18ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας

108 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Royaloak
Απών/απούσα

Φίλοι μου ο μυστηριώδης KGB, που πέταξε τη φόλα του και τώρα σιωπά, μπορεί να είναι ανάμεσά μας. Ναι, ανάμεσά μας. Ένας λάτρης του ποδηλάτου! Ένας απλός χιουμορίστας που θέλει να κεντρίσει τον ψυχαναλυτή μέσα μας. Ένας καλοκάγαθος άνθρωπος, που δεν θέλει να του διαταράσσουν την ησυχία του. Κάποιος του ενόχλησε την ησυχία του. Ποιός του ενόχλησε την ησυχία του;
Καλέ μας KGB, πες μας ποιός σε πίκρανε να τον μαλώσουμε. Σαν συρφετός από μ@λ@κες που είμαστε πού να διανοηθούμε τι διατάραξε την αρειμάνια ησυχία σου. Πρέπει να μας πείς. Πιό πάνω κάποιος άλλος τα είχε με την ποδηλατοπορεία. Τι πάθατε, βρε παιδιά μου. Μα να τα βάζετε με μια χούφτα μ@λ@κες, εσείς που είσαστε της τεράστιας μάζας, της νικηφόρας μάζας, με τις πετυχημένες επιχειρήσεις να την άγουν και να την φέρουν, τις πετυχημένες διοργανώσεις, τη δύναμη της εξουσίας. Μα τι πάθατε με πέντε ψωροκριτικές απόψεις. Τι έχετε να φοβηθείτε; Αφήστε μας στα καλοκαιρινά σινεμά μας (ή θέλετε να τα κλείσετε τελείως για ν'ανοίξετε τα πολυσινεμάδια σας;). Εμείς καλοκαιρινοί θα είμαστε πάντα. Και ρομαντικοί ευτυχώς (αυτοί υπήρχαν πίσω από τις εξεγέρσεις του 19ου αιώνα). Κι ο Σολωμός απ'αυτούς ήταν. Σολωμός; Ο εθνικός μας ποιητής; Ξέρετε, 'σε γνωρίζω από την κόψη...' κτλ, κτλ...

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ρε είσαστε εντελώς μαλάκες τελικά. Δηλαδή τι περιμένατε, ότι δομές δεκαετιών και συμφέροντα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ θα ακυρωθούν έτσι ξαφνικά για να κάνετε εσείς το ποδηλατάκι σας? Τι πιστεύετε δηλαδή, ότι οι ποδηλάτες είναι πλειοψηφία στην Αθήνα και τους ανήκει η πόλη δικαιωματικά? Είστε εντελώς τρελλοί η εντελώς μαλάκες? Σας πείραξε η χορηγία του Becel, τότε χώστε τα εσείς για να γίνει η διοργάνωση, καραγκιόζηδες, που το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να διαμαρτύρεστε. Ξερνάω στα μούτρα του κάθε ρομαντικού ποδηλάτη που ενοχλήθηκε από την καπιταλιστική ατμόσφαιρα. Μην έρθετε ούτε του χρόνου ρε ηλίθιοι, άντε σε κάνα καλοκαιρινό σινεμά να την δείτε ρομαντικά, κουραμπιέδες. Αφού το ότι ο Δήμος Αθηναίων έκλεισε για μερικές ώρες ολόκληρο το κέντρο και κατόρθωσε να μαζέψει πάνω από 24000 ποδηλάτες σας φαίνεται ασήμαντο και ανάξιο της γελοίας παρουσίας σας πάνω στο ρημάδι που καβαλάτε, τότε ειλικρινά θα χαρούμε όλοι οι υπόλοιποι ιδιαίτερα να μην δούμε τις σκατόφατσες σας ούτε στον επόμενο γύρο. Έξω οι μαλάκες από την Αθήνα.

Φίλε μπαίνω στον πειρασμό να σου απαντήσω γιατί βασικά δεν μου αρέσει το ζοχαδιακό υφάκι σου.
Το γεγονός που ξεκαρφώνει όλους εκείνους που ασχολούνται με το ποδήλατο δεν είναι η καπιταλιστική ατμόσφαιρα που αναφέρεις αλλά το γεγονός ότι ο ποδηλατικός γύρος γίνεται για τα μάτια του κόσμου και μόνο αφού ούτε ποδηλατική υποδομή υπάρχει στην πόλη ούτε και προβλέπεται άμεσα.
Τους ξεκαρφώνει το γεγονός ότι παρόλο που ως φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουμε ότι παπαριά μπορείς να φανταστεί το διεστραμμένο μυαλό του ανθρώπου, πράγματα που είναι αυτονόητα, όπως η ποιότητα ζωής αλλά και το δικαίωμα ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ να κινείται όπως γουστάρει μέσα στην πόλη, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ σεβαστό.

Το μόνο που κάνει τους ιθύνοντες να ενδιαφερθούν για οποιαδήποτε ενέργεια είναι όπως είπες και εσύ τα φράγκα που θα δώσουν οι χορηγοί, αλλά και ο τζερτζελές που θα γίνει για να φανεί ο δήμος ότι παράγει έργο.

Όμως φιλαράκο μου.. Δεν χρωστάμε στον Δήμο Αθηναίων. ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ απλά γιατί καταδέχεται μία φορά τον χρόνο να κλείσει το κέντρο για τους ποδηλάτες. Δεν μας κάνει χάρη γιατί μία φορά τον χρόνο, την μέρα χωρίς αυτοκίνητα, κλείνει το κέντρο για τα ΙΧ και το διαθέτει στους πεζούς.

Μας χρωστάει να κάνει πολύ περισσότερα ο Δήμος Αθηναίων πολύ περισσότερα γιατί μας έχει μαδήσει τόσα χρόνια με τα δημοτικά τέλη, απλά για να κάνει την πλατεία Συντάγματος να μοιάζει με αγγλικό νεκροταφείο, ( μες τις επιτύμβιες μαρμάρινες πλάκες), και να στρώνει μπαλάκια στα πεζοδρόμια για να μην τα καβαλίσουν και αυτά τα αυτοκίνητα.

Όσο για το τελευταίο σου μοττό.. Το έξω οι μαλάκες από την Αθήνα ( που είναι αυτό που μπορώ να σου πω ότι μου την δίνει πιο πολύ από όλα), έχω να σου πω το εξής:

Είμαι βέρα Αθηναία έξι γενεές πίσω. Η Αθήνα έγινε αυτό που έγινε όταν με την εσωτερική μετανάστευση και τις παπαριές που έκανε ο "μέγας" ( μαλάκας) Κωνσταντίνος Καραμανλής, έδωσε το δικαίωμα στον καθένα που δεν πέρναγε καλά στον τόπο του να έρθει στην Αθήνα για να εργαστεί.
Δεν έδωσε κίνητρα για ανάπτυξη στην επαρχία. Μόνο έπραξε τα εύκολα .. και να το αποτέλεσμα τώρα.

Η Αθήνα που βλέπετε τώρα, και που είναι η πόλη μου, δεν είναι η πόλη που θα έπρεπε να είναι, γιατί κανένας από εκείνους που ήρθαν σε αυτήν την πόλη και την διαμόρφωσαν, δεν την σεβάστηκε, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ.

Εμένα είναι ο τόπος μου και τον πονάω φίλε μου. Και αν θα έπρεπε να μιλήσεις και να διώξεις κάποιους μαλάκες θα σου πρότεινα να διώξεις πρώτα όλους εκείνους που νομίζουν ότι με πέντε φιέστες και κανένα δύο χορηγούς θα δούμε προκοπή σε αυτόν τον τόπο. Ειδικά αυτούς που δεν ξέρουν καν γιατί γίνεται το κάθε τι, παρά μόνο ξέρουν να χρησιμοποιούν το κλασικό μοττό.. Διώξτε τους μαλάκες από την Αθήνα.

