Επιθέσεις σκυλιών

106 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
uhu
Απών/απούσα

Εχεις την άποψη σου εχω την δικιά μου.

Μου αρέσουν τα σκυλιά. Περισσότερο τα συντροφιάς και οι καλάγαθοι κόπροι που δεν πειράζουν κανέναν.
Ξέρεις που κοιμούνται όπου βρούν, που αράζουν δίπλα στις ταβέρνες για κανα κοκκαλάκι ή στα Εverest ελπίζοντας για το υπόλοιπο του σάντουιτς που σε βλέπουν να καταβροχθίζεις. Με συζητήσεις για ράτσες καθαρόαιμα και μπάσταρδα καθώς και σκυλιά δολοφόνους που οι κομπλέξες τα κυκλοφορούν με ύφος δεν τα πάω καλά. Κυρίως ομως δε τα πάω καλά και με τα "ζώα" που παρατάνε το γλυκούλι κουταβάκι που πήραν για να παίξουν, όταν μεγαλώσει λίγο και πάψει να είναι το ίδιο χαριτωμένο.

Δεν εχω σκύλο γιατί δεν εχω μάντρα και τρόπο να τον κρατήσω περιορισμένο εντός του έλεγχου μου, χωρίς να τον περιορίζω να τον αιχμαλωτίζω και να τον αγριεύω.

Και ναι την σωματική μου ακεραιότητα την βάζω πάντως πάνω απο τον φιλοζωισμό μου.

Η παραπάνω συζήτηση που εχει γίνει στεγνά σε ιδιοκτήτες ζωντανών που με απείλησαν, οπως και το pepper spray σε κάποια απο τις διαδρομές μου (το οποίο πρώτα χρησιμοποίησα στο πάτωμα του σπιτιού μου για να δω περι τίνος πρόκειτε)με εχουν κάνει να κυκλοφορώ με αυτοπεποίθηση στις καθημερινές μου διαδρομές.

Νομίζω πως και το παλικάρι στο βίντεο αυτό έκανε.
Φοβήθηκε απομάκρυνε τα ζώα και έβρισε μετά τα άλλα "ζώα" που είχαν πάνω στο δρόμο λυμένους 10+ σκύλους.

Τσοπανόσκυλα τουλάχιστον στα βόρεια της αθήνας που εχω την τύχη να μένω εχει μπόλικα και καροτσάκια με παιδιά επίσης στις ίδιες διαδρομές...

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Κανείς δεν μίλησε για τη σωματική σου ακεραιότητα. Θα ήταν τουλάχιστον αστείο. Όμως πουθενά δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο, ούτε σε αυτήν την περίπτωση φυσικά.

όσο για τα καροτσάκια, να προσέχουν οι γονείς στη Δροσιά/Καστρί/Εκάλη κτλ κτλ (ξέρω σε τι αναφέρεσαι) γιατί πολύ απλά δεν τους παίρνει, δεν ακούγεται ωραίο αλλά έτσι είναι. Ας κάνουν αλλού βόλτα κι ας δεχτούν το περιβάλλον που ζουν. Πήγαν εκεί για να το αλλάξουν;;; Ας έμεναν στα Πατήσια τότε...

Πολλές φορές ο άνθρωπος δεν είναι το κυρίαρχο ον και δε μας αρέσει καθόλου. Έλα όμως που είναι πραγματικότητα.... δε θα σκοτώνουμε όμως με τη λογική του προλαμβάνειν....θα τρελαθούμε...

όσο για τη λίστα, ας ήξεραν οι σκύλοι γραφή κι ανάγνωση και θα σου έλεγα εγώ μια λίστα που θα έφτιαχναν....

Τέλος, το παραπάνω σχόλιό μου δεν είναι θέμα άποψης, είναι θέμα πραγματικότητας. Το αν δεν την αντιλαμβάνεσαι εσύ (ή ο καθένας) δε σημαίνει πως δεν υπάρχει και πως είναι διαπραγματεύσιμη. Δεν είναι όλα σχετικά και υποκειμενικά.

uhu
Απών/απούσα

Pavlos K. wrote:
Κανείς δεν μίλησε για τη σωματική σου ακεραιότητα. Θα ήταν τουλάχιστον αστείο. Όμως πουθενά δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο, ούτε σε αυτήν την περίπτωση φυσικά.

