Το κράνος μου έσωσε τη ζωή...

58 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
devic
Εικόνα devic
Απών/απούσα

Χτες το απόγευμα γύριζα από τη δουλειά μου, ήμουν στην Καλλιρόης, μετά τη γέφυρα, λίγο πριν στρίψεις για Φραντζή. Φυσικά ήμουν στη δεξιά λωρίδα, τέρμα δεξιά. Δεν κατάλαβα πώς και τι έγινε, απλά θυμάμαι το κεφάλι μου να χτυπάει σε τοίχο. Ένα μηχανάκι έπεσε από πίσω μου, με αποτέλεσμα να προσγειωθώ με την πλάτη πάνω στον τοίχο δεξιά μου και το κεφάλι μου να κοπανήσει πίσω.

Είχα πραγματικά Άγιο. Αν δε φορούσα κράνος θα είχε ανοίξει το κεφάλι μου. Ευτυχώς τη γλίτωσα με μία διάσειση, συν κάτι ψιλά σε πόδια-χέρια.
Όση ώρα περιμέναμε τροχαία κλπ στο σημείο, είδα τουλάχιστον 7-8 ποδηλάτες που πέρασαν, από τους οποίους οι 2 φορούσαν κράνος. Μην το κάνετε αυτό στους εαυτούς σας!!! Χρησιμοποιώ το ποδήλατο 2 χρόνια τώρα ως μέσο μετακίνησης για τη δουλειά μου, φοράω ΠΑΝΤΑ κράνος, και να που μου χρειάστηκε!!! Βέβαια δεν ξέρω πότε και αν θα ξαναχρησιμοποιήσω ποδήλατο στην Αθήνα πλέον...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Καταρχήν περαστικά σου. Εγώ θα έλεγα να μη παρατήσεις το ποδήλατο. ίσως να αλλάξεις κάποιους δρόμους που φαίνονται ποιο δύσκολοι ή ποιο επικίνδυνοι. Για το κράνος φυσικά συμφωνούμε και εγώ το φοράω πάντα αλλά λογικά θα ακολουθήσει μάχη και σ αυτό το θρεντ.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Περαστικά σου.
Οτι θα υπάρχει φοβία μετα το ατύχημα θα υπάρχει. Εδω έχεις οταν τρακάρεις με αμάξι.
Αλλα θα είναι κρίμα να το αφήσεις.

Υγ
Ο εξυπνάκιας ο Viper4 που είναι να μας πει για τις μηχανές...ή μήπως έφταιγε ο ποδηλατης?

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Καλώς τον.
Ήσουν τυχερός και σωστός.
Το κράνος γιαυτό ακριβώς το φοράμε, για να μπορούμε να γράφουμε μετά εδώ αντίστοιχα θέματα και για να ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

Ο πρωτος καιρός θα είναι κάπως.... το μυαλό δουλεύει σε άλλα επίπεδα που δεν τα ελέγχεις όλα. Αλλά κάποια στιγμή θα δεις ότι η ζωή συνεχίζεται.
Το ποδήλατο θα είναι εκεί και θα σε περιμένει.

Συνηθίζω να λέω: χέρια πόδια πλευρά, έχουμε μπόλικα, σπάνε - κολλάνε - βάζεις λάμες, γύψους, τα αλλάζεις με carbon (), αλλα το κεφάλι το κακόμοιρο.... ΘΕΛΕΙ ΚΡΑΝΟΣ.... δεν αντέχει πολλά-πολλά, αν σπάσει ή ραγίσει... αν ταρακουνηθεί περίεργα... ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ.....

devic
Εικόνα devic
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πολύ όλους (κοπέλα είμαι :P).

Ναι γι' αυτό το φοράμε το κράνος, το γιατί ΔΕΝ το φοράνε κάποιοι δεν μπορώ να καταλάβω...Κι όχι μόνο σε ποδήλατο, το ίδιο και για μηχανές.

Να παρατήσω τελείως το ποδήλατο δε νομίζω, αλλά σίγουρα θα βγει από τον καθημερινό τρόπο μετακίνησης για αρχή.

Ainastros
Απών/απούσα

καθρέφτη είχες;

την επόμενη φορά δεν θα σε σώσει κανενα κράνος..ο σκοπός δεν είναι να κάνεις testdrive το κρανος σου... αλλά πως θα αποφύγεις την συγκρουση..να προτιμάς την ενεργητική ασφάλεια από την παθητική.. γιατί είσαι πολύ πιο ευάλωτη πάνω στο ποδηλατο..μες στην κίνηση..