Από το στόμα σου φιλαράκο και στου Θεού το αυτί!

fantasmamore
Απών/απούσα

Είναι λογικό και αναγκαίο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και είναι απλά όμορφο να προσπαθούν διαφορετικοί άνθρωποι να αναπτύξουν τις σκέψεις τους. Είναι στοιχείο προόδου, είναι αυτό που μας ωθεί να συνεχίσουμε στο μέλλον, δημιουργώντας, αλλάζωντας, προοδεύοντας. Όπως είχε πει κι ο Αινστάιν "Το να ζείς είναι σαν να καβαλάς ένα ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου, πρέπει μονίμως να κινείσαι". Τα υβριστικά σχόλια και η λογική του "αντε ρε από δω χάμω που θα μου πεις εσύ εμένα...", είναι λάσπη, λάσπη που εμποδίζει τους τροχούς να κινούνται...
Πιστεύεις οτι ένα σχόλιο σαν του κουγκουμπού πιο πάνω, άγονο και στείρο, αξίζει απάντησης;
Δεν υπάρχουν καλές και κακές απόψεις, γιατί απλά εγώ δεν κατέχω το αλάθητο για να μπορώ να κρίνω. Αλλά υπάρχουν απόψεις εριστικές και προσβλητικές, που, δεν είναι ανάγκη να τους δίνουμε σημασία...
Υ.Γ. Ωραία τα λες όμως! :)

Aigeas
Εικόνα Aigeas
Απών/απούσα

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!!!!!!
Εγω ενα πράγμα μόνο θα πω......

Η "μανούλα"σου (ΑΝ ΤΗ ΞΕΡΕΙΣ) και ο "πατέρας"σου (ΑΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ),(γιατί για ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ σε κόβω)
Ακόμα κλαίνε με τα 5χίλιαρα που δίνανε στη νοσοκόμα του μαιευτηρίου οταν γενήθηκες και τους είπαν "αγόρι" είναι.............

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΚΑΤΟΨΥΧΕ!!!

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..η πλακα ειναι οτι εκανες copy-paste το κειμενο του FBI (εεε..KGB !) χωρις να γραψεις τιτλο !
Ανοιγω και γω το forum και τι να δω..! Δυο post με επικεφαλιδα "ρε ειστε εντελως μ@λ@κες " και "εξω οι μ@λ@κες απο την Αθηνα " και η πρωτη σκεψη ηταν..."ωωωχχχ ,αντε παλι ! "
..ευτυχως τα λες χαρτι και καλαμαρι μετα!

που χαθηκε ο KGBecel? hit & run...

fotonio
Απών/απούσα

Δυο είναι οι άνθρωποι που έμθα να μη τσακώνομαι στη ζωή μου γιατί είναι ανίκητοι. Ο Βλάκας και ο συκοφάντης. Παραδίνομαι στη δίνη της βλακείας σου. Ελπίζω να μη σου δωθεί ποτέ εξουσία στη ζωή σου. Ελπίζω ο θεός των κρετίνων να σε έχει πάντα καλά να μας ενώνεις. Εκ μέρους όσων συμφωνούν μαζί μου σε ευχαριστώ που υπάρχεις!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

@xtravaganzagold
...η πλακα ειναι οτι εκανες copy-paste το κειμενο του FBI (εεε..KGB !) χωρις να γραψεις τιτλο !
Ανοιγω και γω το forum και τι να δω..! Δυο post με επικεφαλιδα "ρε ειστε εντελως μ@λ@κες " και "εξω οι μ@λ@κες απο την Αθηνα " και η πρωτη σκεψη ηταν..."ωωωχχχ ,αντε παλι ! "
..ευτυχως τα λες χαρτι και καλαμαρι μετα!

που χαθηκε ο KGBecel? hit & run...

Δεν το πρόσεξα.. συγγνώμη για τον τίτλο. Το ξεχνάω ότι αυτή η εφαρμογή θέλει να βάλεις τίτλο γιατί διαφορετικά θα πάρει την πρώτη πρόταση για τίτλο. Πως γίνεται να το κάνω edit;;

Royaloak
Απών/απούσα

Καλώς ειπωμένα όσα απευθύνεις στον KGB, εκτός από ένα μικρό, τόσο δα φάουλ.

Η οπτική της γνήσιας Αθηναίας, έναντι των όποιων 'νεοαφιχθέντων', που δεν πονάνε τον τόπο σου, γιατί δεν είναι τόπος τους.

Κι επειδή αυτό μου κάνει να αγγίζει την αστυφιλική εσωτερική μετανάστευση, που συντελείται χρόνια ολόκληρα τώρα, προσωπικά με δυσκολεύει να το δεχτώ. Αν και οι δικοί μου ήταν εσωτερικοί μετανάστες της δεκαετίας του '30, ενώ οι δικοί του άντρα μου της δεκαετίας του '40. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να μείνουν στον τόπο τους. Είσαι μικρή, ίσως (;) και δεν σε κακίζω, που δεν έχεις τη συνείδηση του τι ωθεί τους ανθρώπους να μεταναστεύουν (όχι μόνο οι ξένοι, αλλά και οι έλληνες της περιφέρειας).

Εγώ θα ήθελα να γυρίσω, εκεί που ζούσαν οι δικοί μου, αλλά μου φταίει η ανάπηρη αστυφιλική ανάπτυξη της χώρας. Κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για το αντικείμενο μου ή του άντρα μου στον τόπο καταγωγής μας.

Ας είμαστε λίγο λεπτοί στον τρόπο που θέτουμε μερικά ζητήματα. Ο μπρούτος τρόπος δεν είναι ιδίωμα των 'βλάχων' ή των 'άξεστων και βρωμιάρηδων ξένων'. Δεν είναι γραφικό το σύνθημα που διαβάζαμε στους τοίχους των Εξαρχείων χρόνια πίσω 'Βλάχοι γυρίστε στα χωριά σας᾿. Είναι το ίδιο βαρύ με τα νεοναζιστικά ξενοφοβικά συνθήματα για τους ξένους μετανάστες του σήμερα.

Και ξέρεις κάτι; Ο τόπος αυτός είναι και τόπος μας γι'αυτό στενοχωριόμαστε, που δεν δουλεύει τίποτα σωστά κι όλα είναι ένα τεράστιο ΔΗΘΕΝ. Κι οι χορηγοί είναι μέρος αυτού του δήθεν, για να αποποιηθεί η πολιτεία τις ευθύνες της, όχι μόνο στην εκδήλωση της Κυριακής, αλλά και σε άλλες σοβαρότερες δραστηριότητες, που δεν είναι του παρόντος χώρου να συζητώνται. Και, ναι, αυτό το αμερικάνικο πάρτυ του φινάλε του Κυριακάτικου γύρου είναι μέρος της αισθητικής αυτής της διαφημιστικής κουλτούρας. Αυτό εμένα όχι μόνο δεν μου φτάνει, αλλα με βάζει αρνητικά απέναντί του κι αν είναι κι άλλοι που δεν τους φτάνει τότε έχουμε ελπίδες...

fantasmamore
Απών/απούσα

...να θυμίζει ψυχροπολεμικό κλίμα....
Πάντως, δεν μου το βγάζετε από το μυαλό οτι ο kgbamias έκανε login μόνο και μόνο για να πετάξει μια μπαρούφα να μας φουντώσει και τώρα κάθεται αναπαυτικά στη πολυθρόνα του και γελάει... Αλήθεια, έχει κάνει άλλα ποστ;

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Λυπάμαι που εξέλαβες με αυτόν τον τρόπο το σχόλιο μου, αν και οφείλω να παρατηρήσω εδώ ότι κατά κάποιο τρόπο το παραφράζεις ή το ερμηνεύεις θα έλεγα μέσα από μία συγκεκριμένη οπτική.
Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε "Βλάχους" και σε "άξεστους βρομιάρηδες ξένους" καθώς δεν με ενδιαφέρει να κρίνω τους ανθρώπους κατά αυτό τον τρόπο.

Όμως κάνω την διαπίστωση μίας αλήθειας η οποία είναι αν μη τι άλλο εμφανής.
Δεν μπορεί να με πείσει κάποιος, ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μετανάστευσαν, ως εσωτερικοί μετανάστες στην Αθήνα την σεβάστηκαν. Αυτό το βλέπω στην καθημερινότητα μου. Βλέπω και διαπιστώνω καθημερινά ποια είναι η συμπεριφορά και η τοποθέτηση κάποιων ανθρώπων σε σχέση με το περιβάλλον τους στην Αθήνα και σε σχέση με το περιβάλλον τους στον τόπο καταγωγής τους.

Οι σούπερ εργολάβοι,π.χ, της πολυκατοικίας και του τσιμέντου, (γνωρίζω και κάποια τέτοια άτομα), δεν ενδιαφέρθηκαν αν τα εκτρώματα που δημιούργησαν και κατέστρεψαν το αστικό τοπίο της Αθήνας, δεν λογίζονται καν για σπίτια, ενδιαφέρονται όμως και παρα ενδιαφέρονται να διατηρήσουν ο τοπικό χρώμα και τις παραδόσεις του τόπου καταγωγής τους.

