Ποδηλατική - Αντιποδηλατική συμπεριφορά(βλέποντάς με σε καθρέφτη!)

91 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Καμώνονται κάποιοι οτι είναι ποδηλάτες! ενώ ειναι αντιποδηλάτες.
Αναφέρθηκε σε κάποιο ποστάρισμα οτι πρέπει να θεσπιστεί ποινή για τους πεζούς,
όταν αυτοί περνάνε με κόκκινο τη διάβαση! προτάθηκαν τα εκατό ευρώ ενώ ήδη ο νόμος βεβαιώνει ογδόντα ευρώ(άν βέβαια διαπιστωθεί παράβαση).
Με δεδομένη την ευαισθησία στο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και επειδή ο συντάκτης του ποσταρίσματος δέ κράτησε απόσταση απο προπορευόμενα οχήματα-πεζούς, συγκεντρώνω εδώ Ποδηλατικές-Αντιποδηλατικές συμπεριφορές

1.Κρατάω απόσταση απο το προπορευόμενο όχημα/πεζούς-πηγαίνω σε απόσταση αναπνοής πίσω απο το καροτσάκι της γιαγιάς στη λαϊκή.
2.Παρ΄ όλο που το κράτος δέ προνόησε να βουλώσει λακούβες, κόψει δέντρα και λοιπά πηγαίνω όσο δεξιότερα γίνεται φροντίζοντας να βλέπω και να με βλέπουν-κρατάω δυό τρείς λωρίδες για τη πάρτη μου.
3.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

3.Φροντίζω να γίνομαι ορατός, να βλέπω και να με βλέπουν-βάζω στολή Ζορό, δέ χρειάζομαι φώτα ή αντανακλαστικά, τί να τα κάνω τα περιτά τσουμπλέκια;!
4.Προσπαθώ να ακούω και να ακούγομαι άν είναι εφικτό-δέ θέλω να ακούω τίποτα εκτός απο μουσική στα αυτιά μου, δέ με νοιάζει,δέ θέλω να με ακούνε, ας προσέχουν το κουρσί μου,φτάνει αυτό τί να τα κάνω τα καμπανάκια;!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

5.Σέβομαι κάθε προσπάθεια πεζού να περάσει απέναντι, προνοώντας για μπάλες, άτομα που μιλάνε σε κινητό, και λοιπά, γνωρίζοντας οτι οι άσπρες γραμμές προσομοιάζονται με τοίχο-Την ώρα που περνάω διάβαση περνάω με όσο περισσότερη ταχύτητα μπορώ, έρεεε και να πέσουνε στη κουρσάρα μου τί πρόστιμα θα ...καταλογίσω!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

6.Χρησιμοποιώ τα χέρια μου και το κεφάλι μου, ή άν είναι δυνατό και τα μάτια μου ακόμα, ωστε να γνωστοποιήσω τη πρόθεσή μου όταν θέλω να αλλάξω πορεία-
Τα χέρια μου είναι μόνο για το τιμόνι, το μίλκο, το κινητό και για καμια μούτζα αμα λάχει να ούμε! Φοράω γυαλιά φούλ φέις, ποτέ δε τα βγάζω για κανένα λόγο, είναι και τα κωλομυγάκια, βλέπε σχετικό ανέκδοτο!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

7.Προσπαθώντας να αντιληφθώ τη κίνηση στα επόμενα δευτερόλεπτα, ανιχνεύω τις κινήσεις των χεριών των άλλων οδηγών, παρατηρώ άν μιλάνε στο κινητό, άν φοράνε ακουστικά-
Κοζάρω τα γκομενάκια, ειδικά άμα φοράνε κανα προκλητικό ντεκολτέ!
Τότε μόνο, και εφ΄ όσον δέ φοράνε βέρα αρχίζω το μπαλαμούτι

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

8.Το κόκκινο συμβολίζει το κίνδυνο και το αίμα που χύθηκε(πρίν το δικό μου!) για να βάλουμε μυαλό όλοι εμείς οι υπόλοιποι.Ακίνητος στο κόκκινο φανάρι, άσε τους βετεράνους να περνάνε μουτζοδειχτούμενοι.Κατεβάζω ταχύτητα, είναι εύκολο, και ας πατάω φρένο-
Δέν υπάρχει κόκκινο φανάρι για εμάς τους ποδηλάτρες! καλά είσαι τρελός?! να χαλάσω το ντεραγιέ για να ξεκινήσω με "παππουδίστικη" πεταλιά;!!!??? αφού όλοι κοιτάζουνε το νέο μου απόχτημα!!!