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Συνδυασμός τύχης και πρόληψης.
Τα παραπάνω συμβάλουν έτσι ώστε τα λόγια σου να αποτελέσουν τροφή για σκέψη για πολλούς απο εμάς.
Καλή και ταχεία ανάρρωση και επίσης καλή και ταχεία επάνοδο στο ποδήλατο.

Ntimitris
Απών/απούσα

και εμενα μηχανακι με εριξε απο πισω.
..
γενικα τον πρωτο καιρο ειχα φοβια, και σταματαγα και κοιταζα πισω συνεχεια,
επειδη το περιστατικο ηταν του τυπου πεφτω πανω σου απο το πουθενα,
και επειδη συνηδειτοποιησα αυτο που ολοι λεμε, οτι δεν ειναι μονο στο χερι μου να παω σωος στον προορισμο μου.
Απο τοτε εκοψα τις καθημερινες μετακινησεις στην πολη και τις κανω περιστασιακα (με χαλαγε πολυ και η μπιχλα στους πνευμονες)
..
Περαστικα, και τι κανουμε, αν μπεις στη ζουγκλα πρεπει να παλεψεις και με λιονταρια και με τον ταρζαν.
...
.απο την αλλη και στο βουνο τα συρσιματα εχουν αυξηθει υπερβολικα φετος στους θαμνους απο αρκετα νωρις. Εγω λεω στο εαυτο μου οτι ειναι σκιουρακια.
Αν σκυτεις απο ποσα πραγματα μπορει να την παθεις θα πρεπει να μενεις στο κρεβατι ή να μπεις σε γυαλα και να περιμενεις.
Γενικα πιστευω οτι αν ειναι να σου τυχει κατι θα σου τυχει, αλλος ειναι 20 χρονια στην κινηση και δεν εχει παθει γρατζουνια και αλλος παθαινει διαστρεμα οταν πατησει απο το κρεβατι στο πατωμα. κοιτας να εισαι σωστος και να ελαχιστοποιησεις τις πιθανοτητες να την παθεις(κρανος επιλογη δρομων-ωρας μετακινησης)

toolaek
Απών/απούσα

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ DEVIC!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΡΧΑΣ!αλλα μου βγηκε διαβαζοντασε ενα "πεστα ρε ανθρωπε"! βλεπω εδω μεσα παρα πολυ συχνα αρθρα και τοπικς για κραξιμο "στους αλλους""τους κακους" που εχουν καταλαβει τις πολεις μας (ισχυει) με τα αυτοκινητα τους και τα ετσι τους και δωστου παλι! και αναρρωτιεμαι... μα καλα εμεις που ποδηλατουμε καμια φορα (δε λεω εμεις οι ποδηλατες γιατι δεν αισθανομαι οτι ανηκω εκει οταν κανω 50 χμ τη βδομαδα και αν) ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΟΡΓΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΟΚ...και καταταλλα μας φταινε οι αλλοι! ελεος! πρεπει κατι να γινει , ειδικα με το θεμα κρανος! το πιστευω οτι ο μονος τροπος ειναι εμεις οι ιδιοι οταν βλεπουμε στις βολτες μας καποιον χωρις κρανος να του κανουμε (ευγενικη παντα) παρατηρηση-παραινεση να βαλει!
περαστικα και παλι !

Ainastros
Απών/απούσα

και συ ντιματρακι αν είχες καθρεπτη δεν θα γύρναγες συνεχεια πίσω...λίγο νιονιο χρειάζεται..

toolaek το κρανος είναι ψευδαίσθηση ασφαλειας...ασφάλεια είναι να φτιαχτουν οι δρόμοι για το ποδηλατο...αρκετά με την προπαγάνδα σας..

