Τύπος ποδηλάτου και άσκηση

52 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Royaloak
Απών/απούσα

Αυτό που είπα είναι, πως έχεις μια σαφή φιλοσοφία κι όπως λες ενδεχομένως να μην είναι εφαρμόσιμη κατά το 20%. Συμπτωματικά εγώ ανήκω σ' αυτό το 20%. Δεν έχει όμως σημασία. Την αποδέχομαι αυτή τη φιλοσοφία σαν δικαίωμά σου, μετά από προσωπική πείρα και παρατηρήσεις, αλλά και επικοινωνία με πιό έμπειρους από μένα. Όλο αυτό σημαίνει η φράση φέαρ ενάφ που χρησιμοποίησα για χάρη συντομίας.
Το blog είναι του vang κι εγώ συμμετείχα, όχι για να πάρω θέση ποιός είναι καλύτερος (καθόλου δεν μ' ενδιαφέρει), αλλά προσπαθώντας να καταλάβω, πώς οι διαφωνίες, που διασπείρονται στο site, σε διάφορες σχετικές συζητήσεις, μπορούν να με βοηθήσουν στην καθημερινή χρήση του ποδηλάτου μου, ή να βοηθήσουν κάθε μη έμπειρο ποδηλάτη, να κατευθυνθεί σ' αυτό που τον ενδιαφέρει.
Αυτό είναι όλο και μην ψάχνεις κάτι περισσότερο.
Σε χαιρετώ, με καλή καρδιά πάντα.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν κατάλαβα συμφωνείς το πρόβλημα που είναι???
στο ότι καποιος θέλει να γυμνάζετε με trekking??
ας το κάνει αφου όμως ξέρει όλες τις απόψεις περί γυμναστικής και ποδηλάτου :D
οπως λέω και ποιο πάνω σημασία έχει να σηκοθούμε απο τους καναπεδες :D

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν είσαι στο 20% φαντάζομε πως θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις αλλα ακόμα και το 20% που λέμε πρέπει να ξέρει αυτά που έγραψα
η επιλογή είναι πάντα του τελικου χρήστη
αυτος πληρώνει αυτός κερνάει :D

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@royaloak

να σε ρωτήσω κάτι
ποιος ο λόγος που πιστεύεις ότι είσαι στο 20%
πες μου για ποιο λόγο κάνεις ποδήλατο και γιατί για να γυμναστείς θέλεις ένα trekking -city - σπαστό ?

Royaloak
Απών/απούσα

Ο λόγος που κάνω ποδήλατο δεν είναι ένας. Μπορώ όμως να σου πω γιατί επανήλθα τώρα στην ηλικία μου στο ποδήλατο. Πέρασα ένα μεγάλο διάστημα ακινησίας για πολλούς λόγους. Με υγεία όχι τραγικά τραυματισμένη, πάντως τραυματισμένη. Κατάφερα με πειθαρχία και ήπια γυμναστική να σταθώ στα πόδια μου. Όταν έγινε αυτό ξαναβυθίστηκα με την εργασιοθεραπεία στην ακινησία. Έπαθα οστεοπόρωση στην σπονδυλική στήλη ζώντας στο ανήλιαγο Λονδίνο εκείνη την περίοδο (έλλειψη βιταμίνης D) κι αποφάσισα να καταφύγω στο ποδήλατο πρώτα για τη χαρά του, έπειτα γιατί σιχαίνομαι τα γυμναστήρια και την ατμοσφαιρά τους. Έκανα γυμναστική Pilateς αρκετά για να μπορώ τώρα πια να την κάνω σπίτι μου με ένα βασικό εξοπλισμό. Το ποδήλατο είναι η χαρούμενη αεροβική μου άσκηση, αλλά και η ταυτόχρονα εξαιρετική λύση μετακίνησης καθώς και άλλων γυναικείων εργασιών που εννοούνται. Είμαι και νοικοκυρά και πολλά άλλα μαζί. Το ποδήλατο με συντροφεύει σε όλα.
Μου κλέψαν το ποδήλατο και μετά ήρθατε όλοι εσείς στη ζωή μου. Τόσο απλό. Το πρώτο μου ποδήλατο ήταν city, γιατί έτσι το επέλεξε ο ποδηλατάς που μου το πούλησε. Το πήρα ως βαθιά άσχετη. Το καινούργιο μου ποδήλατο που το επέλεξα εγώ, είναι trekking, το IDEAL Multigo κι όσο περνάει ο καιρός το χαίρομαι όλο και περισσότερο. Έπειτα, όπως το είδες κι αλλού, εμείς οι γυναίκες έχουμε και την φετιχιστική μας μανία. Το IDEAL Multigo έχει μερικά ωφέλιμα τεχνικά χαρακτηριστικά (Πχ. δεν σπινάρει στα ανώμαλα οδοστρώματα ή τους χωματόδρομους), που δεν είχε το παλιό μου Proteas κι εμφανισιακά είναι ένα πανέμορφο μαύρο ποδήλατο με παλιομοδίτικη φόρμα. Χτές απόκτησα μια σέλλα Brooks μαύρη, εξαιρετικά αναπαυτική κι ένα ωραίο κόκκινο κουδούνι κι ήρθε αυτή η παλιομοδίτικη φόρμα κι έδεσε ακόμα καλύτερα. Πλέω στ' αναρχικά χρώματα κατά κάποιο τρόπο, όπως κατάλαβες...Μαύρο-κόκκινο...
Δεν είμαι αθλήτρια, αλλά όχι και καθισμένη μεσήλικη, παρά τα προβλήματα υγείας τις υποχρεώσεις και την κούραση της καθημερινότητας. Αυτό είναι όλο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

