Android Εφαρμογή Καταγραφής Διαδρομής

15 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
stylez_bot
Εικόνα stylez_bot
Απών/απούσα

Χρησιμοποιείτε εφαρμογή GPS στο Android κινητό σας που καταγράφει τις διαδρομές σας με το ποδήλατο??
Έχετε να προτείνετε κάποια δοκιμασμένα καλή??
Εγώ το CardioTrainer χρησιμοποιώ αλλά ούτε ιδιαίτερα ακριβής μου φαίνεται (όταν συγκρίνω στοιχεία με άλλες εφαρμογές φίλων) και επίσης την διαδρομή στον υπολογιστή μου μπορώ να την δώ μόνο αν την ποστάρω στο facebook, που και αυτό τώρα τελευταία δεν το κάνει γιατί δεν μου εμφανίζει τον χάρτη...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
abyss
Απών/απούσα

Υπάρχουν πάρα πολλές. Έχω χρησιμοποιήσει το Runtastic, το Endomondo, το Sports Traker, το My Tracks και κατέληξα τελικά στο απλούστερο όλων, το Move! Δεν ασχολείται με κοινωνικά δίκτυα και επικοινωνία με "φίλους", λειτουργεί ως κοντέρ, απεικονίζει την καταγεγραμμένη διαδρομή σε χάρτη και μπορεί να την εξάγει σε kml και gpx.

Αυτό που δεν έχω βρει είναι μια εφαρμογή στην οποία να εισάγουμε μια διαδρομή και να μας ενημερώνει με κάποιο τρόπο όταν παρεκκλίνουμε απ' αυτήν.

stylez_bot
Εικόνα stylez_bot
Απών/απούσα

abyss wrote:
Υπάρχουν πάρα πολλές. Έχω χρησιμοποιήσει το Runtastic, το Endomondo, το Sports Traker, το My Tracks και κατέληξα τελικά στο απλούστερο όλων, το Move! Δεν ασχολείται με κοινωνικά δίκτυα και επικοινωνία με "φίλους", λειτουργεί ως κοντέρ, απεικονίζει την καταγεγραμμένη διαδρομή σε χάρτη και μπορεί να την εξάγει σε kml και gpx.

Αυτό που δεν έχω βρει είναι μια εφαρμογή στην οποία να εισάγουμε μια διαδρομή και να μας ενημερώνει με κάποιο τρόπο όταν παρεκκλίνουμε απ' αυτήν.

Το Move! πως λέγεται ακριβώς??
Το έψαξα στο Market για να το τσεκάρω και δεν μου το έβγαλε...

ibex
Εικόνα ibex
Απών/απούσα

Κατα τη γνωμη μου το Endomondo ειναι το καλυτερο, καθως μπορεις να δεις μετα τα στατιστικα σου στο web και οχι μονο στο κινητο.

@abyss ¨νομιζω οτι γινεται στο endomondo pro αλλα δεν το εχω εγκαταστησει λογω τσιγγουνιας.

abyss
Απών/απούσα

Το Endomondo θεωρείται όντως πολύ καλό, αλλά δε μου αρέσει η λογική social networking που έχει. Επίσης προσπάθησα από το site να περάσω το gpx του brevet της Νεμέας και δεν βρήκα άκρη, οπότε πήγα για κάτι απλούστερο όπως το Move.

Link για το Move! Bike Computer: https://market.android.com/details?id=pl.com.digita.BikeComputer

abyss
Απών/απούσα

Επιπλέον οι πιο φιλόδοξες εφαρμογές (όπως το Endomondo) επικοινωνούν και με συμβατούς αισθητήρες για μέτρηση στροφών και καρδιακών συχνοτήτων, οπότε προς αυτές πρέπει να πας αν σε ενδιαφέρουν και τέτοιες λειτουργίες.

ibex
Εικόνα ibex
Απών/απούσα

ενδιαφερον το move! θα το δοκικασω το βραδυ

vang
Απών/απούσα

Δουλέυω αρκετά το Sportstracker (σε symbian αλλα έιναι το ίδιο).

Πράγματι είναι έλλειψη η δυνατότητα καταγραφής εκ των προτέρων route, και συνεπώς πρέπει να έχεις δύο τουλάχιστον προγράμματα να τρεχουν ταυτόχρονα.
Επίσης έλλειψη θεωρώ ότι δέν μπορέι να κάνει apend στην καταγραφή, δηλαδή αφού σταματήσει να συνεχίσει την ίδια καταγραφή με αποτέλεσμα μεγάλες διαδρομές να καταγράφονται σε αποσπάσματα...

Προσοχή:
Η κατανάλωση της μπαταρίας με αυτά τα προγράμματα να τρέχουν με το εσωτερικό GPS είναι πολύ μεγάλη!. Αν ακούς και μουσικούλα και μιλήσεις και καναδυό λεπτά στο τηλέφωνο, ηγ μπαταρία θα σου τελειώσει σε τρέις τέσσερεις ώρες.
Επειδή το τηλέφωνο έιναι και εξοπλισμός ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!! το να μείνεις από κινητό δέν έιναι και πολύ ευχάριστο.

Υπάρχουν λύσεις όπως εξωτερικές πηγές για επαναφόρτιση, αλλά η κορυφαία είναι HUb dynamo και σύστημα φόρτισης E-werk( σταθεροποιητής-διαμορφωτής - ανορθωτής τάσεως). Το χρησιμοποιώ κυρίως σε εκδρομές και ποδηλατικό κάμπινγκ και έχω πάντα τα ηλεκτρονικά μου φορτισμένα εκμεταλευόμενος δύο τρείς ώρες ημερήσιας ποδηλασίας. (το βράδυ το δυναμό χρειάζεται να ανάβει τα φώτα...)