Daemonn
Εικόνα Daemonn
Απών/απούσα

Έχεις χαζέψει τελείως. Καλά τίποτα άλλο δεν έχεις να κάνεις;
Να σου βρω γκόμενα/ο μπας και συνέλθεις;

Υ.Γ.1 Είμαι κι εγώ admin...

Υ.Γ.2 Γουστάρεις nick; Αν σου θυμίζει τίποτα pagan και πεντάλφα να το αλλάξω. Let me know...

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

9.Το βράδυ τα πράγματα...σκουραίνουν! μπροστά άσπρο ανακλαστικό στοιχείο(ωστε να φαίνεται στους μπροστά μου οτι έρχομαι) και πίσω κόκκινο, ωστε να βλέπουν οι πίσω μου οτι φεύγω.. στο πλάι και στα πετάλια τα δέοντα-
"σιγά μή δώσω πέντε ψωροευρώ να πάρω και φωτορύθμικς! άν, λέω άν....με τσακώσουνε...σιγά μή μου μάθουνε τη προπαίδεια του 80"!

( έγινε αναφορά στο ογδοντάρι πρόστιμο που υπάρχει, άν σου λείπει κάτι απο όλα ή μας λείπουν όλα! 4Χ80,2Χ80 και λέμε τώρα!)

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

10.Συντηρώ και προσέχω το ποδήλατό μου, που το αγαπάω άλλωστε σά μέρος του εαυτού μου.Σε μιά δύσκολη στιγμή (π.χ. κατηφόρα) να ξέρω οτι όλα θα λειτουργήσουν σωστά-
Πίνω μπύρες/φιλιά στα μούτρα σας, οδηγάω και χωρίς χέρια μ α λάχει να ούμε, τ εργαλείο είναι μοτορι πρώτο/μότο τσούζι ας ουμ, δέ θέλει ποτέ σέρβις, αφού τα ξέρω γώ όλα, όλοι με ρωτάνε πςςςςςς.....
Τρελό καράτε σκατφόρα/φιλιά στα μούτρα(άμα λέμε τέτοια ποτέ δέ κάνουμε λάθη!)

Υ.Γ.: ξέρεις οτι έχεις χιούμορ, και το ξέρουμε όλοι, αναμένω τη σεβαστή σου γνώμη.Πάμε μιά βοήθεια....έστω στα "αντιποδηλατικά"!
Εδώ δέν είμαστε για να κατηγορήσουμε άτομα, αλλα συμπεριφορές, κι άν είπαμε και κάτι, ο δρόμος είναι ένας για όλους

TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα

Χρησιμοποιείς την γλώσσα σαν πόρνη παράγοντας λογυβρίδια για να το παίξεις κάτι.

τσου ρε.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

μέσα είσαι, καλοδεχούμενα τα κόκκινα και τα μαύρα σου σχόλια, τουλάχιστον γνωρίζω!

Wicca
Απών/απούσα

Petaliaris wrote:
μέσα είσαι, καλοδεχούμενα τα κόκκινα και τα μαύρα σου σχόλια, τουλάχιστον γνωρίζω!

Troll lo lo lo lo Troll lo lo lol

Πολύ το ταίσαμε έτσι δεν είναι;

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Petaliaris wrote:
μέσα είσαι, καλοδεχούμενα τα κόκκινα και τα μαύρα σου σχόλια, τουλάχιστον γνωρίζω!

LOL (Lucifer.... Oh, Lucifer...)