λογικά για να κάνεις Pilates αποσκοπείς στην ενδυνάμωση της μέσης (ραχιαίοι) και όχι μόνο
η κάνω λάθος??

Royaloak
Απών/απούσα

Ραχιαίοι και κοιλιακοί, σε δεύτερο επίπεδο το υπόλοιπο μυικό. Κύρια πάντως οι άμεσα υπεύθυνοι για την σωστή στάση του σώματος ραχιαίοι και κοιλιακοί. Επίσης μέσα απ' αυτην την άσκηση επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος της αναπνοής, αφού η ασκήσεις γίνονται με συγκεκριμένο συγχρονισμό της αναπνοής.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

άρα και εσύ είσαι στο 80% απλά συνειδητά πήρες κάτι που σου αρέσει περισσότερο και καλά έκανες :D

fantasmamore
Απών/απούσα

Κάθε φορά που διαβάζω τους λόγους για τους οποίους κάποιος ξενίκησε το ποδήλατο, προσθέτωντας και τους δικούς μου και τη χαρά που μου έδωσε αυτή μου επιλογή, δε μπορώ παρά να αναρωτιέμαι τι στο καλό σκεφτόμουν τόσα χρόνια και δεν ποδηλατούσα! Εύγε νεαρά μου (γιατί νεαρά είσαι), και πάντα όρθια! (σε δυο πετάλια κατά προτίμηση...)

Royaloak
Απών/απούσα

Με κομπλιμεντάρετε και οι δύο; Ευχαριστώ για την ενθάρυνση. Γιατί δεν το κρύβω πως κάθε φορά, που πάω βόλτα με τα παιδιά και τους καθυστερώ, ειδικά στις ανηφόρες, μου βάζω το ερώτημα, τι θες βρε εν εξελίξει γιαγιά. Αλλά είναι αυτό που λέει και η μητέρα μου (στα 83 της τώρα), πως μέσα της δεν έχει αλλάξει τίποτα απ' τον καιρό που ήταν στα 20. Κι αυτό της δίνει ώθηση έξω απ'τα καθιερωμένα και δεν διανοείται καν, πως μπορεί και να έλθει το τέλος (σημειωτέον έχει περάσει δύο καρκίνους ήδη, τους οποίους έχει νικήσει ως τώρα, αλλά και άλλα πολλά). Είμαστε περίεργη ράτσα οι γυναίκες του σπιτιού μου, όσες έχουμε απομείνει κι 'ωριμάζουμε' μέσα σε μια αύρα νεότητας θα έλεγε κανείς, παρά τις δυσκολίες.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@Royaloak

θα σου πω κάτι που είπα και σε μια κοπέλα που τερμάτισε στην σπαρτακιάδα 254χλμ αγώνα

στο τέλος της ανηφόρας είναι το μέλι της ζωής
το οποίο το λέει ένας φίλος και συν ποδηλάτης
http://salto.gr/customer/product.php?productid=18098&cat=&page=1
αν θέλεις να διαβάσεις βεβαία να πάρεις αυτό
http://salto.gr/customer/product.php?productid=18098&cat=&page=1
αφού διαβάσεις το 1984 του orwsell :P

