Θέλω ποδήλατο αλλά θα με αντέξει; (...και άλλα ερωτήματα)

35 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
aXer
Απών/απούσα

Είμαι 29 χρονών, 1.85 και 113 κιλά.
Είμαι στα πρόθυρα αγοράς MTB ποδηλάτου. Το θέλω κυρίως για την μετακίνηση στην δουλειά (1,5 χλμ), αλλά και για καθημερινή άσκηση με την μορφή βόλτας στην πόλη (Θεσσαλονίκη) και γιατί όχι, μια φορά την εβδομάδα στο βουνό...ίσως.

-Το κύριο ερώτημά μου είναι, θα αντέξει το πλαίσιο ή/και οι ακτίνες τα κιλά μου;

Δεν είμαι εντελώς σαπιοκοιλιάς, έχω αθλητική δραστηριότητα (2 φορές την εβδομάδα μπάσκετ) οπότε δεν νομίζω να χρειαστώ πάνω από μήνα για να πετσώσουν τα οπίσθια και να εξοικειωθώ. Βέβαια έχω να κάνω συστηματικά ποδήλατο από τα 16.

Έκανα μια τσάρκα σε 2-3 ποδηλατομάγαζα και πήρα μια ιδέα. Το budget μου είναι maximum 500€ πιθανότατα με δόσεις πιστωτικής, γιατί αλλιώς δεν παίζει. Είδα ideal, giant και scot.
Κλείνω πιο πολύ στο ideal hillmaster με τα μηχανικά δισκόφρενα (ο κολητός μου έχει το ίδιο με υδραυλικά).

-Ερώτημα δεύτερο: Ποιες οι ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ διαφορές του Hillmaster από τα "κατώτερα" zig-zag και pro-rider;

Σε ένα από τα καταστήματα ο πωλητής με προέτρεψε να περιμένω κανα δυο βδομάδες ακόμη γιατι θα βγάλει η ideal την νέα σειρά της για το 2009 και "παίζει" να βγάλει το Hillmaster με την ίδια τιμή αλλά καλύτερα περιφερειακά (και ίσως και χρώματα, γιατί το μπλε του 2008 δεν μου κάνει και τόσο κλικ).

-Ερώτημα τρίτο: Έχει κανείς καμιά πληροφόρηση για το πότε βγαίνει η νέα σειρά της ideal και για το τι θα έχει; Τελικώς αξίζει να περιμένω 2-3 εβδομάδες ακόμα μήπως και πετύχω κάτι καλύτερο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
:zor:
Απών/απούσα

Ίσως αξίζει να περιμένεις να βγει το καινούργιο Hillmaster μήπως και πέση η τιμή του παλιού... Λέω εγώ τώρα...
Τώρα για το χρώμα... Περί ορέξεως...

Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα με τα κιλά σου πάντως...

einzel
Απών/απούσα

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα κιλά πιστεύω.Αυτό που πρέπει να προσέξεις καταρχήν είναι το μέγεθος ,γιατί πολλοί έμποροι στην πρεμούρα τους να πουλήσουν δίνουν ότι να'ναι.Όσο για τα μηχανικά δισκόφρενα απ'ότι λένε οι πιο έμπειροι του site ,καλό είναι να τα αποφύγεις .Κατά τα άλλα θα σου πεί ο ειδικός.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Τα πολλά κιλά θα πρέπει να σε προβληματίσουν κυρίως ως προς την καταπόνηση γονάτων και πισινού σου και όχι τόσο ως προς την αντοχή του ποδηλάτου.
Άρα, χαλαρό πεταλάρισμα, μικρές σχέσεις (όχι μεγάλο δίσκο μπροστά και μικρούς πίσω, να προτιμάς να στροφάρεις ΧΑΛΑΡΑ με "εύκολες / ελαφρές" σχέσεις, για να μην "φορτίζεις" τα γόνατά σου).
Επειδή ένα μεγάλο μέρος του βάρους σου θα στηρίζεται στον πισινό σου και κατ' επέκταση στη σέλα, θα κοιτούσα για μεγάλη, άνετη, αφράτη σέλα (ίσως με τζελ μέσα, ρώτα να σου δείξουν τι εννοώ).
Ξεκινάς με μικρές αποστάσεις και ΧΑΛΑΡΟ πεταλάρισμα (το ξαναλέω....).