Μεταφέρουν και διατυμπανίζουν παντού την περηφάνια για την καταγωγή τους, αλλά δεν ρισκάρουν να ξανά ζωντανέψουν τους τόπους από τους οποίους κατάγοντα,ι αφού αυτοί " είναι και πρέπει να παραμείνουν τόποι διακοπών", το εξοχικό τους σπίτι, αυτό που το προσέχουν και ενδιαφέρονται για αυτό, σε αντίθεση φυσικά με το τετράγωνο κουτί της Αθήνας που δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους αφορά.

Έχω την κατάλληλη ηλικία ( είμαι σαράντα χρονών),αλλά και την γνώση, τουλάχιστον για την ιστορική πορεία αυτής της πόλης, ώστε να μπορώ να στηλιτεύσω τα κακώς κείμενα χωρίς να μετράω πλέον τα λόγια μου. Άλλωστε από την τάση αυτή, από τα μετρημένα λόγια και από την παθητικότητα που είναι πλέον τόσο διαδεδομένη σε αυτόν τον τόπο, βλέπουμε αυτά που βλέπουμε τώρα.

Γιατί δεν βρέθηκε κανείς να στηλιτεύσει ποτέ της λάθος πολιτικές που είχαν σαν βλέψη μόνο το βραχυπρόθεσμο κέρδος.
Γιατί δεν ξέφυγε ποτέ κάποιος από τις μικρο κομματικές γραμμές και από την λογική του "μην κακοκαρδίσουμε κανέναν" .

Γιατί οι περισσότεροι δημότες αυτής της πόλης, εκείνοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτήν και την γνώρισαν όπως κάποτε ήταν, δεν τόλμησαν να πουν ποτέ "ΦΤΑΝΕΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ" για να μην κατηγορηθούν για διακρίσεις και ξενοφοβική συμπεριφορά.

Όμως τα γεγονότα είναι μπροστά μας τώρα και αυτά δεν μπορεί να τα παραβλέψει κανείς πόσο μάλλον να τα διευθετήσει.

Η ΠΟΛΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
Η πόλη αυτή δεν ήταν ποτέ φτιαγμένη για τόσους κατοίκους.
Δεν γίνεται να μένουν όλοι εδώ, δεν λειτουργεί, δεν δουλεύει, δεν είναι καλό για κανέναν.

Αυτό είναι πολύ απλό να το αντιληφθεί ο καθένας.
Και να στο θέσω και από μία άλλη σκοπιά και πες μου ότι είμαι άδικη. Εγώ δεν έχω να πάω να μείνω ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. Δεν έχω σπίτι στην επαρχία, δεν έχω σπίτι στην εξοχή, δεν έχω άλλο τόπο καταγωγής από αυτόν εδώ.

Κατά την γνώμη σου, αν βρισκόταν ο τέλειος εκείνος πολιτικός, που θα αναλάμβανε το πολιτικό κόστος για να διευθετήσει το αστυφιλίκό πρόβλημα της χώρας αυτής, και θα έπαιρνε την απόφαση να δώσει την ευκαιρία για ανάπτυξη στην επαρχία, ποιοι θα έπρεπε να μετακινηθούν άμεσα προς την περιφέρεια και εκτός αστικών κέντρων;;

Royaloak
Απών/απούσα

Σύ είπας...όπως είπα κι εγώ και ας κριθούμε και οι δύο μια και scripta manent...

Στο ερώτημά σου απαντάς με το ίδιο σου το ερώτημα, άρα εγώ τι να πω; Ότι για να γυρίσει πίσω ο κόσμος που έφυγε από όπου έφυγε πρέπει να γίνει κάτι σαν προγραφή, κάτι σαν αγελοποίηση ανθρώπων και το πως εμένα αυτό με στέλνει σε άλλες εποχές, σε άλλες μεθόδους;

Και η ελεύθερη βούληση και το δικαίωμα επιλογής του καθενός πού και πώς θα ζήσει; Ποιός θα κρίνει ποιός θα πάει πού; Περνάει καν από το μυαλό σου ότι μερικοί πούλησαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να εγκατασταθούν στην Αθήνα; Άρα δεν εχουν πού αλλού να σταθούν; Πάει, ξεριζώθηκαν ανεπανόρθωτα;

Το όραμά σου είναι, επιεικώς, κοινωνικά χαοτικό. Ο θαρραλέος πολιτικός που οραματίζεσαι καλά θα κάνει να δημιουργήσει ουσιαστικά κίνητρα, να δημιουργήσει πραγματική άνθιση, για να ποθήσει ξανά ο κόσμος τους περιφερειακούς του άστεως τόπους.

Αλλοιώς, ναί! η χώρα θα είναι ένα απέραντο θέρετρο και η Αθήνα κλειστός λέβητας, που βράζει, με τους μηχανισμούς αλληλοεξόντωσης του πληθυσμού της, να τον κάνουν έτοιμο να εκκραγεί.

Η απάντησή μου λοιπόν στο ερώτημά σου είναι ότι εγώ θέλω να απέχω από τους μηχανισμούς αλληλοεξόντωσης. Θα σταθώ με ευλάβεια στην άκρη και θα υψώσω τη φωνή μου γι'αυτό που πρέπει. Όχι γι'αυτό που θα φέρει στους ανθρώπους περισσότερη δυστυχία.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Μπορεί να ακούγεται κάπως αυτό που σου έγραψα εδώ. Μπορεί όπως λες να παραπέμπει σε άλλες εποχές. Όμως γιατί δεν ακούγεται το ίδιο άσχημα η φράση " Πεντέμισι εκατομμύρια κόσμος σε συνολικό πληθυσμό δώδεκα οι οποίοι κατοικούν σε μία πόλη" ;;;
Γιατί δεν μας ακούγεται το ίδιο άσχημα αυτό;
Είναι λογικό;; Λειτουργεί;

Όχι θα έλεγα και αν έχω άδικο ας με διαψεύσει κάποιος.

Μου λες ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ορίσουμε το που θα πάει να ζήσει κάποιος, ότι πρέπει να σεβόμαστε την ελεύθερη βούληση του και την επιλογή του.

Να σε ρωτήσω κάτι; Εμένα ποιος με ρώτησε, που σαν κάτοικος αυτής της πόλης έχασα τον δικό μου τρόπο ζωής, την δική μου παράδοση, τους δρόμους που μπορούσα να τους περπατήσω, τον ουρανό και την Ακρόπολη που μπορούσα να δω, ( όταν δεν ήταν όλη η πόλη πενταόροφα κτίρια), το δικαίωμα μου να αναπνέω καθαρό αέρα, το δικαίωμα μου να κινούμαι άνετα, το δικαίωμα μου να ζω σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.;;;
Γιατί το δικό μου δικαίωμα, του πως θέλω να ζω, είναι κάτω από το δικαίωμα των υπολοίπων.

Γιατί είναι θύματα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ανέφερες και δεν είμαι εγώ, η μαμά μου, η γιαγιά μου, και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ζούσαν εδώ ανέκαθεν;;

Αν εγώ ως πολιτικός αποφάσιζα το ίδιο πράγμα για τις Σέρρες, με δικαιολογία ότι υπάρχει πρόβλημα στην περιφέρεια και ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάνε κάπου, έχουν δικαίωμα να διαλέξουν που να ζήσουν, και εγώ το σέβομαι, και εμπρός πάμε όλοι να μείνουμε στις Σέρρες ( πρόσεξε δεν αναφέρω μία τυχαία πόλη) πως θα φαινόταν αυτό στους κατοίκους της;

Επίσης πιστεύω ότι δεν αρκεί να δίνεις σε κάποιον την δυνατότητα να ζήσει κάπου, αλλά πρέπει να του δίνεις την δυνατότητα να ζήσει και ποιοτικά.

Και δεν διαφωνώ, ότι θα έπρεπε να υπάρξει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο. Δεν ανέφερα άλλωστε το αντίθετο.