όσο για τα καροτσάκια, να προσέχουν οι γονείς στη Δροσιά/Καστρί/Εκάλη κτλ κτλ (ξέρω σε τι αναφέρεσαι) γιατί πολύ απλά δεν τους παίρνει, δεν ακούγεται ωραίο αλλά έτσι είναι. Ας κάνουν αλλού βόλτα κι ας δεχτούν το περιβάλλον που ζουν. Πήγαν εκεί για να το αλλάξουν;;; Ας έμεναν στα Πατήσια τότε...

Πολλές φορές ο άνθρωπος δεν είναι το κυρίαρχο ον και δε μας αρέσει καθόλου.

Ρε Παύλο σε μερικές περιπτώσεις περί αυτού πρόκειτε όμως.
Εσένα μπορεί να σου αρέσουν τα freeday και ή βόλτες με το καρότσι στα πατήσια, το κέντρο, με το καυσαεριο τους τα λοιπά οχήματα οπου ο ανθρωπος ειναι το κυριάρχο ον.
Εμένα μου αρέσουν οι εξορμήσεις στην φύση και στην ανοιξιώτησα με το πιτσιρίκι μπορεί να της αρέσει η περιοχή της για βολτα.
Αν πιστεύεις πως η υπεράσπιση της ασφάλειας σου είναι απέναντι στο σκύλο είναι θέμα φιλοζωισμού ή όχι είναι άλλη αντίληψη των πραγμάτων τι να κάνουμε.
Ο ανθρωπός αν είναι κυρίαρχος είναι εξαιτίας της φύσης του σαν νοήμων ον (δυνατότητα χρησιμοποίησης εργαλείων μηχανών και όπλων, αμυντικών ή επιθετικών) και όχι εξαιτίας της φυσικής του ρώμης.
Και ελάφια και φίδια και αλεπούδες και να σωρό αγρια ζώα μπορείς να δεις στο βουνό είναι κομμάτι του βουνού και στοιχέιο της ομορφιάς του. Είπα εγω να τα διώξουμε αυτά. Γιατί ολα αυτά τα ζωντανά που είναι και αγριότερα και θεωρητικά ποιό επικίνδυνα δεν ενοχλούν και ενοχλεί η αγέλη απο τα τσοπανόσκυλα που εχει επέμβει άνθρωπος στην συμπεριφορά του...
Για μένα και αυτά όπλα είναι και εφόσον με απειλούν θα προσπαθήσω να απαλλαγώ απο τον κίνδυνο τους.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

κι εγώ βόρεια μένω, το φριντέι το απεχθάνομαι, ούτε τα πατήσια μου αρέσουν, ούτε το καυσαέριο. Πολύ πιθανόν μάλιστα να μετοικήσω σε νησί του χρόνου. Λατρεύω τη φύση και τη σέβομαι. Ούτε θεωρώ εσένα και την ανοιξιώτισσα μάνα μη φιλόζωους. Απλά να αντιλαμβανόμαστε τα όρια. Υπάρχουν και πρέπει να τα σεβόμαστε και τα φυσικά και τα όρια της δικής μας συμπεριφοράς. Σε όποιον δεν τα σέβεται, κοστίζει....

για το θέμα ασφάλειας δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, γιατί πολύ απλά είναι θέμα πραγματικότητας (ένστικτο που λέγαμε) και δεν εμπίπτει (για μένα) σε συζήτηση. Το ίδιο όμως και γι' αυτά!

Ainastros
Απών/απούσα

πάντως είναι τραγικό να βάζεις την αγάπη σου για τα ζώα..πάνω από την ασφάλεια των συνανθρώπων σου..
μόνο έναν πραγματικό ζωόφιλο έχω γνωρίσει και αυτός δεν έχει στο σπίτι του καθόλου ζώα.. κάθε 2 μέρες μαζεύει τρόφιμα και τα δίνει στα αδέσποτα της περιοχής..αλλά όπως είναι τα πράγματα ακόμη και αυτό φαντάζει επιλήψιμο.. γιατί υπάρχουν πια πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια... για να βρουν τη τροφή τους..

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Πώς ακριβώς το συμπέρανες αυτό; Από πού προκύπτει.... δεν ξέρεις ανάγνωση ε;
Εν πάσει περιπτώσει, όποιος καταβαίνει καλώς, κι o uhu κατάλαβε, μπορεί να μη συμφωνήσαμε σε όλα αλλά κατάλαβε όπως κι εγώ κατάλαβα ό,τι είπε, για σένα δε με αφορά.

