Mεγεθος ποδηλατου & μουδιασμα χεριων...

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Bon
Εικόνα Bon
Απών/απούσα

Εδω και 2 μηνες ειμαι κατοχος ενος scott sporster 60 men, παρολο που το size chart της scott με κατατασσει στο small και ο πωλητης με διαβεβαιωσε οτι ειναι το νουμερο μου εγω νιωθω οτι πεφτω πολυ μπροστα με αποτελεσμα μουδιασμα χεριων κτλ.

Tο υψος μου ειναι 1.64 και το καβαλο μου 0.73.ο οριζοντιος του ποδηλατου ειναι 48, πιστευετε πως μπορω να επεμβω με διορθωσεις τυπου τιμονι riser και ρυθμιζομενο λαιμο; θα διορθωθει το προβλημα η θα πεταξω τα λεφτα μου;

Αλλιως αν και μα αρεσει πολυ αυτο το ποδηλατο θα το βαλω για πουλημα.
Σας παρακαλω τη γνωμη σας ευχαριστω

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
stolimer
Απών/απούσα

Απλα το συγκεκριμενο ποδηλατο λογω του οτι ο σκελετος του ειναι φτιαγμενος να χρησιμοποιηται με πιρουνι-αναρτηση(οπως ολα τα υπολοιπα sportster), στο συγκεκριμενο μοντελο εισαι πιο σκυφτα λογω ελειψης αυτης.. αντι για τιμονι riser, θα μπορουσες να βαλεις εναν σπαστο λαιμο ωστε να το ρυθμισεις εκει που σε βολευει... εναλακτικα θα μπορουσες να ειχες παρει κ το medium (εφοσον δεν χτυπαγες στον καβαλο), ωστε να ειχε λιγο πιο ψηλα το κουτελο, αρα κ πιο ανετη θεση οδηγησης.... επισης αν σε ''κρεμαει'' πολυ το ποδηλατο δες αν υπαρχει δυνατοτητα να φερεις λιγο πιο μπροστα τη σελα, ωστε να εισαι λιγο καλυτερα...

Bon
Εικόνα Bon
Απών/απούσα

ευχαριστω για την απαντηση.τι να πω...αν ειναι ετσι θα δωσω κανα 30αρι για εναν ρυθμιζομενο λαιμο και θα το παλεψω παλι.απλα ψαχνομουν με τα νουμερα και κατα τυχη επεσα στο σαιτ του σερκου οπου εδινε αυτες τις τιμες http://www.serkosbikes.com/SERKOS%20BIKES%20MONASTIRAKI.html δηλαδη εμενα με δινει μεταξυ 42 και 44 εκ οριζοντιο και μου μπηκαν ψυλοι στ αυτια.ισως να μην κανει αυτο το ποδηλατο για μενα.και μια ερωτηση ακομα επειδη 2 ποδηλαταδες μου δωσανδιαφορετικες απαντησεις.αλλος μου λεει οτι ειναι τρεκινγκ,αλλος οτι ειναι φιτνες επειδη δεν εχει αναρτηση.τελικα τι ειναι?

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Αρχίζοντας από το τέλος να σου πω ότι η scott το κατατάσσει στα υβριδικά. Είτε όμως υβριδικό είτε φίτνες είτε τρέκινγ, όπως και να το φωνάζεις δεν αλλάζει τίποτε.

Τώρα επί της ουσίας. Σε αυτό το μοντέλο δεν βγαίνει μικρότερο νούμερο. Αν δεις όμως την επίσημη ιστοσελίδα (κι όχι το γράφημα ενός τύπου που συμπεριλαμβάνει γενικά όλα τα τρεκινγκ, φιτνες κλπ) θα δεις ότι το ποδήλατο αυτό βγαίνει για ύψη από 1.60 μέχρι 1.70.
Αν τώρα εσένα κάτι σου πάει στραβά τότε αυτό που μπορείς να κάνεις (χωρίς να δώσεις ούτε ένα ευρώ) είναι να φέρεις τη σέλα όσο πιο μπροστά μπορείς. Αν και τότε δεν διορθωθεί η κατάσταση τότε μπορείς να πάρεις ένα λαιμό λίγο πιο κοντό. Το δικό σου είναι 6cm, μπορείς να πάρεις ένα 4cm. Αυτό όμως θα κάνει το τιμόνι σου λίγο πιο νευρικό (είναι ήδη αρκετά κοντός).

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις.
Μήπως η σέλα κοιτάει το οδόστρωμα?
...έστω και για μιά μοίρα?????
ΒΑΛΤΗΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ και ξαναδοκίμασε
... μετά φέρτην πιο μπροστά και ΜΕΤΑ δες για ρυθμιζόμενο ή κοντίτερο λαιμό.
.
.
.
υποθέτω ότι ο υπάρχον λαιμός έχει "θετική" κλίση.... (κοινώς "κοιτάει προς τα επανω") και δεν έχεις κάνει "αεροδυναμικές παρεμβάσεις"....ε?

Bon
Εικόνα Bon
Απών/απούσα

τη σελα μου τη αλφαδιασε ο ποδηλατας παιδια στην απολυτη ευθεια.ροκαρολα οχι δεν εχω πειραξει τιποτα στο ποδηλατο.ειναι οπως το αγορασα.με κλιση προς τα πανω οπως λες.ρε παιδια σορυ αλλα αμα φερω τη σελα μπροστα δεν θα χαλασω τη σχεση ποδιου/ πεταλιου?τη νοητη ευθεια εννοω που πρεπει να περναει το γονατο απ το πεταλι οταν ειναι το πεταλι παραλληλα με το εδαφος.καλα δεν τα λεω?

kynhgos77
Απών/απούσα

Θα βοηθουσες πολυ εαν εβαζες μια φωτο του ποδηλατου σου απο τα πλαγια. Οπως βαζουν τα καινουρια που βλεπεις στο ιντερνετ δηλαδη.

raida
Απών/απούσα

οταν κανεις ποδηλατο στηριζεσαι με τα χερια, σωστα?

νομιζω οτι πρεπει να κοιταξεις νεο λαιμο, ωστε να μη φορτιζεις τοσο τα γκριπς του τιμονιου σου, ισως θα ηταν καλο να πειραματιστεις κ με τη σελα.

το θεμα ειναι να εχεις ανετο riding ΕΣΥ με το ποδηλατο ΣΟΥ.
εξαλλου ολοι οι κανονες εχουν κ τις εξαιρεσεις τους!