Ποιος όμως από τους ιθύνοντες αυτού του τόπου σκέφτηκε ποτέ να δράσει έστω και αν αυτό απαιτούσε να προσπαθήσει ο ίδιος περισσότερο, να γίνει αντιπαθής σε κάποιους ανθρώπους, να μην εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα, ή να θεσπίσει κάποια μέτρα ώστε να είναι όλοι σε καλύτερη κατάσταση τώρα;;

Πιστεύεις ότι αυτό που ζούμε στην καθημερινότητα μας, είναι ποιοτικό; Ότι οι άνθρωποι αυτοί, ακόμα και εκείνοι που ξεριζώθηκαν όπως ανέφερες, ζούνε τώρα καλύτερα;

Δεν υπάρχουν θαρραλέοι πολιτικοί σε αυτήν την χώρα, όχι για όσο η ιδιότητα του πολιτικού είναι επάγγελμα που αξιώνει και μισθό και σύνταξη. Δεν γίνεται να υπάρχουν θαρραλέοι πολιτικοί οι οποίοι είναι επαγγελματίες, με σταθερή πελατεία, και σταθερές υψηλές αποδοχές.

Το όραμα μου μπορεί να το χαρακτηρίζεις επιεικώς κοινωνικά χαοτικό, αλλά αυτό που πλέον έχουμε να επιλέξουμε, είναι είτε ένα κάποιο όραμα, είτε το χάος, ( σκέτο), που ζούμε τώρα.

Το πρόβλημα μας δεν είναι οι μηχανισμοί αλληλοεξόντωσης, άλλωστε έτσι όπως μας έχουν ορίσει να ζούμε αλληλοεξωντονόμαστε μοιραία καθημερινά. Το πρόβλημα μας είναι ότι στεκόμαστε στην άκρη, όπως προτίθεσαι να κάνεις και εσύ, για να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να πάρουμε αποφάσεις που ενδεχομένως θα κακοκαρδίσουν, προσωρινά κάποιους, αλλά ίσως μακροπρόθεσμα θα δώσουν την δυνατότητα σε αυτή την χώρα να αναπτυχθεί σε άλλη βάση.

Κλείνοντας θέλω να πω το εξής. Δεν γνωρίζω καμία άλλη χώρα που να διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο το κοινωνικό, οικονομικό και ανθρώπινο δυναμικό της, όπως δεν γνωρίζω και καμία άλλη χώρα που να αντιμετώπισε προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας και να μην προσπάθησε να τα διευθετήσει δια μέσου κάποιας πολιτικής η οποία θα πρόσφερε δυναμικές λύσεις και όχι ασπιρίνες.

Από εκεί και πέρα, όσους ποδηλατόδρομους, ( για να έρθουμε και στο αρχικό μας θέμα), φιέστες, δρόμους, κτλ να κάνουν, όλοι αυτοί που ρένονται στις καρέκλες τους, αν δεν βρουν τρόπο να αποσυμφορήσουν αυτήν την πόλη αυτή από τον υπεράριθμο πληθυσμό της, στα ίδια θα καταλήγουμε και τα ίδια προβλήματα θα διαιωνίζουμε.

VANIC
Απών/απούσα

Εγώ γεννήθηκα στην επαρχία, ήρθα στην Αθήνα για σπουδές και έμεινα εδώ για διάφορους λόγους.
Αντιγράφω από τα γραφόμενά σου:

"Μου λες ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ορίσουμε το που θα πάει να ζήσει κάποιος, ότι πρέπει να σεβόμαστε την ελεύθερη βούληση του και την επιλογή του.
Να σε ρωτήσω κάτι; Εμένα ποιος με ρώτησε, που σαν κάτοικος αυτής της πόλης έχασα τον δικό μου τρόπο ζωής, την δική μου παράδοση, τους δρόμους που μπορούσα να τους περπατήσω, τον ουρανό και την Ακρόπολη που μπορούσα να δω, ( όταν δεν ήταν όλη η πόλη πενταόροφα κτίρια), το δικαίωμα μου να αναπνέω καθαρό αέρα, το δικαίωμα μου να κινούμαι άνετα, το δικαίωμα μου να ζω σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.;;;"

Με δυό λόγια πιο πάνω γράφεις ότι, όσοι ήρθαν από την επαρχία σε καταπιέζουν.
Άν είσαι λιγότερο από 34 χρόνψν σε πληροφορώ ότι προηγήθηκα από σένα στην ...έλευση στην Αθήνα. Και επομένως θα πρέπει να διαμαρτύρομαι που εσύ μου στερείς όλα όσα ισχυρίζεσαι ότι σου τα στέρησαν οι...επαρχιώτες.
Αυτή την εκδοχή την αποδέχεσαι ως λογική;

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Διότι αν τα είχες διαβάσει προσεκτικότερα δεν θα είχες απορίες ούτε για την ηλικία μου ούτε και για το πότε "ήρθα" σε αυτήν την πόλη.
Anyway. Σε αυτή την πόλη ήρθα πριν από σαράντα χρόνια ( 1968) παραλίγο στο σπίτι της μαμάς μου, από σπόντα στο μαιευτήριο..

Θα ήθελες να μου πεις κάποιους από τους λόγους που ήρθες στην Αθήνα;
Ήρθες για να σπουδάσεις έτσι δεν είναι; Αν δεν απατώμαι στα μηχανογραφικά της κλάσης σου( εφόσον είσαι 34 χρονών) δηλαδή σε εκείνους που γεννήθηκαν το 1975 ή 1976, ( οπότε έδωσες πανελλήνιες γύρω στο 92-93) για την εισαγωγή σε κάποια σχολή μετρούσε η σειρά με την οποία είχες δηλώσει τις σχολές και φυσικά οι επιδόσεις στις εξετάσεις.
Για να μπεις Αθήνα σημαίνει ότι την δήλωσες πρώτη στο μηχανογραφικό, διάβασες περισσότερο γιατί είχε υψηλότερες βάσεις και μετά, αφού πέρασες, ήρθες να σπουδάσεις εδώ διαθέτοντας και τα ανάλογα χρήματα για στέγαση και κίνηση γενικότερα.
Γιατί δήλωσες Αθήνα; όχι ότι δεν επιτρέπεται.. αλλά γιατί;; Γιατί να διαβάσεις περισσότερο,γιατί να φύγεις από τον τόπο σου, γιατί να πληρώνεις εκτός έδρας χρήματα;; Γνωρίζω πολύ καλά ότι πανεπιστημιακές σχολές υπήρχαν και υπάρχουν και στην επαρχία υποθέτω και πιο κοντά στον τόπο καταγωγής σου.

Μου λες μετά ότι έμεινες για διάφορους λόγους. Μάλλον βρήκες δουλειά, κάποιο κάποια σύντροφο; Γιατί δεν πήγες να δουλέψεις στον τόπο καταγωγής σου, να υποστηρίξεις οικονομικά και αυτόν τον τόπο να αναπτυχθεί, να διαθέσεις τις γνώσεις σου εκεί, να κάνεις εκεί το σπίτι σου την οικογένεια σου, τα παιδιά σου;

Προσδιόρισε μου σε παρακαλώ τους λόγους για τους οποίους παρέμεινες στην Αθήνα και τότε νομίζω ότι θα πάρει άλλη τροπή η συζήτηση.

( προς τους operators: αν έχουμε ξεφύγει εντελώς εκτός θέματος - που το έχουμε κάνει ήδη :D -παρακαλώ μετακινήστε τα ποστς σε άλλο thread).

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..και ο "τουριστας" και ο οποιοσδήποτε περνα χρονο σε ενα μερος και ζει σαν παρασιτο , και απομυζά χωρις να προσφερει και να βελτιωνει , οσο μπορει , την ποιοτητα της δικης του ζωης ,αλλα και των συνανθρωπων του , τοτε οντως δε του αξιζει να κατοικει στο συγκεκριμενο μερος .
Και για να μην παρεξηγηθω , και εγω απογονος ,απογονων μεταναστων (Σμυρνη-Κρητη) ειμαι και ομως νιωθω Αθηναιος και ειμαι Αθηναιος γιατι οι υποχρεωσεις και τα δικαιωματα μου καθοριζονται απο τον τοπο που μενω .
Και , αληθεια , νιωθω πολυ καλύτερος πολιτης (Αθηναιος-Θεσσαλονικιος- Πατρινος κ.τ.λ. , δεν εχει σημασια) οταν προσφερω ή δεν επιβαρύνω τον τοπο διαμονης μου με τις επιλογες μου .