crosmo
Απών/απούσα

devic wrote:
Χτες το απόγευμα γύριζα από τη δουλειά μου, ήμουν στην Καλλιρόης, μετά τη γέφυρα, λίγο πριν στρίψεις για Φραντζή. Φυσικά ήμουν στη δεξιά λωρίδα, τέρμα δεξιά. Δεν κατάλαβα πώς και τι έγινε, απλά θυμάμαι το κεφάλι μου να χτυπάει σε τοίχο. Ένα μηχανάκι έπεσε από πίσω μου, με αποτέλεσμα να προσγειωθώ με την πλάτη πάνω στον τοίχο δεξιά μου και το κεφάλι μου να κοπανήσει πίσω. Είχα πραγματικά Άγιο. Αν δε φορούσα κράνος θα είχε ανοίξει το κεφάλι μου. Ευτυχώς τη γλίτωσα με μία διάσειση, συν κάτι ψιλά σε πόδια-χέρια. Όση ώρα περιμέναμε τροχαία κλπ στο σημείο, είδα τουλάχιστον 7-8 ποδηλάτες που πέρασαν, από τους οποίους οι 2 φορούσαν κράνος. Μην το κάνετε αυτό στους εαυτούς σας!!! Χρησιμοποιώ το ποδήλατο 2 χρόνια τώρα ως μέσο μετακίνησης για τη δουλειά μου, φοράω ΠΑΝΤΑ κράνος, και να που μου χρειάστηκε!!! Βέβαια δεν ξέρω πότε και αν θα ξαναχρησιμοποιήσω ποδήλατο στην Αθήνα πλέον...

Κατ'αρχήν περαστικά και σιδεροκέφαλη

Τώρα άμα σου πω ότι και εγώ χθες το απόγευμα έζησα το ίδιο, πάλι στον Ν.Κόσμο, μπροστά στις γραμμές τραμ του Σκλαβενίτη μάλλον δεν θα με πιστέψεις!
Βέβαια δεν έπεσε μηχανάκι αλλά νερά και γραμμές τραμ είναι άσχημος συνδυασμός
Και ναι, το κράνος με έσωσε και εμένα για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν πριν δυό χρόνια που με πέταξε σκύλος κάτω και την έβγαλα με σπασμένη κλείδα το καλοκαίρι!!!), έπεσα μαλακά και το μοναδικό μέρος που κτύπησε με δύναμη ήταν το κράνος μου, άντε και κάποιες μικρές εκδορές σε αγκώνα και ώμο, και πληγωμένο εγωισμό!!!
60χιλόμετρα ποδηλασία και έπεσα λίγα μέτρα έξω από το σπίτι μου...ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε βρεί...
Αν δεν φορούσα με το λιγότερο που θα γλύτωνα θα ήταν η διάσειση
Παιδιά, όσοι το έχετε ζήσει ξέρετε ότι το κράνος είναι απαραίτητο στο ποδήλατο όσο τίποτε άλλο, δεν είναι αξεσουάρ αλλά κομμάτι του σώματος του ποδηλάτη

Και πάλι περαστικά σου και να ξανακαβαλήσεις το συντομότερο δυνατό, μη αφήσεις το περιστατικό αυτό να σε αποτρέψει από την ποδηλασία.

toolaek
Απών/απούσα

χαχαχα! την ποια? χαχαχαχα! οι ποιοι ειμαστε οι "σας" χαχαχαχ! ωραιος!
καλα οκ μεχρι να περιμενω εγω το "σαπιο κρατος" τη" siemens" τον ¨"ακη " και δε ξερω εγω ποιον αλλο να μου φτιαξει δρομους θα εχω δει τα ραδικια αναποδα ...ευκολα κιολας! προσαρμοσου και κανε οτι μπορεις!
και στην αναγκη βαλε το κρανος σου , τηρησε τον κοκ και πηγαινε με το ποδηλατακι σου και στησου εξω απο τις πολεοδομιες-δημους-κλπ να κανεις απεργια πεινας να μας φτιαξουν τους δρομους!παμε μαζι αν θες! αλλα βαλε κρανος.....

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Μην ανησυχείς, μετά από μερικές ημέρες θα σου ξανα έρθει η επιθυμία για ποδήλατο.
Όταν με το καλό θα γίνει αυτό θα πρέπει να θυμάσαι ότι ποτέ μα ποτέ δεν πάμε τέρμα δεξιά στη λωρίδα μας και ο λόγος είναι απλός: όταν πηγαίνουμε τέρμα δεξιά δεν μας βλέπουν επειδή δεν είμαστε μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού αυτ/του μηχανής κλπ που έχει συνηθίσει να κοιτάει στη μέση του δρόμου για να δει κάτι. Πιστεύω έτσι την πάτησε και ο οδηγός της μηχανής που σε χτύπησε.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.podilates.gr/?q=node/976 (Σημ 4)

devic
Εικόνα devic
Απών/απούσα

Ευχαριστώ και πάλι για τα περαστικά σας.