δεν ξανακουβεντιάζω μαζί σου, έχεις αποδεδειγμένα προφανές πρόβλημα αντίληψης και εμπάθειας.

Ainastros
Απών/απούσα

ασε ρε σάχλα ...όλοι νομίζεις με σένα ασχολούνται..; θα σε είχα κάνει παραθεση ανν είχες γράψει κάτι άξιο σχολιασμού..όλο φεύγεις και όλο εδώ μου'σαι..

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

χαίρομαι που δεν ασχολείσαι μαζί μου τότε αφού "δε με έκανες παράθεση"!

back_in_the_saddle
Εικόνα back_in_the_saddle
Απών/απούσα

Καλησπέρα,στο ΟΑΚΑ έχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με επιθέσεις σκύλων?

grayfox
Απών/απούσα

Κατι βασικο που πρεπει να ξερετε για τα αδεσποτα αγριοσκυλα γενικα ειναι οτι οσο τα κοιτατε στα ματια δεν προκειται να ορμησουν, απλα θα αγριεψουν ακομα πιο πολυ λογω του οτι φοβουντε. Μην γυρισετε πλατη για κανενα λογο..Μονο τοτε ορμανε. Επισης δεν χρειαζετε ουτε spray πιπεριου ουτε παγουρια. Use your bike. Σηκωστε το σουζα και ορμηστε εσεις προς τον σκυλο. 100% δοκιμασμενο, θα αρχισει να τρεχει πανικοβλητο ακομα και να νε 5 μαζι.

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Θα πω και γω την άποψή μου μιας και έχω πάρει ντοκτορά στο θέμα. Είμαι δρομέας, ποδηλάτης και κατασκηνωτής (χωρίς σκηνή όμως) βουνού και έχω αντιμετωπίσει πάρα πολλά σκυλιά. Μέχρι στιγμής δεν με έχει δαγώσει κανένα (χτύπα ξύλο).

Δεν αναφέρομαι στα σκυλάκια της πολης που γαυγίζουν λίγο και φεύγουν. Θα μιλήσω για τα τσοπανόσκυλα του βουνού, μερικά από τα οποία είναι πολύ μα πολύ επικίνδυνα.

Νερό, σούζες πάνω τους, φωνές, κοίταγμα στα μάτια και λοιπές πατέντες δεν λειτουργούν σε άγριους σκύλους, προσοχή!!! Όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει και κόντεψα είτε να γκρεμιστώ από το ποδήλατο είτε να φαγωθώ από τους σκύλους! Εάν προστατεύει περιοχή και νοιώσει απειλή θα έρθει να σε φάει.
Η μοναδική μέθοδος που πιάνει πάντα είναι η εξής (αρκεί να ισορροπείς με άνεση πάνω στο ποδήλατο): συνεχίζεις με σχετικά χαλαρό πετάλι ώστε να διατηρείς το έλεγχο έχοντας στραμμένο το κεφάλι σου στο σκυλί (σκυλιά), με το ένα χέρι κρατάς γερά το τιμόνι, τα πόδια είναι και τα δύο στα πετάλια όσο τα σκυλιά είναι πίσω από το ποδήλατο. Όταν ένα έρθει από την μια πλευρά για να σε δαγκώσει, ελευθερώνεις το πόδι από το αντίστοιχο πετάλι και περιμένεις να πλησιάσει για να το κλωτσίσεις στη μύτη. Το πόδι πρέπει να ειναι σε ετοιμότητα πεταλάρισμα-έτοιμο για κλωτσιά-πεταλάρισμα κοκ. Αν φάνε κλωτσιά στη μουσούδα συνήθως κάνουν πίσω, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που λυσσάνε ακόμα περισσότερο. Όμως όσο απομακρύνεσαι από την περιοχή τους, τόσο αυτά έχουν το νου τους να γυρίσουν πίσω. Εάν σου κάτσει απότομη ανηφόρα θέλει τρελή προσοχή.

Σε πολλές βουνίσιες βόλτες παίρνω μια σχετικά μικρή γκλίτσα την οποία «καρφώνω» στο μπακπακ και όταν χρειαστεί απλώνω το χέρι πίσω χωρίς να κοιτάζω και την βγάζω σαν κατάνα. Δε θέλει δύναμη, θέλει μια απότομη μικρή «σπαθιά» στη μουσούδα. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορείς να πεταλάρεις γρήγορα γιατί δε χρησιμοποιείς το πόδι.

