρέστε με για το λάθος αυτό..και ευχαριστώ για όλους τους προβληματισμούς που μου θέσατε σχετικά με τη χρήση των ελληνικών χαρακτήρων!

Γειά! Είμαι καινούρια στο forum και χαίρομαι που σας γνωρίζω! Σχετικά με το θέμα..Υπάρχει ωραιότερο πράγμα απο το να είσαι "ο διαφορετικός" μέσα σε αυτή την πόλη?Τους βλέπεις όλους τρελαμένους και κατσουφιασμένους στα αυτοκίνητά τους και στα ΜΜΜ..και εσύ περνάς αμέριμνος με το πρωινό αεράκι να σε δροσίζει και να σε ξυπνάει!
Να προσθέσω οτι χρησιμοποιώ το ποδήλατο καθε πρωί ωστε να πηγαίνω στη σχολή.
Είναι η απόλυτη θετική ενέργεια το να συναντώ και άλλους ποδηλάτες στο δρόμο!Είμαστε όλοι εμείς που μας συνδέει το ίδιο πάθος και ο ίδιος στόχος για ένα καλύτερο περιβάλλον,μια καλύτερη πόλη,μια καλύτερη υγεία.
Όσο περνάει ο καιρός παρατηρώ οτι γινόμαστε περισσότεροι .. και ας λέμε και την καλημέρα μας όταν συναντιόμαστε στο δρόμο ώστε να μη νιώθουμε μόνοι σ'αυτή την πόλη!
Υ.Γ. Ήταν τέλεια στην ποδηλατοπορεία! Και του χρόνου περισσότεροι!

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Κάθε χρόνο είμαστε όντως όλο και περισσότεροι και αυτό είναι τέλειο!!!! Οδηγώ ποδήλατο εδώ και μόλις έναν χρόνο, και ένα πράγμα μόνο μπορώ κι εγώ να πω για να περιγράψω αυτό που νιώθεις όταν ποδηλατείς: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Από εκεί και πέρα όμως, τουλάχιστον για μένα αρχίζει η σκλαβιά... Πού θα το παρκάρεις για να είσαι σίγουρος ότι είναι ασφαλές; Θα βρεις να το αφήσεις κάπου ώστε να μπορείς να το βλέπεις; Το κλέιδωσες καλά; Μήπως κάποιος καταφέρει να σπάσει το πέταλο; Μήπως; Μήπως; Μήπως; Είναι κρίμα γαμώτο ένα μέσον που σου δίνει τόση απίστευτη ελευθερία να σου δένει ταυτόχρονα τόσο πολύ τα χέρια... Πολλές φορές έχω πάρει τελικά συγκοινωνία ή και αμάξι για να πάω κάπου όπου δεν μπορούσα για τους παραπάνω λόγους να πάρω το πολυαγαπημένο μου και πανέμορφο ποδηλατάκι μου...

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ, εγώ προσωπικά αλλά φαντάζομαι και αρκετοί ακόμη που σε διαβάζουν.\
Καλως ήρθες στην παρέα που όλο και μεγαλώνει.

goldsmith
Απών/απούσα

Κανω ξανακανω,ξανακανω πεταλι,ξανακανω...καθε μερα και παλι και ξανα και παλι...και δεν μπορω να βρω τπτ αξιολογο.Θα συνεχισω να ψαχνω μηπως και βρω κατι καλο...

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

tkant wrote:

Σεβαστείτε τους αναγνώστες σας λοιπόν και γράψτε με ελληνικούς χαρακτήρες την ελληνική γλώσσα.