..α , ρε μπαγασα KGBecel !

fotonio
Απών/απούσα

Ρε παιδιά χαλαρώστε. Διάβασα προσεκτικά τα γραφόμενα σας και πραγματικά πιστεύω ότι σε οποιουδήποτε τη θέση και να μπω απο τη δική του σκοπιά έχει δίκιο. Τα ίδια πράγματα κάτω απο άλλο φώς άλλα είναι.
Εγώ μένω στην Ελευσίνα. Τι θα μπορούσα να πω; Όταν η Αθήνα με όποιους και αν ζουν εκεί έκανε το σπίτι μου αποθήκη και εργοστάσιο; Θα έπρεπε να είχα 12 χιλιόμετρα παραλία και έχω γύρω στα 200 μέτρα. Η περισσότερη απο τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι στο θριάσιο πεδίο. Στη πλάτη μου δηλαδή.
Τις απαντήσεις που πιθανόν να μου έδινε ο κάθε ένας από σας ήδη τις γνωρίζω γιατί ξέρω τη θέση σας. Το μόνο μας μεγάλο κοινό σημείο είναι η αγάπη μας που έχουμε για το ποδήλατο. Γι' αυτό υπάρχει και αυτό το site.
Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται να ανοίκουν σε πολιτικές παρατάξεις για να έχουν πολιτική σκέψη. Σε μια τέλεια δημοκρατία θα έπρεπε να υπάρχουν τόσα κόμματα όσοι και ψηφοφόροι. Ο κάθε ένας μας είναι διαφορετικός από τους άλλους αλλά μπορούμε και συνυπάρχουμε. Η δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο πολίτευμα, αλλά είναι το καλύτερο που έχουμε αυτή τη στιγμή από τα υπόλοιπα στα σημεία. Η πλειοψηφία της Ελλάδας λοιπόν αποφάσισε να ζήσει σε ένα μικρό στενό χώρο. Δημιούργησε αστικό κέντρο δηλαδή. Ένα κέντρο που υποσχέθηκε σε όλους ότι όποιος βρίσκεται πιο κοντά του θα βγάζει περισσότερο χρήμα. Τώρα θέλεις κάποιος από ανάγκη , άλλος από απληστία, κάποιος άλλος από βλακεία αν θέλεις. Οι λόγοι είναι όσοι οι άνθρωποι. αλλά το αποφάσισαν.
Η δική μας δουλειά, το χρέος μας δηλαδή, είναι να προτείνουμε έναν άλλο κατά τη γνώμη τρόπο σκέψης που έχει σαν αφετηρία το ποδήλατο και την απλότητα σαν τρόπο ζωής και σκέψης. Θα μπορούσαμε μέχρι και κόμμα να φτιάξουμε και να γίνουμε σαν τους άλλους αν θέλαμε. Απλά δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι. Λύσεις υπάρχουν. Θέληση δεν υπάρχει γιατί οι λύσεις κοστίζουν.
Ο Κακλάμάνης δεν είναι μαλάκας. Ούτε πιστεύω οτι μισεί τα ποδήλατα και τους ποδηλάτες.Πολιτικός είναι ο άνθρωπος και μπλέχτηκε με συμφέροντα. Γιατί ο κάθε πολιτικός εξυπηρετεί συφέροντα και υποχρεώσεις που ο ίδιος δημιουργεί για να ανέβει ή για να παραμείνει στην εξουσία.Πιστεύω οτι σφάλουν όσοι τον αντιλαμβάνονται σαν ανθρώπινη οντώτητα.Είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που παίρνει κατευθυνόμενες θέσεις απο προϊσταμένους. Θα ήθελα να πιστεύω μόνο πολιτικούς.
Αυτό που θέλω να πώ τελικά είναι οτι ο Κακλαμάνης δεν αλλάζει. Ούτε κανένας άλλος πολιτικός που θα βρεθεί στη θέση του θα είναι διαφορετικός. Αλλάζουμε όμως εμείς! Και αλλάζουμε και τους γύρω μας αν και εκείνοι το θέλουν. Όλα αλλάζουν αν αλλάξουμε και εμείς και αποδεχτούμε την διαφορετικότητα των άλλων και όχι τη στείρα αφοριστική βλακεία τους...

Tzamilia
Απών/απούσα

εσύ ρε φωτόνιο
επέλεξες ναμένεις στην ελευσίνα?

fotonio
Απών/απούσα

Μένω απο επιλογή στον τόπο μου. Επένδυσα εδώ πολλά χρόνια απο τη ζωή μου γιατί την αγαπώ αυτή την πόλη. Ξέρεις Tzamilia, ακόμα και αν η μάνα σου ήταν εξαιρετικά άσχημη σαν γυναίκα ,για εσένα σαν παιδί, απλά δεν θα υπήρχε ομορφότερη. Υπάρχουν γωνιές και γειτονιές σ αυτόν τον τόπο που πρέπει να ψάξεις για να τις βρείς. Είμαστε σαν ένα μικρό Γαλάτικο χωριό που αντιστέκεται στην αυτοκρατορία της μόλυνσης. Η Ελευσίνα δεν είναι αυτό που βλέπεις απο την εθνική οδό. Ειναι πολλά παραπάνω. Αν μπορούσες να τη δείς μέσα απο τα μάτια μου και εσύ μπορεί να την αγαπούσες...
Οι πόλεις είναι ζωντανοί οργανισμοί. η κάθε μιά έχει και τον χαρακτήρα του συλόγου τον πολιτών της. Ο χαρακτήρας αυτός καθορίζεται απο πάρα πολλά στοιχεία. Φαντάσου, απο τη μορφολογία του εδάφους, το βιοτικό επίπεδο, το μορφωτικό επίπεδο και άλλα πολλά. Είναι σαν να μαγειρεύεις. Μια αλλαγή στη δοσολογία των συστατικών και έχεις άλλη γεύση. Τώρα το τι είναι όμορφο και τι άσχημο είναι σχετικό για τον κάθε έναν.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα φίλε μου. Δεν είναι ότι όλοι οι κάτοικοι αυτής της συγκεκριμένης πόλης δεν προσφέρουν και άρα είναι παράσιτα. Δεν είναι παράσιτα. Βασικά είναι ...σαρδέλες. Όπως βάζουμε τις σαρδέλες στο κουτί και τις στριμώχνουμε έτσι είναι.
Έρχονται στην πόλη για να διεκδικήσουν μία καλύτερη ζωή, περισσότερα χρήματα, ( δεν ξέρω ποιος την έβγαλε αυτή την φήμη, στα αλήθεια δεν ξέρω) και τελικά στριμώχνονται σε σπίτια που μόνο για σπίτια δεν λογίζονται, σε συνθήκες διαβίωσης που ούτε στον τρίτο κόσμο δεν βλέπουμε και η ζωή τους γίνεται ένα κουτί.
Με τέσσερις τοίχους και ένα ακόμα κουτί μέσα που λέει ψέματα ( aka τηλεόραση).
Και όμως αυτοί οι άνθρωποι αν είχαν τις δυνατότητες να παραμείνουν στον τόπο τους θα είχαν κάνει πολύ διαφορετικά πράγματα και η χώρα αυτή θα είχε αναπτυχθεί διαφορετικά.
Έχω ακούσει από ανθρώπους να μου λένε την εξής ατάκα:
" Τι να πάω να κάνω στην επαρχία με τους χωριάτες και την νοοτροπία τους;"
Και όμως αυτή η νοοτροπία υπάρχει γιατί η επαρχία ΕΙΝΑΙ υποβαθμισμένη, γιατί όλα τα νέα μυαλά, όλοι οι μορφωμένοι άνθρωποι, όλο το διανοητικό της δυναμικό έχει έρθει και μένει στην πόλη με την πεποίθηση ότι εκεί θα φανεί η αξία του.
Αντί για αυτό ξέρετε τι παίρνουν όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι. Στην καλύτερη 1200 ευρώ μισθό, στην χειρότερη 700. Και περνάνε την ζωή τους περιμένοντας να συνταξιοδοτηθούν, μήπως και δουν άσπρη μέρα, ή ελπίζοντας να τους αποκαταστήσουν με κανένα μέσο στο δημόσιο, τουλάχιστον να ξέρουν ότι θα πέφτει ο μισθός.

Έτσι η περιφέρεια ρημάζει, με τους υπόλοιπους, αυτούς τους "χωριάτες" που ζουν από τις επιδοτήσεις της κοινότητας και που ταίζουν τα dogstores με κάθε ευκαιρία.

Λυπάμαι αν ακούγομαι σκληρή, αλλά όποιος θέλει ας με διαψεύσει και ας μου δώσει μία άλλη εικόνα της νεο Ελληνικής πραγματικότητας.