Εννοείται πως φταίνε-με και οι ποδηλάτες... Εκτός από το κράνος, το πόσα κόκκινα βλέπω να περνάνε κάθε μέρα δεν περιγράφεται...Τι θα χάσεις δλδ άμα περιμένεις μισό λεπτό (ούτε καν) το φανάρι?? Σίγουρα μπορεί να χάσεις πολλά περισσότερα από χρόνο..

@Ainastros ΟΚ, και ο καθρέφτης είναι ένα συν στην πρόληψη, αλλά τι ακριβώς θεωρείς ότι θα έκανα αν είχα καθρέφτη???τι μπορείς να κάνεις όταν κινείσαι πάντα τέρμα δεξιά, εκτός από όταν θες να αλλάξεις λωρίδα?

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Περαστικά και κουράγιο!
Οσο για τα καθρεφτάκια και το να φτιαχτούν πρώτα οι δρόμοι και μετά να βγαίνουμε στους δρόμους... κουβέντα να γίνεται...
Ατυχήματα γίνονται και στους καλύτερους ποδηλατόδρομους, και σε εξοπλισμένα οχήματα με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Στις δικές μας συνθήκες είναι κάπως αυξημένες οι πιθανότητες λόγω παραβατικότητας των ΙΧ (αυτοκινήτων αλλά και ποδηλάτων) και για αυτό προσέχουμε περισσότερο από τους συμποδηλάτες μας άλλων χωρών.
Πολλές φορές όμως δεν φτάνει αυτό, και άν είναι να γίνει το κακό, ένα κράνος είναι πολλές φορές σωτήριο!

Ntimitris
Απών/απούσα

Ainastros wrote:
και συ ντιματρακι αν είχες καθρεπτη δεν θα γύρναγες συνεχεια πίσω...λίγο νιονιο χρειάζεται..
φιλε φοβια ειχα, δεν ηθελα να ελενξω την κινηση. Κοιταζα πισω και ελεγα θα ξεκινησω σε λιγο, τωρα δεν ειναι καταλληλος ο δρομος. Μετα τις εκοψα τις μετακινησεις τι να τον εκανα τον καθρεφτη, ασε που νομιζω χειροτερα θα με φοβιζε τοτε.
Δεν μιλαω για αποσταση στο περιπτερο της γειτονιας αλλα για μετακινησεις απο το ενα αρκο της αθηνας στο αλλο.
Οσο για την ειρωνεια:
δεν σου απευθυνω ξανα το λογο και καλα θα ειναι να κανεις το ιδιο, αν θελεις κατι αλλο απο εμενα τον ξερεις τον τροπο

commutist
Απών/απούσα

devic περαστικά κι από μένα, αν και από ότι καταλαβαίνω, ευτυχώς, δεν χρειάζονται.

Μια ερώτηση, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, αν και περνάω πολύ συχνά από το σημείο που λες. Δεξιά από τον δρόμο, είναι η γραμμές του τραμ, και ο πλησιέστερος τοίχος είναι στα 20+ μέτρα δεξιά. Που ακριβώς ήσουν όταν σε χτύπησε το μηχανάκι;

Και μία συμβουλή: Σε αυτή τη διασταύρωση, όλοι σχεδόν όσοι βρίσκονται στη δεξιά λωρίδα, στρίβουν δεξιά. Καλύτερα λοιπόν να βρίσκεσαι στα αριστερά της δεξιάς λωρίδας, και ακόμα καλύτερα στη δεύτερη λωρίδα από δεξιά. Αυτή είναι για μένα η σωστη πρακτική όταν πλησιάζεις σε διασταύρωση που κάποιος μπορεί να στρίψει δεξιά. Όπως είπε και ο Ainastros, "σκοπός δεν είναι να κάνεις testdrive το κρανος σου", το οποίο άλλωστε κάποιοι δεν βρίσκουν απαραίτητο, χωρίς να πάσχει η λογική τους.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Καλως ήλθες και περαστικά!

Δίκιο έχεις, κι εγώ πάντα φορώ κράνος· σαφές τρόπος για να προστατεύεται το κρανίο. Πολλά παιδιά και πολοί μεγάλοι δε φαντάζονται το τι σημαίνει ζημιά μυαλού· άν δεν υπάρχει ειδικευμένη ομάδα επέμβασης, οι περισσότεροι δεν την επιβιώνουν.

Καλή ανάρρωση

devic
Εικόνα devic
Απών/απούσα

@crosmo και σε σένα περαστικά!!