Από ότι κατάλαβα κοιτάς για ΜΤΒ. Αν το ποδήλατο έχει τροχούς με καλά κέντρα και μεσαία τριβή (πχ Deore LX και πάνω) λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Προσπάθησε να αποφεύγεις λακούβες και πεζοδρόμια για να μην ταλαιπωρείς τους τροχούς (αλλιώς θα χρειάζεσαι πιο συχνά ακτινολόγηση).
Κόλλημα και εσύ με τα δισκόφρενα!!!!! Και τα v-brakes είναι παρα πολύ καλά, πιο ελαφρυά, ρυθμίζονται πανευκολα, έχουν οικονομικά ανταλλακτικά και φρενάρουν το ίδιο καλά με τα μηχανικά δισκόφρενα που κοιτάς. Μην διαλέξεις ποδήλατο απλά και μόνο επειδή έχει δισκόφρενα.

Ακόμα και το pro-rider είναι καλό για την περίπτωσή σου.

aXer
Απών/απούσα

Πίστεψέ με, δεν έχω κανένα κόλλημα με τα δισκόφρενα. Απεναντίας τα θεωρώ και "υπερβολή" για ποδήλατο. Απλά το hillmaster που μου μπήκε στο μάτι βγαίνει μόνο με δισκόφρενα.

Όσο για το pro-rider, δεν ξέρω ποιες οι διαφορές του με το Hillmaster (γι' αυτό κάνω και την δεύτερη ερώτησή μου, πιο πάνω).
Η μόνη διαφορά είναι τα v-brakes; Ή μήπως έχει διαφορά και στο πάχος των καλαμιών ή και στο σύστημα των ταχυτήτων; Νομίζω πάντως ότι μοιράζονται τον ίδιο σκελετό. Κάνω λάθος?

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Σίγουρα να περιμένεις για τα 2009 μοντέλα γενικότερα είτε για να πάρεις κάποιο από αυτά είτε για να πάρεις κάποιος 2008 σε καλύτερη τιμή.

To πλαίσιο μην σε προβληματίζει, θα αντέξει τις βόλτες σου μέσα στην πόλη και τα εκτός δρομου. Σωστή πίεση στα ελαστικά βάζε και θα είσαι οκ. Ουσιαστικές διαφορές δεν έχουν τα 3 μοντέλα της Ideal. Το Hillmaster έχει ακριβότερες ταχύτητες και κέντρα τροχών αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό. Από ανάρτηση έχουν σχεδόν τα ίδια, σκελετός είναι επίσης ίδιος.

Δες και το Giant Terrago 3

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

κοίταξε σε αυτά τα χρήματα μπορείς να κάνεις κάτι καλό αν και εφόσον προσέξεις κάποια πράγματα που δέχονται πίεση
τα οποία είναι σκελετός - τροχοί - μεσαία τριβή - ανάρτηση
οπότε για να πετύχεις κάτι τέτοιο υπάρχουν 2 περιπτώσεις η παίρνεις ένα ποδήλατο με 700-800 ευρό
η πας σε κατάστημα που θα στο ενισχύσει στα σημεία που θέλεις
και λογικά θα μπορέσεις να το φτιάξεις όπως το θέλεις

σε αυτά που λέει ο rockarolla έχει δίκιο ελαφριά πατήματα αν και σέλα θα προτιμούσα χωρίς gel αλλά με άνοιγμα στην μέση σέλα καλό είναι να την δοκιμάσεις

βασικά σημασία έχει να δόσεις βάση στο μέγεθος του ποδηλάτου
:D

από ποια περιοχή της θεσ/νικης είσαι?

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Διαφορές ως προς τον σκελετό δεν υπάρχουν στα τρία μοντέλα.
Υπάρχουν ως προς τα χρώματα (γραφικά), την ανάρτηση και τα περιφερειακά.
Και τα τρία είναι καλά ποδήλατα για τα χρήματά τους.
Καλού - κακού ψάξε λίγο και για άλλες μάρκες, έτσι μήπως βρεις κάτι που σου κάνει κλικ....
Ο Eaglos τα λέει καλά.

aXer
Απών/απούσα

Από Πυλαία είμαι... ;)

Από τις διαφορές που μου είπατε, η μόνη σημαντική για μένα αυτή την στιγμή είναι η εμπρός ανάρτηση. Αν τα δυναμικά της χαρακτηριστικά (πάχος καλαμιών, σκληρότητα ελατηρίου) είναι ίδια ανάμεσα σε hillmaster και prorider και η μόνη τους διαφορά είναι π.χ. το ότι του hillmaster κλειδώνει remotely από το τιμόνι, τότε δεν το συζητώ. Πάω για pro-rider. Είναι όμως έτσι;