Φυσικά όλοι περιμένουν κάτι από τους πολιτικούς. Ποιους πολιτικούς όμως;; Μήπως αυτούς που παίρνουν διαταγές από τους ανωτέρους τους, που παίρνουν διαταγές από τους έξω;;;

Οι πολιτικοί μας δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Και αν κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για αυτόν τον τόπο, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς πρέπει να πάμε να ξαναζωντανέψουμε την χώρα μας, να βγάλουμε την χωριάτικη νοοτροπία από εκεί, να δώσουμε οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στους τόπους καταγωγής μας αντί να περιμένουμε να γίνουν έργα στο σαρδελοκούτι.

Παιδιά πάρτε το χαμπάρι. Το σαρδελοκούτι γέμισε και δεν χωράει άλλους. Και εφόσον δεν χωράει άλλους δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για αυτούς που είναι ήδη μέσα. Ή το παίρνουμε απόφαση και την κάνουμε, ενίοτε με ελαφρά πηδηματάκια, για να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, ή απλά θα συνεχίζουμε αυτή την συζήτηση εδώ, επι του καναπέως αδρανείς και περιμένοντας πότε θα μας φτιάξουν τον νέο μας ποδηλατόδρομο ( που θα τον καβαλήσουν τα μηχανάκια και οι μικροπωλητές μόλις φτιαχτεί- πρόβλεψη από την Πυθία αυτή).

fotonio
Απών/απούσα

Θα σου πω λοιπόν ένα μυστικό. Κανένας δεν θα φύγει και πάρτο χαμπάρι. Περισσότεροι θα έρθουν αλλά δεν θα φύγει κανείς. Ο ασθενής πέθανε και το πτώμα μυρίζει και όσο και αν σε πονάει αυτό είναι. Και αφού μιλάμε για επιβίωση,φύγε εσύ αν δεν αντέχεις. Σπάσε τις ρίζες σου και κανε την με ελαφριά πηδηματάκια αν δεν αντέχεις. Αν αντέχεις όμως μάθε να ανέχεσαι και ετοιμάσου γιατι θα έρθουν και άλλοι πολλοί...

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

-καποτε , για την ιστορια , μεταναστες (πχ Ελληνες ) εφευγαν για χωρες που δεν γνωριζαν καν την γλωσσα , με την εντυπωση οτι υπαρχει ελπιδα για κατι καλυτερο , ειτε αυτο ισχυε ειτε οχι .Πολλοι αυτους μεταναστευαν για να βρουν ενα καλυτερο τοπο ΕΤΟΙΜΟ για να μεινουν .Οσοι τωρα εγιναν πχ "Αμερικανο-Ελληνες" πιστευω οτι τα καταφεραν πολυ περισσοτερο απο τους "Ελληνο-Αμερικανους" , και αυτο γιατι επελεξαν να προσαρμοστουν οι ιδιοι στο νεο τοπο διαμονης τους και να προσπαθησουν να βελτιωσουν την ποιοτητα της ζωης τους εκει , αντι να δημιουργησουν ενα νεο "κρατιδιο" ,μια μικρογραφια της χωρας καταγωγης τους , και να ζουν αποκλεισμενοι απο την κοινωνια με μοναδικο σκοπο να στειλουν χρηματα πισω και , καποια στιγμη , να φυγουν και αυτοι .Δεν ειμαι κατα των getto , απλα θεωρω οτι ειναι χρησιμο σε θεματα διατηρησης του πολιτισμου και των παραδοσεων και οχι στα οικονομοτεχνικα , και αυτο γιατι λειτουργει παρασιτικα .Και αυτο ισχυει και για την εσωτερικη βεβαια μεταναστευση , σε μικροτερο βαθμο.

Καθε ανθρωπος πιστευω εχει δικαιωμα να επιλεξει τον τοπο διαμονης του , που μπορει να διαφερει απο τον τοπο γεννησης (ο οποιος δεν ειναι και επιλογη του !!!).

Το θεμα ειναι να ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ σε αυτο και μετεπειτα να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ σε αυτο , για το καλο το δικο του (αμεσα) και των υπολοιπων (εμμεσα) .
Ο χρησιμος ανθρωπος ομως , πιστεψε με marlene, δεν ειναι πουθενα ανεπιθύμητος , ουτε θεωρείται δημογραφικό "πλεόνασμα" .Και αυτος μπορει να προερχεται απο οπουδηποτε.

φιλε Fotonio , ετυχε να διαβασω τις προαλλες για την Ελευσινα και το κακο που εχει γινει εκει .Δυστυχως , καθε μεγαλη πολη (αυτο γινεται παντου) ζει εις βαρος μιας αλλης μικροτερης...ζουγκλα δηλαδη..
Ειχατε την "τυχη" , η γεωγραφικη θεση της Ελευσινας να εξυπηρετει τη βιομηχανια λογω της θαλασσιας οδου , της χερσαιας οδου , της θεσης της κοντα στην πρωτεύουσα αλλα και συναμα της αποστασης της απο αυτη , που θα μπορουσε να εγγυηθεί το οτι θα κρατουσε τα εργοστασια μακρια της .
Παρομια οικολογικη καταστροφη βλεπεις και στο κεντρο (πλεον) της Αθηνας , σε περιοχες κοντα στην Πειραιως , που αποτελουσε και την παλαια βιομηχανικη ζωνη .Τοτε βεβαια η Αθηνα δεν ειχε εξαπλωθει τοοοσο πολυ και δεν ενοχλουσε τοσο οσο τωρα. Ας ελπισουμε οτι η περιοχη (Βοιωτια) που θα διαδεχτει καποτε την Ελευσινα θα αντιμετωπιστεί με συνείδηση και σεβασμο .
Το κωμικοτραγικό της υποθεσης "Ελευσινα" ? Το πρωτο εργοστασιο που στήθηκε στη περιοχη ηταν σαπωνοποιεία !! τραγικη ειρωνεία...

α, ρε KGBecel.. εισαι μια σουπιάαααα !

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τον διάλογο αυτό που παρακολουθώ
αν και ξεκίνησε από ένα ανθρωπάκι - βαλτός όπως έχουμε καταλάβει όλοι από το δήμο ή από τη Βecel ή κανένα ΔΑΠιτάκι, γιατί έχουμε μάθει πολύ καλά τις φάτσες και τη συμπεριφορά τους.
fotonio ωραία αυτά που γράφεις, αλλά νομίζω η όψη που έχεις είναι λίγο "αγνή"
Η Marlene στο πρώτο της post είπε ένα keyword στο οποίο δε στάθηκε ούτε η ίδια:
Κωνσταντίνος Καραμανλης (αυτός που είναι στον τάφο)

Δυστυχώς fotonio δεν είμαστε σε δημοκρατία. Όπως ανέφερες και συ ο ίδιος αυτό που κυριαρχεί είναι τα συμφέροντα των μεγάλων, αυτών που οι πολιτικοί υπηρετούν.
Η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ξεκινά από το μοίρασμα επιρροής Τσορτσιλ-Σταλιν 90%-10%

Έπεται ο εμφύλιος που δεν είναι ακριβώς εμφύλιος, γιατί ξεκίνησε με πόλεμο μεταξύ των πρώην συμμάχων, δηλαδή Ελλήνων αντιστασιακών και των Άγγλων
Η συνέχεια είναι γνωστή, με ανθρώπους που υπηρετούσαν τους ναζί μετά να βρίσκονται στην εξουσία...
Μην απορούμε που είχαμε χούντα στην οποία χρωστάμε τους ουρανοξύστες της Αθήνας..

Η πολιτική είναι συγκεκριμένη: μαζεύτε τον κόσμο στην Αθήνα,
για να τον ελέγχουμε καλύτερα.

Η ανάπτυξη της περιφέρειας, λοιπόν,
εξαρτάται κατά κύριο λόγο από εξωτερικούς παράγοντες.

Αν η απόφαση της ΕΕ είναι να καταστραφεί η αγροτική
ανάπτυξη στην Ελλάδα και να γίνει μόνο τουρισμός πχ
αυτό κ θα γίνει με οικονομικά-πολιτικά μέτρα
(πχ δε θα εγκρίνονται σοβαρά ευρωπαϊκά προγράμματα
αγροτικής ανάπτυξης στην ελληνική περιφέρεια)

Θα κλείσω λέγοντας αν θέλετε να δείτε αυτά που γράφω
περισσότερο σκεπτικιστικά και αν σας ενδιαφέρουν
να τα ψάξετε, παρά να τα δεχτείτε ή να απαντήσετε
σε στυλ kgb....