@tkant, όχι δεν την έπαθε έτσι, με είδε, πήγε να με προσπεράσει, αλλά ερχόταν ταξι από δεξιά και πήγε να μαζευτεί πάλι μέσα και με χτύπησε. Όντως έχεις δίκιο σε αυτό, δεν κάνει να κινείσαι πάντα τέρμα δεξιά, αλλά στους περισσότερους δρόμους που κινούμαι "χρειάζεται". π.χ. στο συγκεκριμένο σημείο, έχει κάποιες σχάρες κάτω στο δρόμο και για να τις αποφύγουν έχω δει πολλές φορές να κάνουν στραβοτιμονιές, ειδικά μηχανάκια, οπότε μαζεύομαι στην άκρη.
'Η το ανάποδο, όπως έρχεσαι από Θησέως-Καλλιρόης, λίγο πριν περάσεις κάτω από τη γέφυρα, έχει έξοδο δεξιά για Συγγρού. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο μου το χουν κάνει 2-3 φορές, να με προσπεράσουν και να στρίψουν επιτόπου μπροστά μου, επειδή νομίζουν πως προλαβαίνουν γιατί είμαι ποδήλατο. Εκεί πάω στη μέση της λωρίδας κανονικά, για να καταλάβουν κι ότι δεν πρόκειται να στρίψω. Λες και θα πάθουν τίποτα να περιμένουν πίσω μου. Την τελευταία φορά, πριν 10 μέρες, μου το κανε μία τύπισσα, δεν άντεξα, της έριξα μία μούτζα...αλλά επειδή ήταν ο θηλυκός "ελληνάρας", μου ανταπέδωσε την μούτζα με το χέρι που είχε έξω από το παράθυρο με το τσιγάρο...τι να πεις...

@commutist, δε λέω για μετά το φανάρι καλλιρόης-φραντζη, λίγο πιο πίσω, πριν τις σχάρες που ανέφερα, στο σημείο εκείνο και όρθιος να είσαι, ίσα που φτάνεις το ύψος των γραμμών του τραμ, δλδ του δρόμου από πάνω (αν περάσεις σήμερα, παίζει να δεις πλαστικά στο δρόμο από τις σπασμένες θήκες για παγούρι)...εσύ μάλλον λες το 2ο σημείο που ανέφερα πριν.

Ainastros
Απών/απούσα

μπορείς να μας πεις και με πια συχνότητα γίνονται ατυχήματα σε ποδηλατόδρομους ή σε δρόμους με ποδηλατικές λωρίδες, με φτιαγμένα περιθώρια και με προτεραιότητα στο ποδήλατο;..ή πόσο πιθανό είναι να σε σωσει το κρανος σε σύγκρουση με ένα μηχανοκίνητο ή ο κοκ όταν βγαίνεις στον ελληνικό δρόμο; ή γιατί ο καθρεπτης δεν είναι το νούμερο ένα αξεσουαρ για το ποδήλατο που θα βγει στην κίνηση;.. διαφορετικά δεν γίνεται κουβεντα...στην καλύτερη περιπτωση αερολογούμε..και στην χειρότερη προπαγανδίζουμε ..
και αναπαραγουμε το δόγμα του μίσους που έχετε διασπείρει για τους ιχηδες..αντι να μιλήσετε ανοικτά για το ανίκανο κρατος που έχει χεσμένους τους πολίτες του..και δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή...

lyhadj wrote:
Περαστικά και κουράγιο!
Οσο για τα καθρεφτάκια και το να φτιαχτούν πρώτα οι δρόμοι και μετά να βγαίνουμε στους δρόμους... κουβέντα να γίνεται...
Ατυχήματα γίνονται και στους καλύτερους ποδηλατόδρομους, και σε εξοπλισμένα οχήματα με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Στις δικές μας συνθήκες είναι κάπως αυξημένες οι πιθανότητες λόγω παραβατικότητας των ΙΧ (αυτοκινήτων αλλά και ποδηλάτων) και για αυτό προσέχουμε περισσότερο από τους συμποδηλάτες μας άλλων χωρών.
Πολλές φορές όμως δεν φτάνει αυτό, και άν είναι να γίνει το κακό, ένα κράνος είναι πολλές φορές σωτήριο!