μάλιστα
θα προχωρήσω κι ένα βήμα για να σας γράψω· σεβαστείτε την όμορφη σας γλώσσα!
Μια μέρα τα παιδιά ή και τα εγγόνια σας μπορεί να σας ρωτήσουν «Παππού, Γιαγιά, γιατί δεν συντηρήσατε τη γλώσσα μας;! Πως να γράψω τον γιό, με ομικρόν ή με ομέγα;;»
κατά την γνώμη μιας τρελής γερμανίδας να είσαστε περίφανοι για τα ελληνικά, μολονότι θέλουν τους δικούς των χαρακτήρες...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

...........αν στα αλήθεια θέλουμε να βρούμε κάτι αξιόλογο, σταματάμε να κοιτάμε προς τα έξω.
Αν πάλι κοιτάξουμε προς τα μέσα και τρομάξουμε, συνεχίζουμε να βλέπουμε τηλεόραση μέχρι να περάσει η τρομάρα και ξαναδοκιμάζουμε.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

goldsmith wrote:
Κανω ξανακανω,ξανακανω πεταλι,ξανακανω...καθε μερα και παλι και ξανα και παλι...και δεν μπορω να βρω τπτ αξιολογο.Θα συνεχισω να ψαχνω μηπως και βρω κατι καλο...

Ακριβώς έτσι...Το ποδήλατο είναι "κόλλημα" - πούουου να κάθεσαι να ψάχνεις τα γιατί και τα πως - απλώς ποδηλατείς και δεν μπορείς/θέλεις να κάνεις αλλιώς...

takaros
Απών/απούσα

H αισθηση ελευθεριας....
ομοια με εκεινα που ειχες 10 χρονων οταν κατεβαινες την κατηφορα απο την πανω γειτονια στον Κορυδαλλο με το bmx σου,Τοτε που ενοιωθες και ησουν παργματικα ατρωτος....
Σε ευχαριστω ποδηλατο μου που μου προσφερες παλι αυτην την αισθηση στα 35 μου......

dimmyf
Απών/απούσα

Μια απο τα ίδια..!!
Η αίσθηση ελευθερίας :)
+
Να κάνω βόλτες δίπλα από την παραλία όταν δύει ο ήλιος :)

Kupepe
Εικόνα Kupepe
Απών/απούσα

Η ησυχία της παραλιακής 6.30 το πρωί παράλληλα στην θάλασσα απο φλοίσβο προς καβούρι. Ησυχία και στο μυαλό. Εκτός αν είναι ΣΚ και σκάνε στην Γλυφάδα οι βαργουμεν να παρουν τα αμαξια τους στο παρκινγκ της παραλίας της Γλυφάδας. Έκει χάνεται για λίγο η ησυχία του εγκεφάλου

Ηλίας Ν.
Εικόνα Ηλίας Ν.
Απών/απούσα

Παιδιά εγώ έχω ταυτίσει το ποδήλατο με την πιό ξέγνοιαστη περίοδο της ζωής μου, τα παιδικά & εφηβικά μου χρόνια. Θυμάμαι πως δεν έβλεπα την ώρα να κλείσουν τα σχολεία για Πάσχα και για τις καλοκαιρινές διακοπές, για να κατέβω στο νησί και να ξαναδώ το ποδηλατάκι μου. Κάθε φορά που διαβάζω ή μου έρχετε στο μυαλό η λέξη 'ποδήλατο', με πλυμμηρίζουν άπειρες αναμνήσεις. Μου θυμίζει τον τρελό ενθουσιασμό της εξερεύνησης νέων τοποθεσιών στο νησί, νέα μονοπάτια που μόνο πεζός θα μπορούσε να πάει κάποιος, μέρη όπου μπορούσα να βρω ησυχία, να μη με ενοχλεί κανένας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι ανηπομωνούσα να δω τη θέα πίσω από τις μεγάλες ανηφόρες. Αφού έφτανα στην κορυφή, κατακαλόκαιρο, με ορθοπεταλιές και με τη γλώσσα στον χωματόδρομο, έμενα άφωνος όταν έβλεπα μία μεγάλη κατηφόρα, που συνοδευόταν ξανά απο μία μεγάλη ανηφόρα... Και δε μπορούσα να αντισταθώ, ήθελα να ξέρω πάντα τι κρύβεται πίσω από τις ανηφόρες. Το ποδήλατο θα μου θυμίζει πόσες φορές έπεσα, αλλά η κάθε πτώση με έδενε περισσότερο με αυτό. Θα μου θυμίζει που σε μεγάλες ευθείες έτρεχα όσο περισσότερο μπορούσα, γιατί πραγματικά ένιωθα αυτό που οι περισσότεροι έχουμε κοινό, την ελευθερία και την ασύγκρητη χαρά του να είσαι σε δύο ρόδες που η κινητήρια δύναμή τους είμαστε εμείς.
Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτά τα συναισθήματα τα ξαναζώ με το νέο μου ποδήλατο σε διαδρομές που δεν έχω εξερευνήσει ακόμα. Πλέον που ζω τη ρουτίνα των ανθρώπων της πόλης που νιώθουν μέχρι το κόκαλο όλα τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας, το ποδήλατο είναι λύτρωση. Με βοηθά να κρατώ τις ισσοροπίες μου και να γυρίζω στο σπίτι με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο!