και μην προσπαθήσετε να μου βάλετε ταμπέλα...
θα πέσετε έξω σίγουρα..

Ευχαριστώ και πάλι

fotonio
Απών/απούσα

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ξέρεις φίλε είμαστε το μοναδικό έθνος που για επετείους γιορτάζει πάντα την έναρξη των πολέμων. Ποτέ τη λήξη τους.Ίσως γιατί δεν έληξανε ποτέ πραγματικά. Ίσως γιατί οι Έλληνες είμαστε καλοί στο να ξεκινάμε πράγματα και όχι στο να τα τελειώνουμε. Οι νοηπομπές πάντα κινούνται με την ταχύτητα του πιο αργού σκάφους και εδώ έχουμε δόξα τον διάβολο περισσότερους καθυστερημένους από όλη την Ευρώπη...

Royaloak
Απών/απούσα

Θα έλεγα να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι... Τα του ΚGB στον KGB κτλ κτλ...

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Δεν στάθηκα στο keyword Κωνσταντίνος Καραμανλής γιατί μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι fun του ανιψιού του (!) και να παρεξηγηθούν εδώ πέρα. Βέβαια το ότι μετά από 50 χρόνια και βάλε ακόμα κυβερνούν αυτή την χώρα δύο οικογένειες, δηλαδή πάει σόι το βασίλειο, και μάλιστα αυτές οι δύο οικογένειες εξακολουθούν να έχουν και φανατικό κοινό ( aka πελατεία) θα έπρεπε να λέει πολλά σε όλους μας. Απλά δεν λέει, μπορεί κάποιοι να μην θέλουν και να ακούσουν.... ( δεν ξέρετε όμως πως γελάω όταν ακούω κάποιους να λένε ότι ο De Grecias δεν κάνει να έρθει στην Ελλάδα γιατί θέλει να έχει κληρονομική βασιλεία... Ναι γιατί οι υπόλοιποι έχουν εκλεγεί αξιοκρατικά!!! Ο ένας έγινε πρωθυπουργός γιατί είχε θείο πρόεδρο και ο άλλος πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί είχε πατέρα πρωθυπουργό... ! )

Μα και σε όλα τα υπόλοιπα έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου. Αλλά δουλεύουν και εφαρμόζονται όλα αυτά που λες γιατί βρίσκουν και το κατάλληλο πεδίο για να εφαρμοστούν. Ένα λαό που έχει γαλουχηθεί στην ευκολία, με τα κατοχικά σύνδρομα του να τον συντροφεύουν σε κάθε του επιλογή, που δεν βλέπει ότι τελικά όντως δεν έχει δημοκρατία. Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή που διατηρεί την εξουσία σε συγκεκριμένες φατρίες πολιτικών; Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή που εμποδίζει να ακουστεί οποιαδήποτε άλλη άποψη έξω από το κλασικό μοτίβο του κόμματος που δίνει bonus στο κόμμα που πλειοψηφεί αλλά πάνω στην βάση εκείνων που ψήφισαν και όχι ολόκληρου του πληθυσμού.
Ποιος μετράει τις αποχές ως γνώμη, τα άκυρα ψηφοδέλτια ως άποψη, έχει μπει στην Βουλή ποτέ κανένας που δεν συγκέντρωσε το 3%;; ... ποιο 3% όμως;;; Πάνω από 3% κάθε φορά μπορεί να ρίχνει λευκά ή άκυρα ή να μην πατάει το πόδι του στις κάλπες σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.. αυτούς δεν τους μετράει κανείς!

Ξέρετε τι με εκνευρίζει περισσότερο; Οι ταμπέλες. Αν λες αυτά τα πράγματα δημοσίως διαπράτεις ανοσιούργημα απέναντι στην τόσο λειτουργική δημοκρατία μας.
Αν πεις την αιρετική άποψη ότι ... ξέρετε πρέπει να αποσυμφορήσουμε τις πόλεις μας, πρέπει να υποστηρίξουμε τους τόπους καταγωγής μας, να μην είναι Ελλάδα μόνο η Αθήνα, τότε είσαι ξενόφοβος και ρατσιστής και πολλά άλλα.

Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν βολεύει.. Ξεβολεύει. Εδώ είναι η εφαρμογή του κατοχικού συνδρόμου. Κάλλιο πέντε και στο χέρι. Γιατί να πάω στο χωριό μου να δυσκολευτώ. Άσε καλύτερα να καθίσω στην Αθήνα, εκεί με τα λιγάκια μου και την μιζέρια μου.. Μπορεί στην παρακάτω γωνία να σου κάτσει το δέκα το καλό. Γιατί να το ρισκάρεις όμως;;;

Και ποιος μας εγγυάται ότι αυτή ο βόλεψη μας θα διαρκέσει για πάντα;; Ποιος μας λέει ότι αυτά τα λιγάκια μας που με τόσο κόπο και φόβο διαφυλάσσουμε εδώ θα τα έχουμε πάντα; Το αμαξάκι μας το GTI και το "υπερπολυτελές" διαμέρισμα μας στον τρίτο όροφο με τζάκι και αυτονομία, ( τρομερή πολυτέλεια έτσι;;;). Ποιος μας είπε ποτέ ότι όλοι αυτοί που μας μάζεψαν εδώ ενδιαφέρονται για την δική μας μακροημέρευση και ευημερία ( να χρησιμοποιήσω και έναν όρο που είναι πολύ μοδάτος). Κανείς. Άλλωστε αυτοί τα σπίτια τους και τα δικά τους λιγάκια, ( που όπως φαίνεται είναι περισσότερα από λιγάκια), δεν τα έχουν εδώ.. Έξω τα έχουν. Και έχουν εδώ τα κορόιδα που πληρώνουν για αυτά. Και σε είδος και σε πολλά άλλα πράγματα, όπως ποιότητα ζωής, υγεία, διανόηση κτλ κτλ κτλ.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Θα σου πω λοιπόν ένα μυστικό. Κανένας δεν θα φύγει και πάρτο χαμπάρι. Περισσότεροι θα έρθουν αλλά δεν θα φύγει κανείς. Ο ασθενής πέθανε και το πτώμα μυρίζει και όσο και αν σε πονάει αυτό είναι. Και αφού μιλάμε για επιβίωση,φύγε εσύ αν δεν αντέχεις. Σπάσε τις ρίζες σου και κανε την με ελαφριά πηδηματάκια αν δεν αντέχεις. Αν αντέχεις όμως μάθε να ανέχεσαι και ετοιμάσου γιατι θα έρθουν και άλλοι πολλοί...

Μυστικό;;; :D Δεν υπάρχουν μυστικά. Όμως θα σου κάνω μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Θα σου κάνω μία προσφορά. Ανταλλάσσω το διαμέρισμα μου στα Κάτω Πατήσια, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιούχο περιβαλλοντικά μέρος, με το δικό σου σπίτι, αγρό χωράφι, στον τόπο καταγωγής σου, που εσένα προφανώς δεν σε ενδιαφέρει.
Το διαμέρισμα μου θα σου αρέσει πολύ. Έχει όλα τα facilities που χρειάζεται η σύγχρονη ζωή, είναι κοντά σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες, έχει και εξαιρετική industrial θέα ( βλέπεις όλα τα μοντέλα δορυφορικών και λοιπόν πιάτων), η γειτονιά είναι multicultural και φυσικά είναι στο πιο αριστοκρατικό προάστιο των Αθηνών στα Κάτω Πατήσια, ( ίσως να μην γνωρίζεις ότι τα Πατήσια υπήρξε η πιο αριστοκρατική περιοχή των Αθηνών, της οποίας ο κόσμος ήταν 100% Αθηναίοι).
Και μετά θα την κάνω εγώ με ελαφρά πηδηματάκια και μετά θα ήθελα την άποψη σου για την ανοχή.. Αν μη τι άλλο θα σου προσφέρω μία εξαιρετική δυνατότητα in vivo για να μας αναλύσεις μετά το τι σημαίνει "οίκος ανοχής".

Η προσφορά ισχύει φυσικά και για όλους όσοι θα σπεύσουν να μου πουν το ίδιο και που θίγονται όταν κάποιους τους πει ότι πήξαμε εδώ και πρέπει να πάμε και λίγο παραέξω.