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

11.Παρόλο που τρώγομαι μέσα μου για ένα φιξέουρα γνωρίζω πως απο ...τον σοκολάτα θεωρείται "κάπως".Η ερμηνεία του έχει καθιερώσει οτι αφού υπάρχουν φώτα μπρός-πίσω, θα πρέπει να υπάρχουν και φρένα μπρός πίσω.
Μπορεί να αισθάνομαι οτι φρενάρει καλύτερα κάποτε αλλα εγώ θέλω τον έλεγχο
-"δε μας παρατάς ρεεε Πεταλιάρη, εγώ θέλω να σκιντάρω και να σπιντάρω!
άν ήταν στο χέρι μου θα φρέναρα όπως γουσταρίζω εγώ! και κεφαλιές ψαράκι κάνω! έχω και αμύγδαλο πολύ φρέσκο!
Υ.Γ.: δέ γνωρίζω άν έχουν γίνει προτάσεις ή άν έχει αλλάξει κάτι στον "σοκολάτα" ύστερα απο πιθανές προτάσεις των Συνελεύσεων.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

άν έχει αλλάξει κάτι...ειδοποιάτε! πολλά παιδιά (στην ηλικία ή τα...μυαλά!) θέλουν να μάθουν τί ισχύει, χωρίς κενά(φρένου!)
Στην ανάγκη μπαίνουν φρένα μπροστά;!
ή όχι;!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

12.Με τον οξύ ήχο που βγάζει το μικρό μου έστω κουδουνάκι, αισθάνομαι και είμαι ασφαλής στη περίπτωση που κάποιος δέ με δεί, μάλλον θα με ακούσει
- Δέ χωράνε κουδούνια στ΄ αργαλείο μου! ξέρω κάποιους διαχειριστάδες εδώ στη πολυκατοικία,θα βάλω μέσο, να καθιερωθεί παράβαση σ΄ όποιο πεζό προβάλει μπροστά στο τιμόνι μου, μήν ακούω χαζά! ΝΑ φιμωθεί ο κώδικας ντα Πέταλ, σε δευτερόλεπτα θα του σβήσουμε τα άχρηστα ποσταρίσματα

13.Αναρωτιέμαι άν γίνομαι μακροσκοπικά ορατός...Μήπως να βάλω σε κάποια σημεία και ανακλαστική ταινία ωστε να προσδιορίσω πιό καλά, την εικόνα μου απο μακριά, για να μή καταλήξει η φωτογραφία μου στα θυμαράκια;! Για μένα, να νιώθω καλά, είναι μιά υπεύθυνη συμπεριφορά, αλίμονό μου...
- δέ δίνω ούτε ένα ευρώ μάγκες για μπιχλιμπίδια,τα Χριστουγεννιάτικα τα (ξανά)πήρα πέρσι απο .ζάμπο τζάμπα! Ξέρετε πόσο λαμπυρίζει η άσπρη μου ρόμππππα;! α να χαθείς πέταλ, με εκανες και ανθυπομειδίασα!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

14.Τα οικονομικά μου είναι σφιχτά όπως όλων.Προτιμώ να αγοράσω πρώτα όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας μου, και μετά βλέπουμε για αναβάθμιση.
-Βρήκα ένα τούμπανο ..ευκαιρία ήτανε ...να την αφήσω να πάει χαμένη;!
πάς καλά;;; Ντάξ΄ φωτάκια παίρνω μεθαύριο, σήμερα πρέπει να ρυθμίσω μετάδοση

Daemonn
Εικόνα Daemonn
Απών/απούσα

Άσε μεγάλε κάηκες. Δεν ασχολείται κανείς μαζί σου ...

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

στο ρόλο του ποδηλάτη: μπράντ πίτ, στο ρόλο του αντιποδηλάτη:
Giannis Zouganelis! τα έσοδα απο τα σκετσάκια (ομάδα κινηματογραφιστών)
θα διατεθούν για τις υποχρεώσεις του podilates.gr
(αμοιβές διαχειριστών, συνδρομές site και λοιπά έξοδα)
Στο ρόλο του διαχειριστή; απλά δέ κάνεις για το ρόλο του διαχειριστή, γιατι στην ουσία εμείς όλοι για το φόρουμ "δουλεύουμε".
Με λίγη καλή φαντασία, όλο αυτό μπορεί να αποτελέσει σποτάκι ανάμεσα σε διαφημίσεις, και μάλιστα πρωτότυπο και εύληπτο
απο μικρά παιδιά ακόμα, που καταλαβαίνουν άμεσα τί θέλει να πεί ο ποιητής.
Αρκετά θύματα θρηνήσαμε στην άσφαλτο, απλώς δέ κάνεις για διαχειριστής.
Δέ τό χεις!