@wiccic
αν το χρησιμοποιούσες θα εβλεπες τον κίνδυνο και δεν θα μιλούσες θεωρητικά για τη χρησιμότητά του.. και δεν θα θεοποιούσες το κρανος στο "πρώτο" σου ποστ στο φόρουμ .. όταν μιλάμε για πρόληψη μιλάμε για έναν συνδυασμό πραγμάτων όπως η σωστη θέση στον δρόμο που ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω η καλή συντήρηση του ποδηλάτου .. να αποφεύγεις αν γίνεται τις ταρζανιές .. να είσαι συγκεντρωμενη σαυτό που κανεις και μόνο σαυτό... και δω μπαίνει και η σημασία της ποιότητας του οδοστώματος ... γιατί είσαι υποχρεωμενη αν δεν ξέρεις καλα τον δρόμο ή κυκλοφορεις βραδυ.. να έχεις περισσότερο τα μάτια σου κάτω παρα στον ορίζοντα.. ή πίσω σου και στις πλευρές σου...

devic wrote:

@Ainastros ΟΚ, και ο καθρέφτης είναι ένα συν στην πρόληψη, αλλά τι ακριβώς θεωρείς ότι θα έκανα αν είχα καθρέφτη???τι μπορείς να κάνεις όταν κινείσαι πάντα τέρμα δεξιά, εκτός από όταν θες να αλλάξεις λωρίδα?

devic
Εικόνα devic
Απών/απούσα

@Ainastros
Δε μου είπες όμως, πώς ακριβώς θα με έσωζε στη συγκεκριμένη περίπτωση? Θα πηδούσα δεξιά τον τοίχο? Θα πήγαινα αριστερά να πέσω στο ταξί? Θα πηδούσα στον αέρα να περάσει το μηχανάκι από κάτω? Ή θα σήκωνα το χέρι στο μηχανάκι να κόψει ταχύτητα? Έχεις το μαγικό καθρεφτάκι που είναι πιο vital απ' το κράνος??
Τι να σου πω ρε "φίλε", εμένα μου έσωσε τη ζωή αυτό το κράνος, εσύ λες και πουλάς καθρεφτάκια κάνεις. Νιώσε λίγο ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.

Ζητώ συγνώμη από το υπόλοιπο forum για το post μου αυτό και την ειρωνία. Δεν είχα τέτοιο σκοπό όταν έγραψα το πρώτο post μου. Ο νοών...νοείτω.

Ρουμελιωτης Παν...
Εικόνα Ρουμελιωτης Παναγιωτης
Απών/απούσα

Ουτε οι δρομοι φταινε ουτε τα κρανη ουτε τα ποδηλατα!!!
Το μονο που φταιει ειναι η π@υτ@ν@ η ρατσα μας.
Και στις καλυτερες συνθηκες να μας βαλουνε,χωρις ροπαλο και κλωτσες,θα βρουμε τροπο να γινουμε τρικαταμ@λ@κες.
Μονο με την εφαρμογη ενος σκληρου και ξεσκιστικου νομου,περνουμε χαμπαρι εμεις οι νεοελληνες(νεατερνταλ).
Φοραμε κρανος για να προστατευτουμε απο τους αλλους μ@λ@κες,και οι αλλοι
περνουν μετρα για να προστατευτουν απο τις δικες μας μ@λ@κιες.
Ο κωλος ,του κωλου, ο κωλε το μεγαλειο σου!!!

mrroni
Εικόνα mrroni
Απών/απούσα

devic wrote:
@Ainastros
Δε μου είπες όμως, πώς ακριβώς θα με έσωζε στη συγκεκριμένη περίπτωση? Θα πηδούσα δεξιά τον τοίχο? Θα πήγαινα αριστερά να πέσω στο ταξί? Θα πηδούσα στον αέρα να περάσει το μηχανάκι από κάτω? Ή θα σήκωνα το χέρι στο μηχανάκι να κόψει ταχύτητα? Έχεις το μαγικό καθρεφτάκι που είναι πιο vital απ' το κράνος??
Τι να σου πω ρε "φίλε", εμένα μου έσωσε τη ζωή αυτό το κράνος, εσύ λες και πουλάς καθρεφτάκια κάνεις. Νιώσε λίγο ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.

Ζητώ συγνώμη από το υπόλοιπο forum για το post μου αυτό και την ειρωνία. Δεν είχα τέτοιο σκοπό όταν έγραψα το πρώτο post μου. Ο νοών...νοείτω.