Υπάρχει και η μέθοδος που βάζεις μικρή ταχύτητα και πεταλάρεις σα δαιμωνισμένος. Έτσι εάν ο σκύλος πάει να δαγκώσει πόδι ή θα φάειπατικιά από τη φτέρνα στη μουσούδα ή απλά δε θα τα καταφέρει να δαγκώσει. Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό, αλλά έχει μια λογική.

Ως πεζός τα πράγματα είναι πολυυυύ πιο δύσκολα. Δεν έχεις το αβαντάζ της κίνησης ούτε του ύψους (γιαυτό θεωρώ χαζομάρα να ξεκαβαλικευεις το ποδήλατο όταν συναντήσεις σκυλί). Οπότε προσπαθείς να αποφύγεις τη σύγκρουση. Περπατάς αργά και όσο πιο μακρυά από την περιοχή που προστατευει ο σκυλος γίνεται (ανοιχτά και γύρω γύρω). Το κεφάλι σου είναι στραμμένο μπροστά και το κοιτάς με την άκρη του ματιού σου.

Εάν είσαι με άλλους πρέπει να δημιουργήσεις όσο μεγαλύτερο όγκο γίνεται. Βγάλτε μπουφάν μπλούζες και λοιπά και δημιουργείστε την αίσθηση ότι είσαστε τεράστιοι. Εάν έχεις το ξύλινο κατάνα και το σκυλί σου έρθει πρέπει να το χτυπάς από δεξιά προς τα αριστερά και να κάνεις ένα βήμα δεξιά ή από αριστερά προς τα δεξιά και να κάνεις βήμα αριστερά.

Εάν δεν έχεις κάποιο ραβδί θα πρέπει να το αντιμετώπίσεις οπισθοχωρόντας με το κυρίαρχο πόδι προς τα πίσω ώστε να χώσει κουντεπιέ την ώρα που έρχεται πάνω σου ο σκύλος.

Υπάρχει μια καταπληκτική κόρνα αέρος Airzound λέγεται και έχει απίστευτο ήχο. Πιστεύω, χωρίς να την έχω δοκιμάσει, πως αυτή είναι η ιδανική λύση!

Γενικά, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ. Όσο πιο ήρεμα γίνεται η κάθε κίνηση. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται υπερβολικά ή περίεργα αλλά εάν σας κάτσει κάνα ζόρικο τσοπανόσκυλο και ξέρετε πώς να αντιδράσετε μπορείτε να αποφύγετε πολύ δραματικές εξελίξεις.

Stel10s
Απών/απούσα

Γενικα τα παω παρα πολυ καλα με τα ζωα,
και σαν ποδηλατης δεν εχω αντιμετωπισει καποιο ιδιεταιρο προβλημα (σε αντιθεση με αλλους συνποδηλατες μου).
Παντα μου αρεσε η παρεα τους, φανταρος πχ ειχα παντα μαζι μου τα λεγομενα σκοπο-σκυλα.

Θυμαμε ομως πριν αρκετα χρονια,φανταρος γυρναγα απο εξοδο βραδυ σε ενα φυλακιο στου διαολου την μανα κοντα σε συνορα, σε χωματοδρομο χωρις ιχνος απο φως και φεγγαρι,
να περπαταω χλμ στην ερημια και ξαφνικα να ερχονται τρεχοντας κατα πανω μου 20-25 τσοπανοσκυλα!
Οταν εφτασαν στο 1 μετρο και 0,5 δευτερα πριν με κατασπαραξουν, βγαζω μια κραυγη οσο πιο δυνατη μπορουσα (η τελευταια μου νομιζα, ουτε κοκαλο δεν θα αφηναν).
Τα σκυλια κανανε μεταβολη και φυγανε περπατοντας ηρεμα!

Η αισθηση οτι θα μπορουσα να μην ζω, και να ειμαι αγνοουμενος, δεν μπορει να περιγραφει παντος.

jofo0187
Απών/απούσα

Εφιαλτικό σενάριο το video του dskaripas παιδιά.
Επίσης απίστευτα όμως και τα σχόλια των θεατών τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα ξεκινά από το μόνο "ΖΩΟΝ και μισό" που φέρει ευθύνη ατομικά για τις πράξεις του αφού λειτουργεί συνειδητά και όχι ενστικτωδώς, τον άνθρωπο.