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Η επενδύεις σε ένα Garmin και τελειώνεις.

adreasks
Απών/απούσα

Γεια σας παιδιά!
είμαι καινούργιος στο φόρουμ και είδα αυτό το θέμα που με ενδιαφέρει..
Θέλω να ρωτήσω και γω κάτι σχετικό με αυτό.
Ξέρετε αν υπάρχει πρόγραμμα για android που να μη θέλει όμως internet γιατί στο βουνό είναι δύσκολο να το βρω..

Άμα ξέρει κάποιος ένα τέτοιο πρόγραμμα ας με ενημερώσει

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Για καταγραφή διαδρομών, χρησιμοποιώ το OpenGPSTracker γιατί:
1. Είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα και μια που είμαι στην πληροφορική μ' ενδιαφέρει να μπορώ να δω πώς λειτουργεί το λογισμικό που χρησιμοποιώ. Κατέβασα τον κώδικα και τον μελέτησα και ήταν η αφορμή να μάθω πως προγραμματίζεται το Android.
2. Δεν έχει διαφημίσεις.
3. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το Google Maps ή το Open Street Maps.

Για να βρίσκω το δρόμο μου όταν θέλω να πάω κάπου χρησιμοποιώ μια πολύ απλή λειτουργικότητα από το GPS Essentials. Βρίσκω τον προορισμό μου στο PC, βάζω τις συντεταγμένες στο GPS Essentials ως waypoint, και επιλέγω το waypoint ως στόχο (target). Έχω ρυθμίσει το dashboard να μου δείχνει την απόσταση και την κατεύθυνση απ' τον στόχο (π.χ. 3.5 χιλιόμετρα, 15 μοίρες δεξιά). Είναι λίγο πρωτόγονο αλλά κάνει τη δουλειά του, χωρίς internet. Όταν θέλω περισσότερη πληροφορία μπορώ να δω το στόχο και το σημείο που βρίσκομαι στο χάρτη.

Πιστεύω πως όλα τα σχετικά προγράμματα δεν χρειάζονται internet για να κάνουν καταγραφή. Ο χάρτης μπορεί να χρειάζεται internet αλλά μπορεί να υπάρχουν τρόποι να αποθηκεύσεις τους χάρτες που χρειάζεσαι ώστε να μην χρειάζεσαι σύνδεση.

Η καταγραφή και διαχείριση διαδρομών έχει δύο σκέλη: α) η καταγραφή της διαδρομής στη μνήμη του τηλεφώνου καθώς κάνεις τη διαδρομή. και β) η αποθήκευση της διαδρομής σε έναν άλλον υπολογιστή (στο pc σου ή σε κάποιο server) όπου μπορείς να τη δεις καλύτερα. Απ' τη στιγμή που χρησιμοποιείς κάποιο στάνταρντ τύπο αρχείου, όπως το GPX, μπορείς να χρησιμοποιείς διαφορετικά προγράμματα για τις δύο παραπάνω λειτουργικότητες.

Για το (α) χρησιμοποιώ το OpenGPSTracker ή ένα δικό μου πρόγραμμα που καταγράφει συνεχώς όταν είναι ενεργοποιημένο το GPS. Πρόσφατα του πρόσθεσα τη δυνατότητα να καταγράφει και που έχει σήμα το τηλέφωνο για να καταγράψω την τηλεφωνική κάλυψη στις διαδρομές δασοπροστασίας που κάνω στον Υμηττό. Μερικές φορές χρησιμοποιώ και τα δύο ταυτόχρονα.

Το (β) το κάνω με δικά μου προγράμματα. Παραδείγματα από διαδρομές στον Υμηττό μπορείτε να δείτε εδώ: http://dasop.melato.org/diadromes Θέλω να κάνω κάτι τέτοιο για τις ποδηλατοβόλτες στο podilates.gr

adreasks
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση με βοήθησε πολύ..

Αλλά προέκυψε και κάτι καινούργιο

το κινητό που το έχετε όταν κάνετε ποδήλατο;σε τσέπη ή σε καμιά θήκη ειδική;
και άμα είναι κάτι ειδικό ξέρετε από που μπορώ να το προμηθευτώ;

Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη για το "πρήξιμο" αλλά είμαι καινούργιος ακόμα και θα μάθω...

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

εγώ το εχω στην πλάτη μέσα στο σακίδιο και γράφει τη διαδρομή μια χαρά. η γνώμη μου είναι ότι δε χρειάζεται να πολυφαινεται το κινητό για ευνοιτους λόγους. κυκλοφορούν πολλές θήκες πάντως που τις βάζεις στο τιμόνι

bill777
Απών/απούσα

Να ρωτησω κατι για αυτα τα προγραμματα οπως το endomondo που δεν γνωριζω... εχουν δυνατοτητα να λειτουργουν και σαν κοντερ για μετρηση της ταχυτητας? η για αυτον τον σκοπο χρειαζομαι κατι αλλο?

dimitris883
Απών/απούσα

Strava για μένα ότι καλυτερο .ότι κάνουν όλα τα αλλά συν ότι συναγωνίζεται άλλους που έχουν κάνει την ίδια διαδρομή .