Royaloak
Απών/απούσα

Όταν ανέβω Θεσσαλονίκη, ίσως τον Νοέμβριο θα πάω στο Salto σας κ. Πλανήτη. Η αλήθεια είναι πως μοιάζουν ενδιαφέροντες οι τίτλοι του βιβλιοπωλείου αυτού. Θα ψάξω άλλη ώρα τα συγκεκριμένα που μου δίνεις, γιατί τώρα αν το πιστεύεις ακόμα δουλεύω. Επικοινωνώ μαζί σας στα διαλείμματα. Τον μπάρμπα Όργουελ τον διάβασα στα νιάτα μου, όταν ήμουνα 19-20. Τώρα πλέω σ' άλλα νερά. Αλλά η βιβλιογραφία που μου παραθέτεις υποψιάζομαι ότι θα μ'ενδιαφέρει πιό πολύ από ιατρική άποψη. Έχω ένα απωθημένο που δεν έγινα γιατρός.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

όχι ιατρικής
αλλά από άποψη ψυχής
:D
τον orwell τον έχω διαβάσει 4-5 φορές
:D
καλό είναι να τον διαβάσεις ξανά θα τον διαβάσεις με διαφορετικό μάτι
όταν ανέβεις σφύρα να πάμε για καφέ

Royaloak
Απών/απούσα

avec plaisir monsieur!

beef-tech
Απών/απούσα

τόση χολή ρε, πού στην ευχή την βρίσκετε;;;

άει ξεκινάτε πετάλι μέχρις ότου να σας βγει η γλώσσα μπας κ σταματήσετε τις *σαχλαμάρες*!

περισσότερο πετάλι, λιγότερο τσαντίλα

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

και εδώ θα συμφωνήσω με τον beefteki

giannis2100
Εικόνα giannis2100
Απών/απούσα

φιλε συγγνωμη κιολας αλλα το παραδειγμα με τα αυτοκινητα δεν εχει καμια σχεση στο θεμα.Εδω το ¨"γκαζι" ειναι το ιδιο σου το σωμα δεν ειναι απλα ενα πενταλ αραχτος στο καθισμα.

φιλικα.

εγω παντως τα κανω ολα το ΜΤΒike μου και ασφαλτο και χωμα κι ας ποναω μετα

giannis2100
Εικόνα giannis2100
Απών/απούσα

Σωστος ο beef.

Freya
Απών/απούσα

τελικα ποιος τυπος ποδηλατου γυμναζει περισσοτερο το σωμα?
το φιτνες-κουρσα-city γυμναζουν το ιδιο τα ποδια με ενα mtb?

napoli
Απών/απούσα

Το δικό μου συμπέρασμα από τη συμμετοχή μου σ' αυτό το φόρουμ πάντως είναι ότι κανένα είδος ποδηλάτου δε βοηθάει στην αρτηριοσκλήρωση....

Aris B
Εικόνα Aris B
Απών/απούσα

Όταν ανεβαίνεις σε μια ανηφόρα οι δυνάμεις αναλύονται στους άξονες και στον υπολογισμό συμμετέχει το σύνολο βάρος ποδηλάτη - ποδηλάτου, η τριβή σχετίζεται φυσικά με το ελαστικό σε πολύ μεγάλο βαθμό και εξαρτάται βέβαια όλο τ αποτέλεσμα επίσης απ' την τιμή του τριγωνομετρικού αριθμού, αναλόγως της γωνίας κλίσης.Κι αυτά όλα εφ' όσον θεωρήσουμε ότι όλες οι συνθήκες είναι ίδιες, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας του ανέμου και την ανάλυση της και πάλι στους άξονες που συμμετέχουν στην κίνηση. Ακόμα βέβαια θα πρέπει να συνυπολογίσετε και τη γωνία που προκύπτει απ' τη στάση του σώματος, σε κάθε είδος ποδηλάτου, όπως και το πως και που ασκείται το βάρος, ώστε να αλλάζει το κέντρο ισορροπίας. Η φυσική του σχολείου με τους τύπος τυφλοσούρτες και τα παραμυθάκια, ουδεμία σχέση έχει με τη Φυσική, ούτε βέβαια τα γκουκλαρίσματα και το wiki δίνουν σαφείς απαντήσεις. Και επίσης, αναπαραγωγή ιδανικών συνθηκών στον περιβάλλων χώρο, δεν υφίσταται. Και κάτι τελευταία, κάθε ποδήλατο είναι κατάλληλο για κάποια πράγματα και για κάποια άλλα μπορεί να είναι εντελώς ακατάλληλο και να προκαλέσει καταπονήσεις επιζήμιες. Αυτό το τελευταίο, είναι ένα σχόλιο βάσει κοινής λογικής, διότι δεν είμαι ποδηλάτης, οπότε και δε μπορώ να αξιολογήσω αν είναι έτσι ή όχι.