Myrmyr7
Εικόνα Myrmyr7
Απών/απούσα

Τα βυζάκια στην ορθοπεταλιά

Loo
Απών/απούσα

Για χρόνια, πηγαίνα για μπάνιο το Σάββατο πρωί, και πάντα ( μα πάντα! ) ήταν πολύ μεγάλη ταλαιπωρία η επιστροφή, λόγω κίνησης.. Ειδικά μετά την Βουλιαγμένη, σε εκείνο το δρόμο στο ύψος το Καβουριού ( έως το φανάρι της Λ. Βουλιαγμένης).

Το προηγούμενο Σάββατο, θέλοντας να σπάσω το ρεκόρ απόστασης μου με ποδήλατο, που ήταν Ν.Σμύρνη - Λιμανάκια, πήγα μέχρι Σαρωνίδα. Ε, η επιστροφή θα μου μείνει για πάντα στη μνήμη: Φτάνοντας στο προαναφερθέν σημείο, θυμήθηκα όλα αυτά τα συναισθήματα του παρελθόντος... Αλλά αυτή τη φορά ήμουν με το ποδηλατάκι... ;D

Ήταν τρελό.. 1 λεπτό και κάτι για να προσπεράσω άπαντες και να βρεθώ μπροστά.. Λες και ήταν ένας απλός ( και ελεύθερος!) δρόμος.

Είναι πραγματικά ξεχωριστό μέσο μεταφοράς διότι συνδυάζει 2 ανθρώπινες αξίες: Τον σεβασμό και το "Αγαθά κόποις κτώνται" ^_^

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Τι ωραία που τα έγραψες βρε tzamilia; Πολύ ωραίο αυτο το thread!

Το ποδήλατο είναι, πιστεύω, η μοναδική αποκλειστικά θετική εφεύρεση. Όσο και να σκεφτείς δε μπορείς να βρεις αρνητικό! Είναι απλά υπέροχο!

Κάνω πολλά χρόνια ποδήλατο και έχω όργώσει μεγάλες αποστάσεις. Τα τελευταία χρόνια όμως πάω και διακοπές με αυτό και επίσης μετακινούμαι και εκτός πόλης με αυτό! Κάνω τα πάντα δηλαδή με το ποδήλατο. Είναι απλά ο κολλητός μου! Απεχθάνομαι τα αυτοκίνητα και δεν έχω δίπλωμα οδήγησης από επιλογή.