Υ.Γ. Το Terrago απόσο είδα ξεφεύγει λίγο σε τιμή.
Υ.Γ2. Ποια η γνώμη σας για τα Giant Rincon, Yukon, Boulder, Escaper & Rock?
Όπως καταλαβαίνεται, το ξανασκέφτομαι όσον αφορά την τιμή.

left 44
Απών/απούσα

Είμαι 44 χρονών, 1,95 ύψος 118 κιλά. Αποφάσισα να αγοράσω ποδήλατο για να συνοδεύω τον γυιό μου (9 χρονών) σε μεγαλύτερες βόλτες. Έτσι τον προηγούμενο Μάϊο, έχοντας σερφάρει αρκετά εδώ και στο cyclist, αποφάσισα να κάνω την κίνηση, διαθέτοντας το πολύ μέχρι 400,00€. Λόγω του ότι μένω στο Νέο Φάληρο, η πρώτη μου επίσκεψη ήταν στον Κασσιμάτη στον Πειραιά. Ο πωλητής που με ανέλαβε, ο Σάκης, μου πρότεινε ένα MONGOOSE Crossway 250 του 2008 που ήταν μάλιστα σε προσφορά (250,00€), λέγοντάς μου ότι δεν θα παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Το ποδήλατο ήταν τελείως γυμνό, του πρόσθεσα ένα Specialized παλουκόσελο με ανάρτηση, φτερά, σχάρα, φώτα, κοντεράκι και stand. Μαζί με το κράνος, δεν ξεπέρασα τα 350-360€. Από τον Σεπτέμβριο το χρησιμοποιώ για μετάβαση στην δουλειά καθημερινά 23 χλμ συνολικά. Αυτή την στιγμή έχει γράψει 2.000 χλμ. και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είανι σαν την πρώτη μέρα που το αγόρασα. Το μόνο "πρόβλημα" που παρουσιάστηκε ήταν ένα λασκάρισμα στην μεσαία τριβή στα 600χλμ., το οποίο και διορθώθηκε από τον Κασσιμάτη χωρίς χρέωση. Αν και φοράει μία από τις φθηνότερες σειρές ανταλλακτικών, δεν έχει γίνει καμμία ρύθμιση σε ταχύτητες μέχρι τώρα. Έχω κάνει 2 φορές ακτινολόγηση μόνος μου και μία φορά καθάρισμα, λίπανση την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την βροχή στην Αθήνα. Για την ιστορία, στο ποδηλατάδικο απέναντι από τον Κασσιμάτη στον Πειραιά, (καταλαβαίνετε ελπίζω που αναφέρομαι), ο πωλητής όταν έμαθε ότι ήμουν 127 κιλά τότε και 1,95, δήλωσε ότι όσοι είναι πάνω από 1,90 και 105 κιλά δεν μπορούν να κάνουν ποδήλατο!!!!!!!!.
Πάρε το ποδήλατο που σου αρέσει, σε περίπτωση που δεν κάνεις βόλτες στα βουνά, επέλεξε ποδήλατο χωρίς ανάρτηση. Καλές βόλτες.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

και οι τροχοί είναι αρκετά σημαντικοί
το rincon μου άρεσε αν και η ανάρτηση πρέπει να είναι ίδιας ποιότητας με αυτήν του pro rider - hillmaster

απλά σε ρώτησα από που είσαι για να σου πω να πας στον ποδήλατά που εμπιστεύομαι (κορδελιό) να ρωτήσεις και εκεί μιας και μπορεί να πάρει ένα γυμνό σκελετό και να τον προσαρμόσει πάνω στις δικές σου ανάγκες. Να διαλέξεις ανάρτηση τροχούς και ανταλλακτικά που θα μπούνε πάνω σε αυτό αν θέλεις μπορώ να σε βοηθήσω
:D

οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις για να δεις πιο ποδήλατο σου κάθετε καλύτερα σαν μέγεθος
και ανάλογα να κάνεις τις αγορές σου
:D

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@left
εγώ είμαι 130 κιλά και 200cm
και κάνω μια χαρά ποδήλατο
:P

left 44
Απών/απούσα

Το λες σοβαρά?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι γιατί ρωτάς?

einzel
Απών/απούσα

Είπα και εγώ δε θα ακούσουμε για τον σούπερ ποδηλατά:

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

μη μιλάς τώρα, βρέθηκε πελάτης ! Ο σπαζοκλαμπάνιας σε νέες περιπέτειες!

vang
Απών/απούσα

Από προσωπική εμπειρία ( έχω τα κιλάκια μου και εγώ άν και είμαι μόνο 172,5 cm ύψος..., οι αναρτήσεις πού "φοράνε" τα έτοιμα μοντέλα αυτής της κατηγορίας χρημάτων, είναι συνήθως ανεπαρκείς για τα κιλά μας...