χαράς το κουράγιο σου που απαντάς κιόλας

περαστικά κ στους δυο

retarded_crew
Εικόνα retarded_crew
Απών/απούσα

mrroni wrote:

περαστικά κ στους δυο


ή όταν οι ευχές στου ανέφικτου τη σφαίρα

Wicca
Απών/απούσα

devic wrote:
@Ainastros
Δε μου είπες όμως, πώς ακριβώς θα με έσωζε στη συγκεκριμένη περίπτωση? Θα πηδούσα δεξιά τον τοίχο? Θα πήγαινα αριστερά να πέσω στο ταξί? Θα πηδούσα στον αέρα να περάσει το μηχανάκι από κάτω? Ή θα σήκωνα το χέρι στο μηχανάκι να κόψει ταχύτητα? Έχεις το μαγικό καθρεφτάκι που είναι πιο vital απ' το κράνος??
Τι να σου πω ρε "φίλε", εμένα μου έσωσε τη ζωή αυτό το κράνος, εσύ λες και πουλάς καθρεφτάκια κάνεις. Νιώσε λίγο ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.

Ζητώ συγνώμη από το υπόλοιπο forum για το post μου αυτό και την ειρωνία. Δεν είχα τέτοιο σκοπό όταν έγραψα το πρώτο post μου. Ο νοών...νοείτω.

Μη δίνεις σημασία... ορισμένοι είναι απλά ανεκδιήγητοι.. Περαστικά και από μένα.

Theodore
Απών/απούσα

... μα ΠΑΡΑ πολύ περισσότεροι πεζοί, οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων πεθαίνουν από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από ότι ποδηλάτες.

Γιατί σας φαίνεται "τρελλός" ο ποδηλάτης που δεν φοράει κράνος, αλλά απολύτως φυσιολογικός ο πεζός ή ο επιβάτης αυτοκινήτου χωρίς κράνος;

Ακόμη και αν όντως το ποδηλατικό κράνος έχει νόημα και προσφέρει προστασία (κάτι που δεν πιστεύω ότι ισχύει), γιατί να μη ρίξουμε το βάρος στη χρήση κράνους από πεζούς και επιβάτες αυτοκινήτων που είναι πολύ περισσότεροι;

Ένας υποθετικός νόμος υποχρεωτικής χρήσης κράνους από πεζούς και επιβάτες αυτοκινήτων, θα έσωζε πολύ περισσότερες ζωές από έναν νόμο υποχρεωτικής χρήσης κράνους από ποδηλάτες. Ειδικά στα αυτοκίνητα, όπου είναι δυνατή η χρήση κανονικού κράνους.

Εσείς γιατί λυσσάτε με το ποδηλατικό κράνος;

Δείτε τι πάθανε και οι καημένοι οι Ισπανοί (και δεν το πήραμε χαμπάρι) - ζητήσανε άσυλο σε ξένες πρεσβείες εξαιτίας του νόμου περί κράνους.

Για την ασφάλεια ποδηλατών και πεζών πάντως, θεωρώ ότι θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική η καθιέρωση ορίου ταχύτητας 30χλμ/ώρα για τα αυτοκίνητα στις πόλεις.

Όχι, το κράνος στο ποδήλατο δεν σώζει ζωές

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

.....γιατι αυτή η Devic μας τα εχει κανει τσουρεκια με το κρανος της
Α! Επισης κι ο Σταματης, ο Γιαννης και δύο Θοδωρήδες εδω νομιζουν οτι φορωντας κρανος εσωσαν τις ζωες τους.
Αλλα ετσι ειναι, αν δεν ξερεις στατιστικη.....
Και για να προλαβω καποιους, να πω οτι ειμαι αντιθετος με καποιο νομο που θα υποχρεώνει τους ποδηλατες να φορανε κρανος. Ο καθενας απο μας μπορει να κρινει μονος του τι θα πρεπει να κανει για να προστατευθει. Τουλαχιστον οι ενηλικοι που διαβαζουν αυτη τη στιγμη. Για τους ανηλικους ή για αυτους που δεν εχουν αναπτυξει ακομη την κριση τους δεν ειμαι σιγουρος τι αποτελεσμα θα εχει το να διαβασουν τις παραπανω παραπομπες. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να ελπιζω οτι δεν θα θελησουν να ενταχθουν σε αυτο το 2%, οσο δελεαστικα μικρο κι αν ακουγεται ενα τετοιο νουμερο.