Τα ποδήλατα λοιπόν ειναι ιδιαίτερα για μένα γιατί είναι παιχνίδι. Είναι σα ζωάκια, δε ζητάνε πολλά (μερικά χαδάκια με λαδάκι ίσως) και προσφέρουν τόσα πολλά! Είναι ο παράγοντας που εάν ενσωματωθεί στη ζωή μας κάνει τα πάντα να έχουν πλάκα. Οι διακοπές, η μετακίνηση, η βόλτα, το φλερτ κοκ. Όλα αποκτούν θετική ενέργεια!

kynhgos77
Απών/απούσα

A little biker... wrote:
Κάθε χρόνο είμαστε όντως όλο και περισσότεροι και αυτό είναι τέλειο!!!! Οδηγώ ποδήλατο εδώ και μόλις έναν χρόνο, και ένα πράγμα μόνο μπορώ κι εγώ να πω για να περιγράψω αυτό που νιώθεις όταν ποδηλατείς: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Από εκεί και πέρα όμως, τουλάχιστον για μένα αρχίζει η σκλαβιά... Πού θα το παρκάρεις για να είσαι σίγουρος ότι είναι ασφαλές; Θα βρεις να το αφήσεις κάπου ώστε να μπορείς να το βλέπεις; Το κλέιδωσες καλά; Μήπως κάποιος καταφέρει να σπάσει το πέταλο; Μήπως; Μήπως; Μήπως; Είναι κρίμα γαμώτο ένα μέσον που σου δίνει τόση απίστευτη ελευθερία να σου δένει ταυτόχρονα τόσο πολύ τα χέρια... Πολλές φορές έχω πάρει τελικά συγκοινωνία ή και αμάξι για να πάω κάπου όπου δεν μπορούσα για τους παραπάνω λόγους να πάρω το πολυαγαπημένο μου και πανέμορφο ποδηλατάκι μου...

Ετσι ακριβως ειναι! Ποσο κορυφαια θα ηταν αν δεν ειχαμε και αυτο το προβλημα!!!!

fan23
Εικόνα fan23
Απών/απούσα

Έμαθα να κάνω ποδήλατο χωρίς χέρια στα 25 μου χρόνια!!!!! Προχτές βγήκα για μια απλή βόλτα και κατέληξα να κάνω 30 χιλιόμετρα χωρίς να το καταλάβω....Ήταν από τις πιο όμορφες μοναχικές ώρες που έχω περάσει... Άδειοι δρόμοι ,λίγα αυτοκίνητα, πολλά ποδήλατα....! Αγαπώ το ποδήλατό μου....!!!!

Drakumel
Απών/απούσα

Στην ανηφόρα....
Εκεί που το πετάλι από φυσιολογικο/σκληρό, αρχίζει να γίνεται βαρύ.
Αρχίζεις να νιώθεις την κούραση να σε καταβάλει, αλλά συνεχίζεις να το πηγαίνεις. Πεταλιά-πεταλιά.
Μετά από λίγο, νιώθεις πως σου έχουν κρεμάσει βαρίδια στα πόδια. Παρ' ότι έχεις την εύκολη ταχύητα το πετάλι δε γυρίζει.
Κι όμως, βρίσκεις τη δύναμη να τραβήξεις αυτές τις (λίγες) πεταλιές που απομένουν.
Εκεί που ανηφόρα τελειώνει, και το πετάλι ξαναγίνεται μαλακό.
Εκεί που όλη η κούραση της ανηφόρας εξαφανίζεται μονομιάς και αφήνεις την κατηφόρα που ακολουθεί να σε οδηγήσει.
Η ευχαρίστηση ότι την ανέβηκες.
Εκείνη την ίδια ανηφόρα πριν λίγο καιρό δεν ανέβαινες...

Ανεκτίμητο...

madrivermadonus
Απών/απούσα

Ανεβαίνεις στη σέλα, πατάς με το δεξί το πετάλι,πιάνεις το τιμόνι,πατας πετάλι και φευγεις...

απο εκεινη τη στιγμη και μετα παυεις να εισαι απλα ενας ανθρωπος...εισαι κατι πολυ πιο δυνατο...και το εχεις πετυχει καβαλωντας μια μαζα απο κολλημενους σωληνες, καλωδιακια και γραναζια.
Μα πείτε μου...Ποια ferrari και ποια ducati βγαζει τοση μαγεια?

contact