( είμαι περίεργη να δω ποιος θα δεχτεί το deal :D :D :D )

fotonio
Απών/απούσα

Κανένας δεν δα δεχτεί το deal γιατι δεν είναι σοβαρό σαν πρόταση. Μου θυμίζεις ένα σύμβολο. Ενα φίδι που τρώει την ουρά του.
Η κόλαση είναι οι άλλοι έλεγε ο Ζαν Πολ Σάτρ και το παραπάνω κείμενο είναι ο ορισμός. Αν χρειάζεσαι μια αγκαλιά να κλάψεις μπορείς να τη βρείς εύκολα φαντάζομαι. Αλλά στο παιχνίδι του όποιος είναι πιο δυστυχισμένος κερδίζει ένα λουκούμι εγώ δεν παίζω. Αριστοκράτες είναι αυτοί που εξ ορισμού κρατάνε τα άριστα. Οι Πατησιώτες όπως και οι υπόλοιποι Αθηναίοι για αιώνες τα κράταγαν. Τώρα ο κάθε ένας καταλαβαίνει τι του έμεινε στο χέρι απο το ταμείο που κάνει. Αν αισθάνεσαι οτι μένεις σε οίκο ανοχής και δεν το ανέχεσαι μια σοβαρή λύση ίσως είναι ένας μεσίτης.
Δεν μπορεί κανένας να σου λύσει τα προβλήματα σου. Θα ήταν καλύτερα αν ψάχναμε μια λύση για κάθε πρόβλημα και όχι ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Ο αφορισμός δεν είναι λύση πόσο μάλλον άν δεν είσαι ο Κάφκα.

fantasmamore
Απών/απούσα

Μου αρέσουν τα αναγνώσματά σου! ;)
Εγώ μενώ σε μια καλή περιοχή. Φαρδιά πεζοδρόμια, μονοκατοικίες, μικρές αυλές. Συγκοινωνία λόγω Βουλιαγμένης άριστη, στάση Μετρό έξω από το σπίτι μου, όλα είναι καλά και δεν μπορώ να πω οτι ζηλεύω πραγματικά άλλες περιοχές της Αθήνας. Το κακό είναι οτι τα τελευταία χρόνια οι πολυκατοικίες όλο και αυξάνονται, κάπως δειλά ακόμα, αλλά ξεπετάγονται. Αν κάποια στιγμή η περιοχή μου γίνει σαν τα Πατήσια (ή άλλες περιοχές του κέντρου), εάν κι εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα, θα την κάνω για αλλού. Γιατί αυτό που σήμερα είναι ωραίο (όπως οι καινούργιες πολυκατοικίες), δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τα γκρίζα κουτάκια μέσα στα οποία στοιβάζονται άνθρωποι, μετά από μια δεκαετία. Τα αυτοκίνητα δεν θα χωράν στις πηλωτές, οι αυλές θα χαθούν, τα πεζοδρόμια θα γίνουν πάρκινγκ... Δεν θα φταίει ο εκάστοτε Καραμανλής, οι ξένοι, ή οι βλάχοι. Θα φταίει η ανθρώπινη πλεονεξία.
Η φυγή δεν σημαίνει οτι κόβεις τις ρίζες σου. Έζησα 5+ χρόνια στην Ιταλία, διάστημα στο οποίο κατάλαβα πόσο αγαπώ την Αθήνα και πόσο μου λείπει. Αλλά εκεί που ζούσα η ποιότητα ζωής ήταν καλύτερη (όχι και οι άνθρωποι όμως). Αν στο μέλλον μπορώ να εξασφαλίσω κάτι ανάλογο για τα παιδιά μου, δεν θα διστάσω να φύγω. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αγαπώ τη πόλη μου. Θα αγαπώ αυτό που θυμάμαι όμως, όχι αυτό που θα έχει γίνει.
Σχετικά με την επαρχία, σαν στρατιώτης στη Βέροια, 2+ χρόνια πριν, ήμουν από αυτους που ξέρανε να χρησιμοποιούν υπολογιστή, γιατί οι μισοί δεν ξέρανε - και μιλάω για βασικά πράγματα. Είδα άνθρωπο που δεν ήξερε να γράφει (με το χέρι εννοώ)! Η επαρχία είναι υποβαθμισμένη, παρατημένη, μιζεριασμένη. Αυτός ο μύθος που είχα κάποτε στο μυαλό μου, οτι η ζωή είναι όμορφη κι απλή έξω από την τερατούπολη, διαλύθηκε. Στη Βέροια όμως, γνώρισα τους πιο ευγενικούς και καλόκαρδους ανθρώπους που έχω δει ποτέ.
Αν μπορέσω να συνδυάσω την ποιότητα ζωής και την ποιότητα των ανθρώπων (και φυσικά την δυνατότητα εργασίας) σαφώς και θα φύγω. Ελπίζω μονάχα, πως πριν καταστρέψουν τη γειτονιά μου και πριν μεταμορφωθούν όλοι οι γύρω μου σε άβουλα καταναλωτικά ζόμπι, θα έχω προλάβει να περάσω από τον μάταιο τούτο κόσμο...
Η μόνη λύση σε όλα τα προβλήματα είναι η επιλογή. Ας ζυγίζουμε σωστά τα πράγματα μέσα μας κι ας ξεχωρίζουμε αυτά που έχουν πραγματική σημασία...

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Προσφέρω σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η πόλη είναι η Γη της Επαγγελίας τους και σε όλους εκείνους που μου είπαν ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να μένει όπου θέλει, άρα καλά κάνει και μένει εδώ, ΟΛΑ τα καλά αυτής της Γης της Επαγγελίας όπως έχουν διαμορφωθεί στην παρούσα φάση λόγω του προβλήματος που αναφέραμε προηγουμένως.

Την πρόταση την απευθύνω ειδικά στους πιο σκηροπυρηνικούς, ιδιαίτερα εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μου προτείνουν να την κάνω πρώτη αφού δεν έχω πλέον ανοχές και ενοχλούμαι.

Ορίστε λοιπόν εγώ την πρόταση την έκανα! Και προτείνω όλους εκείνους που θα έρθουν να μου πουν ότι εδώ είναι καλύτερα από ότι στους τόπους καταγωγής τους να κάνουμε την ανταλλαγή, ( πως λέμε Βατοπέδι ένα πράγμα), τους δίνω την ευκαιρία να αποκτήσουν προνομιούχο διαμέρισμα σε αριστοκρατική περιοχή, ( που όπως είπες φίλε μου είναι για τους άριστους), προσφέρω αριστείο σε τιμή ευκαιρίας και εγώ θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα πάω να μείνω στο δικό τους ακίνητο αφούπροφανώς δεν είναι τόοοσο προνομιούχο όσο το δικό μου και άρα οι ίδιοι δεν το προτιμάνε!!

Δέχεται κανείς το deal;;

Λοιπόν να σας πω κάτι; Δεν πρόκειται να το δεχτεί κανείς το deal ακόμα και να του το χαρίζουν.. Γιατί όλοι, ακόμα και εκείνοι που θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν για ξενοφοβία, ή ρατσισμό, ή για κοινωνικώς χαοτικά οράματα, κανείς από όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν θα ήθελε να μένει στα Κάτω Πατήσια.
Γιατί καλέ παιδιά όμως. Αφού όπως μου είπατε και πιο πάνω εδώ είναι καλύτερα από τον τόπο που γεννηθήκατε. Εδώ σε αυτή την πόλη είναι καλύτερα από την Καβάλα , από τις Σέρρες, από την Άρτα, από το Αγρίνιο, από την Κόρινθο και από τα γύρω χωριά τους.. ( ενδεικτικές οι πόλεις έτσι;;; ενδεικτικά και τα χωριά).

Τι έχει fotonio και δεν σου αρέσει το σπίτι και θες να το δώσω και σε μεσίτη ή να ψάξω ώμο να κλαφτώ για αυτό; Αφού μια χαρά σπίτι είναι.. 2.500.000 ( κατά προσέγγιση ) άτομα μετακινήθηκαν από το σπίτι τους στην εξοχή για ένα τέτοιο σπίτι. Τι έχει και δεν το θέλετε;;;

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Α ξέχασα.. είναι και ρετιρέ! ( φτιάχτηκε έτσι για να αναπνέεις καθαρό αέρα.. να τώρα σου είπα και το μεγαλύτερο μυστικό από όλα!! Πάω στοίχημα ότι δεν το ήξερες αυτό! `:) )