Θα προτιμούσα να φτιάξω ένα ποδήλατο με πηρούνι χωρίς ανάρτηση και να ξοδέψω τα χρήματα της μπροστινής ανάρτησης για καλύτερους τροχούς...

¨Αν μετά λίγο καιρό αποφάσιζα να πηγαίνω και σε ανώμαλο δρόμο και τα χεράκια μου διαμαρτύρονται από τούς κραδασμούς θα έβαζα τότε μιά καλή ανάρτηση..

stef
Απών/απούσα

μπορει και να κανω λάθος, αλλά απ οσο θυμάμαι, το hillmaster εχει σκεlet;o 7005 ενώ το pro rider έχει τον 6061 που είναι βαρύτερος.

τουλάχιστον στη χρονιά του -πρωην- δικού μου hillmaster ετσι ήταν τα πράγματα

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@stef
σε παλιότερα modela
απλά να ξέρεις πως το 6061 είναι πιο ελαφρύ κράμα
:D

kynhgos77
Απών/απούσα

δεν παιζουν ρολο μονο τα κιλα αλλα και ο τροπος που θα κανεις ποδηλατο. Μην πεφτεις δηλαδη σε λακουβα και καθεσαι ανετος στην σελα! Με λιγη τεχνικη το ποδηλατο δεν παθαινει τιποτα! Εχεις δει που τα κατεβαζουν απο μαντρες 2 μετρων ποσο μαλακα πεφτουν στο εδαφος?
Εγω πηρα πριν 1,5 χρονο το scott voltage yz35 ακριβως για αυτο τον λογο. Ειδα τον σκελετο του στιβαρο! και ετσι ειναι! Πριν λιγο καιρο εβαλα και μια μεσαια τριβη των 100 ευρω lx και πλεον το ποδηλατο δεν καταλαβαινει τιποτα!
Εκτος των αλλων υπαρχει και μια λεπτομερεια η οποια εχει μεγαλη σημασια που δεν στην λενε πουθενα! Το μηκος δισκοβραχιωνα!! του lx που εβαλα ειναι μεγαλυτερος και η διαφορα ειναι μεγαλη προς το καλυτερο! Ειδικα σε ανηφορες. Αν δεν κανω λαθος ειχα 170mm και πηγα σε 175mm.

aXer
Απών/απούσα

Όσο το σκέφτομαι, μάλλον τείνω προς φθηνότερες λύσεις.
Απ' όσο βλέπω το Hillmaster με το Pro Rider έχουν τον ίδιο σκελετό αλλά διαφορετική ανάρτηση και σασμάν.
http://www.podilatorama.gr/modules.php?name=OurShop&s_op=viewproductdeta...

http://www.podilatorama.gr/modules.php?name=OurShop&s_op=viewproductdeta...

Αλλά η διαφορά είναι κοντά στα 150€, ποσό αρκετά αξιοσέβαστο

Στα ίδια λεφτά με το Pro Rider είναι και το Giant Rincon
http://www.giant-bicycles.com/el-GR/bikes/mountain/1509/30664/

Να θέσω ένα δίλημα λοιπόν.
Pro Rider ή Rincon ?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δες όποιο σου αρέσει και όποιο σου κάτσει πιο καλά σαν μέγεθος και διάλεξε αυτό
:D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Το Terrago 3 έχει 530 τιμή καταλόγου, είναι φθηνότερο από τα 549 του Hillmaster και κοντά στα 500 Ευρώ που έχεις για όριο γενικότερα. Μήπως είδες κάποιο άλλο μοντέλο της σειράς Terrago;

http://www.giant-bicycles.com/el-GR/bikes/mountain/1626/30662/

aXer
Απών/απούσα

Απλά λέω να κατεβάσω αυτό το όριο των 500€...

Από την άλλη, αν και ξαναλέω ότι δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση στα δισκόφρενα, είναι "κάπως" το να δώσω 530€ για να πάρω ένα ποδήλατο χωρίς δισκόφρενα ενώ με τα ίδια σχεδόν λεφτά (άσε που το hillmaster το βρήκα με 510€) θα μπορούσα να πάρω ποδήλατο και με δισκόφρενα και με remotely lock του πιρουνιού.