(Διαχειριστές υπάρχουν!)

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

κάτι πήρε τ αυτι μου για βροχες την αλλη βδομαδα
ακουσατε τιποτα κι εσείς?

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

για τη βροχή δέν έχω σκεφτεί ακόμα! όλα παίζουν
και οι δύο ...ψάχνουν υπόστεγο νομίζω!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

15....(ανάποδα τώρα): αναστρέφω απο τέρμα δεξιά σε τέρμα αριστεράάά! δέ χρειάζεται να κοιτάξω γιατι είμαι εγώ! σιγά μή κάνω σήμα με το χέρι, αφού υποτίθεται οτι το καταλαβαίνουν όλοι το σκοπό μου λέμεεεεε! you turn? you foul!
- πηγαίνω δεξιά προσεκτικά, άν θέλω να στρίψω αριστερά ή να πιάσω φανάρι, προτιμώ κάθετα να διασχίσω το δρόμο.Ακόμα καλύτερα να μπώ σε κάθετο δρόμο.Η ευθεία είναι η συντομότερη γραμμή

jofo0187
Απών/απούσα

αντιποδηλάτης

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

16.
...στις αποβάθρεςςςς;! σφεντόνα πηγαίνω, σούζα μερικές φορές! δέέέ μπαίνω εγώ σε χασανσέρια! απο τις κυλιόμενες εγώ κι ο Μηνάς μου!μαζί για πάντα λέμεεεε!!! χικκκ
(Μηνάς: απο το "Αλου μινάς", έτσι όπως λέω το αλουμινένιο μου!)

- τηρώ το κανονισμό παντού, ο αποπάνω μεθυσμένος είναι! Χ.Υ.Κ.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

ουδείς ...άσφαλτος! σημείωση συγγραφέα: όλα τα παραπάνω δέ σημαίνει οτι μπορεί να τηρηθούν επακριβώς! Και πρώτος ο petaliaris έκανε και ίσως κάπου κάνει λάθη ακόμα!

Άλλο: Παραχωρώ προτεραιότητα, ειδικά στους πιό αδύνατους(πεζούς, καροτσάκια, πατινιέρηδες και λοιπούς),είμαι ευγενικός και πρώτος εγώ δίνω την εικόνα ποδηλατών που τηρούν ένα "σαβουάρ βίβρ" που δέν είναι κάπου γραμμένο, αλλα το νιώθουμε όλοι μας.Γνωρίζω πως δέ γίνομαι πάντα ορατός απο όλους.
- Πάνω στο ποδήλατο μωρ αδερφάκι μου μεταμορφώνομαι, είμαι εγώ που έχω πάντα δίκιο, πώς να το κάνουμε;; Xώνω και κανα μπινιλίκι αμα φταίω, τί κι άν με πάρει ο αέρας στη πρώτη "γκαζιά" της κόντρας;! εμένα με νοιάζει το σαβούρα βίβρ!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

18.Δέ χτυπάω το κουδουνάκι άσκοπα, αλλα όταν βλέπω ποδηλάτη ρίχνω ένα ντρίνγκ! Πόσα πολλά μπορεί να πεί αυτό; "είμαι εδώ φίλε συνποδηλάτ(ρ)η,
άλλε μου εαυτέ, έχω και εγώ την ίδια μούρλια, άν οτιδήποτε πές μου"
http://www.podilates.gr/node/9864

- είτε βλέπω απο απέναντι είτε προσπερνάω ποδηλάτη...; δέ δίνω σημασία...
Προχτές έφαγε μιά σαβούρδα μιά μπροστά μου, σιγά μή κατέβαινα να τη βοηθήσω.Aς πρόσεχε

Ιάσονας
Εικόνα Ιάσονας
Απών/απούσα
Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

εδώ ο σκοπός δέν είναι η πόλωση.Θέλουμε μέσα απο το διάλογο να βρούμε τα σωστά και θετικά.Ο καθείς ξέρει και κάνει αυτό που μπορεί!

Vale
Απών/απούσα

Λοιπόν.
Άφησα να περάσουν μερικές απαντήσεις πριν πω κι εγώ τα δικά μου.