Με σεβασμο παντα στην αντιθετη αποψη και με την υποθεση οτι μπορει να κανω και λαθος που υποστηριζω τη χρηση κρανους

Θοδωρης

devic
Εικόνα devic
Απών/απούσα

tkant wrote:
.....γιατι αυτή η Devic μας τα εχει κανει τσουρεκια με το κρανος της
Α! Επισης κι ο Σταματης, ο Γιαννης και δύο Θοδωρήδες εδω νομιζουν οτι φορωντας κρανος εσωσαν τις ζωες τους.
Αλλα ετσι ειναι, αν δεν ξερεις στατιστικη.....
Και για να προλαβω καποιους, να πω οτι ειμαι αντιθετος με καποιο νομο που θα υποχρεώνει τους ποδηλατες να φορανε κρανος. Ο καθενας απο μας μπορει να κρινει μονος του τι θα πρεπει να κανει για να προστατευθει. Τουλαχιστον οι ενηλικοι που διαβαζουν αυτη τη στιγμη. Για τους ανηλικους ή για αυτους που δεν εχουν αναπτυξει ακομη την κριση τους δεν ειμαι σιγουρος τι αποτελεσμα θα εχει το να διαβασουν τις παραπανω παραπομπες. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να ελπιζω οτι δεν θα θελησουν να ενταχθουν σε αυτο το 2%, οσο δελεαστικα μικρο κι αν ακουγεται ενα τετοιο νουμερο.

Με σεβασμο παντα στην αντιθετη αποψη και με την υποθεση οτι μπορει να κανω και λαθος που υποστηριζω τη χρηση κρανους

Θοδωρης

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά έγραψα "ΜΟΥ έσωσε τη ζωή"...Αν εσύ και οποιοσδήποτε άλλος θέλετε να προκαλείτε την τύχη σας, δεν πρόκειται και δε με ενδιαφέρει να σας πείσω. Άμα θες πέρνα και μία βόλτα απ΄το ΚΑΤ και ρώτα κάποιους που δε φορούσαν κράνος τη γνώμη τους, ίσως σε πείσουν αυτοί. Όσο για το κακό παράδειγμα που θα δώσουμε στους ανήλικους δε θα το σχολιάσω καν. Α! και για τις στατιστικές, οι πεζοί που τραυματίζονται από μηχανάκια ή αυτοκίνητα στους δρόμους (2 πέτυχα προχτές στο ΚΑΤ), είναι πολύ περισσότεροι από αντίστοιχους ποδηλάτες, γιατί απλά οι πεζοί είναι πολύ περισσότεροι. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Ας μάθουν πρώτα οι πεζοί να σταματάνε στο κόκκινο και οι οδηγοί (μαζί με ποδηλάτες) να σέβονται τους πεζούς, και μετά ας μιλήσουμε για στατιστικά.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

ο tkant αστειεύεται στο ποστ αυτό. Δες το σύνδεσμο που αναφέρει και θα καταλάβεις, πέρασε και αυτός τροχαίο ατύχημα και τον προστάτευσε το κράνος του.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Περαστικά και όλα καλά.
Σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι την εμπειρία σου.
Φυσικά και ο tkant όχι μόνο αστειεύεται αλλά υποστηρίζει σθεναρά την άποψη σου.
Δε χρειάζεται καν να ασχολείσαι με λοιπές κακεντρέχειες.
Το κράνος όχι μόνο σου έσωσε τη ζωή και το κεφάλι σου αλλά και τη λογική και την ψυχραιμία σου όπως βλέπω.
Μην απογοητεύεσαι με την αστική μετακίνηση με ποδήλατο.
Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και πεζή να ήσουν και ας είχες κρεμάσει και 10 καθρέφτες στη μπλούζα σου.
Μου έκανε εντύπωση που αναφέρεις που πέρασαν αρκετοί ποδηλάτες (όχι για το αν φόραγαν κράνος ή όχι) αλλά για το αν σταμάτησε κανείς να βοηθήσει και να ενδιαφερθεί.
Σιδερένια και πάντα όρθια!

devic
Εικόνα devic
Απών/απούσα

Gefer wrote:
ο tkant αστειεύεται στο ποστ αυτό. Δες το σύνδεσμο που αναφέρει και θα καταλάβεις, πέρασε και αυτός τροχαίο ατύχημα και τον προστάτευσε το κράνος του.

Συγνώμη τότε βρε παιδιά, πού να το ξέρω...Δεν είχα μπει στο link είναι η αλήθεια. Είμαι παρμένη με τον άλλον και την πλήρωσε ο tkant. Καλημέρα να έχετε!

contact