Και ειδικότερα στην περίπτωσή μας, ενός από τα χειρότερους εκπροσώπους του είδους, του ΕΛΛΗΝΑΡΑ.

- "Δεν έπρεπε να παραβιάσεις την περιοχή των σκύλων", είπε ένας ειδήμονας.
Αν έχεις βγεί στη ζωή στη φύση, θα πρέπει να ξέρεις ότι το τσομπανόσκυλο θεωρεί περιοχή του όλη την εμβέλεια της όρασης, ακοής και όσφρησής του. Μιλάμε για βουνά ολόκληρα.

- "Δεν έπρεπε να τα αγριέψεις"
Αν δεν αντιδρούσε έτσι 99% θα τον είχαν αρπάξει. Ηρέμησαν μόνο όταν πλησίασαν τα πραγματικά ζώα, τα αφεντικά τους και όχι όταν σταμάτησε να φωνάζει.

- "Τα σκυλιά είναι εργαλεία για τον βοσκό".
Ναι 4-5 σκυλιά ίσως χρειάζονται. 25 ελεύθερα θηρία είναι δολοφονική αγέλη που συντηρείται από ζωντόβολα που έχουν γραμμένους ΟΛΟΥΣ του άλλους κατοίκους του πλανήτη.

- "Δεν έπρεπε να απειλήσει με μήνυση" είπε άλλος απόγονος του Πλάτωνα.
Καταλαβαίνει κι από ευγένεια και λογική το ζώον ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ. Επί τόπου έπρεπε να καλέσει την αστυνομία να τους μάσει τους πανίβλακες δολοφόνους.

Από τους επιθετικούς σκύλους ίσως υπάρχουν κάποιες τεχνικές προφύλαξης.
Από τους μπαμπουίνους πως θα γλιτώσουμε.
Που στο όνομα της ζωοφιλίας τα μετατρέπουν σε μπράβους τους.

electro - biker
Απών/απούσα

Να πω και εγώ την βαθειά μου σκέψη!!!!

Λοιπόν, ως περιπατητής στα Βαρδούσια που έχω διατελέσει έχω κυκλωθεί πληστες φορές από τσοπανόσκυλα.

Τα τσοπανόσκυλα (αν δεν είναι ιμιτασιόν) και τα αγριέψεις....απλά θα σε φάνε ζωντανό!!
Οι τσοπάνιδες τα μεγαλώνουν σαν "ζώα" (ότι ακριβώς είναι) και όχι σαν τετράποδους ανθρώπους ( όπως γίνεται με τα σκυλιά στην ΑΘήνα)!!

Η λύση είναι μία...κατεβαίνεις από το ποδήλατο..το τοποθετείς μπροστά σου και μένεις ακίνητος και ατάραχος μέχρι είτε να τα μαζέψει ο τσοπάνης είτε να φύγουν μόνα τους. Τα τσοπανόσκυλα δεν θα σε φάνε ..απλά θα σε κυκλώσουν και θα σε ακινητοποιήσουν. Φωνές, χτυπήματα κλοτσιές και υστερίες μάλλον θα επιδινώσουν την κατάσταση!!

santono
Απών/απούσα

Καλημέρα,

Αν και παλιό το νήμα θα ήθελα να ρωτήσω αν τελικά έχει δοκιμάσει κανείς τα απωθητικά σκύλων που κυκλοφορούν (αυτά που είναι σαν κόρνες και εκπέμπουν ακουστικά κύματα). Είναι αποτελεσματικά?

Μου έτυχε μια περίπτωση πριν 4 ημέρες στον παλιό δρόμο από Άρτα για Φιλιππιάδα. Συγκεκριμένα μου την έπεσαν δύο τσοπανόσκυλα, αλλά ήμουν τυχερός γιατί πρόλαβα και τα είδα από απόσταση, έκανα μεταβολή και με γρήγορο πετάλι ξέφυγα. Η αλήθεια είναι ότι αν είχαν πεταχτεί από κάνα χωράφι δε θα είχα προλάβει να αντιδράσω! Αν όντως αυτές οι συσκευές είναι αποδοτικές η προμήθεια μιας θα ήταν αρκετά χρήσιμη για μελλοντικές εξορμήσεις.

contact