Α. Προσωπικό.
Είναι φάουλ. Αυτά που έμαθα ήταν άσχημα.
Όταν θέλουμε να πούμε κάτι το λέμε ανοικτά. Τα πισώπλατα είναι άνανδρα και μην πω τι άλλο...
Απ' την άλλη.
Όταν είμαι μόνος και με χτυπούν όλοι, είναι σοφία. Είναι κι αυτό σημαντική εμπειρία -έστω και διαδικτυακή- που μόνο εάν είσαι στη γωνία, μόνος, μπορείς να το καταλάβεις.

Βέβαια, η άποψη που ακούστηκε, ήταν σωστή κι αυτή. Δεν πρέπει να μπερδεύω το φανταστικό με το πραγματικό. Το διαδίκτυο, για παράδειγμα, είναι κάτι το ψεύτικο. Μπορώ να γίνω ό,τι θέλω. Μάγκας, δάγκας, αυτός που δε μασά τίποτα. Γηπεδικός, αλήτης, σοφός, καλό παιδί, άγγελος, ποδηλάτης, γκόμενος, τα πάντα.
Επομένως,
προσοχή, προσοχή, προσοχή.

Β. Εικόνα.
Σωστό και λάθος.
Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο έκφρασης, όμως, όχι παρδαλά πράγματα. Η γλώσσα είναι μία. Υπάρχει λογοτεχνική ελευθερία -μόνο- στην επικοινωνία, η εφεύρεση είναι κάτι τελείως λάθος, γίνεται γραφικό κι αστείο.

Όσα διάβασα είναι σωστά με λάθος τρόπο (προσωπική γνώμη πάντα), θα με κερδίσεις με την υπομονή και τις γνώσεις. Υπάρχει ο ΚΟΚ (παράδειγμα για το θέμα σου), εάν γράψω δικά μου, τι θα μου πεις;

-Ωραία τα λες ρε Vale αλλά χαλάρωσε, τα ξέρω ή όσα δεν ξέρω θα πάω στην πηγή για να τα μάθω.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Προσπαθώ μέσω ενός experience learning, να δώσω παραστατικά μιά ερμηνεία συμπεριφορών.Αυτό που θεωρείς εσύ ποδηλατικό, για μένα μπορεί να είναι ...άκρως αντιποδηλατικό!
Άν εσύ γουστάρεις να σκιντάρεις, να σουζάρεις και να σηκώνεις το μεσαίο δάχτυλο με κάθε λόγο και αιτία, εμένα θα μου άρεσε να το κάνεις κάπου που να μή σε βλέπει κανένας!
Δέν είμαι εγώ εκείνος που θα ορίσει ή θα απαγορεύσει τα do και τα donts!
Γράφουμε χιλιόμετρα, παρατηρούμε, και ώς άλλοι ...Αριστοτέληδες ψιλο...φιλοσοφούμε!
Καλό είναι αυτό! μέσα απο το τρίψιμο και την αντίθεση, πάντα βγαίνουν όμορφα πράγματα.Μή νομίζεις οτι έχω την όρεξη να εκτυπώσω τον Κ.Ο.Κ. και να περάσω με stabilo όλα τα σημεία που μας αφορούν, άλλωστε...έχει προβλέψει ο ποιητής του!
Δέ γράφτηκε απο ρομπότ, αλλα απο άτομα που έχουν λογική και συναίσθημα.
Πολλοί φίλοι που μπαίνουν εδώ δέν έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου ή μηχανής, στα δέ σχολεία τους ούτε τα βασικά δέ μαθαίνουν! κυκλοφοριακή αγωγή θα μάθουν;!
To παράδειγμα είναι ο καλύτερος δάσκαλος! και απο παραδείγματα στο δρόμο έχουμε πάρα πολλά! γιά ρίξε ένα

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Απο ανέκδοτο: ήταν κάποτε ένα σκυλάκι με τρία πόδια.Του έλειπε το πίσω αριστερό...Πήγε να κάνει πιπί του...και έπεσε!
19.Οδηγάμε πάντοτε με τα δύο χέρια, ωστε άν θέλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση να "έχουμε χέρι" για να δείξουμε αλλαγή κατεύθυνσης,έτοιμο.
- Αφήνω τα χέρια απο το τιμόνι, ξέρω εγώ ισορροπία, το είδα που το κάνανε και στη τηλεόραση κάτι έμπειρες ολλανδέζες!