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Ideal Ezigo το είχα πάρει πριν περίπου 5 χρόνια. Είμαι 64 κιλά και στη σχάρα τις πρώτες μέρες ανέβαινε άτομο επίσης 65 κιλά και πηγαίναμε. Δηλαδή χοντρικά 130 κιλά. Αποτέλεσμα στραβωμένη η πίσω ρόδα, εξ' αιτίας των όποιων αποκλίσεων από την ευθεία γραμμή κίνησης.

Σημειωτέον ότι το ποδήλατο αυτό (το χρησιμοποιώ ακόμα αλλά χωρίς αναβάτη πίσω), δεν έχει αναρτήσεις πουθενά, αν αυτό έχει σημασία.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Μην δελεαστείς από τέτοια πράγματα. Στην περίπτωσή σου άλλα πρέπει να κοιτάξεις.
Remote lockout και δισκόφρενα απλά ανεβάζουν την τιμή, δεν τα χρειάζεσαι πραγματικά.

Για τον φίλο που ανέφερε για μεσαία τριβή LX. 100 υρώ είναι πάαααρα πολλάαα για μεσαία τριβή μόνο. Μάλλον άλλαξες και πεταλιέρα μαζί. οπότε είσαι ΟΚ.
Το μήκος του δισκοβραχίωνα έχει να κάνει με το μέγεθός σου και γενικά ακολουθεί το μέγεθος του ποδηλάτου, αφού αν είσαι ψηλός, έχεις μακρυά πόδια (άρα θέλεις μεγάλο δισκοβραχίωνα) θα πας και σε μεγάλο νούμερο σκελετού. Το ένα έχει να κάνει με το άλλο.

:zor:
Απών/απούσα

ΑΑΑΑΑ τι μου θύμησες...scott voltage yz35.... Είχα το ίδιο και μου κλέψανε!!!!
Τι γαμάτο ποδηλατάκι!!! Δεν έσπαγε με τίποτα!!!
Ελπίζω να σπάσει στα χέρια αυτού που μου το έκλεψε και να τον πάρει μαζί του!!!

aXer
Απών/απούσα

Μήπως ξέρει κανείς να μου πει, το Terrago 3 disc, αν έχει μηχανικά ή υδραυλικά δισκόφρενα?
Δεν ξέρω, όσο το βλέπω το Giant, τόσο πιο πολύ με ψήνει... Θα με κάνει να ξοδευτώ γμτ παραπάνω.
Απ' όσο είδα το Terrago 3 από το 3 disc εκτός από τα δισκόφρενα έχει και άλλα πίσω γρανάζια (LX σε αντίθεση με απλά deore), διαφορετική μεσαία τριβή, δισκοβραχίωνα και ανάρτηση. Το ένα λέει 650€ και το άλλο 530€.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν πας σε giant πάρε το απλό terrago 3 :D
αν είναι να ανέβεις κατηγορία χρημάτων δες και αυτά
:)
http://www.fidusa.gr/?page_id=9&nr=40&bike=56
http://www.fidusa.gr/?page_id=9&nr=40&bike=57

aXer
Απών/απούσα

Εδώ και 1,5 βδομάδα που ψάχνομαι, άρχισα με χαμηλό budget 400€ αλλά όσο έψαχνα τόσο ανέβαζα τον πήχη. Στο τέλος λέω δεν #@%$, μια φορά θα πάρω ποδήλατο, ας δώσω κάτι παραπάνω.
Κατέληξα λοιπόν στο να συγκρίνω αυτά τα δύο συγκεκριμένα ποδήλατα, Giant Terrago 3 Disc VS Ideal Hillmaster Hydro DBs.
Στο άπειρο μάτι μου, φαίνονται να έχουν (σχεδόν) τα ίδια περιφερειακά, με όλους να λένε ότι το giant υπερέχει στον σκελετό. Άκουσα και μια άποψη που λέει ότι τα περιφερειακά του Giant είναι "χάλια" (βλ. φρένα).
Παρακαλώ τους γνώστες να δώσουν τα φώτα τους. Τα ποδήλατα έχουν σχεδόν την ίδια τιμή 600-650€.
Εσείς τι θα παίρνατε και γιατί?

Υ.Γ. Παρακαλώ να παραμείνουμε σε αυτά τα δύο και να μην αρχίσουμε τα "Γιατί δεν βλέπεις και το τάδε..."

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πάρε όποιο σου κάτσει καλύτερα σαν μέγεθος
μιας και δεν βγάζουν ίδια μεγέθη
:D

contact